spelca 25. marec 2005 Prijavi Deli 25. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>Špelca, obe jedi imam rada, pa si ne upam nikoli vprašati v Vegedromu niti za začimbe, zdaj pa imam informacijo iz prve roke. Macona, pravzaprav je za dal kaksnih 100 razlicnih receptov. Jaz sem opisala tistega, ki ga jaz uporabljam, in rata zelo dober. Ce turmerica ne dobis, poglej za druge indijske zacimbe. V dobri trgovini z zacimbami, bi morali vedeti, kako se jim rece po indijsko - potem pa lahko najdemo recept za dal, ki uprablja zacimbe, ki jim lahko dobis. Mimogrede, za Zalo pa delam "baby dal":leco skuham v dvakratni kolicini vode. Dodam zelo drobno sesekljano cebulo (priblizno cetrt cebule na skodelico lece), malo olja, in sesekljano spinaco (ali pa kaksno drugo zelo zeleno zelenjavo).To lahko otrok je od 8. meseca starosti naprej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 Sem si danes cist tko poskusno kupila sojino mleko..Prvi okus je ful cuden, ampak sem uspela cel kozarec spit in mi je zdaj ze prav vsec okus ne vem.. tko nekako mi ne pase trenutno kruh, krompir, mleko.. Ponavadi bi se kar mal prisilila, ker so mi to ipak naj stvari (mislim, brez mleka zivet? No way!!) Ko je pa ravno tale tema tu, jo bom pa se jaz malo izkoristla in poskusla kak mesec.. Se pravi, alpsko mleko zamenjam za sojino, kruh - crn, bela moka gre iz omare -- s cim se jo pa nadomesti lahko? koruzna? za palacinke in tako...hmm... pa palacinke s sojinim mlekom? he, to bo se zanimivo Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 pa kksn fajn recept napis, ce se ti u dal! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 ja kšn fajn recept bi ful prou pršou. Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 Ja, se strinjam... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 Hojla! Še boljše kot sojino je riževo mleko -vsaj meni . palačinke lahko delaš brez problema, jaz dam 1/2 mleka in 1/2 radenske, namesto jajc pa uporabljam mešanico no egg-pridejo ful dobre palačinke, lahko jih pa delaš tudi samo z radensko -v maso dam tudi vanilin, da zadiši.Z moko je pa tako-koruzna ne vsebuje glutena-zato se ne sprime-meni ni ratalo spečt palačink.Fajn nadomestek je pirina moka, lahko poskusiš s polnovredno pšenično, no pa sojina moka je še tu. .Lp Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 Aha, to je stos koruzne moke.. Dobro vedet.. ZAdnjic sem dala pol bele in pol koruzne, cist tko za poskus, pa je cist fajn uspelo..Rizevo mleko tud obstaja? Slisi se fajn Jem zdajle ostanke od kosila.. sem si skuhala riz, na cebuli poprazla sejtan na kocke narezan, dodala paradiznikovo omako in zacimbe in zmesala vse skupi.. Mrzlo je se boljse kot prej Hehe, bi se vegi ratala ce ne bi ravnokar prinesla od babice domace klobase... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 Riževo mleko je bolj sladkasto in lažje prebavljivo.Je bil ta tvoj rižek z omakico . Že ko berem kako si ga pripravila mam v ustih poplavo Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 namesto jajc se da lahk tudi cicerikino moko! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 Ampak ima pa eno slabo lastnost tole sojino mleko...Tko kot sparglji.. ko gres na WC.. ful smrdi pol... :xx!: Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 15. april 2005 Avtor Prijavi Deli 15. april 2005 a res.. jst ga mam še kr zapakiranga v hladilniku.. je pa full zdravo, full mal konzervansov notr, ko bo poteklo konc desetga meseca letos soya milk.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 15. april 2005 Prijavi Deli 15. april 2005 Sojino mleko je boljše, če ga pripraviš kot kakav-grenki, ne benko .Poskusite riževega-je ful bolj dober-res je da je malo dražji, v Dm-ju najdeš od alnature stvari, ki imajo normalno ceno za take izdelke, v drugih trgovinah, pa se mi zdi, da ful nabijejo ceno.Lp Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mornarka 15. april 2005 Prijavi Deli 15. april 2005 tofu...ze nekajkrat sem ga rahlo popekla na ponvi, da se segreje in dobi poln okus, ceprav je tudi hladen dober, npr samo narezan na kockice. okusnejsi je zdraven pecene zelenjave, tako ne pride prevec suh. tofu "spominja" na meso,pa tudi bo sestavinah je lahko dober nadamestek mesa. poleg sojinega sira, mleka, uzivam tudi sojin puding. je kar okusen, imajo razlicne okuse od vanilije (meni najboljsi), cokolade,... pa dober tek:) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
spelca 16. april 2005 Prijavi Deli 16. april 2005 <{POST_SNAPBACK}> Aha, to je stos koruzne moke.. Dobro vedet.. ZAdnjic sem dala pol bele in pol koruzne, cist tko za poskus, pa je cist fajn uspelo..Rizevo mleko tud obstaja? Slisi se fajn Jem zdajle ostanke od kosila.. sem si skuhala riz, na cebuli poprazla sejtan na kocke narezan, dodala paradiznikovo omako in zacimbe in zmesala vse skupi.. Mrzlo je se boljse kot prej Hehe, bi se vegi ratala ce ne bi ravnokar prinesla od babice domace klobase... Jaz kupijem mleko ki se imenuje "Eden Blend" in je mesanica solinega in rizevega mleka. Super dober okus in cisto pase v vse recepte namesto mleka. Palacinkam dodam "wheat germ" - kako se ze temu rece? Psenicni kalcki?Pa dodam se malo no-soy-veg protein mix (ki je mesanica strocnic in zitaric).So take super proteinske palacinke Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 16. april 2005 Prijavi Deli 16. april 2005 Tu pa dobiš tako mešanico pod imenom Alnatura v Dm-ju(riževo in sojino mleko)-moja hčerka ga ima najraje. Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 23. april 2005 Prijavi Deli 23. april 2005 Sem preizkusla se rizevo mleko.. Ma mi ne potegne.. tko, mam filing, da mi bo kar slabo, ce ga bom malo vec spila.. bom kar pri sojinem ostala aha, pa se tofu moram preizkusit... tole je v bistvu fajn mal preizkusat... ce bom kdaj mela vegi tipa al pa otroke.. da bom mela mal filing, kaj vse se da pripravit... pa se mal razsiris spekter prehrane... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 23. april 2005 Prijavi Deli 23. april 2005 Fajn, da ti bolj paše sojino, ker ima več beljakovin. Tofu je pa dober od Mercatorja-ga dela evergreen za njih-pa cena je tudi najbolj normalna(ne vem pa če imajo dimljenega). Ja, mogoče te pa to eksperimentiranje res pripravlja na kaj.... Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 2. julij 2005 Prijavi Deli 2. julij 2005 Obvezno branje za vse uporabnike soje in sojinih izdelkov: http://www.lammd.com/opinion/soy_index.cfm Glej tudi povezave! Jaz se bom v nadaljnje vsekakor izogibal soje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 2. julij 2005 Prijavi Deli 2. julij 2005 No, še glede sojinih kalčkov se je treba pozanimat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 7. julij 2005 Prijavi Deli 7. julij 2005 Vprašaj Gugl http://www.tempeh.info/recipes/recipes.php Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 Tofu bolj na debelo narežem .Dam ga v ponvico,da se lepo zapeče poleg pa sezamovo seme.Ogromno kalcija vsebuje oboje pa še dobro je. Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
spelca 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Obvezno branje za vse uporabnike soje in sojinih izdelkov: http://www.lammd.com/opinion/soy_index.cfm Glej tudi povezave! Jaz se bom v nadaljnje vsekakor izogibal soje. Sebastjan, moj moz in jaz sva ze zelo dolgo vegetarijanca in jeva veliko sojinih izdelkov. Tisto branje, ki ga citiras je propaganda. Ko sem bila noseca, sem naletela na en podoben clanek, pa sem se lotila raziskovat po internetu. Ugotovila sem da je ena gora clankov ki trdijo, da soja ni zdrava -- ampak vsi so povsem ne-znanstveni, in ali:- ne citirajo nobenega vira- citirajo en drug ravno tak ne-znanstveni clanek- citirajo raziskavo opravljeno v enem raziskovalnem laboratoriju v Novi Zelandiji. Torej ena sama raziskava dvomljive vrednosti, ker je bila sponzorirana s strani novozelandske mesne industrije. Medtem pa stevilne raziskave kazejo, kako je meso nezdravo, in kako so vegetarijanci v povprecju bolj zdravi kot mesojedci. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 27. julij 2005 Prijavi Deli 27. julij 2005 Tudi sam ne vem, kaj bi zares verjel. Verjamem pa, da so fermentirani sojini izdelki bolj zdravi. Sam zaenkrat ne uživam nič sojinih izdelkov - testenin, mesa, mleka, razen sojinih kalčkov, ki so po mojem še najboljša izbira. V zvezi s tem še naprej poizvedujem. Preberi si še tukaj zanimivo branje o sojinem mleku itd. Gor najdeš polno zanimivih vegetarijanskih "do it yourself" nasvetov, skratka priporočam! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 28. julij 2005 Prijavi Deli 28. julij 2005 Še ena proti sojinim izdelkom:http://www.mercola.com/article/soy/avoid_soy.htm Vprašanje, kaj je res in kaj ne. Naravno užitna in nepredelana hrana naj ne bi škodovala, zato sam še vedno zagovarjam sojine kalčke. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 Ima kdo kakšne recepte za sojine namaze? zadnjič sem jedla enga z ingverjem, njami.. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.