girly 15. avgust 2006 Prijavi Deli 15. avgust 2006 aja ... ker je zdrav. ma zdrave so tudi breskve, pa jih ne maram jest. in celo imajo okus. tako da to ni nek argument, ki bi mene prepričal. mačona, ne se jezit, menda ti izpiti malo ven tolčejo .. mena sta krža in muha ostali, pa še oba dela ZSD, pa še NSK 2 (vseh 100 vprašanj :xx!: ), pa še nekako diham. karkoli še imaš ti, verjemi, da bo šlo, saj 2. letnik ni tako hud. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 15. avgust 2006 Prijavi Deli 15. avgust 2006 ja saj OK, sam mi je hecno, kako je lahko nekomu sporno, da nekdo je hrano brez okusa. saj ne jemo hrane samo zato, ker ima okus. meni tudi ni dobro recimo zelje, sam če ga že dobim v solati, se prisilim, da ga pojem vsaj polovico, ker je pač zdravo. drugače bi pa tudi jaz jedla samo to, kar je dobrega okusa, boli me, ali je zdravo ali ne. ampak potem ne bi imela glih normalne kilaže ... če bi mi tolkli ven samo izpiti, bi bilo še OK ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 15. avgust 2006 Prijavi Deli 15. avgust 2006 ne ne ... meni se ne zdi sporno, da brezokusno hrano je nekdo drug. meni SAMI (osebno) se je pač zdi brez smisla pripravljat. če pa komu drugemu paše - go ahead. no, jaz si na srečo lahko privoščim kar vse, pa se ne zredim kaj preveč. tako da vztrajam pri hrani, ki mi je dobra. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 15. avgust 2006 Prijavi Deli 15. avgust 2006 OK, sem rabila čas, da sem zaštekala. srečnica, potem pa kar uživaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 15. avgust 2006 Prijavi Deli 15. avgust 2006 ja veš kaka škoda se dogaja za človeštvo, k se to dogaja sam u moji kuhni...bohve če te moje plesni nimajo kakih posebnih učinkov, k mi zmeri rata kej čist ekstra vzgojit........bohve kolk potencialnih zdravil pa tega je že romalo v koš pa moj zmeri direkt gor u kanto nese, se boji zgleda da bo kej ušlo ven iz koša in ga ugriznlo http://www.salesalute.com/forum/editor/moj...aslova_0048.wmv Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 15. avgust 2006 Prijavi Deli 15. avgust 2006 uh .. koliko se spomnim, ga je imelo ... posebej zajčje je bilo ekstra :xx!: Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 15. avgust 2006 Prijavi Deli 15. avgust 2006 uh .. koliko se spomnim, ga je imelo ... posebej zajčje je bilo ekstra :xx!:Ena jagerska Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. oktober 2006 Prijavi Deli 22. oktober 2006 http://www.viva.si/images/clanki/img663.jpg vir: revija viva Tofu ali sojin sir je nizkokalorično, lahko prebavljivo in visoko hranljivo beljakovinsko živilo, ki vsebuje vse za življenje pomembne aminokisline in naravne zaščitne snovi. Po biološki vrednosti prekaša celo sojo in ne vsebuje holesterola. Je najbogatejši nemlečni vir kalcija, vsebuje tudi dragocene vitamine skupine B in železo. 100 g tofuja ima (z manjšimi odstopanji) samo 117 kcal, 12,2 g beljakovin, 1,1 g ogljikovih hidratov in 7,1 g maščob.Tofu pridobivajo iz soje oziroma sojinega mleka. Iz soje po posebnem postopku skuhajo sojino mleko in še toplega sesirijo ob pomočjo nigarija (izloček morske soli) ali limoninega soka. Nastane nežna "skuta", iz katere počasi iztisnejo odvečno tekočino in oblikujejo čvrste kocke tofuja. Kje lahko kupite tofu Tofu je že stoletja osnovna sestavina vsakodnevne prehrane ljudi z Daljnega vzhoda. Zdaj je zaradi svojih hranilnih vrednosti vse bolj priljubljen povsod po svetu − tako med vegetarijanci kot med vsejedci −, saj je okusna in zdrava zamenjava za meso in sire živalskega porekla, ki vsebuje zelo malo maščob in kalorij, obenem pa vsebuje obilo beljakovin. V Sloveniji lahko kupimo tofu različnih domačih in tujih proizvajalcev v trgovinah z zdravo hrano in v velikih trgovskih centrih na oddelkih z zdravo hrano. Ponekod ga najdemo tudi na policah manjših marketov. Večina tofuja, ki je naprodaj v Sloveniji, je iz ekološko pridelane in gensko nespremenjene soje.Cene so ugodne, vendar različne, odvisno od proizvajalca in trgovine.Tako boste za zavojček, v katerem je 250 g tofuja, v nekaterih trgovinah odšteli približno 400 tolarjev, v nekaterih trgovskih centrih pa celo nekaj manj kot 190 tolarjev za 200-gramski zavojček tofuja. Cene v posameznih trgovinah so lahko tudi občutno višje.Poleg klasičnega belega tofuja sta na voljo še zelenjavni tofu z dodatkom suhe jušne zelenjave, zaradi česar je izrazitejšega okusa, in dimljeni tofu, ki ima okus po dimljenem mesu ali siru, zato ga lahko ponudite kot hladen narezek ali dodate juham in enolončnicam, kjer želite pričarati okus prekajenega mesa. Kako pripravite tofu Tofuju pravijo kulinarični kameleon, saj ima čudovito lastnost vpijanja okusov, zato lahko z njim pripravljate tako sladke kot slane in pikantne jedi. Lahko ga jeste surovega, začinjenega s sojino omako, lahko pa ga tudi pečete, kuhate, dušite, cvrete & Iz njega lahko pripravite različne jedi od okusnih solat, juh, namazov in sladic do paniranih zrezkov, pice, ragujev in eksotičnih jedi. Ker klasični tofu nima posebnega okusa, je osnovi način za pripravo, da nanj kanete nekaj kapljic sojine omake ali ga marinirate v rahlo pekočih začimbah, popru in papriki. Tofu lahko:- narežete na rezine, pokapljate s sojino omako, povaljate v integralni moki in z obeh strani opečete na olivnem olju,- panirate in cvrete,- narežete na kocke in zamešate v solate,- zdrobljenega na koncu kuhe dodate različnim zelenjavnim jedem, juham in omakam,- zdrobite in iz njega pripravite različne mase, majoneze, kreme in sladolede,- opečenega na žaru ponudite k zelenjavnim ploščam in za sendviče,- uporabljate, kot ste doslej uporabljali belo meso.Sadni sladoled iz tofuja Potrebujete: 250 g tofuja,2 banani,1 limono iz ekološke pridelave,2 dcl sojinega mleka,2 žlici trsnega sladkorja,1 žličko vanilje,1 ščepec cimeta.Vse sestavine zdrobite v multipraktiku, zmes spravite v primerno posodo in jo nato za pet ur položite v zamrzovalnik. Zmes vmes večkrat premešajte, da ne nastanejo grudice.Francoska solata Potrebujete: zavojček tofuja (250 g),1 dcl hladno stisnejnega olivnega olja,sok 1 limone,žličko gorčice,1 žličko soli oziroma po okusu,na drobne kocke narezano zelenjavo za francosko solato: kuhan krompir, korenje, grah, kisle kumarice, po želji koruzo,če želite, lahko dodate še 2 trdo kuhani jajci. Zavojček tofuja zdrobite, prilijete olje in limonin sok ter dodate žličko gorčice in sol. Zmešate v mešalniku, da nastane gladka, tekoča zmes, podobna smetani. Z njo prelijete izbrano zelenjavo in dobro premešate.Paštete, hrenovke, burgete ... iz tofuja Vsi, ki pazite na zdravje, ali pa kljub temu, da ste postali vegetarijanci, pogrešate močnejše "mesne okuse", lahko izbirate med različnimi izdelki iz tofuja, kot so namazi, paštete, burgete, drobljenci, hrenovke, polpeti &, ki so izključno rastlinskega porekla, saj so narejeni iz tofuja in začimb, uporabljajo pa se tako, kot ste vajeni pri izdelkih iz mesa. Rezanci , špageti in trganci iz tofujaNovost v naših trgovinah so zeleni široko rezanci, špageti in trganci iz tofuja. Njihova priprava je hitra in preprosta. − skuhamo jih v osoljeni vodi ali zelenjavni jušni osnovi. Idealni so za ljudi, ki so alergični na žitarice, in za vse, ki si želijo popestriti jedilnik in beljakovinsko obogatiti svoj krožnik. Špageti iz tofuja v voku Potrebujete:200 g špagetov iz tofuja,zelenjavo: po eno bučko, korenček, rumeno in rdečo papriko, 4 mlade čebule in pest šampinjonov3 žlice sezamovega ali olivnega olja,6 žlic sojine omake (tamari),poper, curry. Priprava: špagete skuhate po navodilih iz vrečke. Zelenjavo očistite in na drobno narežete. V voku segrejete sezamovo ali olivno olje in na hitro prepražite zelenjavo. Prelijete s sojino omako, poprate, dodate ščepec curryja in še malo dušite. Dodate odcejene špagete in postrežete. za revijo Viva napisala: Ema Travnik Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SheRa 2. november 2006 Prijavi Deli 2. november 2006 js sm pa zadnjič v eni vegetarijanski kuharci (tuji, ebook) prebrala, da če tofu zamrzneš, dobi mesu podobno strukturo (doboš npr. imitacijo piščančjega mesa) . seveda moram to definitivno probat. se ga pa zamrzuje 72 ur. zakaj, me ne sprašujte, ker ne vem. zamrzne se ga pa kr v originalni embalaži in potem v embalaži odtaja v topli vodi. če komu prav pride Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 17. februar 2007 Prijavi Deli 17. februar 2007 bejba, ti ne veš, kaj je to dobro. kupi si enkrat kakšno mešanico mariniranega tofuja in sejtana (recimo od Fastrama ali Jablane), naredi si sendvič in boš v nebesih. jaz sem vedno, kadar jem to stvar. Mačona, kje v Ljubljani se da kupiti od Fastrama? Na internetni strani imajo zelo zanimive stvari... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 17. februar 2007 Prijavi Deli 17. februar 2007 od Fastrama ponavadi kupim kakšno stvar v trgovini Zrno do zrna na Trubarjevi. sicer pa ma tudi Trampuš suuupeeeer okusne sejtane in tofuje, samo malce dražje kot recimo Jablana ali Fastram. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maticml 18. februar 2007 Prijavi Deli 18. februar 2007 Stran od soje! Povdarja ženske hormone! Jedel sem sojine trstenine dvakrat zapored in sem si kupil flurescentno zelene superge v Tomasu! kumara...17 Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 18. februar 2007 Prijavi Deli 18. februar 2007 fluoroscentno zelena je zate ženska barva? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 18. februar 2007 Prijavi Deli 18. februar 2007 fluoroscentno zelena je zate ženska barva? glede soje pa: jo še jem, recimo v kaki solati, enolončnici, pa sojini kalčki ne pijem pa več sojinega mleka in tistih sojinih desertov. ker je bil moj obraz potem, ko sem to jedla, čist pikčast,poln nezaželjenih in neprijetnih zadev Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2007 Prijavi Deli 18. februar 2007 glede soje pa: jo še jem, recimo v kaki solati, enolončnici, pa sojini kalčki ne pijem pa več sojinega mleka in tistih sojinih desertov. ker je bil moj obraz potem, ko sem to jedla, čist pikčast,poln nezaželjenih in neprijetnih zadev Da nisi na to sojo nabasala http://www.zdravahrana.net/html/deli/clank...abolko_soja.htm Gensko modificirana soja Monsanto največja Ameriška multinacionalka, ki proizvaja pesticide je generirala gensko sojo, ki je bolj odporna in potrebuje za gojenje tretjino manj pesticidov, kot klasične sorte.Zaenkrat niso v semenu, olju ali mleku našli pomembnih količin spremenjenih beljakovin, tako, da so ljudje, ki so alergični na izdelke iz soje alergični tudi na izdelke iz gensko spremenjene soje. FDA vrši številne raziskave o gensko spremenjeni hrani in njenih vplivih na organizem. Zagotavlja tudi varnost in kvaliteto proizvodov iz soje. 1996 leta so v ZDA pridelali 2% gensko spremenjene soje, leto pozneje pa že 15%. Vsa soja in vsi proizvodi iz gensko spremenjene soje, a tudi če se meša med klasično sojo, se mora označiti z oznako GM (gensko modificirana). 1998 leta je sprejeto enako pravilo tudi v Evropski skupnosti (1139/98). Na vsakem proizvodu, ki vsebuje katerikoli produkt iz soje, ki je gensko spremenjena se mora zapisati : narejeno iz gensko spremenjene soje, ali iz moke iz gensko modificirane soje. Kupci in gensko spremenjena soja Spoznanje, da genski inženirig vse bolj prodira tudi v pridobivanje hrane, je postavilo številne dileme. Nekateri podpirajo raziskave, medtem ko številni temu nasprotujejo. Postavlja se dilema, ki prerašča v etični problem. Kjer obstoja nezaupanje v inštitucije,v predhodne raziskave in so že prisotna razočaranja, je nezaupanje večje. Problem je tudi znanje in poznavanje genske tehnologije, moralnih vrednot posameznika itd. Tako je med člani Greenpeasove skupine 59% članov proti uporabi gensko spremenjene hrane, zanjo pa le 22%. Prav tako so Francozi in Danci striktno proti gensko spremenjeni hrani. Angleži pa so bolj tolerantni, medtem pa 95 % Nemcev zahteva, da se takšna hrana natančno in vidno označi. Prim.J.Tasič Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 18. februar 2007 Prijavi Deli 18. februar 2007 Da nisi na to sojo nabasala ]pa, alpro soja je bla firma Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 18. februar 2007 Prijavi Deli 18. februar 2007 glede soje pa: jo še jem, recimo v kaki solati, enolončnici, pa sojini kalčki ne pijem pa več sojinega mleka in tistih sojinih desertov. ker je bil moj obraz potem, ko sem to jedla, čist pikčast,poln nezaželjenih in neprijetnih zadev druidka, sva že dve Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. februar 2007 Prijavi Deli 19. februar 2007 lahk se pa gresta brezplacno testirat v kliniko dr. wohlmann, da vidita kaj in cemu je vzrok za taksno dogodivscino... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. februar 2007 Prijavi Deli 22. februar 2007 ugotavljam, da je med riževim in sojinim mlekom, ta najboljše ovseno mleko In to v prahu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maci 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Jaz sem 90% vegeterjanka. To pomeni, da zelo redko jem meso (razen rib), pa vndar jem (če je treba) vso meso... sam izberem si ga nikoli ne... razen, da sem lačna in je na mizi narezek ali kaj podobnega, brez zelenjave. Moram pa povedat, da sem zasečala jesti morske alge, ki izvrstno dopolnjuje vegeterjansko ali presno prehrano. Wakame alge so bogat vir omega-3 maščobnih kislin s kar 400 mg/100 cal. in veljajo za eno izmed rastlin z najvišjo prehrambeno vrednostjo. Men je za te alge povedala kolegica, kupim jih na 041/392 995 (Simona) ali na bio.morje@gmail.com. Poskuste!!! Imajo med rastlinami nekje največ omega-3 maščobnih kislin. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Jaz sem 90% vegeterjanka. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 V vsakdanjem življenju je meni dejstvo, da sem vegetarijanka čisto trivialno. Ne govorim tega ljudem, če gremo ven jest naročim pač nemesno jed in če nihče nič ne vpraša, potem niti ne razpravljam o tem.Vseeno pa se mi zdi prav neumno, da se ljudje etiketirajo za vegetarijance, če to niso. 90% vegetarijanstva NI. Če poješ vsake toliko časa mal pršutka in poli salamce, nisi vegetarijanec. Vegetarijanec pomeni, da ne ješ mesa živali (vseh živali) ali sem jaz kaj zamudila in je novo pojmovanje? Vegetarijanca, ki je meso, je moč primerjati hudim komunistom, ki redno hodi v cerkev in ji je predan. Ne obstaja to. Ne vem, zakaj je treba sploh to... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 V vsakdanjem življenju je meni dejstvo, da sem vegetarijanka čisto trivialno. Ne govorim tega ljudem, če gremo ven jest naročim pač nemesno jed in če nihče nič ne vpraša, potem niti ne razpravljam o tem.Vseeno pa se mi zdi prav neumno, da se ljudje etiketirajo za vegetarijance, če to niso. 90% vegetarijanstva NI. Če poješ vsake toliko časa mal pršutka in poli salamce, nisi vegetarijanec. Vegetarijanec pomeni, da ne ješ mesa živali (vseh živali) ali sem jaz kaj zamudila in je novo pojmovanje? Vegetarijanca, ki je meso, je moč primerjati hudim komunistom, ki redno hodi v cerkev in ji je predan. Ne obstaja to. Ne vem, zakaj je treba sploh to...aha, se čist strinjm s tabo Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maci 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 no, sej če mene kdo vpraša, če sem vegeterjaka mu odgovorim, da sem gurman in jem čisto vse... samo raje imam nemesne jedi. s tem sem vam samo hotla razložit, da v večini jem vegeterjansko hrano... pa nisem vegetarjanka!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 25. avgust 2007 Prijavi Deli 25. avgust 2007 Še enkrat o škodljivosti soje in večine sojinih izdelkov: http://lammd.com/opinion/soy_index.cfm(na kratko) http://www.soyonlineservice.co.nz/ http://www.westonaprice.org/soy/index.html http://www.mercola.com/article/soy/avoid_soy.htm Priporočam v branje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.