Skoči na vsebino

Zločin in kazen

Marsa

Recommended Posts

Kako naj kaznuzjemo pedofila ali morilca? Naj ga kamenjamo,obesimo,obsodimo na dosmrtno ali smrtno kazen. Ali naj imena in slike pedofilov objavimo v medijih? Ali več kratnega morilca izpustimo na prostost po parih letih ali ga obsodimo na smrt?

Na vse to gledamo od daleč dokler se nam ali našim bližnjim ne zgodi kaj takega.

Kaj potem s takimi ljudmi:dati jim še eno možnos ali jih takoj pokončati?

Kako naj kaznujemo družbo, politike in duhovnike, ki s(m)o odgovorni za svet, kakršen je danes, kjer cvetijo pogoji za nastanek takih anomalij?

Possible—but highly unlikely.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 124
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ce imamo zeljo po mascevanju, se je moramo resiti v sebi. Ne glede na to kaj se je zgodilo, obstaja ena beseda, ki to zdravi. Odpuscanje. Ce tega ne zmoremo, lahko vse morilce pobijemo lastnorocno, pa ne bomo ozdraveli. Potem bomo morali odpustiti sebi za svoja mascevalna dejanja, kar pa je se tezje kot odpustiti drugim. Odpuscanje mora priti iz nasega srca, drugace ne deluje. Lahko pa se vprasamo zakaj se nam dogaja? :vio: xsrcbumx

Tukaj pa se en link na zlo podobno temo, ki pa sem jo zelo nespretno postavila (ker v bistvu ni primerno, da se to dvoje obravnava skupaj, ampak mene je tedaj predvsem zanimal vidik, kako bi ravnali, ce bi imeli moznost odlocanja o zivljenju nekoga - v prvem primeru iz usmiljenja in diobrote in v drugem iz *pravice*):

Evtanazija in smrtna kazen

:palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ce imamo zeljo po mascevanju, se je moramo resiti v sebi. Ne glede na to kaj se je zgodilo, obstaja ena beseda, ki to zdravi. Odpuscanje. Ce tega ne zmoremo, lahko vse morilce pobijemo lastnorocno, pa ne bomo ozdraveli. Potem bomo morali odpustiti sebi za svoja mascevalna dejanja, kar pa je se tezje kot odpustiti drugim. Odpuscanje mora priti iz nasega srca, drugace ne deluje. Lahko pa se vprasamo zakaj se nam dogaja? :vio: xsrcbumx

:palec: xokx Se popolnoma strinjam s teboj.....vendar....mislim, da današnja družba tega ni sposobna. Na žalost!

Tukaj pa se en link na zlo podobno temo, ki pa sem jo zelo nespretno postavila (ker v bistvu ni primerno, da se to dvoje obravnava skupaj, ampak mene je tedaj predvsem zanimal vidik, kako bi ravnali, ce bi imeli moznost odlocanja o zivljenju nekoga - v prvem primeru iz usmiljenja in diobrote in v drugem iz *pravice*):

Evtanazija in smrtna kazen

:palec:

Končati človekovo življenje? Mislim, da nisem tega sposobna. Če pa že, bi verjetno prej v primeru evtanazije, kakor pa zaradi kazni.

Nekje globoko v meni je zakoreninjena misel, da nihče ni upravičen vzeti človeško življenje.

Sem proti smrtni kazni , sem pa (v določenih okoliščinah) za dosmrtno sedenje v celici. Vsak umor tudi ni vreden dosmrtne ječe, ampak nekateri pa - Plut je že tak kandidat.
Support bacteria, they're the only culture some people have!

Bi samo dodal, da so raziskave pokazale, da stroge kazni (npr. smrtna, dosmrtna ječa) ne zmanjšajo kriminala. x;)x Npr. ZDA x;)x Ker želeli si bi predvsem, da bi vplivale na zmanjšanje kriminala, mar ne? Al ne? Al je kaznovanje, maščevanje, bistven namen, ki ga družba želi, želimo, kaj mislite? :inocent: x;)x

Aja, sn odločno proti smrtni kazni. Tudi zato, ker je nepopravljiva.......v ZDA pa so neki študentje prava ugotovili, da so v neki ameriški državi usmrtili 18 ljudi, ki so bili.....nedolžni. :o|o:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Jaz ne podpiram dosmrtne kazni zato,ker mislim, da je to vzgojni ukrep, ampak ker si nekateri ljudje ne zaslužijo, da bi se še kdaj sprehajali naokrog, kljub zločinom, ki so jih zagrešili. In če nekomu življenje vzameš, potem si svojega ne zaslužiš.

Aja, sn odločno proti smrtni kazni. Tudi zato, ker je nepopravljiva.......v ZDA pa so neki študentje prava ugotovili, da so v neki ameriški državi usmrtili 18 ljudi, ki so bili.....nedolžni. :o|o:

Ne samo zato, ampak tudi zato, smrtne kazni ne podpiram.

Support bacteria, they're the only culture some people have!

Ja, ok, ne x;)x Ne bom ti zdaj pojasnjeval mojega prejšnjega posta ter razlagal generalne in specialne prevencije kot bistvena namena kazenskih sankcij (ne vzgojnih ukrepov, k ti so čist neki drugega in so namenjeni mladoletnim delikventom), tkim. varnostni ukrepi (psihiatrično zdravljenje itd.) pa so spet nekaj povsem drugega. Ampak v bistvu pa se strinjam s teboj.......tudi sam sem navedel "tudi zato", mislim pa, da v nobenem primeru človek (družba) nima pravice vzeti življenja (razen v silobranu ali tkim. skrajni sili). x^x

K. Čapek

Aha. -torej nafilat areste, pa jih preživljat- tudi to je en vidik gledanja. Me pa zanima /primer/ kako bi človek razmišljal , če bi mu 3 letno hčerkico en " zaradi vzgoje v otroštvu nedolžni" pedofil posilil, raztrgal, uničil - umoril. In kakšno bi bilo potem odpuščanje staršev .

Zase povsem vem kako bi razmišljal in tudi kaj storil / biti sposoben ali ne - o tem sploh ne bom govoril /. xcivx :vio: xegox x!x x!x

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Ma vsi neki omenjate, kok nedolžnih umre... mislim da so številke neprimerljive s tem, koliko KRIVIH pa je NA PROSTOSTI!!! Tudi takšnih, kot jih je prej v svojem postu omenjal Zepo.
Scio mi nihil scire

Koliko? A ti veš zanje? Al kako? V Sloveniji? In če....zakaj? Ti pa lohk jst povem zakaj najpogosteje npr. v primeru spolnih zlorab.....k jih žrtve (al pa tisti, ki vedo) ne prijavijo! :o|o: Tudi vem zakaj večinoma..... k se nočejo izpostavljat rečmo temu "sodni torturi", toda tak sistem imamo, ni druge, tudi nikjer drugje na svetu......In...brez tožnika ni sodnika.

K. Čapek

Aha. -torej nafilat areste, pa jih preživljat- tudi to je en vidik gledanja. Me pa zanima /primer/ kako bi človek razmišljal , če bi mu 3 letno hčerkico en " zaradi vzgoje v otroštvu nedolžni" pedofil posilil, raztrgal, uničil - umoril. In kakšno bi bilo potem odpuščanje staršev .

Zase povsem vem kako bi razmišljal in tudi kaj storil / biti sposoben ali ne - o tem sploh ne bom govoril /. xcivx :vio: xegox x!x x!x

se strinjam :palec: , js bi ga likvidiral pa se požvižgam na vse zakone, sicer bi ga pa tako, da mi neb nikol na sled pršli xcivx x:Dx

honor and respect

Ja. Če bi bil starš žrtve, jim na kraj pameti neb pršlo, da bi to lohk bil ti..... xcivx x;)x x:Dx

ah to že, samo dones štejejo samo tehtni argumenti!!! sicer pa sam veš, sej si pravnik x;)x

honor and respect

Dokazi, misliš. No, k sn jezični dohtar torej, sn tud zlo ekzaktn pri izražanju lohk....reku si "na sled", ne pa "dokazat". Sam verjem, k so ti 1x na sledi, ode mirn lajf..... x;)x No ja, mogoč pa se neb tolk potrudil, k bi vedli, zakaj si ga.... x;)x :vragec: x:Dx

K. Čapek

Dokazi, misliš. No, k sn jezični dohtar torej, sn tud zlo ekzaktn pri izražanju lohk....reku si "na sled", ne pa "dokazat". Sam verjem, k so ti 1x na sledi, ode mirn lajf..... x;)x No ja, mogoč pa se neb tolk potrudil, k bi vedli, zakaj si ga.... x;)x :vragec: x:Dx

ok! mogoče nis dojel, da bi ga fental tako, da neb pustu za sabo nobenih dokazov! bolj direkt pa nevem če bi lahk še povedal...

lp

honor and respect

Ja, štekam, da si to mislu. x^x Ne se jezit, a nis dojel, da se hecam? Sicer pa ti lohk povem, da morilec vedno pusti dokaze, sam vprašanje pa je, če jih tudi odkrijejo.....

K. Čapek

Ja, štekam, da si to mislu. x^x Ne se jezit, a nis dojel, da se hecam? Sicer pa ti lohk povem, da morilec vedno pusti dokaze, sam vprašanje pa je, če jih tudi odkrijejo.....

morda nesposoben... no ja, pustmo to... neb o tem govoru pa upam, da mi tud nau treba kdaj kej tacga prakticirat...

honor and respect

Vsak. Največja frka so umori brez motiva.......al pa po naročilu, k pride kiler iz tujine, opravi in gre. Ko imaš konkretn motiv, se pa začne frka, verjem. Pa ja, upajmo, da nikomer od nas ne bo treba, tud sam nisn čist ziher kako bi reagiral v primeru k ga je omenu zepo :inocent: , čeprav vem pa, kako bi bilo prav da bi in umor storilca to sigurno ni.

K. Čapek

Vsak. Največja frka so umori brez motiva.......al pa po naročilu, k pride kiler iz tujine, opravi in gre. Ko imaš konkretn motiv, se pa začne frka, verjem. Pa ja, upajmo, da nikomer od nas ne bo treba, tud sam nisn čist ziher kako bi reagiral v primeru k ga je omenu zepo :inocent: , čeprav vem pa, kako bi bilo prav da bi in umor storilca to sigurno ni.

stari razlika med tabo in mano je ta, da js sm južnak oz. balkanc, pri nas kri ni voda, ampak je maščevanje kri za kri pa boli me kurac za vse zakone... če mi kdo dira kakeg od familje, težko njemu!!!

lp

honor and respect

Men se pa zdi, da so kazni pri bolj nedolžnih prekrških ne poštene! :eek: primer: V naselju voziš prehitro, police man te dobi na radar in za en prekršek si dvakrat kaznovan, pa še glihajo s tabo. Plačat moraš denarno kazen, dodatno te obremenijo s kazenskimi pikami, no če pa plačaš kazen v določemem času ti jo v določenih primerih znižajo. HALOOOOO, kdo se tuki iz koga norca dela x;)x - to sem zajel bol iz pesimističnega zornega kota, tko mal za hec. x:px :vio: :eek: x:Dx

Nekoga moraš imeti rad,

pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...

Ivan Minatti (1924)

Kazen.

Varianta pribiješ tipa na zid ( skozi kožo z žeblji ) in mu po malem puščaš kri. Trpi naj tako dolgo kolikor dolgo trpi žrtev.

Ne zdi se mi fer da posiljevalca otrok, ki bo ( če preživi ) živel še 80 let in nikoli nebo več kar je bil, obsodijo na 6 let zapora in ga po 3 letih zaradi primernega obnašanja izpustijo. To se mi ne zdi fer humano ali ne. Najbol humano je za takega je hitra smrt.

Sam menim, da noben nima pravice vzeti drugemu življenja, če pa potem ni milosti.

Aha ob varianti 1 je zanimiva tudi druga ( glej Most na Drini ) "nabijanje na kolac".

Sem še pozabil ni olajševalnih okoliščin razen če si žrtev.

Lp

Branko G

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...