Skoči na vsebino

SMS donacija za Društvo MOČ - na 1919, "MIR"!

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>

prijateljici je umirala hči z rakom na pljučih...veš kaka smrt je to x?x  pri dvanajstih letih :V:

:V:

režiserji so umetniki, ki nam približajo življenje tako karikirano in potencirano, da laže zastopimo, kakšne neumnosti se dogajajo okrog nas...
:palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Berem in kar ne morem verjeti, kaj se je razvilo iz tega poziva za SMS, ki bi ga lahko mimogrede ignoriral vsak, ki mu ne zaupa.

Vrba, veliko si že napisala o meni. x:)x In kot sem že napisala, tvoji komentarji govorijo veliko sami zase- o tebi.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

<{POST_SNAPBACK}>ki bi ga lahko mimogrede ignoriral vsak, ki mu ne zaupa. ...

sam saj ni res, da mu ne zaupa - HOCEMO pac zaupat.

zaenkrat imamo pa sam tvojo besedo.

To je realno stanje tule v tej temi.

debata pa taksna, ves da se razvije, cim gre za kak cash (pejt pogledat v temo Stojci, je se precej bolj razgibana).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Marsa, sej je vse O.K. Mojo besedo imate, praviš- napisala sem kar pač mislim o tem, glede na to, kar vem. Ne želim nositi nobene odgovornosti za karkoli. Čisto prav je in strinjam se, da se stvar razišče in vsekakor mora vsak, ki kakorkoli zbira denar, dokazati za kaj gre. Se absolutno strinjam.

Ne strinjam se le z v naprej negativnim in žaljivim načinom (vsak je apriori kriv, dokler ne dokaže nasprotno).

Ko že ravno debatiramo o tem... najbolj grozno je meni to, da človek sreča veliko zgledno regisatriranih in skladno z zakonom delujočih društev in združenj z nevem kakšnimi zdravniškimi ali podobnimi izobrazbami, ki pa ljudi res zavajajo in na veliko molzejo denar od njih. In jim ne koristijo ali celo škodijo.

Še huje mi je, ko vidim, da nekdo RES lahko zdravi in ima doibre rezultate, ceno pa takšno, da če nisi zadel na tomboli, ne moreš zraven... Res na ga ni denarja, ki ga ne bi dali za zdravje, ampak včasih pač ne znese..

Ločnico kako kaj preveriti in komu zaupati je BLAZNO težko potegniti. Meni še najmanj pomeni neka uradna registracija ali papir. Tistih nekaj resničnih ozdravitev, za katere vem, so se vse zgodile "na črno"- pri bioenergetikih, ki so zastonj, pri ljudeh, ki ti pomagajo razvozlati probleme duše, pa niso zdravilci, ali s prehrano (med drugim tudi s postom po Breussu). V glavnem pa pri osebah, ki so pripravljene POMAGATI in ne obljubljajo ozdravitve, ker le-ta je vse preveč odvisna od vsakega posameznika samega.

Človeka moraš začutit, vedet kaj je določena oseba do sedaj dobrega naredila drugim ( "stranke" največ povedo o neki taki osebi- čim več različnih mnenj in pa lastni občutek)... in podobno.

Tako vsaj mislim jaz. Vsak pa seveda misli po svoje in prav je tako.. Tudi posledice in rezultate nosimo vsak svoje x^x

<{POST_SNAPBACK}>Marsa, sej je vse O.K. Mojo besedo imate, praviš- napisala sem kar pač mislim o tem, glede na to, kar vem. Ne želim nositi nobene odgovornosti za karkoli.

Ne saj vem, Daisy, saj v bistvu nisem tko mislila, da imamo tvojo besedo, hotla sem rect, da si v bistvu edina (poleg avtorice objave), ki pozna zadevo in si se tud oglasila (se dobro, ker sicer ne bi imeli nic in bi vse zgledalo drugace).

Čisto prav je in strinjam se, da se stvar razišče in vsekakor mora vsak, ki kakorkoli zbira denar, dokazati za kaj gre. Se absolutno strinjam.

Ne strinjam se le z v naprej negativnim in žaljivim načinom (vsak je apriori kriv, dokler ne dokaže nasprotno).

Jaz tud ne, saj si vidla, ko sem rekla, da ce pravi da je tko, najbrz pol je - torej je zame nedolzen, dokler se ne dokaze, da je kriv. :)

Ko že ravno debatiramo o tem... najbolj grozno je meni to, da človek sreča veliko zgledno regisatriranih in skladno z zakonom delujočih društev in združenj z nevem kakšnimi zdravniškimi ali podobnimi izobrazbami, ki pa ljudi res zavajajo in na veliko molzejo denar od njih. In jim ne koristijo ali celo škodijo.

Res je, registracija ni ravno zadovoljivo zagotovilo za kvaliteto, tudi strokovnjaki ne postavijo vedno prave diagnoze in tudi oni cesto ne pozdravijo cloveka.

Še huje mi je, ko vidim, da nekdo RES lahko zdravi in ima doibre rezultate, ceno pa takšno, da če nisi zadel na tomboli, ne moreš zraven... Res na ga ni denarja, ki ga ne bi dali za zdravje, ampak včasih pač ne znese..

Res, skoda, potem tud tezko se tolk... vneto vrzes v to, ker te mal moti, ker je zadaj vedno cash... mislim saj ves da je, to pricakujes, sam vseen.... oderustva ne maram.

Ločnico kako kaj preveriti in komu zaupati je BLAZNO težko potegniti. Meni še najmanj pomeni neka uradna registracija ali papir. Tistih nekaj resničnih ozdravitev, za katere vem, so se vse zgodile "na črno"- pri bioenergetikih, ki so zastonj, pri ljudeh, ki ti pomagajo razvozlati probleme duše, pa niso zdravilci, ali s prehrano (med drugim tudi s postom po Breussu). V glavnem pa pri osebah, ki so pripravljene POMAGATI in ne obljubljajo ozdravitve, ker le-ta je vse preveč odvisna od vsakega posameznika samega.

Človeka moraš začutit, vedet kaj je določena oseba do sedaj dobrega naredila drugim ( "stranke" največ povedo o neki taki osebi- čim več različnih mnenj in pa lastni občutek)... in podobno.

Tako vsaj mislim jaz. Vsak pa seveda misli po svoje in prav je tako.. Tudi posledice in rezultate nosimo vsak svoje x^x

:palec: xyesx

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Jaz tule tudi nimam vec pripomb.

iz Lj.-Bezigrad: 

zacetek citata//

Spoštovani!

Sporočamo Vam, da Društva Moč ni v našem Registru društev, ki delujejo v javnem interesu na področju zdravstvenega varstva (v prilogi Vam pošiljamo Register).

Lepo pozdravljeni.

--

ZAP. ŠTEVILKA VPISA V REGISTER - DATUM VLOŽITVE VLOGE -IME DRUŠTVA -SEDEŽ DRUŠTVA - DATUM PODELITVE NAZIVA

IME DRUŠTVA

.......

- Društvo za zdrav osebnostni razvoj Radovljica

- Društvo za razvoj in izvajanje povezovanja na prijaznejši osnovi ZARJA

- Društvo za promocijo in vzgojo za zdravje Slovenije

- Zveza slovenskih društev za boj proti raku

- Društvo joga v vsakdanjem življenju

- Društvo študentski kulturni center

itd......

//koncec citata

Društvo je vpisano v poslovni register Slovenije pri AJPES (agencija RS za javnopravne evidence in storitve) dne 23.11.2004.

Ime društva in sedež sta razvidna na spletni strani

Nikjer ni bilo omenjeno, da je društvo registrirano na področju zdravstvenega varstva, ker v društvu nismo ne zdravilci, ne zdravniki. Ne zdravimo ampak ljudem skušamo pomagati v njihovi stiski.

Društvo je po standardni kllasifikaciji dejavnosti (SKD) uvrščeno pod šifro 91.330 (dejavnost drugih članskih organizacij), in po SKIS pod šifro 15000.

Statut društva je v skladu z določbami zakona o društvih (potrjeno in verificirano od RS, Upravna enota Ljubljana z dne 22.11.2004 pod številko 2/05-06-02002-398/2004-3), kjer se nahaja tudi izvod statuta.

Lep pozdrav x:)x

<{POST_SNAPBACK}>...

Moj lep svet sem si jaz sama ustvarila. A mislis, da jaz nic drugega ne vidim? Jaz vidim problematiko ze vnaprej, ze velik prej, ze v bolanih mislih, pa saj to noce nihce verjet  x:Dx zato ker hocejo drugi drugace, si jaz ne bom unicevala mojega lepega svetu (a razumes kako jaz to mislim?)

:palec: ja, jaz razumem zelo dobro.

Picasso

:eek:

ena teta jako dobro vzgojena in izobražena je razlagala, da smo ljudje taki reveži, da sebe sploh ne vidimo, dokler nam okolica ne odslika nas samih x:Dx

w:Iw življenje samo poskrbi za čeri ob katerih se razbijejo vse iluzije x8Dx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

:vio:

Zavidajo mi, ker si upam živeti tako, kakor mi je všeč.

Nadarjenost, uspeh in bogastvo ti odpustijo,

samo sreče ne odpuščajo.

xwizardx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Vrba, sam pri placljivem accountu si lohk zmisljujes kaj ti pise, sicer pa si pac po lestvici, torej skoraj odvisnik. :D :P

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx santos kolk smilejev pa se tebi manjka, da bos *pogresljiv*?  x:o)x  x:Dx

xg:Dx na kter zavod pa se jaz lahk pritozim za tole diagnozo *skor odvisnik*?

lahko noc! x:)x

Kaj ti kmalim...saj se trudim, da mi bo uspelo v kratkem...! x;)x :palec:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

<{POST_SNAPBACK}>to je ze zdaj drug namig ...

sploh ne, Vrba, sam odgovor je bil - dejstvo je to, ne namig. :palec:

Ker si to pac vprasala.

Sicer pa v lajfu ne namigujem, ne maram namigovanja, nobenega (se najmanj pa spolnega in podobnega) - jaz povem direkt kar zelim.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx

jaz tudi -

se kar cakam na statut od drustva MOC  :shsh:

citiram Društvo Moč::

Statut društva je v skladu z določbami zakona o društvih (potrjeno in verificirano od RS, Upravna enota Ljubljana z dne 22.11.2004 pod številko 2/05-06-02002-398/2004-3), kjer se nahaja tudi izvod statuta.

x^x x^x

Ne stekam, Vrba... saj ti je rekla, da so registrirani, vse cifre, sifre in kode je tam navedla, v cem je finta, kaj tocno hoces izvedeti?

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>seveda, sam ga ima drustvo samo tudi... a naj grem tja sprasvat... pa povem zakaj... naj se bolj po dreku mesam?

zakaj pa mi ga drustvo ne poslje... ne me imet za taksnega butla... o daisy

O Vrba, kolk si ali nisi butelj- jaz te ne sodim, sem že parkrat napisala, da te sodijo tvoji posti in tvoje reakcije sami.

Ne razumem, kako lahko pričakuješ, da ti bodo v društvu odgovarjali in pošiljali na dom kar se ti bo zahotelo. Končno pa- kdo pa si ti, da sodiš?

Za moj okus so v društvu že itak čisto preveč odreagirali na tvoje provokacije. Predpostavljam, da imajo kaj bolj koristnega za delat - kot društvo, za kakršnega so se predstavili. Se bojiš, da boš, če boš mešala po dreku ugotovila, da dreka sploh ni ?

Zakon o društvih je npr.tule:

http://www.mszs.si/slo/sport/pregled_zakon..._o_drustvih.asp

Iz njega je marsikaj jasno (tudi kdaj je društvo sploh lahko javnega značaja, kdaj in pod kakšnimi pogoji sploh lahko opravlja pridobitno dejavnost- pa še to le kot dopolnilno dejavnost... ). Seveda pa je bistven statut, ki na koncu pove vse... x^x Dokoument je javen, ni pa najbrž mišljeno, da se ga razpošilja po internetu? x^x

<{POST_SNAPBACK}>Ne stekam, Vrba... saj ti je rekla, da so registrirani, vse cifre, sifre in kode je tam navedla, v cem je finta, kaj tocno hoces izvedeti?

Moram reči, da tudi meni ni več jasno, za kaj sploh še gre pri tej stvari.

KAJ hočeš dokazati, Vrba in komu- in zakaj?

Res pojasni malo, v čem je finta?

V katerem grmu nas še čaka društveni zajec?

A ni to fajn?

Ti si lahko osebna, lahko žališ. lahko ocenjuješ, sodiš,zaničuješ, lahko si nesramna, skratka, lahko si vse. Saj sem že kot papiga.... tvoji posti so zelo zgovorni.

Ča pa ti kdo napiše kaj nazaj, je konec muzike..... x^x

Izrazi se kakor hočeš- LAŽEJO, KRADEJO, UŠI MAJO.... who cares? x:)x

Res sem neumna. Razdajam svojo energijo za nekakšno prerekanje na forumu s tabo o nečem, o katerem v bistvu nobena od naju nima pojma, ker nobena ni popolnoma informirana o stvari. Pametnejši odneha, pravijo... Čao, Vrba. Lep dan ti želim. x:)x

Ja, sam ne stekam, v kateri tocki (naj bi se bili zlagali), v cem je sploh fora... mislim, ali je sploh...

ker glej - saj da je zdruzba registrirana kot drustvo, se nic ne pomeni... tudi ce je neprofitno (vem ker imam zavod, je zelo podobno), vendar pa seveda lohk opravljas dolocene dejavnosti, ki si jih v tem telesu registriral....

Torej kot jaz to razumem, ni nobenega problema.

Po eni strani stekam, da se tud njim ne da odgovarjati vec, po drugi pa se mi zdi, d abi prav prisla kaka razlaga, namest suhoparne navedbe vpisa v register...

ampak valjda zato, ker si to pac hotla.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>

ali je to tule v forumu tako, da lahko en drucga zmerja?

LP

Vrba jaz nisem mama al pa policaj, sodelujemo odrasli ljudje, vsak se ali ne zapleta ali ne v debate, prepire, zmerjanje itd.

jaz zase vem, da nikogar ne zmerjam.

(*pa se to ni cist res, ker vcasih recem govedarji, prasci al kaj tacga, sam vedno enim v bistvu imaginarnim, drugim, nikomur osebno, sploh pa ne tule na forumu).

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>... na katerem tecaju?

"Bolniki zdruzite se in ucite bolnike." xrolleyesx 

s tem se pa tud jaz stirnjam.

Pa se dodam nekaj.

Ker me je tole zacel zanimat, sem sla se jaz na sajt Drustva Moc.

REes je, da je v 1. objavi v tej temi explicitno poudarjeno rakovi bolniki (potem pa ne vec toliko).

+ na sajtu, ki se ukvarja tud s pridobivanjem donacij, bi pricakoval nek sedez firme, kaksne bolj 'resne' podatke, info0rmacije, ne samo naslov in telefonsko predsednice drustva.

+ na vrhu sajta (kot nekaksno osnovno dejavnost si potem predstavljas) je takoj ze zbiranje donacij.

Nic programov, nasvetov, pozitivnih afirmacij, napotkov, linkov, konkretnih informacij...

Kot je torej iz www razvidno, se mal dobivajo in zbirajo denar (kajti to so rubrike, ki so dejavne na straneh).

pac pa so res nastete vse mogoce dejavnosti, od katerih pa ne vidim nobene tocke realizirane oz. da bi se izvajala...

Tako da, samo po tej objavi in po www sodec bi komot bili upraviceno skepticni.

Tako da ce ne bi rekla Daisy tega, kar je, ne bi nic pomisljala v zvezi s tem prevec.

Picasso

Oj, jaz nisem proti nikomur in na nikogar, slucajno sem se mal 'vpletla' pac.

Mal pa poznam to plat (sem tudi sama v vlogi nekoga, ki deluje dobrodelno in v obliki pravnega telesa in celo tud mi zbiramo donacije).

se mi tud zdi, da ce zbiras tkole cash, da moras racunat, da te bo kdo po cem tkole mal pobaral. Tako da ni nic takega, ce se o tem mal debatira in ce si ze sprozil, v bistvu ne mores rect 'ne grem se vec' oz. izpade tako kot je - malce nezanesljivo res potem vse skupaj, ker sicer bi stal za vsem in vse.

Bo pa tolk boljs, ko bodo vse ovrgli in pokazali, da res delujejo dbest :) :palec: - oz. ce se bo se kdo, kot daisy, oglasil.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...