Skoči na vsebino

Trpljenje

El Nino

Recommended Posts

tak samoreflektivni dan pa to.... razmišljam o trpljenju, zakaj ga krščanska vera tako poudarja, hja, bajke o kristusu pa tko naprej... mislim da je trpljenje zelo koristna stvar, nekako bucika na stolu ki nas prisili da dvignemo svojo rit, namesto da bi posedavali... neke vrste učiteljica ki nas bržkone spodbuja ko vpičimo kakšno neumnost.... kaj pa vi mislite?
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 101
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

zanimivo nino, da sem ravno vceraj ali predvcerajsnjim hotela odpreti podobno temo... :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

hja bi kar blo za it čez življenje brez kakega ekstra trpljenja x:)x sam to ne gre xrolleyesx pravjo pa da tist kar te ne ubije te okrepi :o|o: slaba tolažba pa ok. jaz bi bla raj bol švoh pa da mi nebi blo treba trpet xDDx .Kar se pa kristusovga trpljenja tiče..........poglejte si film Passion of the krist......huuuudooo.Bi ga prporočala vsem tercialkam k kr kr neki vpijejo kk je kristus trpel. Dokler tega filma ne vidiš si bolj težko predstavljaš njegovo trpljenje. Smo pa taki da kr radi trpimo oz. mamo radi da se drugim smilimo(večina ljudi), sam fora je da nam drugi prvošjo! Jaz mam pa raj da so mi favš, zato če me slučajn gdo vpraša sm vedno super, mi neč ne manjka, čista špica!!! x:Dx

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

O vzroku in pomenu bolezni in trplenja:

"Gospod, zakaj pa mora ubogi, umrljivi človek priti k Bogu le po vsakovrstnih bolečinah in po vsakovrstnemu trpljenju? Se ne bi moglo to spoznanje Božje volje zgoditi tudi z zdravim življenjem brez bolečin?"

"Kakor človek hoče; to je večinoma odvisno od njega. Celo večina telesnih bolezni je posledica vsakovrstnih grehov, ki jih je človek nenehno počenjal že od svoje mladosti do svojih starih dni nazadnje že iz nekakšne navade. Nekatere človekove bolezni so dediščina staršev in starih staršev svojim otrokom in vnukom, ker so že starši in stari starši grešili. Ne moremo pripisati krivde Bogu, če si ljudje sami pripravljajo vsakovrstne bolezni, bolečino in trpljenje. Seveda bi mi lahko ugovarjali in rekli: - če bi Bog človeka takoj podučil, kaj mora delati, da bo živel po pravem redu on ostal na svetu, ta pa tega ne bi upošteval, bi bil očitno sam kriv za to, da ga je doletelo vsakovrstno trpljenje; če pa se mora človek vsega naučiti od narave in ga izmodrijo šele različne zoprne in pogosto zelo hude izkušnje, tedaj ni kriv svojega trpljenja in je najbolj obžalovanja vredno bitje na zemlji.

Da, pravim Jaz sam, to bi človek tudi resnično bil, če bi bilo tako! Da pa ni tako, dokazuje stvarjenje prvih dveh ljudi v raju, ki ju je Bog o vsem mogočem poučeval več kot sto let. In poleg tega je Bog v času prvih ljudi na tej zemlji nenehno obujal vidce in preroke, in ti so posvetne ljudi čedalje bolj poučevali in jim razodevali Božjo voljo.

V takšnih okoliščinah noben človek ni mogel reči, da ni od nikogar izvedel, kako mora živeti po Božji volji. Toda ljudje so si le prekmalu kultivirali svoj zemeljski bivalni svet, zgradili so mesta in postavili en umotvor za drugim; v svoj svet so se tako zaljubili, da so ob tem pozabili na Boga ter Ga celo zatajili. Četudi je potem prišel k takšnim ljudem videc, ki ga je Bog obudil, so se mu le smejali, in nihče ni pazil na pomen njegovih besed.

No, takšni ljudje so se morali svoje modrosti seveda naučiti le iz vsakovrstnih grenkih izkušenj in si tako sami trudoma določiti živlenska pravila. Ta pa so bila večinoma že greh proti resničnemu Božjemu redu in zaradi njih so vsakovrstne telesne in duševne bolezni morale postati med ljudmi nekaj vsakdanjega.

Če hoče Bog dušo takšnega človeka ohraniti za večno življenje, ji mora do tega pomagati z vsakovrstnim telesnim trpljenjem in sicer s tem, da takšno preveč na svet navezano dušo čedalje bolj odvrača od sveta prav s trpljenjem in bolečinami, brez katerih bi jo materija sveta in s tem njena smrt in sodba povsem pritegnile nase in jo požrle. Im glejte, to je vzrok, zakaj morajo ljudje na zemlji marsikaj pretrpeti!

Toda tudi mi bomo morali veliko pretrpeti od ljudi, pokvarjenih po svoji krivdi. Toda naše trpljenje nas ne bo zadelo zato, ker ne bi poznali čistega Božjega življenskega reda ali ker bi mu naša dejanja nasprotovala, , ampak ker bodo slepi ljudje zaradi našega trpljenja le spregledali, in sicer tako, da bodo na nas lahko videli, kako malo cenimo življenje tega sveta in kako veliko vrednost mora imeti življenje duše, če zaradi njega zavračamo vse zemeljske koristi. In glejte, šele v tem bo v resnici odrešenje ljudi od smrti k življenju!"

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

xrolleyesx Hm, Emanuel ti pa verjetno kaj več kot prehlajen še nisi bil....

Pa otrok verjetno tudi še nimaš....

Pa kake družine z od rojstva prizadetim človekom tudi še verjetno nisi od blizu videl :inocent:

:o|o: Z leti ugotavljam da je teža trpljenja zelo odvisna od zornega kota gledanja...če dovolj od daleč pogledaš, lahko vsako trpljenje zminimaliziraš....

Res pa rabiš za to v določenih trenutkih bujna domišljija x:o)x In da v vsakem kritičnem trenutku lahko najdeš kaj prijetnega..čeprav je zelo podobno črnemu humorju x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>xrolleyesx  Hm, Emanuel ti pa verjetno kaj več kot prehlajen še nisi bil....

Pa otrok verjetno tudi še nimaš....

Pa kake družine z od rojstva prizadetim človekom tudi še verjetno nisi od blizu videl :inocent:

:o|o: Z leti ugotavljam da je teža trpljenja zelo odvisna od zornega kota gledanja...če dovolj od daleč pogledaš, lahko vsako trpljenje zminimaliziraš....

Res pa rabiš za to v določenih trenutkih bujna domišljija x:o)x In da v vsakem kritičnem trenutku lahko najdeš kaj prijetnega..čeprav je zelo podobno črnemu humorju x:o)x

Res sem bil že parkrat prehlajen. Kako si to uganla?

Tole sem pač najdu in prepisu, je tko napisan :sori: . Se pa ta tekst res ljudem ne prilizuje. Najlaži je rečt -vsi smo popolni. To vsakdo najraj sliš. Pa tukaj ne vidim minimaliziranja, ampak podajanje višjega smisla. Največja svoboda pač prinaša tudi največjo odgovornost in lahko tudi najtežje posledice. Se lahko prenaša tudi na potomce skozi generacije. Na žalost je, saj po moje, res tako, da ljudje za svoj duhovni razvoj potrebujemo tudi bedo in stisko, bolečino in trpljenje. Čeprav ne bi bilo treba, ampak smo vse preveč zadrekal. Ne vem pa, kje si opazila črn humor, po moje ni tako mišljen.

Kako že piše v Brižinskih spomenikih; Če bi naši dedje ne grešili.... pa tko naprej

Sem dobil ravno asociacijo, podobna ideja.

.

:inocent:

življenje ni enostavna enačba...je enačba z neskončno neznankami, iluzija je misliti, da jo bomo razrešili :o|o:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Čisto tako, "by_the_mimo"; a ni bila fora Kristusa (=Odrešenik, Maziljenec) prav ta, da je trpel namesto drugih/človeštva, torej je nase prevzel kazen, ki si jo je zaslužil človek.

Izvirno krščanstvo je od sledilcev zahtevalo/prosilo hvaležnost in zavedanje ne pa samotrpinčenja. In NI BILO MAŠČEVALNO. "Zob za zob" prihaja iz časov pred bogom v novi podobi. Maščevalen je bog stare zaveze, Jezus naj bi odnose na novo definiral. Torej, če obstaja krščanski bog in če je obstajal tudi njegov sin (kot ga predstavljajo), potem trpljenje po lastni krivdi in z razlogom da te "popelje k zveličanju" ne obstaja. Saj če bi, bi to pomenilo, da je bog goljuf, ki je požrl besedo in enostransko prekinil "novo zavezo".

Pa brez zamere...

Mimo religij pa:

če damo neki stvari razlog se je zgodila z razlogom.

Torej, če se nam zdi da smo se usedli na "buciko na stolu ki nas prisili da dvignemo svojo rit, namesto da bi posedavali" ni rečeno, da je bila bucika tam prav zato, je pa toliko bolj pohvalno, da smo zbodljaj uporabili kot motivacijo za nekaj koristnega...

Fino ane.

Carpe diem.

Vsaj jaz bom poskušala iz vsake še tako neprijetne situacije izvleči zagon za to, da se poberem. Kaj hujšega me na srečo res še ni doletelo... Tudi kadar se mi je zaradi koga sesul svet sem potem lažje vse začela znova. Brez majavih, črvivih temeljev - negativnih ostankov od prej.

xokx no vidiš, pa tako lepo si napisala :palec:

se ti ni treba nič opravičevati.....

če moji občutki ne lažejo, vsako trpljenje izhaja iz omejitve, ko pustiš prost pretok ...trpljenje izgine...

Me skoraj sezulu, sem preproste meditativne vaje sprobala na zobozdravniškem stolu...

Zobarca ki me gleda že petnajst let je skor vkraj padla....Ko sem čist pr mir ležala in na koncu vsa v šoku reče, ti si se pa full spremenila....Ma nč se nisem spremenila...sam prepustila sem se bolečini in ji pustila da je odšla...prej sem se je pa krčevito oklepala x^x

Sam še zmeraj mi ne gre v glavo, kako mi je to ratalo...ali je bilo samo naključje ali mi bo še uspelo to ponovit x;)x

seveda bo :palec:

prenašanje bolečine sploh ni nujno boleče

predpogoj je, da neprijetno strejmemo kot tako (ne precenjujemo, ne podcenjujemo; kakšna zdrava rezerva prav pride - saj tako nismo "stručkoti" za vse)

Če veš, da te bo nekaj bolelo in se na to pripraviš ni tako slabo. Taktiki bi rekli: uničiš prednost presenečenja. :) ;)

GOOOO WITH DA FLOOOOOW

pa glej naokol, da kaj novega zveš (si rečem)

preprosto razlago ste zavili v ovitek kompliciranosti

Bolečina je najmočnejše orodje ega, da v sebi premišljujemo in na ta način tudi kaj iz tega potegnemo, se naučimo. Prav ta razčiščevanja nas samih nas tudi potisne vna višji nivo svojega jaza, pri tem pa nekaj dodamo v skupno intiligenco, to je tudi namen trpljenja in bolečin.

Če trpimo zaradi ljubezni, bolezni, otrok, nesreče, prav v vseh teh trpljenjih in bolečinah je tudi sporočilo dobrega, samo priti je treba do tam.

Bolezen nas prisili k razmišljanju, naša misel je tista, ki jo tudi lahko v nas poišče, najde vzrok in v tem primeru je tudi premagana, mi smo pa na tem nekaj novega spoznali.

Pri izgubi našega najbližnjega je prav ta izguba pri nas in ostalih, veliko doprinesla k novim resnicam, novim vzorcem, ker so se analizirala dejstva zgodovine skupnega, kar smo imeli z pokojnikom.

Katastrofalni sunami je prinesel ogromno pozitivnega, čeprav na nivoju posameznikov ogromno trpljenja. Prav cel svet je nekaj časa sočustvoval z vsemi žrtvami, ogromno poštenih in odkritih informacij se je zapisalo v univerzum, po drugi strani je razredčil vrste revežev, ki tudi slučajno na tistem koncu niso imeli od česa živeti, kapital se bo naselil v te predele (čeprav bodo kapitalisti bogateli), ker se bo gradil turizem in infrastruktura, bodo imeli domačini nove službe, plače in možnost boljšega življenja, ki ga do sedaj niso imeli. Torej kljub veliki tragediji ogromno tudi pozitivnega, in tudi ogromno novih pozitivnih informacij vesolja.

Še danes se zbira pomoč, prav vsak ki kaj prispeva, prispeva tudi k dobremu in z namenom čiste misli.

Skratka, na bolečinah in trpljenju zorimo.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

xscratchx mogoče se pa motiš....lahko dozorimo tudi na sončku, ni treba , da glih krvavi pot potimo x:Dx

Z novim znanjem v nove podvige, ob pravem času prava akcija in ob pravem času počitek....pa je tudi trpljenja manj x:)x

Za srečo in zorenje trpljenje NI nujno.

Iz trpljenja pa se (se strinjam s tomažem) lahko izcimi dobro.

Traba pa je bit aktiven. Sprejet stvari kot so in se ne pustit, da se še sekiramo zarad trpljena, ki nam jih je neka nesreča prizadejala - že sama bolečina je dovolj, ni se je nam treba oklepati - ker nas zaustavlja.

Če bi domačini jokali zaradi porušenih "kučic" namesto, da so nadaljevali z biznisom, čiščenjem, gradnjo... Bi lahko še danes sedeli na obali in trpeli...

Na srečo so povečini muslimani... Videlo se je da trpijo, da jim ni vseeno, a v njihovi tradiciji ni toliko mečkanja na mestu in samopomilovanja kot v zahodni.

Zato se moramo mi še bolj potruditi in se naučiti sprejeti in iti naprej.

<{POST_SNAPBACK}>xscratchx mogoče se pa motiš....lahko dozorimo tudi na sončku, ni treba , da glih krvavi pot potimo x:Dx

Z novim znanjem v nove podvige, ob pravem času prava akcija in ob pravem času počitek....pa je tudi trpljenja manj x:)x

Lia prav nobenega primera ne poznam, da bi zorel brez bolečine take ali drugačne, tudi ti zoriš in kolikor te poznam, te spremja tudi bolečina, pa v času odkar te poznam si ogromno napredovala in se spremenila, poglej prve poste in današnje, pa boš videla koliko si zrasla v svojem jazu, kako kontra si bila prav v vsem, kar je nekdo napisal, kako si hotla nekaj svojega sama sebi dokazovati in to na glas razmišljala preko svojih postov, danes si pa čisto druga, višje ..........kar je tudi prav.....

Pod bolečino ne mislim samo tisto pravo, ki jo občutimo, če nas pes ugrizne, ampak tudi tisto, ki nam jo povzroči strah, pred nečim, ker ne poznamo odgovora in se iščemo v nesigurnosti.......

:eek:

tak nizko, še pa nikoli nisem bila :o|o: pa ti povem , da se da še nižje xcivx

Poznaš me pa ne...veš kaj pišem in kako izgledam....to je pa tudi vse....

Kdo sem in od kod prihajam in kam grem ...Orko dijo, to je pa še zame neznanka x:Dx x8Dx

<{POST_SNAPBACK}>:eek:

tak nizko, še pa nikoli nisem bila :o|o: pa ti povem , da se da še nižje xcivx

Poznaš me pa ne...veš kaj pišem in kako izgledam....to je pa tudi vse....

Kdo sem in od kod prihajam in kam grem ...Orko dijo, to je pa še zame neznanka x:Dx  x8Dx

napisal sem samo tako kot te poznam po postih (napisal kolikor te poznam), in kar se lahko prečita, če drugače pišeš, kot se v resnici sama sebe poznaš ali sprejemaš, je pa nekaj še fejst narobe....

Nisem mislil nič slabega, če si ti to v slabem vzela, ni moj problem, ker je res kar sem napisal. Nekaj mesecev nazaj si čisto vse kontra tolkla, karkoli je kdo napisal, danes to ne počneš več, torej je spremenmba, samo to sem napisal.....pa ne zameri, ker so tudi zamere samo v nas in naš problem, ne od tistega, ki mu zamerimo, on nima nič od tega, Saj veš govorila sva o tem, če o nečem premišljuješ, to tudi več ali manj verjameš in prilima se ti, čeprav tistega ni ali pa je drugače, če v nekaj ne verjameš pa tega zate ni, pa če tudi obstaja.....

l.p.Tomaž

:2src:

Dej ga no lomt...nč ti ne zamerim...ampak še zmeraj sem kontra tvojim teorijam da je vsee v posameznikovi glavi...aha pa mislim, da je še Nosorog tak, da me skoz isto poučuje, pa se me nič ne prime....

Še zmeraj trdim, da si vseh stvari v življenje ne prikličemo sami...

Ampak na tej zemlji je dovolj prostora tud za moje neumne teorije... x:Dx

Sam pa veš, da na tem svetu ni nobenih garancij in da za vsakogar vsaka teorija ne prime glih....enemu je dovolj piš vetra, da ga zlom, drugega morjo pa s kamnom po glav pa še kar bije bitke(pa še trpi ob tem nič ampak uživa v bitki- to so taki, ki jih ima planetek Mars pod okriljem).Tisto o tem kako nizko sem, je pa samo to, da so se mi vse visokoleteče duhovnjaške teorije sesule v pra ..pra,,,prah....

<{POST_SNAPBACK}>:inocent:

Tudi suženjstvo in neodločnost in nedelovanje ima tak iste posledice :xx!:

Mogoče pa je tudi suženjstvo in nedelovanje zgolj posledica nekega predhodnega delovanja. Ozirome je nedelovanje samo po sebi zgrešeno "delovanje".

<{POST_SNAPBACK}>Mogoče pa je tudi suženjstvo in nedelovanje zgolj posledica nekega predhodnega delovanja. Ozirome je nedelovanje samo po sebi zgrešeno "delovanje".

:sori: Nedelovanje ti pršpara marsikatero :blackeye:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...