Tan 28. marec 2005 Prijavi Deli 28. marec 2005 Znašla sem se v neprijetni situaciji...Opazila sem, da mi misli kar velikokrat uhajajo v negativnim mislim... Ne samo negarivnim, skrajno grdim...če me nekaj boli, takoj pomislim na najhujše, če mi kaj ne gre preveč od rok, sem prepričana, da mi sploh ne bo uspelo... Teh negativnih misli bi se rada rešila, rada bi začela razmišljati bolj pozitivno kot to počnem sedaj. Ali imate kakšen nasvet? Mi lahko priporočate kakšno literaturo? Hvala že v naprej. Tan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 29. marec 2005 Prijavi Deli 29. marec 2005 Je mogoče tule kaj koristnega...?Pozitivno razmišljanje Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tan 29. marec 2005 Avtor Prijavi Deli 29. marec 2005 Zlata si, hvala! Tan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 hmmm..... predvsem ne odganjat negativnih misli - k bojo samo še bolj pritiskale...... mogoče čudno zveni, sam počasi zginejo same, če jih pustiš na miru pravi korak pa je sprememba pogleda na svet seveda takrat negativne misli izginejo kot megla pred jutranjim soncem...... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 Vsak človek ima kdaj negativne misli. Prvi korak, da se znebiš negativnih misli je, da zmanjšaš vstop negativnih informacij v telo. Npr. Nekdo zvečer gleda poročila in tam vidi koliko ljudi je izgubilo življenje, prometne nesreče, odpuščeni delavci ..... IN potem se začne človek po domače sekirat. Ko gre spat še vedno razmišlja o teh ljudjeh o njihovih usodah in se še vedno sekira. Potem se to lahko nadaljuje še naslednji. Amapk naslednji dan so spet nove novice ..... IN tako se marsikdo ulovi v začarani krog. Rešitev? Ne gledaj takšnih oddaj. Če ti pa je za koga žal mu osebno pomagaj če ne ti ne pomaga sekiranje. Zakaj nikoli ne pokažejo, kako je otrok naredil svoje prve korake ali kaj podobnega. Bolj pozitivne novice. Na svetu je še veliko lepih stvari. Človek najbolj pozitivno misli, ko se zbudi. Ste to opazili? takrat je človeški um spočit in pripravljen na nove izzive. Najboljša rešitev je, da opazuješ samega sebe. Kdaj, zakaj so ti začele misli uhajat. IN ko to ugotoviš odpraviš te napaka in nimaš več slabih misli. Marsikdo premišljuje o svoji preteklosti in si misli, da si ne zasluži boljšega, ker je v preteklosti lahko naredil kaj za kar mu je sedaj žal. To ni res. Vsak ima pravico, da se osvobodi negativnih misli in postane bolj srečen. Potem, ko misliš pozitivno, se ti tudi značaj in obraz spremeni na bolje. Samo poglejte uspešne podjetnike. Recimo direktor od najboljšega soseda - da ne bo direktne reklame. Kadar ima intervjuje, je vedno videti samozavesten nekako odločen. In ko dobi človek takšno podobo, da je odločen, da ga nič ne more odvrniti od cilja, takrat tudi drugi to opazijo. IN nekateri ti povejo, da si se nekako spremenil na boljše. Upam da sm ti odgovoril na vprašanje Tan. Če pa nisem pa kr še vprašaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 kot theravadski teksti - na vsakem koraku je poudarjeno samo samoopazovanje........ sam je pa res, da to za večino danes težka naloga.... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jadas 9. junij 2005 Prijavi Deli 9. junij 2005 Sem iz takega testa, da vse gledam iz pozitivnega stališča. Vsaka stvar ali dogodek, ki se ti zgodi, je za nekaj dober. Zadnje čase preživljam določene preizkušnje, ki so zame precej težke. Mogoče potrebujem te preizkušnje si pravim. Ampak je res hudo. Dvigne pa me samo kakšna dobra beseda, poskušam tudi, da opazim lepe stvari in se za trenutek ustavim in pomislim, kako je to lepo. Tudi na luninem forumu dobim precej pozitivnih misli. Danes jih zelo potrebujem. Veliko pozitivne energije vsem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jadas 9. junij 2005 Prijavi Deli 9. junij 2005 Ne boste verjel, delovalo je! Brez ribice sicer. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 9. junij 2005 Prijavi Deli 9. junij 2005 Hvala za tole temo Ce bos poskusala doseci stanje ne-negativnih misli (v smislu da bos rekla, zdaj pa ne smem vec neg. razmisljat, samo pozitivno!) bo to tezko, ker ce se proti necemu boris, si na to prikloplenja, to je pac dejstvo! primer, ce reces sama sebi zdaj pa ne bom vec negativno razmisljala ... potem pa se zalotis, da razmisljas negativno si reces, joj negativno razmisljam, ne, ne smem! ... v naslednjih minutah bos ze spet neg. razmsiljala ... joj spet tako razmisljam ... v glavnem zacnes se obtozovati, ... in vrtis se v krogu iz katerega ne mores (zato jaz ne maram raznoraznih prirocnikov, kaksen da moras biti in pol sam sebi se vecjo krivdo naprtis.) Ena moznost je da se opazujes in ko se zalotis da neg. razmisljas preobres misel na pozitivno, kar je vcasih tezko, ker nimas vedno energije za kaj takega al smo pa tolk cutveno na nekaj priklopljeni da je enostavno tezko. Boljsa moznost (vsaj zame) je, da prisluhnem misli, kot opazovalec in sam opazujem svoje misli, ni vazno kake so, al pozitivne al negativne! in potem se zavedas, da sem tukaj JAZ in se nekdo ki nekaj skoz premisljuje-UM.in s tem se avtomaticno neham istovetiti z umom in tudi moje misli nimajo nobene moci nad mano. Se pravi, ko poslušam misli, čutim za njo ali pred njo neko zavestno navzočnost, svoj globlji jaz. Misel tedaj zgubi moč nad mano in se umakne, kajti zdaj več ne napajam svojega uma z močjo, s tem, da bi se istovetilla z njim. To pa je začetek konca nehotenega in prisiljenega mišljenja. seveda je potrebna vaja in stalna navzocnost, ampak ko to probas, cutis kako energija stece skoz tebe in se pocutis neverjetno mirnega . Mogoce se tole za zraven:nelagodje, tesnoba, napetost, stres, skrbi vse oblike strahu, izvirajo od tega da živimo preveč v prihodnosti krivda, obžalovanje, zamera, nezadovoljstvo, potrtost, ne odpuščanje, izvirajo od tega da živimo preveč v preteklosti Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 9. junij 2005 Prijavi Deli 9. junij 2005 Draga prijateljica, vzemi si čas in pomeditiraj o VZROKU svojih negativnih misli. Negativno razmišljanje ima svoje poreklo v tvojih spominih, od koder se napaja s pomočjo okoliščin, v katerih si se znašla. Postani pozorna na tok misli. Nikakor pa se ne krčevito boriti proti tem mislim. Samo ojačala boš strah, ki te bo sčasoma ohromil in te pripeljal v temo sovraštva, zmedenosti in podobnega. Skratka, najdi vzrok negativnega, ga odstrani in pozabi na to. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 10. junij 2005 Prijavi Deli 10. junij 2005 lepo, tai-chi, čist zenovsko Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 12. junij 2005 Prijavi Deli 12. junij 2005 Življenje v hvaležnosti temelji na predpostavki, da hvaležnost in zahvaljevanje vodita k temu, da se nam vse tisto, zaradi česar se zahvaljujemo, še bolj množi. Ljudje smo obdarjeni z zmožnostjo, da si z močjo svojega uma in izbire ustvarjamo nove blagoslove in hvaležnost je gotovo pozitivna usmeritev našega duha... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 12. junij 2005 Prijavi Deli 12. junij 2005 Majlepše je kar iti brez razmišljanja o pozitivnem in negativnem. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 13. junij 2005 Prijavi Deli 13. junij 2005 Zadetek v polno, Kabalist.... če človek razmišlja o polarnostih, se največkrat zgubi...... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 13. junij 2005 Prijavi Deli 13. junij 2005 Ja, tako enostavno je, da nihče tega ne verjame. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astroMATRIX 13. junij 2005 Prijavi Deli 13. junij 2005 Misli so najbolj+ ko jih ni! Temu pRAvimo True Mind. Buddha je do tega prišel. Pri O5 imamo NETI NETI proces (no mind). Citiraj True Zodiac http://www.lulu.com/zodiac True Ascendant Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 13. junij 2005 Prijavi Deli 13. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Misli so najbolj+ ko jih ni! Temu pRAvimo True Mind. Buddha je do tega prišel. Pri O5 imamo NETI NETI proces (no mind). Pa na samo Buddha, tut Krishnamurti, pa Levenson... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 14. junij 2005 Prijavi Deli 14. junij 2005 misel sama po sebi ni nič napačnega, samo uporaba jo naredi tako, ob neprimernem času in na neprimernem mestu..... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tanaja* 26. junij 2005 Prijavi Deli 26. junij 2005 Sam pozitivno moras misliti in se zraven se smejati pa je zivljenje takoj lepse! Citiraj "Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 30. junij 2005 Prijavi Deli 30. junij 2005 ja jst mam tut mal take ''probleme'' glede negativnih misli in se trudm mislt na boljše stvari oz. pozitivne sam mi kr velikrat negativne bolj ''uhajajo''!!!zdej sm se pa po pomoč zateku k vilinskim simbolom in že pričakujem rezultate če prov sm zlo potrpežljiv Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 1. julij 2005 Prijavi Deli 1. julij 2005 zdej sm se pa po pomoč zatekuDragi prijatelj, negativne misli koreninijo v strahu. Ne pomaga ti poskus utišanja teh misli. Odkriti moraš korenine negativnosti. A to je proces, ki zahteva precej celovit pristop. Najprej se moraš naučiti ljubeče pozornosti. Pozornost te pripelje do prepoznavanja, a prepoznavanje do modrosti. Se sliši čudno? tako je. Za kakšne hitre metode ne bi tvegal trditi, da lahko trajno odstranijo vzroke. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 2. julij 2005 Prijavi Deli 2. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Dragi prijatelj, negativne misli koreninijo v strahu. Ne pomaga ti poskus utišanja teh misli. Odkriti moraš korenine negativnosti. A to je proces, ki zahteva precej celovit pristop. Najprej se moraš naučiti ljubeče pozornosti. Pozornost te pripelje do prepoznavanja, a prepoznavanje do modrosti. Se sliši čudno? tako je. Za kakšne hitre metode ne bi tvegal trditi, da lahko trajno odstranijo vzroke. hvala za tale nasvet.....ampak ali res misliš da potem ne bi mogel te pozitivne misli še naprej vzdrževati???? res pa je da v meni stalno prebiva nekakšen strah in mogoče bom resnično začel iskati te razloge in jih popravljati.....kaj pa veš mogoče pa potem ne bom več tako negativen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 2. julij 2005 Prijavi Deli 2. julij 2005 tisti tvoj "mogoče" je zelo slaba napoved tega, da se boš resno lotil dela na sebi...če se trdno ne odločiš, da boš nekaj naredil TAKOJ ZDAJ! ne bo nikoli nič...vem iz lastnih izkušenj..."poskušanje" je samo hrupno brezdelje... Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 2. julij 2005 Prijavi Deli 2. julij 2005 potem se bom pa tega lotil z veliko žlico in to zares in ko mi bo uspelo premagati negativne misli vam zagotavljam da boste to prvi ki boste to zvedeli Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 2. julij 2005 Prijavi Deli 2. julij 2005 le glej da zares Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.