Marsa 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 To sem ze 100x hotela odpreti... Kaj menite o kaznih?Splosno?So smiselne, so praviloma in vecinoma vzgojne? In kaj menite o kaznih, ko gre za najhujse zlocine?Npr. pri nas je bil zdaj pred kratkim primer, ko je storilec dobil 30 let (*najvisjo kazen) oz. je bilo nekaj teh primerov... Nekak zabolelo in presenetilo me je, ko sem ugotovila, da folk se vedno nekako hoce 'linch'.Tulijo, po tleh se mecejo, ker je oni dobil 'samo' () 30 let. 30 let!! 30 let soocanja s sabo in s svojim zlocinom....grozno, v bistvu... Kaj pa bliznji? Hocejo kar smrtno kazen ali kaj?In zakaj je to zadoscenje zanje?Ne razumem, v bistvu... Kaj menite? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Carol 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 tudi meni se ne zdijo kazni dovolj-saj če je človek naredil zločin in ubil človeka je to življenje nenadomestljivo.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2005 Avtor Prijavi Deli 18. marec 2005 No, meni se pa ne zdi tako..Zob za zob torej? *... ce bi tvoja mama povozila cloveka, pa bi ji dali totalno visoko kazen, bi se vedno navijala za tako kazen? ali ce bi tvoja sestra? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 Glede naslova teme: dobra knjiga Vsak je sam sebi najhusa kazen/nagrada. Definitivno proti smrtni kazni, ne glede na to, kaksen zlocin je oseba storila. V nekaterih drzavah v ZDA so ljudje lahko prisotni ob izvrsitvi smrtne kazni koga, gledajo skozi sipo.No comment.. Kazni same pa..ne vem, resnicno ne.Je paradoksalno vse skupaj, v bistvu, casa ne bo nobena kazen obrnila nazaj, po drugi strani pa je bila skoda narejena in storilec ne mora ravno "biti zunaj". Sicer pa, odpuscanja osvobaja.Ampak dokler nisi sam v taksni situaciji, so to samo besede... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Carol 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>ce bi t tvoja mama povozila cloveka, pa bi ji dal totalno visoko kazen, bi se vedno navijala za tako kazen?ali ce bi tvoja sestra? ce bi ga zanalašč potem bi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2005 Avtor Prijavi Deli 18. marec 2005 ampak ne bi ga nalasc, carol, sam clovek je zmotljiv... naredi napako v lajfu tudi... Ko njegovo mamo povozijo, hoce smrtno kazen... ko njegova mama povozi, ne more razumeti, da hocejo smrtno kazen... ** Tako je krok - vsakdo se sam s sabo sooca. ... skozi dvoje vrat v lajfu gremo SAMI! x!x Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 Malo prej sem po tv gledala prispevek o policistu, ki je l.1999 povzročil prometno nesrečo(domnevno pod vplivom alkohola).Umrli so trije fantje. Moja prva reakcija je bila, da si zasluži višjo kazen,kot 3,5leta zapora. Težko je sodit-če gledam kot mati tistih,ki so umrli je premalo, če gledam pa kot mati policista je pa preveč.Ne vem, kaj bi rekla...Pa recimo, da človek posili in umori nedolžnega otroka... Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Carol 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 js sm nevtralna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2005 Avtor Prijavi Deli 18. marec 2005 ja... saj stekam, na nek nacin se strinjam...sam vseen se ne... ne mroem se... res pa se zdijo totalno nepravicne in nerealne od primera do primera...ko primerjas dvoje kazni, lohk reces samo halo!!! sploh se nisem brala te knjige... V srednji soli smo kaj zablefiral, pa sem pozabila, pol sem pa kako poletje (imam hecno navado, da na morju veckrat berem zelo nekako 'tezke' knjige, npr. Prezir sem nekajkrat brala na morju, pa hansa habe-ja lani...) se ufurala tocno v Zlocin in kazen, pa nisem dobila... pol pa pozabila... moram prebrat.. po mojem mi bo vsec, nekak 'slutim'. *to je bil komentar na tvoj prejsnji post mystica. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 Tudi za nekatere zločine, npr. Perić ... pobil svojo družino (o tem ali je res, ali ne ne bom razpravljala, spoznan je za krivega). Si nevede odprla se eno stran... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2005 Avtor Prijavi Deli 18. marec 2005 ni nevede, saj sem ga ze jaz omenila... meni pa ta primer ne gre iz glave... nekoc sem si drznila nekaj, cesar se ne dela... pogledala sem v karte za OJ simpsona - ali je ali ni.Poudarit moram, da jasno nikoli ne gledam takih stvari, tudi za ono razvpito tekmo slovenija Spanija sem tedaj edinic (hocem reci, edino to) kuknila... me zanima skratka zlocin... motiv... kaj oni cuti... in vse to...v bistvu socustvujem tudi s tem - in ne samo z zrtvijo (ki fizicno vec ne trpi, svojci pa trpijo re3cimo iz tudi ego razlogov, ker kaj pa ce bi oni pac dozivel nesreco, kjer ne bi nihce bil KRIV - torej koga bi krivili v primeru njegove smrti sicer????? Mystica, menim da zelo zelo zelo redki se ne soocijo.Se celo psiho... v nekem stvarnem preblisku se zave... sem skoraj prepricana..ali pa tko recem - zelo zelo zelo redki so tolk out, da nic ne cutijo - nikoli... tiud ko odidejo skozi tista (druga) vrata (ki sem tamle omenjala)..namrec - dvoje vrat - s tem sem mislila - rojstvo in smrt.kot ima vsakdo 'svoje rojstvo', ima prav tako 'svojo smrt'.Ne verjamem skratka, da gres kar tko smooth skoz. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>ni nevede, saj sem ga ze jaz omenila... meni pa ta primer ne gre iz glave...Nisem mislil na primer, ampak na to, da te lahko obsodijo, pa nisi kriv.Ni vrag, da se kdaj ne zgodi prav to.Ce si ti mislila enako, potem sem spregledal v tekstu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2005 Avtor Prijavi Deli 18. marec 2005 ma ja, tud to, seveda!kaj pa - ce IPAK NI? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 kaj pa - ce IPAK NI?Zdaj pa prenesi to na smrtno kazen Mislim, smrtna kazen je tako mimo po mojem, ce si kriv ali ne ni to resitev, samo ce pa te, pa nisi, kaj pa potem reces, svojcem...ne samo svojcem, sebi: sori ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2005 Avtor Prijavi Deli 18. marec 2005 zdaj pa prenesi to na smrtno kazensaj zato, vsi srditi.... cist blazni, zeljni mascevanja... ogabno. :xx!: v bistvu... ne pusti pa luknjice prostora za zgodbo, lajf onega... :||||||| superge, stevilke, odtisi, svicarski, nemski, francoski, slovenski strokovnjaki - vsak drugac. cas smrti - vsak drugac... rekla kazala - rekla kazala pac - vsak drugac...ta sodnik, oni sodnik, eni so *morda* podkupljivi.. itd. Npr. mi smo imeli tak primer za prste obliznit - dobesedni prepis MOJEGA () texta - torej vkljucno z 'nasponanimi lunami' in 'sam polnimi in praznimi' (zelo 'revolucionarno', kajti lunin post je na mene, ki so pa 4).No in ne - kao, niso bili oni krivi. x:o)x Sodnik je pac tako presodil. :xx!: po tem in onem (in onem...............) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 ZLOČIN in KAZEN sta vedno stvar subjektivne presoje(naj mi pravniki in Mick ne zamerijo)...in stvar družbe, ki presodi, kaj je ZLOČIN in kakšna je KAZEN. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>ZLOČIN in KAZEN sta vedno stvar subjektivne presoje(naj mi pravniki in Mick ne zamerijo)...in stvar družbe, ki presodi, kaj je ZLOČIN in kakšna je KAZEN. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2005 Avtor Prijavi Deli 18. marec 2005 kriv ko shus, sami mechi pa nozi, Mystica. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2005 Avtor Prijavi Deli 18. marec 2005 ja, saj je bilo itak tko, kao, tud pol... sam tedaj pa se kkao ni bilo jasno, je imel dost podpore folka... Pa drugac je ce je tip simpatico pa tak - heroj, kot tale... in imas dbest primer, folku je vsec.nekdo pa je nedolzen, ponosen, a zato mal mulast, konc, jim ni vsec, ga obsodijo... tale peric... se mi v bistvu smili, ker ce je, je kaksen junk al pa kaj tacga bil posredi...to je pa kot bolezen, cista zaslepljenost, trans...enkrat se streznis pol... :||| :\\\ No a nisem za nikogar vec gledala pol tkole in tud ne bom.Morda pa me bodo kdaj zaposlili pri policiji, to bi bilo dbest, sam dvomim da bo to primer. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2005 Avtor Prijavi Deli 18. marec 2005 ja, njegov videz tu deluje proti njemu, je mal 'barabinski' res...Hladen, kot pravis..sam vprasanje...jaz bi tud morda bila taka in tud nikomur vsec, vsa stisnjena ke v usta in mulasta in mrka in ranjena, ker me obtozujejo cesa takega, medtem ko so meni umrli oni.No, ja... Tezko tezko tezko tezko tezko je rect... obsodit.... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 Zanimiva tema Samo težka... hitro prideš na spolzka tla... Še kot 'nevtralni' opazovalec je težko biti objektiven... storilec se razlikuje od storilca in žrtev od žrtve... Kazen - da, a kakšna? Za žrtvino stran nikoli dovolj visoka, za storilčevo nikoli dovolj nizka... kako presoditi, da bo pravici zadoščeno... Ne odobravam smrtne kazni... ne verjamem v maščevanje, ker verjamem (na nek način) v karmo... Zmorem oprostiti (in tudi sem) nekomu, ki meni stori zlo... ne vem pa, kako bi reagirala, če bi nekdo nekaj storil mojim najbližjim... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Whisp 9. april 2005 Prijavi Deli 9. april 2005 Mislim, da je treba sprejet odgovornost za svoja dejanja. To pomeni, da kazen mora bit, ker je verjetno človek nevaren za druge ljudi. In med tem časom bo imel cajta več kot dovolj, da premisli, kaj je naredil in mogoče se na podlagi tega tudi spremeni. Sicer je pa krivda, ki jo verjetno morilec nosi v sebi in se psihira bolj nevzdržna kot pa odvzem svobode. Sem pa absolutno PROTI usmrtitvi. Najprej se neki bunijo kuko more folk pobijat, pol ga pa sami ubijejo. Svašta. Citiraj But the Raven, sitting lonely on that placid bust, spoke onlyThat one word, as if its soul in that one word he did outpourNothing farther then he uttered; not a feather then he fluttered--Till I scarcely more than muttered: "Other friends have flown before--On the morrow he will leave me, as my Hopes have flown before."Then the bird said "Nevermore. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Maedhoriell 11. april 2005 Prijavi Deli 11. april 2005 za začetek.... mislim, da smrtna kazen ni nikoli prava - ker je možnost, da se je sodni sistem zmotil in ker bi bil za krivega to neprava kazen (whisp ) kaj pa kazni za pedofile?odločno sem za to, da se povišajo (vsaj v slo)... za začetek.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 11. april 2005 Prijavi Deli 11. april 2005 tud men se smrtna kazen ne zdi glih...no ka pa vem...težko je rečt če nisi čustveno vpleten v kej tajga...ne zdi se mi primerna, zdajle, če bi komu od mojih dragih kej svinjskega naredu bi mogoč drgač mislila....kar se pa pedofilov tiče...po moje jih nikol več neb smel izpustit, k ne verjamem da se tak človek gdaj spremeni, mislim da je to v človeku, seveda zakaj je tako je drugo vprašanje, ampak tak človek je totalno sprevržen in neb smel nikol več hodit svobodno okol.... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Misty 11. april 2005 Prijavi Deli 11. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz pa mislim, da vlada neskladje v kaznih, in sicer ... ni mi jasno, da lahko nekdo, ki je več let, dan za dnem, mesec za mesecem posiljeval svojo hči/vnukinjo/kogarkoli dobi 3, mogoče 5 let. WTF?! ABSOLUTNO PREMALO! Se strinjam res pa se zdijo totalno nepravične in nerealne od primera do primera...ko primerjas dvoje kazni, lohk rečeš samo halo!! Tudi tu se strinjam <{POST_SNAPBACK}>Mislim, da je treba sprejet odgovornost za svoja dejanja. To pomeni, da kazen mora bit, ker je verjetno človek nevaren za druge ljudi. In med tem časom bo imel cajta več kot dovolj, da premisli, kaj je naredil in mogoče se na podlagi tega tudi spremeni. Sicer je pa krivda, ki jo verjetno morilec nosi v sebi in se psihira bolj nevzdržna kot pa odvzem svobode. Sem pa absolutno PROTI usmrtitvi. Najprej se neki bunijo kako more folk pobijat, pol ga pa sami ubijejo. Svašta. Sem tudi jaz proti usmrtitvi, proti doživljenjski ječi pa ne. Ker so po mojem eni res nevarni za dužbo in je zato boljše, da so v zaporu. <{POST_SNAPBACK}>kaj pa kazni za pedofile?odločno sem za to, da se povišajo (vsaj v slo)... za začetek.... Tud jaz sem za to. Saj taka dejanja pustijo trajne psihične motnje in trpljenja pri žrtvah. Jaz bi vas pa vprašala tole, zakaj pa je kazen za naklepni umor večja, kot za umor Saj, če nekoga ubiješ,je po moje večji zločin, ker uničiš njegovo eksistenco.Tako trpijo vsi tisti, ki so zgubili ljubljeno osebo(starši, družina, prijatelji, sorodniki...)Če pa naprimer nekomu zadaš telesno poškodbo, pa s tem povzročiš trajno telesno in psihično "poškodbo" le njemu in seveda posredno njegovi najožji družini.Drugi na to kaj kmalu pozabijo, kaj se je določenemu osebku zgodilo. Citiraj V sili se človek prelevi v genija. Yann Martel Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.