Skoči na vsebino

Trpljenje

El Nino

Recommended Posts

emanuel ...nisem rekla, da prej ni bilo trpljenja po lastni krivdi

Ne obstajajo trije: judovski, krščanski in muslimanski bog, ampak je to isti bog. Staro zavezo sprejemajo vsi. Le malo drugače se jo bere.

Že ime obdobja "stara zaveza "/"nova zaveza" pove, da je odnos človek-bog sklenjen različno. Bog stare zaveze da 10 zapovedi, ki se nanašajo ZGOLJ na njegove sledilce. Vsem ostalim se lahko ropa, pa ni kraja, ostale se lako mori, pa ni umor...

Jezus pa naj bi zapovedoval ljubezen do vseh. Vsaj po Pavlu.

Mj namen ni postaviti se nasproti krščanstvu, ampak poudariti misel, da trpljenje zaradi trpljenja samega (per se) ni smiselno, učenje iz trpljenja pa je pomembno in nujno. In (se pridružujem prejšnjim postom) žal za večino edini način napredka.

Ne vem pa če je revno napredek brez trpljenja tisti, ki je omejen. Prej bi rekla nasprotno.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 101
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>draga prinipesa, a si ti v to prepricana? jaz nisem. Ker sem videla kako tezko je to, se uciti skozi trpljenje, se rajsi ucim prostovoljno  x:Dx 

xsrcx  x:o)x  xwizardx  xrainbowx  xsrcbumx  xpresentx  xegox  xloveyx  :detelca:  :sorcerer:

ja ljuba Vrba xrosex xsrcbumx trnova je pot do sreče xyiyax ampak, samo najboljšim učencem so dane težke naloge xrosex , ker On ve, kdo zmore xrolleyesx in nikoli več ne naloži, kot zmoreš...in potem si Zveličan... xyesx xegox xpartyx saj ti to razumeš..... x:Dx xhypnox xloveyx :detelca: xflowx :P :wub:

• 1 month later...

a zate ma tud pozitivnega?

Mislim predznak?

kaj iz tega pol pride, je drugo, ampak predznak pa je bad..

trpljenje... safr. xrolleyesx

x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hm.... ja, budizem pravi tudi to, da vsaka stvar sama po sebi nima svoje biti.... da je vsaka samo posledica prejšnjih in vzrok naslednjim...... no tko nekak sm mislu o trpljenju xDDx ko traja, ni fajn, kar iz njega rata , pa je (zaželjeno!)

je pa spet odvisno, kako ga jemlješ - vsak ma svoje meje za ta pojem, kot za vsako drugo stvar..... fiksnih mej ni, kot ne za dobro in slabo, lepo in grdo, koristno in škodljivo....... x:px x:px

cosmic dancer

saj vem o cem govoris, sam sama beseda je zoprna... saferska...

drugac pa jaz pravzaprav cist 'rada' trpim.

pac. ce dozivljas, cutis, vcas tud mal trpis lohk... sam to sploh ni trpljenje.

seveda, meje!! halo? nekoga glava boli in mu je slabo, ce dve urci ne je in je to trpljenje. :P :D

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Trpimo zato ker je nekaj narobe.Ko sem študirala budizem. Buda se sooči s trpljenjem. celo življenje je iskal pot iz trpljenja.Celo življenje iskal pot iz trpljenja.Izgubljanje energije, popravljanje nesreče,mi moramo biti ves čas srečni.

Biti zdrav, srečen in biti v harmoniji.Bolni in nesrečni smo ker živimo v takih pogojih.Za trpljenje ni nobenega razloga, vsakič ko trpim, to nisem, jaz se ne počutim dobro.

Dr.William Reic je dokazal, da kjer obstaja kozmični orgon tam obstaja zdravje, veselje, rast.....kjer ga ni tam je pomanjkanje, bakterije, nesreče, neuspešnost....

Samo dve vrsti:

life energie- cosmic orgon

prostor brez življenjske energije....

Nastaja pulziranje-če ni energije-vakuum- se pulziranje ustavi.....

Trpljenje ni zaradi tega, ker bi ljudje kaj slabega delali, je pogoj ki obstaja v vesolju, pogoj ki kreira nas da delamo slabo.

Delamo tako, ker živimo v takih pogojih.Strah kreira predispozicijo za vse bolezni, poškodbe , nesreče, neuspešnost.......

BODI SVETLOBA xyesx xloveyx xloveyx

(NAOMI FEINBERG O TRPLJENJU na Mavrični soboti maja leta Gospodovega 2005)

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Vrba- s spuščenim ventilčkom nisem mislila, da moriš okolilco.... Bistvo je, da človek čustev ne potlači v predal, kot da jih ni, češ s tem se pa ne bom ubadal ker to ni dobro zame in noče misliti na to in zadevo kar zradira iz misli....

V bistvu gre za to, da sam sebi ta čustva priznaš tudi to, da te je prizadelo in da to ni nč hudega... da si ne lažeš, se ne delaš pogumnega kjer ni treba.... Seveda pa to narediš "sam s sabo" ali z boksanjem povštra ali kakorkoli že...

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

<{POST_SNAPBACK}>:inocent: tisti ki hodi po trnju, je še kako prekleto budn :sori:

saj mora bit in se je (najverjetneje) sam odlocil. Morda je pa prej prevec spal, pa je zdaj v trnje 'vrzen' - ne mores skoz po vatki hodit.

Picasso

Kemija zna zelo lepo odpravit trpljenje,... nekateri sončki pa tud,...

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

<{POST_SNAPBACK}>a zate ma tud pozitivnega?

Mislim predznak?

kaj iz tega pol pride, je drugo, ampak predznak pa je bad..

trpljenje... safr. xrolleyesx

x:Dx

evo no.. pa se spet strinjava.. xDDx

Shaolin, jst če trpim nč ne uživam zraven ob misli da bom zdej neki se full ob tem naučila, jst mam trpljenja poln kufer in komi čakam.. da lahk dam noge prekrižane na kavč pa si rečem da je vse fajn, sam ko do tega ne pridem. Res pa je, če mi je to v tolažbo, da bi lahk blo vse skupi še full bolj narobe in je vedno lahk še slabš... sam men se to ne zdi pesimizem, ampak realizem, glede na lajf.. optimist pa ob vsem sranju trenutnem ne zmorem bit, tko kot da bi nekje stala ko bi veter pihu, pa bi en tam sral in veter bi pihal prot men, jst pa bi misla da bo drek nesl na odprt morje, stran od pihanja vetra in ne vame..

xnckrivx

Mushi

<{POST_SNAPBACK}>:inocent: a tud če je bil v trnje zvaljen x?x

:V:

<{POST_SNAPBACK}>ne verjamem v to.

sem to pricakovala, zato se pa tud ne ze v prejsnjem postu 'matrala' s temle in namenoma napisala NAJVERJETNEJE - torej v najvecjem stevilu primerov da je tako.

Vidve, predvidevam, cikata na zdravje, na *neozdravljive bolezni* recimo (ceprav tud v slednje ne verjamem, menim, da neozdravljivih bolezni preprosto ne more biti) ali na primere zlorab in mucenja.

Gledata najbrz iz tegale zornega kota; aha, clovek se je rodil invalid ali pa je, ne po svoji krivdi, to postal, in torej kako se je pol sam odlocil za to?

O tem bi se sicer dal razpravljat (ce je postal invalid zaradi katere svojih razvad ali impulzivnega vedenja ali cesarkoli), ampak recimo da so to izjeme.

smo pa ze ugotovili, da je kriterij trpljenja zelo individualen - TRPI namrec tud nekdo pri zobarju 5 minut na stolu.

Trpi nekdo, ki je en dan lacen (zdrzi pa jih se 10), trpi nekdo, ki njegova ljubezen ni uslisana (in? kaj pa zdaj? a zarad tega ma ta kaj za trpet al kaj? a to je trpljenje?), trpi nekdo, ker njegova soseda trpi (zakaj se mora identificirat sploh?), nekdo pa sam trpi, ker uziva v trpeci vlogi.

Bos mel dve mami, samohranilki, vdovi, brez casha, s 5 otroki; ena bo polna energije, srcna, se vsem ostalim bo pomagala, vedno bo rekla, saj bo boljs, bomo ze, druga, v popolnoma istih pogojih, pa bo skoz okol hodila s trpeco faco, vsakic ko jo bos srecal, se bo pritozevala nad lajfom, same tezave skoz, vse je vedno najslabse kar je lahko...

ampak aja - ne, ona si ni sama kriva, ker ti bo nastela sto milijonov razlogov, zakaj neguje svoje trpljenje in sto milijonov drugih krivcev zanj.

Point of view. xyesx

sam to je.

Picasso

:o|o: :o|o: :o|o:

Nič ni point of view.....

to so dejstva ...blišč in beda lajfa....

najbolj me skajfa, novodobna new age in psihološka in parapsihološka razglabljanja, da si si za vse v lajfu sam kriv.....

:V: včasih si samo v napačnem trenutku na nepravem mestu, pa gre vse down....

Drgač pa step by step...se lajf da optimalizirat in izboljšat to je to....

Sam nikoli pa ne bom verjela, da si je človek vse življenju sam pridelal x8Dx

ne nesreče in ne trpljenja in ne sreče in ne radosti x:Ix

Eto ima upanja..... xsrcbumx xyesx xcrossfingx xloveyx xzobkox

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

only strong can survive - to je pa realnost lajfa.

saj vem kaj mislis... rect mami, ki ji umre otrok, da je 'vse za nekaj dobro' in da 'placuje karmicni dolg'?

Stekam...

a mislis pol da si ne izberemo?

da nas je kak krivicen nekdo postavil nekam, vrgel v lajf?

en se rodi v etiopiji, drug pa na kitajskem in tretji v zdruzenih emiratih...

Obdelovat to pac, kar ti je dano...

In se nekaj - zakaj pa GLIH ONI NE JAMRAJO, ki so RES v tezavah?

Zakaj se invalid veseli zivljenja??

Zakaj dva cloveka v enakih pogojih drugace razmisljata?

zakaj je en srecen, en pa trpi? Ni point of view? kaj pa je pol?

Imam zlo bliz primere, ki bi lohk saferiral do nezavesti. Pa ne! :vtz:

Picasso

[

a mislis pol da si ne izberemo?

x:Ix ne samo da mislim, prepričana sem v to, kako je že rekel Behi po dveh letih proučevanja sem doumel....

Po dvajsetih letih sem prepričana v to, ne znam ti pa v par besedah razložit in argumentirat...

Tud še nisem v fazi, ko bi lahko razlagala, že to se mi zdi čudež, da mi je kapnil in se povezalo znanje in izkušnje in lajf x^x

Prepričana sem da je upanje in prihodnost in predvsem da trpljenje ni edina pot do modrosti in sreče in blagostanja x^x

Pa to za katerikoli zodiakalni znak, ne samo za izbrance x;)x

Mah, definitivno se iz trpljenja marsikaj naučimo. Sam men se ne da več učit, bemu.... :xx!: Vsaj ne več k je nujn potrebn x:o)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

ufffff teme.......

brezveze je nekomu razgljabjat o trplenu,če pa sam še ve ne kako to v resnici izgleda....

ja?

tisti,ki smo dali že marsikaj skoz in še dajemo..raje molčimo....noemo debatirat?? Zakaj....ker navsezadnje sam si moraš pomagati,kaj bi jamra,tarnal.nihče namesto tebe ne bo......koga pa sploh briga kakšne križe nosiš in kolk so težki...hehehehe 50 % ljudi ti to stanje privošči....40 % si ne beli glave s teboj,zakaj bi se....ti te komaj e opazijo...tistih pičlih 10 % pa recimo da probajo razumet.....mah..tole je brezveze razgjabljat.....

življenje pač pravi tako....,naj bi se kalili in utrjevali skozi trplenje počasi dobivali tisto i debelo kožo.........sam klinc pa tako utrjevanje...klinc ta life.....

a živet ga moramo.... :sori: xrolleyesx tak ti dojde.....

Vse kar dobro je izgubi se v večnosti..

vse najboljše v času obledi....

še vedno si želim sanjariti

saj ženska sem ki več in bolj želi.......

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...