Skoči na vsebino

Tofu, sojin sir, sojino mleko


Recommended Posts

Guest sstane

Izsočiš zelenjavo ali sadje, ostanek pa posoliš in vmešaš v pravo surovo maslo. Namažeš na neslan kruh, rahlo soljen sok pa piješ.

Super je paradižnik s feferonom, v slan sok pa doliješ malo ruske vodke x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Lej, saj men je to jasno, sam tukaj na lnf je navada, da sami napišemo naše preizkušene recepte. Kjer pojasnimo tudi kakšne drobne fonte, ki jih uporabimo, ok?

 

Astra

 

Sam hotel sem ti ustrečt, ok? Sam se še nisem spravil delat teh zadev. Četudi bi se in bi hvalil svoj namaz na vse pretege je možno, da bi se tebi zdel zanič. Ljudje imamo zelo različne okuse, veš. Kakšna je vaša navada me pa ne zanima, dokler ni zapisana kot pravilo.

:U:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
<{POST_SNAPBACK}>Ne vem, zakaj je soja tako popularna, ko pa je toliko domačih in tudi na splošno boljših zadev...tudi za namaze, ja! x;)x

 

:att: Go vegan in vse preprosto naredi sam !!! xwizardx xwizardx ja se tudi čudim kako vsi mislijo, da je soja in le soja v vegi prehrani. xrolleyesx xrolleyesx :eek: :eek:

Popravljeno -> DARK ANGEL OF...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 months later...

ogromno vrst je! odvisno od pridelave, same soje, pridelave soje, skladiscenju, datumu, pesticidih, ipd... kako cista so semena, kako jih predelujejo, nakaksni kolicini mleko segrevajo, ali ga pasteizrajo, kaj mu nato dodajajo - disave, drige disavnice, narvne arome, vitamine, ipd... :OoO:

 

xcheersx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ogromno vrst je! odvisno od pridelave, same soje, pridelave soje, skladiscenju, datumu, pesticidih, ipd... kako cista so semena, kako jih predelujejo, nakaksni kolicini mleko segrevajo, ali ga pasteizrajo, kaj mu nato dodajajo - disave, drige disavnice, narvne arome, vitamine, ipd... :OoO:

 

xcheersx

aha x:)x hvala

Scio mi nihil scire
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo! Tukaj je en dober recept za sojin golaz :yumy:

 

Najprej pripravimo sojino meso - vodo zavremo, dodamo vegeto in sojino meso v kockah ter pustimo, da vre pet minut. Pustimo stati nekaj minut, nato pa odcedimo, tekočino pa prihranimo za zalivanje omake.

Čebulo narežemo na kockice in jo na olju prepražimo. Dodamo sojino meso in malo popražimo, nato pa dodamo na kocke narezane paradižnikove pelate in zalijemo s tekočino, ki nam je ostala pri sojinem mesu. Po okusu dodamo začimbe (poper, rdeča paprika, čili ...) in dušimo približno 15 minut, da se meso zmehča in omaka zgosti. Vmes po potrebi dodajamo vodo in pazimo, da se golaž ne prismodi.

Ko je golaž skoraj kuhan, pripravimo polento. Vodo po okusu solimo in zavremo. Dodamo polento in nekaj minut na nizkem ognju mešamo, nato pa odstavimo z ognja in pustimo pokrito stati.

 

Aja in se kolicine.

300-350kcal

 

Za golaž potrebujete:

40 g sojinega mesa v kockah

¾ čajne žličke vegete

100 ml vode

40 g čebule

80 g paradižnikovih pelatov

½ čajne žličke olja

sol, poper, čili, rdeča paprika v prahu

 

Za polento potrebujete:

40 g instant polente

160 ml vode

sol

 

 

400-450kcal

 

Za golaž potrebujete:

50 g sojinega mesa v kockah

1 čajne žličke vegete

125 ml vode

50 g čebule

100 g paradižnikovih pelatov

1 čajne žličke olja

sol, poper, čili, rdeča paprika v prahu

 

Za polento potrebujete:

50 g instant polente

200 ml vode

sol

 

500-550Kcal

Za golaž potrebujete:

65 g sojinega mesa v kockah

1 ¼ čajne žličke vegete

165 ml vode

65 g čebule

130 g paradižnikovih pelatov

1 čajne žličke olja

sol, poper, čili, rdeča paprika v prahu

 

Za polento potrebujete:

65 g instant polente

260 ml vode

sol

 

150-200Kcal

Za golaž potrebujete:

25 g sojinega mesa v kockah

½ čajne žličke vegete

75 ml vode

25 g čebule

50 g paradižnikovih pelatov

½ čajne žličke olja

sol, poper, čili, rdeča paprika v prahu

 

Za polento potrebujete:

25 g instant polente

100 ml vode

sol

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Michelle, hvala! x:)x :yumy:

NP x;)x

 

 

Se

 

SOJIN KRUH

 

Potrebujete:

120 g ovsenih kosmičev

100 g polnozrnate pirine moke

120 g bele pšenične moke

50 g sojine moke

50 g lanenega semena

150 g tofuja

1,5 dl delno posnetega mleka

1 vrečko suhega kvasa

1 žličko soli (približno 5 g)

za noževo konico mlete kumine

 

Priprava:

 

Ovsene kosmiče in laneno seme drobno zmeljemo ter jih zmešamo s polnozrnato pirino moko, pšenično moko, sojino moko, kvasom in soljo. Mleko segrejemo do mlačnega. Tofu v mešalniku skupaj z mlekom zmeljemo in prilijemo k mokam, zamesimo v ne pretrdo, a tudi ne premehko testo. Mesimo deset minut in po potrebi dodamo še malo mlačne vode (če je testo pretrdo) ali moke (če je testo premehko). Skledo s testom pokrijemo s krpo in postavimo na toplo mesto, da testo vzhaja do dvakratnega volumna (eno do dve uri). Testo še enkrat pregnetemo in oblikujemo v štruco, ki jo položimo na pekač, obložen s peki papirjem, pokrijemo s krpo in pustimo, da znova vzhaja.

 

Pečico segrejemo na 220 oC. Kruh premažemo z mlačno vodo in damo v pečico. Čez deset minut zmanjšamo temperaturo na 180 oC in pečemo še 20 do 25 minut. Ali je kruh že pečen, lahko preverimo s prebadanjem z zobotrebcem. Pečen kruh preložimo na rešetko in pustimo, da se ohladi.

 

 

Celotna štruca kruha vsebuje:

 

B (g) 86,7 19,2%

OH (g) 281,9 62,3%

M (g) 37,3 18,6%

Vlaknine (g) 41,4

kcal 1810,4

 

 

100 g kruha vsebuje:

 

B (g) 11,1 19,2%

OH (g) 37,6 62,3%

M (g) 5,0 18,6%

Vlaknine (g) 5,5

kcal 241,4

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...
Tofu bolj na debelo narežem .Dam ga v ponvico,da se lepo zapeče poleg pa sezamovo seme.

Ogromno kalcija vsebuje oboje pa še dobro je.

 

Ist naredila s sejtanom - bilo ful dobro!! :yumy:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Živjo vsi,

 

vidim da, ste se lotile tofujev in sojinih izdelkov.

 

Bi morda kater/a vedela, kje lahko kupim glutensko moko, namreč rada bi sama izdelala sejtan.

Do sedaj sem ga delala iz navadne moke, a se mi je ne da toliko časa spirat, da bi dobila rezultat.

 

Upam, da bo gdo vdel,

 

LP

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...

eno vprašanje..

 

sojino mleko.. ga nalijem v čaj ali kavo pa nastanejo take.. grudice.. kot da bi blo skisano..

A je to že pokvarjeno al ga je treba ful pretrest pred uporabo ali čimmanj trest al kako :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aliana, ni pokvarjeno (no, pac, vcas morda je, sam hocem rect, je to normalno)... valjda zarad sestave.. pac ni tolk mastno pa ne tko homogene sestave... mal tak vodenkast pa mal tak grudicast...

al je pa mal fore vroce hladno, ce ga v prevec vroc caj blijes..

ja, premesaj...

do datuma ki je gor, ga lohk uporabljas, seveda pa ne ce je ze odprt.. pol ga moras v parih dneh porabit, mensezdi, pa saj ziher pise gor.

 

Živjo vsi,

 

vidim da, ste se lotile tofujev in sojinih izdelkov.

 

Bi morda kater/a vedela, kje lahko kupim glutensko moko, namreč rada bi sama izdelala sejtan.

Do sedaj sem ga delala iz navadne moke, a se mi je ne da toliko časa spirat, da bi dobila rezultat.

 

Upam, da bo gdo vdel,

 

LP

jaz sicer tega ne vem, ti pa svetujem, da se semle fliknes svoje vprasanje, ker je specificno, bo vec sans, da bo kdo videl..

pa se vse bo lepo na broju - ce se ti da.

 

ce pa ne, pa nic hudga, nic narobe ce je tud tle ta link.

 

Sejtan

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem tresla pa je še zmer..

Datum je še OK, ja..

 

No sej ni panike, sam tolk, sem mislla, da je to kaka spešl fora sojinega mleka.. pa bo mogoče res tole mrzlo-vroče.. No ja, ne moti, ker ne spremeni okusa in nič.. sam zgledal je čudno pa sem rajš vprašala :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

seveda... :palec: xDDx

z dolg nisem tega v caj dajala, sam se pa spomnim, da se je to dogajal pa ni blo nikol nic narobe.

 

nekaj cajta ne sam da nisem nic mesa, tud jajc pa mlecnih izdelkov sploh nisem, pa sem tole (tofu pa takle)... pol mi je pa mal dojadil.. sam pol se pa vsake tolk spet mal ufuram, mi zapase... sam mlecnim se kar tezko odrecem, ceprav tedaj sem se pa cist simple - saj cutis, ko si cist rpenasicen s tem in ves zasluzen ze. :)

pol pa mal... prekines pa se mal scistis... pa je. x:)x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja no, sej to jaz delam zdajle.. čist skenslala mlečne izdelke, čeprav bla še mal nazaj 100% da jaz brez mleka ne morem sploh..

Mi ne paše trenutno, niti ne kupim pol.. in nimam sira in tega v hladilniku, mlek pa en pollitrski za obiske za kavo.. Pa našla sem eno sojino mleko, ki mi je čist kul po okusu in mi je čist fajn..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:palec: dbest ko se poslusas... in ful sovpada z obdobjem... super si ubodla, naravno, samo po sebi.. a ni nad? xDDx xokx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

xyesx

precej je fora v tem, da živim sama in se LAHKO poslušam.. ko nimaš za sabo ljudi, ki ti vsak dan na mizo postavjo meso, krompir in solato in so pol slabe volje, če ne ješ, ko nimaš zraven nikogar, ki bi skoz težil kako si že tko tolk suh pa nič ne ješ pa take x:o)x

 

ugotavljam da odkar sem tlele v Ljubljani se ful bolj poslušam.. ne sam kar se hrane tiče ampak vsega :palec:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...