Sebastjan 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 Ne vem, zakaj je soja tako popularna, ko pa je toliko domačih in tudi na splošno boljših zadev...tudi za namaze, ja! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 No, pa napiši recepte... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. avgust 2005 Prijavi Deli 2. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>No, pa napiši recepte... AstraPrleška zaseka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 3. avgust 2005 Prijavi Deli 3. avgust 2005 Astra, receptov za paštete in namaze imaš po internetu ogromno. Začneš lahko na: http://kid.kibla.org/~marjan/vegan/ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 3. avgust 2005 Prijavi Deli 3. avgust 2005 Lej, saj men je to jasno, sam tukaj na lnf je navada, da sami napišemo naše preizkušene recepte. Kjer pojasnimo tudi kakšne drobne fonte, ki jih uporabimo, ok? Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. avgust 2005 Prijavi Deli 3. avgust 2005 Izsočiš zelenjavo ali sadje, ostanek pa posoliš in vmešaš v pravo surovo maslo. Namažeš na neslan kruh, rahlo soljen sok pa piješ. Super je paradižnik s feferonom, v slan sok pa doliješ malo ruske vodke Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 3. avgust 2005 Prijavi Deli 3. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Lej, saj men je to jasno, sam tukaj na lnf je navada, da sami napišemo naše preizkušene recepte. Kjer pojasnimo tudi kakšne drobne fonte, ki jih uporabimo, ok? Astra Sam hotel sem ti ustrečt, ok? Sam se še nisem spravil delat teh zadev. Četudi bi se in bi hvalil svoj namaz na vse pretege je možno, da bi se tebi zdel zanič. Ljudje imamo zelo različne okuse, veš. Kakšna je vaša navada me pa ne zanima, dokler ni zapisana kot pravilo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 14. avgust 2005 Prijavi Deli 14. avgust 2005 Proti soji in industrijskim izdelkom iz nje:http://www.healingcrow.com/soy/soy.html Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DARK ANGEL OF... 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 (popravljeno) <{POST_SNAPBACK}>Ne vem, zakaj je soja tako popularna, ko pa je toliko domačih in tudi na splošno boljših zadev...tudi za namaze, ja! Go vegan in vse preprosto naredi sam !!! ja se tudi čudim kako vsi mislijo, da je soja in le soja v vegi prehrani. Popravljeno 22. september 2005 -> DARK ANGEL OF... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 12. januar 2006 Prijavi Deli 12. januar 2006 Nekje sm slišala/brala, da je sojino mleko ful zanič... nč jasn... ker ga zdele pijem in je okus čist kul. Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. januar 2006 Prijavi Deli 12. januar 2006 ogromno vrst je! odvisno od pridelave, same soje, pridelave soje, skladiscenju, datumu, pesticidih, ipd... kako cista so semena, kako jih predelujejo, nakaksni kolicini mleko segrevajo, ali ga pasteizrajo, kaj mu nato dodajajo - disave, drige disavnice, narvne arome, vitamine, ipd... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 14. januar 2006 Prijavi Deli 14. januar 2006 ogromno vrst je! odvisno od pridelave, same soje, pridelave soje, skladiscenju, datumu, pesticidih, ipd... kako cista so semena, kako jih predelujejo, nakaksni kolicini mleko segrevajo, ali ga pasteizrajo, kaj mu nato dodajajo - disave, drige disavnice, narvne arome, vitamine, ipd... aha hvala Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. januar 2006 Prijavi Deli 16. januar 2006 Evo! Tukaj je en dober recept za sojin golaz Najprej pripravimo sojino meso - vodo zavremo, dodamo vegeto in sojino meso v kockah ter pustimo, da vre pet minut. Pustimo stati nekaj minut, nato pa odcedimo, tekočino pa prihranimo za zalivanje omake. Čebulo narežemo na kockice in jo na olju prepražimo. Dodamo sojino meso in malo popražimo, nato pa dodamo na kocke narezane paradižnikove pelate in zalijemo s tekočino, ki nam je ostala pri sojinem mesu. Po okusu dodamo začimbe (poper, rdeča paprika, čili ...) in dušimo približno 15 minut, da se meso zmehča in omaka zgosti. Vmes po potrebi dodajamo vodo in pazimo, da se golaž ne prismodi.Ko je golaž skoraj kuhan, pripravimo polento. Vodo po okusu solimo in zavremo. Dodamo polento in nekaj minut na nizkem ognju mešamo, nato pa odstavimo z ognja in pustimo pokrito stati. Aja in se kolicine.300-350kcal Za golaž potrebujete:40 g sojinega mesa v kockah¾ čajne žličke vegete100 ml vode40 g čebule80 g paradižnikovih pelatov½ čajne žličke oljasol, poper, čili, rdeča paprika v prahu Za polento potrebujete:40 g instant polente160 ml vodesol 400-450kcal Za golaž potrebujete:50 g sojinega mesa v kockah1 čajne žličke vegete125 ml vode50 g čebule100 g paradižnikovih pelatov1 čajne žličke oljasol, poper, čili, rdeča paprika v prahu Za polento potrebujete:50 g instant polente200 ml vodesol 500-550KcalZa golaž potrebujete:65 g sojinega mesa v kockah1 ¼ čajne žličke vegete165 ml vode65 g čebule130 g paradižnikovih pelatov1 čajne žličke oljasol, poper, čili, rdeča paprika v prahu Za polento potrebujete:65 g instant polente260 ml vodesol 150-200KcalZa golaž potrebujete:25 g sojinega mesa v kockah½ čajne žličke vegete75 ml vode25 g čebule50 g paradižnikovih pelatov½ čajne žličke oljasol, poper, čili, rdeča paprika v prahu Za polento potrebujete:25 g instant polente100 ml vodesol Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 16. januar 2006 Prijavi Deli 16. januar 2006 Michelle, hvala! Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. januar 2006 Prijavi Deli 16. januar 2006 Michelle, hvala! NP Se SOJIN KRUH Potrebujete:120 g ovsenih kosmičev100 g polnozrnate pirine moke120 g bele pšenične moke50 g sojine moke50 g lanenega semena150 g tofuja1,5 dl delno posnetega mleka1 vrečko suhega kvasa1 žličko soli (približno 5 g)za noževo konico mlete kumine Priprava: Ovsene kosmiče in laneno seme drobno zmeljemo ter jih zmešamo s polnozrnato pirino moko, pšenično moko, sojino moko, kvasom in soljo. Mleko segrejemo do mlačnega. Tofu v mešalniku skupaj z mlekom zmeljemo in prilijemo k mokam, zamesimo v ne pretrdo, a tudi ne premehko testo. Mesimo deset minut in po potrebi dodamo še malo mlačne vode (če je testo pretrdo) ali moke (če je testo premehko). Skledo s testom pokrijemo s krpo in postavimo na toplo mesto, da testo vzhaja do dvakratnega volumna (eno do dve uri). Testo še enkrat pregnetemo in oblikujemo v štruco, ki jo položimo na pekač, obložen s peki papirjem, pokrijemo s krpo in pustimo, da znova vzhaja. Pečico segrejemo na 220 oC. Kruh premažemo z mlačno vodo in damo v pečico. Čez deset minut zmanjšamo temperaturo na 180 oC in pečemo še 20 do 25 minut. Ali je kruh že pečen, lahko preverimo s prebadanjem z zobotrebcem. Pečen kruh preložimo na rešetko in pustimo, da se ohladi. Celotna štruca kruha vsebuje: B (g) 86,7 19,2% OH (g) 281,9 62,3% M (g) 37,3 18,6% Vlaknine (g) 41,4 kcal 1810,4 100 g kruha vsebuje: B (g) 11,1 19,2% OH (g) 37,6 62,3% M (g) 5,0 18,6% Vlaknine (g) 5,5 kcal 241,4 Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 28. februar 2006 Prijavi Deli 28. februar 2006 Tofu bolj na debelo narežem .Dam ga v ponvico,da se lepo zapeče poleg pa sezamovo seme.Ogromno kalcija vsebuje oboje pa še dobro je. Ist naredila s sejtanom - bilo ful dobro!! Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
acintya 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 Živjo vsi, vidim da, ste se lotile tofujev in sojinih izdelkov. Bi morda kater/a vedela, kje lahko kupim glutensko moko, namreč rada bi sama izdelala sejtan. Do sedaj sem ga delala iz navadne moke, a se mi je ne da toliko časa spirat, da bi dobila rezultat. Upam, da bo gdo vdel, LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 eno vprašanje.. sojino mleko.. ga nalijem v čaj ali kavo pa nastanejo take.. grudice.. kot da bi blo skisano..A je to že pokvarjeno al ga je treba ful pretrest pred uporabo ali čimmanj trest al kako Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 Hm, jaz si sojinega mleka v caj ne dajem, ker mi ima preveč specifičen okus.Drugače pa ne bi točno vedela Probi ga pretresti ja! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 aliana, ni pokvarjeno (no, pac, vcas morda je, sam hocem rect, je to normalno)... valjda zarad sestave.. pac ni tolk mastno pa ne tko homogene sestave... mal tak vodenkast pa mal tak grudicast...al je pa mal fore vroce hladno, ce ga v prevec vroc caj blijes..ja, premesaj...do datuma ki je gor, ga lohk uporabljas, seveda pa ne ce je ze odprt.. pol ga moras v parih dneh porabit, mensezdi, pa saj ziher pise gor. Živjo vsi, vidim da, ste se lotile tofujev in sojinih izdelkov. Bi morda kater/a vedela, kje lahko kupim glutensko moko, namreč rada bi sama izdelala sejtan. Do sedaj sem ga delala iz navadne moke, a se mi je ne da toliko časa spirat, da bi dobila rezultat. Upam, da bo gdo vdel, LPjaz sicer tega ne vem, ti pa svetujem, da se semle fliknes svoje vprasanje, ker je specificno, bo vec sans, da bo kdo videl..pa se vse bo lepo na broju - ce se ti da. ce pa ne, pa nic hudga, nic narobe ce je tud tle ta link. Sejtan Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 Sem tresla pa je še zmer..Datum je še OK, ja.. No sej ni panike, sam tolk, sem mislla, da je to kaka spešl fora sojinega mleka.. pa bo mogoče res tole mrzlo-vroče.. No ja, ne moti, ker ne spremeni okusa in nič.. sam zgledal je čudno pa sem rajš vprašala Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 seveda... z dolg nisem tega v caj dajala, sam se pa spomnim, da se je to dogajal pa ni blo nikol nic narobe. nekaj cajta ne sam da nisem nic mesa, tud jajc pa mlecnih izdelkov sploh nisem, pa sem tole (tofu pa takle)... pol mi je pa mal dojadil.. sam pol se pa vsake tolk spet mal ufuram, mi zapase... sam mlecnim se kar tezko odrecem, ceprav tedaj sem se pa cist simple - saj cutis, ko si cist rpenasicen s tem in ves zasluzen ze. pol pa mal... prekines pa se mal scistis... pa je. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 ja no, sej to jaz delam zdajle.. čist skenslala mlečne izdelke, čeprav bla še mal nazaj 100% da jaz brez mleka ne morem sploh..Mi ne paše trenutno, niti ne kupim pol.. in nimam sira in tega v hladilniku, mlek pa en pollitrski za obiske za kavo.. Pa našla sem eno sojino mleko, ki mi je čist kul po okusu in mi je čist fajn.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 dbest ko se poslusas... in ful sovpada z obdobjem... super si ubodla, naravno, samo po sebi.. a ni nad? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 precej je fora v tem, da živim sama in se LAHKO poslušam.. ko nimaš za sabo ljudi, ki ti vsak dan na mizo postavjo meso, krompir in solato in so pol slabe volje, če ne ješ, ko nimaš zraven nikogar, ki bi skoz težil kako si že tko tolk suh pa nič ne ješ pa take ugotavljam da odkar sem tlele v Ljubljani se ful bolj poslušam.. ne sam kar se hrane tiče ampak vsega Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.