Skoči na vsebino

Zločin in kazen

Marsa

Recommended Posts

stari razlika med tabo in mano je ta, da js sm južnak oz. balkanc, pri nas kri ni voda, ampak je maščevanje kri za kri pa boli me kurac za vse zakone... če mi kdo dira kakeg od familje, težko njemu!!!

lp

Veš , seal -to sploh ne igra vloge- bosanc, balkanc al pa filipinc. Jaz osebno sem na pol nemc pa na pol notranjc -s takim " seksološkim viškom", ki bi prizadel mojega otroka bi tako opravil , da bi si tisti resnično želel , da bi trenutno reikarnacijo preskočil. Ulica brestov pa petek 13, pa s. king bi zanj bili senatorij proti temu kar bi doživel z menoj. Ene tri dni bi se pogovarjala, pa ne vem če bi kaj preveč o dokazih razmišljal, poznam določene predele slovenije k svoj žep tako da mislim , da bi tako in tako brez tistega trupelca sodnija blodila bolj po megli kot pa dokazovala mojo krivdo.

ljubezen do ljudi in ostalo gor in dol ampak nekateri so se pa preveč rodili.

- sedi 6 let za umor, pride ven -posili dete in ga ubije, dobi 15 let/ če/ , odsedi 8 , ga znova spustijo / k je bil priden/ -zakolje soseda in mu končno dajo 30- v zaporu se ne strinja z sojetniki pa kakšnega zaštiha itn....-na koncu pa pogruntajo , da ni čist normalen, pa ga pri 55 spet spustijo - možno , ne ??? če je to pravica !!?? je -tista , ki se izvaja.

Pa potem nekateri pravijo smrtna kazen ne , ker nihče nima pravice vzeti življenja drugemu - aha- tisti , ki je tri zaštihal - zanj pa to ne velja- torej - kako sankcionirati umore - po moje je samo ena sodba./seveda so tudi okoliščine važne- ne bi enačil nekoga, ki je v gostilni v pretepu nekoga mahnil , pa je tisti udaril z glavo ob tla in umrl, z takim , ki ubija iz koristoljubja ali pa sprošča svoje bolne frustracije z mučenjem in uboji drugih/ xcivx xcivx xcivx :vio: xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 124
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ZA dosmrtni zapor za mucitelje sem zato, ker ne more prit do ponovitve zlocina.

Je že vredu , samo tam nas vsak tak košta - ima pa več možnosti ponovitve - sojetniki, pazniki, socialne, psihologi - le redko kateri je v samici. Tudi Trobec je uspel 3 sojetnike zaštihat v tem času , ko je notri . Umrl ni noben ampak tudi zaklan ni lušno biti. xcivx xcivx xcivx :vio: xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

Bi samo dodal, da so raziskave pokazale, da stroge kazni (npr. smrtna, dosmrtna ječa) ne zmanjšajo kriminala. x;)x Npr. ZDA x;)x Ker želeli si bi predvsem, da bi vplivale na zmanjšanje kriminala, mar ne? Al ne? Al je kaznovanje, maščevanje, bistven namen, ki ga družba želi, želimo, kaj mislite? :inocent: x;)x

Aja, sn odločno proti smrtni kazni. Tudi zato, ker je nepopravljiva.......v ZDA pa so neki študentje prava ugotovili, da so v neki ameriški državi usmrtili 18 ljudi, ki so bili.....nedolžni. :o|o:

:palec:

In če nekomu življenje vzameš, potem si svojega ne zaslužiš.

a kar tkole. x:o)x zob za zob varianta.

Aha. -torej nafilat areste, pa jih preživljat- tudi to je en vidik gledanja. Me pa zanima /primer/ kako bi človek razmišljal , če bi mu 3 letno hčerkico en " zaradi vzgoje v otroštvu nedolžni" pedofil posilil, raztrgal, uničil - umoril. In kakšno bi bilo potem odpuščanje staršev .

Zase povsem vem kako bi razmišljal in tudi kaj storil / biti sposoben ali ne - o tem sploh ne bom govoril /. xcivx :vio: xegox x!x x!x

ampak OBSTAJAJO. x!x :att:

ti bi rezal, butal, vse, v CLOVESKO TELO, osnovna pravicA nekoga, da ma svoj telo zase, zarad natancno cesar tud kenjas, ce je nasprotni primer?!

se strinjam :palec: , js bi ga likvidiral pa se požvižgam na vse zakone, sicer bi ga pa tako, da mi neb nikol na sled pršli xcivx x:Dx

ne verjamem.

da bi hotel bit isti kot oni.

Sam menim, da noben nima pravice vzeti drugemu življenja, če pa potem ni milosti.
ne gre za milost, nemilost.... ce SE NE JEMLJE ZIVLJENJA DRUGEGA, se ga pac ne jemlje.

ne tu ja, tam pa ne.

plus preber mickov post. a v VSEH primerih in VEDNO verjames v razsodbe???

Peric nam je lohk se tolk antipaticen, se tolk kajjazvvem, sam da je lohk dokaz strleca usesa in da ga zato skenslajo s sveta (ker ce bi blo mozno, bi tozilc, v tem primeru tozilka, hotla to moznost), se mi zdi pa mal krepka.

se dobr, da ni odvisno od tkole folka, posameznikov.....

hit se situacija obrne.... absurdno.. vendar se znajdes recimo na kraju zlocina, vsi indici kazejo nate... folk s peno na ustih te hoce pa linchat. ti pa NISI kriv....

ja, EN primer je sam tak na svetu.

vendar kaj pa ce sem jaz, si ti?

ZATO. NE. Kot je lepo rekel Mick.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ujej, kako imamo krute :eek:

Za nekatere zločine imamo premile kazni, definitivno.

Tudi bi kakšne posebne primerke bilo fino zapret do konca življenja. Ker imajo "motnjo v softveru", ki pa ni bolezen...

Pa kaj, če nas to stane, takih ne želimo v družbi, torej plačajmo, da se iz družbe odstranijo.

Pa zelo hudo sem proti smrtnim kaznim. Ker postaneš isti...

Po principu - med nami ni kanibalov, včeraj smo pojedli zadnjega...

Poleg tega obstaja še možnost, da nedolžnega fentaš.

To bi bilo v kratkem moje mnenje...

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

Tudi bi kakšne posebne primerke bilo fino zapret do konca življenja. Ker imajo "motnjo v softveru", ki pa ni bolezen...

Pa kaj, če nas to stane, takih ne želimo v družbi, torej plačajmo, da se iz družbe odstranijo.

Pa zelo hudo sem proti smrtnim kaznim. Ker postaneš isti...

Po principu - med nami ni kanibalov, včeraj smo pojedli zadnjega...

Poleg tega obstaja še možnost, da nedolžnega fentaš.

...

kratko in jedrnato, se podpisem. :palec: xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Mene se prepričat ne da. Nekateri umori / mučenja, pedofilija / so tako gnusni , da sploh ne bi razmišljal kaj dosti - seveda mora biti stvar trdno dokazana ali pa s priznanjem. Večino teh ljudi je nepopravljivih. Saj si gledala na tv , da nimamo ustanove , kamor bi zbasali in OSAMILI te izrodke. Oprosti izrazu ampak pri teh gravžih se ne spomnim drugega.

Prej sem / v zg. komentarju / ločil umore od umorov in ubojev pa tako naprej. xcivx xcivx :vio: xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

Če poskusiš pogledat s povsem egoističnega stališča, je tudi zanimivo...

Verjamem v karmo, v "vse se vrača, vse se plača". Zločinci morajo itak plačat svoj karmični dolg.

Zakaj bi si jaz nakopala svojega s tem, da bi ga ubila? Brezveze... x:o)x

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

A ste gledali (ali brali) Zeleno miljo? Vreden ogleda in branja, sploh ker je na to tematiko.

jp, zlo dobr (sam razvodeni pol mal, zal) - brala, ne pa ujela filma zadnjic.

:palec:

Picasso

Če poskusiš pogledat s povsem egoističnega stališča, je tudi zanimivo...

Verjamem v karmo, v "vse se vrača, vse se plača". Zločinci morajo itak plačat svoj karmični dolg.

Zakaj bi si jaz nakopala svojega s tem, da bi ga ubila? Brezveze... x:o)x

To imaš popolnoma prav in stvar drži - samo pravim -kam naj jih zbašemo , da ne bodo še koga pospravil preden bodo plačali. Saj jaz se ne smatram za kozmičnega kelnerja ali pa kondukterja, samo težko je preprečiti , da nasrka še naslednji nedolžni, ki pa tudi ni kriv , če hodi po svetu takšen idividum in tudi ni kriv da je naše sodstvo kot je- ne smemo reči -PAČ. To bi me spomnilo na Pilata... Veš , načelno ne odobravam smrtne kazni , ampak / že zgoraj sem napisal primer/ nekatera NEdejanja so takšna , da jaz osebno ne vidim druge poti in rešitve.

Zadnjič je pokazalo tiste ljudi v Srbiji , kako so se bali tega ... in kako so si po 2 ali kolk letih oddahnili.

pardon izrazu - jebi tak življenje, da 500 ljudi trepeče zaradi družbeno , politične, tehnične, pravne polomijade od tega sistema. Komu pa to privoščiš.??? Jaz nikomur. Najmanj pa svojim bljižnjim in tistim , ki jih imam rad. Plut, trobec, perič, kamenik in ostali pa to sigurno niso. Včasih si mislim , kako se ti posmehujejo človeštvu, družbi, sodstvu , pravu in pravici .. saj - ubije, je zaprt , dokler neki advokat ne najde poti iz kletke pa smo zopet na začetku.

Mislim , da bi bilo življenje lepše in kvalitetnejše pa varnejše brez teh ponesrečiprinešenih napak človeštva .

xcivx xcivx xcivx :vio: xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

ni tko simple.

isti folk, ki bo nastepal 15 novega folka na svet, se bodo bunil pa zahteval smrtno kazen.

kar je men absurdno.

a lahko kdo garantira za 15 folka, kdaj se bo ali se mu ne bo utrgalo?

morilci so mel starse... ki so tkole zgrozeni bli... ob zlocinih... xyesx :sori:

vsi morilci, nagrauznezi in vse... so jokal, ko so bli majhni.

en je tud hotu met 15 psov. in ker jih NI ZNAL IMETI, se jih mora POBIT!!!!

jaz ne vem ZASE, ce se mi nou strgal pa nom koga na gobec, bombo nastavla.

pa naj za vse svoje froce, ki jih bom 'v duhu zivljenja' in kaj jaz vem cesa,'' ljubezni' x:o)x spravljala na svet....

eni otroc pa bodo pol: morilci, pedofili.. in tako dalje.

prav tko so se namrec enmu rodil, lohk bi se VAM.

zoprn ne.

bi prav tko hotl linch, smrtno kazen, mucenje?

tko kot se vsakmu lohki zgodi, da je v 2 mescih v depri, na dnu... thelma in louise.......

splet okoliscin.-.... od tedaj dalje pa ves lajf en sam krch.....

kako naj se spreobrnes, ce gledas krvi zeljan folk s peno na ustih?

bljek, v bistvu. :sick:

sory. tko mislim.

za 'zalujoce ostale' se mi zdi bedno

(in nevredno umrlega, ki v 99% ne bi hotl tega), ko se ob tla mecejo in hocjo kri (plus seveda nekaj tauznt €, ki bi ublazil psih. bolecine :sick:).

Picasso

Marsa, se čist strinjam s tabo :palec: Še vase ne moremo bit sigurni, kaj šele za koga drugega. Če bi uvedli smrtne kazni, bi pa itak nastradali svojci pa tisti, ki bi bili obsojeni po krivici (kar se je itak že dogajalo) :ermm:

Treba jih je zapret, ja. Jaz bi jih zaprla za skoz, da ne bi več imeli šans storiti kaj podobnega. Ubijat pa mislim, da nimamo pravice. Se pa itak prej ali slej vse vrne x^x

How will we ever know

if we never try ...

P.M.

hec. xDDx

prejle, ko sem postnila, sem pomislila, da neverjetno, ob res ogromnostevilnih sco lastnostih, kjer sem to res cist jaz pa konc, se pa tle (mascevanje in taksno) pa CIST NIC ne najdem... niti mal...

pa sem mislila, valjda sem tle riba..

in ko si zdaj, scorpijobabe, komentirala, sem bla ziher, da bom vidla kaj tacga.. v smislu, ne, prek TEGA pa ne mormo... zob za zob... pa taksno..

tko da si me + presenetila. :palec:

edino zivo bitje, ki ga brez pomislekov in slabe vesti, a ne pa z uzitkom kaksnim in naslajanjem ubijem, je klop. in se komar.

Picasso

hmmm vidm, da nekaterim ni všeč, da bi človeka ubil ;) ok, bi mu pa odrezal jajca! x:Dx x:o)x

*nekaterim* x:px

aha, evo - odrezat jajca. voila. pa smo tle.

ja, recimo, kastrirat... varianta (ampak seveda ne v primeru drznega ropa x:px)..

a niso to clo uvedl nekje v skandinaviji al pa vsaj resno delajo na tem?

Picasso

hmmm vidm, da nekaterim ni všeč, da bi človeka ubil ;) ok, bi mu pa odrezal jajca! x:Dx x:o)x

Pedofilom definitivno :!!: pa kakšnim posiljevalcem. Takoj!!!

Marsa, sem maščevalna pri določenih stvarih (takrat me čisto nič ne ustavi x:Dx ), nisem pa za kakšno ubijanje ... potem smo enaki kot tisti, ki se mu sodi :ermm:

How will we ever know

if we never try ...

P.M.

Fizične kazni so bile v srednjem veku.... :o|o: :xx!: Čeprav.... :vragec:........tud sam težko negiram smisel ideje, da se v zaščito (predvsem otrok) in v primerih hujših oblik al pa ponavljajočih rečmo "blažjih"......uporabi tud ta ukrep.......ko v njegovo krivdo res ni nobenega nobenega dvoma. To "brez dvoma" doseč pa v praksi in ob obstoječih predpisih, relativno kar pogosto še zdaleč ni tako enostavno......Ma stvar še zdaleč ni tko enostavna, kot se komu tu v tej debati mogoče zdi. x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Fizične kazni so bile v srednjem veku.... :o|o: :xx!: Čeprav.... :vragec:........tud sam težko negiram smisel ideje, da se v zaščito (predvsem otrok) in v primerih hujših oblik al pa ponavljajočih rečmo "blažjih"......uporabi tud ta ukrep.......ko v njegovo krivdo res ni nobenega nobenega dvoma. To "brez dvoma" doseč pa v praksi in ob obstoječih predpisih, relativno kar pogosto še zdaleč ni tako enostavno......Ma stvar še zdaleč ni tko enostavna, kot se komu tu v tej debati mogoče zdi. x^x

predstavlej si, da bi v ZDA imeli takšne mile kazni kot pri nas, pomojem bi blo za 100% še več kriminala kot ga je zdej...

js mislm, da bi se mal usral teli razni pedofilčki pa psihopati, ko bi vedl, da jih čaka kak el. stol al pa plin...

lp

honor and respect

Lahko pogledava tudi obratno......poglej kako stroge kazni imajo v zda, pa je ogrooooomn kriminala, kar se tiče umorov npr. velik več k pr nas na 2 mio folka.....še posebej tistih iz koristoljubnosti, kar še kaj dodatn pove, k pri nas so taki v zadnjih par desetletjih relativno redki, pogostejši so družinski čustveni afektni alkoholno spodbujeni umori.....

Motiš se. Po mojem mnenju......In po mnenju raziskav x;)x Kar se tiče psihopatov pa itak, je čist vseen al je kazen 30 let al smrtna.......Kar se tiče npr. primera zagrožene smrtne kazni za pedofilstvo pa empiričnih raziskav v bistvu ni glih......k ni smrtnih kazni v zahodnih državah za to dejanje, kolk vem....

K. Čapek

To je pač tvoja odločitev. Sam da teh raziskav večinoma ne delajo pravniki. Pol so pač nesposobni tud statistiki, sociologi, penologi, raziskovalci, novinarji, kriminologi, psihologi...... x;)x

K. Čapek

pa že.. ubistvu JA, sej sposobne in pametne ljudi so še zmer zatrl, ker so v manjšini v tej množici zafustriranih in zakompleksanih ljudi (od najstniških let naprej) "intelektualcov" ...ah, nima smisla.... boli me k.... terajte vi svoje, me ne zanima sploh, mene zanima samo še moje podstrešje...

lp

honor and respect

A nismo nekaj podobnega že imeli?

O maščevanju...

In o tem ali bi ubijali?

Kazni...

Za umor, za rop, posilstvo, pedofilijo...

Da so pri nas premile ne dvomim.

Smrtna kazen nikjer ne dosega tistega učinka kot bi želeli tam kjer jo imajo.

Vzeti življenje za umor - to umorjenega ne bo oživelo.

30 let zapora...

In soočanja s samim seboj in svojo krivdo.

A je to veliko ali malo?

Nekaterim premalo, nekateri se s tem niso pripravljeni soočit niti po tridesetih letih.

Koliko potem?

Dvajset, deset, pet?

Ali pa obsodit človeka na petnajst let pa ga pet let prej spustit ker se je "lepo obnašal"...

Potem pa znova ubija.

Nisem za linč.

Sem pa za kaznovanje.

A je takšno kot ga imamo pravo, humano, zadostno...

Ne vem.

Ampak boljšega nimamo, zaenkrat.

Mislim da bi tu bilo treba več delat na psihologiji kaznovanih, na tem da bi res ugotovili kdo je pripravljen normalno zaživet.

In tistim to omogočit.

Ostalim pa...

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

• 9 months later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...