Skoči na vsebino

aspekti sonca in lune

alkimistka

Recommended Posts

Recimo da imas slabe aspekte (Sonce kvadrat mars, sonce kvadrat saturn) - ali tezave ki so povezane s temi aspekti lahko omili npr. aspekt sonce trikotnik ascendent, sonce trikotnik pluton? Kaj je s konjunkcijami - npr. sonce konj. venera, ali sonce konj. luna? Podobno velja za luno.... Da poenostavim - ce imas pol dobrih in pol slabih aspektov kaj to pomeni in kaj pomeni ce imas ascendent samo pozitivno aspektiran ( v trikotniku) s soncem, luno, venero, neptunom?
Deli na socialnih omrežjih

tega ne mores kar tko poenostavljati pa odmerjati, tehtati...

To se navadno prepleta ali se odraza v posameznih situacijah.

KvADRAT sploh ni tolk slab aspekt, pac pa konjunkcija ni nujno dobra.

tudi trigoni niso vedno sam dobri, tako je kar prav in zazeleno, da je se kje kak kvadrat, ce so trigoni.

ce je asc sam pozitivno aspektiran, je zelo dbest, pomeni da se razvijas v tako osebnost, ki ti je nekako dana, namenjena, pa da nimas tezav z izrazanjem, da imas kar ugodno razmerje med razumom in custvi in da dobro preneses 'droge' ali bolje kot drugi (razen ce neptun ne tvori s cim kakih opozicij).

Po drugi strani pa lahko kaze tud na to, da v delovanju, sodelovanju... tezko vidis se koga drugega kot sebe.

Sonce konj. ve, lu - razlicno, uzitkarstvo, plodnost, lohk pa tud debelost. ...

Za Sonce, Luno lohk jemljemo vecji orbis mocnih aspektov - jaz v teh primerih vzamem tudi do 10.

Jaz imam tud same dobre aspekte z asc - z izjemo edinega kvadrata v chartu (s saturnom).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

hvala marsa!

Mene so tile kvadrati kar malo ustrasili, predvsem s saturnom! Povsod pise kolk je to bad:((

Sonce naj bi predstavljalo zivljensko energijo, ce se ne motim. Katere pa so dobre pozicije za sonce - mislim pozicije v hisah? No jest ga mam v 8 - i hiski (gemini), tudi lunco (gemini), ascendent pa je tehtnica.

Kaj si mislila s tistim da vzames tudi do 10?? Se se zacetnik:)

A je to res, da naj bi v kartah zensk bolj do izraza prisla luna?

Tisto z debelostjo pa ni cist res, ravno obratno s suhostjo - se ne morem zredit:)))

Hmmm, vprasanjca...

Kvadrat s saturnom ti najbrz povzroca nesproscenost v dolocenih situacijah, morda kaze tud na tezave ali ohladitev odnosov s fotrom ali pomembno mosko osebo, ki je avtoritativna. Lohk je pa tud kaj desetega.

Glej - gledat moramo ves chart, tako se kaj tudi ne manifestira - gre za moznosti.

Vidis? Imas moznost, da bi bila debela, pa nisi. A ni to fajn, pa se kaze na to, da se ne zmanifestira pac vse.

Tudi do 10 - navadno jemljemo v orbis nekako 5 do 7 ali 8 stopinj (ali manj, 1 - 3), pri soncu in luni pa smo lohk bolj elasticni.

Ja, Luna pac predstavlja zensko naravo (tudi pri moskem), res na zenske pac bolj deluje, saj imamo konec koncev menstruacijo, ki je nic drugega kot preprosto lunin ciklus.

katere so 'dobre' pozicije za osnce?

to je mal bedast tko postavljati, ampak recimo - 1., 5., 6. 10. (6. sem dodala predvsem zarad zdravja, to bi vsakomur pasal, da bi imel mal sonca tam)...

mah bad!! To je brez veze, kvadrati med drugim motivirajo.

jaz imam pa sam enga in to saturn asc! :xx!:

No in ni cist nic bad oz. je morda kaka konjunkcija v bistvu lohk bolj bad... recimo ne udarjam se zarad tega aspekta, tudi posiljevali me niso0 zarad tega. ;)

tako da - ti kar izi, brez veze se ufurat in skrbet... skratka, to so samo predpostavke, je odvisno se od drugih dejanvikov, ce se sploh uresnicijo.

najdi kake teme o aspektih, smo ful zanimivega ze povedali. :palec:

Pa kvadrat sploh ni (tolk) slab aspekt... ;)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

to ni ne dobro ne slabo, pac take naloge bos morala resevat.

veliko dela na sebi pac to pomeni, osebna rast, ki je nujna, ce ji ne sledis, ni ok.

Picasso

Oh ja se kar strinjam, tisto s fotrom in osebno rastjo in obcasno nesproscenostjo...ampak se trudim da bi to skenslala.... Marsa kateri planeti v katerih hisah nakazujejo da imas razvito intuicijo, da komuniciras sam s sabo v sanjah, imas celo preroske sanje, veliko deja - vujev, itd... Mogoce kej v povezavi s plutonom, neptunom.

non stop se mi to dogaja in tud npr.. z razlicnimi ljudmi, tud takimi, ki jih ne poznam - mi zacnejo kr ene svoje osebne travme razlagat...pa ne vem zakaj jim je to treba...

Enkrat sem zasledila da si rekla da imas vecina same trig.kar se tice aspektov, a to pomen da si bolj na easy? No jaz imam vse zivo, pisano tud dosti kvadratov. Aja pa se to kaj pomeni neaspektiran planet, npr.. mas ga v hisi, ni pa aspektiran..

Lep dan se naprej...

ja, dobro si sklepala, tu je dejaven predvsem neptun in 12. hisa, a tud kar vse okultne (4., 8. 12), kot tudi mocno aspektirana Luna, ali potentna (v raku, biku, ribah).... ali Luna na osebnih planetih oz. tockah ('na' pomeni konjunkcijo)... itd.

Tud Uran in Pluton, vendar to kar izpostavljas, je se najbolj neptun...

Sami trigoni? Ja, lohk bi bil bolj na izi (ne jaz nisem, imam 10 al kolk konjunkcij z osebnimi, pa kake 4 ali 5 opozicij), ker je tok smootk tok, da se ti ni 'treba' nic vec trudit (takole po domace receno).

Kvadrati so ok, ker, kot sem ze rekla, motivirajo... (saj sem aspekte ze velik razlagala, pa ne sam jaz, imamo velik tega okol).

Tud o neaspektiranih planetih smo ze govorili.

Ne, na nek nacin je celo boljse, ce so neaspektirani, kajti tako lahko delujejo s svojo polno mocjo.

Aspekt namrec lahko pomeni pravzaprav tudi doloceno trenje med planetoma oz. osebnima tockama horoskopa.

Ce imas konjunkcije s soncem recimo, tezko deluje sonce z odsotnostjo te enegrije - nenehno je zraven pac, kar v paketu.. tako je lahko (v tem primeru pac sonce) celo obremenjeno s tem.

Ce pa ni aspekta, pa ni.

lahko pa gledamo tud drugace - da so aspekti nekaksne naloge, tam kjer jih ni, smo teste ze resili (recimo v prejsnjih lajfih).

itd. kot se komu poklopi, ko zacne raziskovat pac. :palec: x:)x

Picasso

aha, spasujem zato, ker ima ena kolegica neaspektirano sonce ( ima veliko zdravstvenih tezav, sladkorno in vse povezano z njo) in se mi zdi cudno, ker nisem se zasledila cloveka ki bi imel tako karto. Vprasala bi te se katera pozicija nakazuje cloveku zivljenje v tujini? Bi bla mogoce to venera v 9hisi? In ce je npr se venera v dvojckih, ki so seveda nestalni, gibljivi....

ja, bravo, seveda 9. hisa, sonce, merkur ali venera not, tud jupiter...

Tisto pa gledas bolj asc (za zdravje) pa 6. hiso, pa vladarja asc pa vladarja 6.

Picasso

Verjetno imaš povdarjeno znamenje Tehtnice( lucidne sanje).Poglej še če imaš v chartu trigon med Neptunom in Luno ....drugače pa kot je povedala Marsa.

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

ne ne cveka, mam kar luna opozicija neptun...., tehtnica je asc., drugace imam velik zraka in zemlje v hisah 1h uran (skorp.), 2h neptun (strelc), nekje pise tud uran, 8 sonce in luna (dvojcek oboje), 9 merkur(rak) in venera (dvojcek), 10 jupiter(devica), 11 saturn in mars (devica oboje), 12 pluton(tehtnica).

3,4,5,6,7 mam prazne...

Aja ce kdo ve, katera od teh pozicij ponazarja umetnisko naravo - za ascend. vem, ostalo pa....

Mah vse zivo, je asc, kot ugotavljas, pa tud luna v dvojckih ni zanemarljiva (tud sonce, dostikrat najdemo pri umetnikih te polozaje), pa ocitno imas na vrhu, kulminantne merkur, venero in jupiter no in vsaj venera kaze tud na to, sploh ker je vladar asc, pa je na vrhu.

(O, mas pa podobno kot Ich, tud jaz mam vladarja ascendenta na vrhu.)

Odvisno tud kaksne aspekte tvori pluton... ce ima ugoden aspekt z venero al luno (ce je recimo v trigonu - z luno bi bil lohk), je to recimo tud smisel za barvo, prostor in tudi ritem.

Tudi, nenazadnje, stevilni trigoni lohk kazejo na umetnisko nadarjenost, sploh bi to lohk pomenilo predanost ustvarjalnemu valu, recimo... trigoni so nekak 'vodni' aspekti... precej 'ribji' oz. neptunovski. :)

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>* a res, Cveka, to ugotavljas za tehtnico, zanimivo...

Ej Marsa tegale pa ne ugotavljam jaz,tole je pa splošno znano x:Dx

Vage se znane po preroških sanjah.

Pa ne zato ker sem to,po Soncu,tudi jaz. Sem že,njega dni,iskala odgovor na take sanje pa mi je ,takrat zelo popularna,Maruča to povedala.Potem sem brskala dalje in

se je to potrdilo.

Lep pozdrav in naj te,energija,ki trenutno veje v globinah vesolja,napolnjuje.

Pravijo,da je močna in prinaša kar nekaj,dobrih,prilik.

Jo, thanx, tud jaz tebi! :palec:

ampak a ves, da nisem se slisala tega (ah kje tud slucajno nisme pomislila, da bi ti zato to navrgla, ker si sama, saj jaz te vidim, morda zdaj ko vem, tud bika, no luna v biku si mi cist al pa kar tipicna, v bistvu ;))

Bom zdaj mal pozorna..

hm, sam ta folk ki poznam, imajo pa 12. mocno, bogve ce ni zato... hm... (tehtnic je precej okol mene oz. asc, mitja ima 5 planetov al kolk v tehtnici :O:) ;)

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Jo, thanx, tud jaz tebi! :palec:

ampak a ves, da nisem se slisala tega (ah kje tud slucajno nisme pomislila, da bi ti zato to navrgla, ker si sama, saj jaz te vidim, morda zdaj ko vem, tud bika, no luna v biku si mi cist al pa kar tipicna, v bistvu ;))

Bom zdaj mal pozorna..

hm, sam ta folk ki poznam, imajo pa 12. mocno, bogve ce ni zato... hm... (tehtnic je precej okol mene oz. asc, mitja ima 5 planetov al kolk v tehtnici :O:) ;)

Marsa živjo,

svetujem ti,da povprašaš Tehtnice v zvezi s sanjami.Mislim,da mi je ravno neka Vagica na LF to potrdila.Seveda pa ne samo ona.Če velja tudi povdarjeno hišo Tehtnice ne vem.

Meni je takrat Maruča rekla samo,da tako sanjamo vse Tehtnice oz.medtem ko sem ji pripovedovala je vprašala če sem po znamenju Tehtnica.Tudi meni ni jasno odkod to.

Maruča bo že vedela. x:)x

Ja ,drugač pa sem precej bikovske sorte.Lune v Biku res ne bi mogla zatajit x:Dx

Mah Maruce jaz ne cenim ravno kot astrologinje, tako da to mi ni nek podatek...

Se bolj na svoje vire in nase zanesem. x^x

Saj ne rabim sprasevat, bi ze vedla, imam velik tehtnic okol, pa ni bilo kaksnih taksnih zakljuckov....

Kvecjemu (morda sem omenila) je morda zato, ker imajo v 12. hisi dost (Maruca najbrz ni sla tko dalec)...

Picasso

Alkimistka, menim da je to pravzaprav kar OK.

da ga nic ne moti.

Jupiter je poseben, sicer je v bistvu dober, sam aspekti z njim so pa veckrat zelo mocni, tudi dobri znajo vcasih bit 'rushilni' al pa... hm... nekak 'telesno' delujejo', zelo nasponano....

zdajle sem mal raztresena, drugje, pa ne najdem pravih izrazov, ampak upam da vsaj priblizno stekas.

Ti imas pol ful za sfurat, ce se prav spomnim, imas venero in merkur tud 'gor'...

Dbest... ne rabis aspekta z jupitrom, ker sicer omenjas da imas ful kvadratov.

Torej - moje mnenje je, da je to fajn, da je jupiter v 10. neaspekt.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Mah Maruce jaz ne cenim ravno kot astrologinje, tako da to mi ni nek podatek...

Se bolj na svoje vire in nase zanesem. x^x

Saj ne rabim sprasevat, bi ze vedla, imam velik tehtnic okol, pa ni bilo kaksnih taksnih zakljuckov....

Kvecjemu (morda sem omenila) je morda zato, ker imajo v 12. hisi dost (Maruca najbrz ni sla tko dalec)...

Ma Marsa tole sem potem, na svojo pest ,raziskovala in prišla do zaključka,da je imela prav.Hudo je ker se nekateri ljudje sanj ne zapomnijo.Kadar oz.če ti možgani,predno greš spat,plešejo valček težko,da si boš zanje zapomnil.

Sama prakticiram na večerni tango xDDx tako,da sanje veliko povedo.

Seveda ne vedno.Kadar se njim zdi,da je prav.

Maruča pa: nooo ja ... že davno tega mi je,ker sem potrebovala pomoč,veliko pomagala.Potem se je preveč skomercializirala.Sedaj to ni več ona.

Tudi sama ne bi šla,niti pod razno,k njej.

Astrološko je znano,da jasnovidnost,močno intuicijo in preroške sanje zasledimo tudi pri aspektu Mesec trigon (prav trigon mora biti) Neptun.

Seveda se razlaga tudi po 12 .hiši ...končno je tole hiša,ki še kako, kaže na omenjeno . Intuicija kar ven buta če je hiša močna. x:Dx

Lep pozdrav

Maruco jaz cenim kot slogarco (jo ze zelo dolgo poznam), ima 'ciganske' sposobnosti. res vidi dolocene stvari.

A o astrologiji pa seveda pojma nima, roko na srce.

Tud o kristalih pravzaprav ne (no morda se je je zdaj v vseh teh letih ze kaj prijelo).

J*b*g* - ni podcenjujoce ali opravljivo, tako je pac, ker si jo navedla pac kot astrologinjo, pa se kot pravzaprav nekaksno referenco, ki pa to sploh ni.

Ima pa blazno intuicijo in dejansko lohk vidi nekatere stvari.

**aja, p.s. - morda je v svoji praksi (tega ima pa res velik lohk, odziva) dejansko obravnavala tehtnice in dobila nekaksno takole nit - vendar sem prepricana, da je ostalo pri polozajih sonca, tako da NIKAKOR ni vzela v obzir tud ostalih polozajev, tako da je to prej nakljucje oz. so bili 'krivi' drugi polozaji, ki pa jih ni obravnavala, si upam stavit.

Ja, vecina se sanj ne spomni (sploh tehtnic, ker so frfotave in praviloma ne zelo poglobljene duhovno - tiste, ki se bodo zdaj pritozile, naj pogledajo ostale polozaje, mi bodo pritrdile, da ce so drugacne, imajo mocnega sco ali whatever).

Picasso

Ma jaaa...Maruča in astrologija je čisto mimo :o|o: Ona seveda nikol ni bla astrolog.

Res ima izredno intuicijo samo postala je površna.Morda na TV ne ampak v real lifu' ja'.

Ji ne zaupam nič več.Škoda.

S kristali je pa čisto mimo usekala,saj v bistvu niti kart ne potrebuje.

Saj ne opravljava ...tole je izmenjava mnenj x:Dx

Lep pozdrav

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...