Skoči na vsebino

POČITNICE 2005

NATHY

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Komentarji 290
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Dons smo dobili položnico za 1800 sit. Na dopisu turistične agencije piše, da mormo doplačat vsi, ki smo se julija vozili s skyeurope. (ne vem točno zakaj...nimam dopisa pri sebi, ker ga je moj fant dobil).

Ne bova plačala. :o|o:

Midva sva kupla njihov aranžma in ne vozovnico za letalo. Se mi zdi, da je to njihov riziko. Razmišljam, da bi se javla še na zvezo potrošnikov. xrolleyesx

Se vam je že zgodilo kaj podobnega?

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )
Deli na socialnih omrežjih

kar na radio Glas Ljubljane pokliči vsak dan ob pol destih dopoldne se namreč ukvarjajo s takimi stvarmi, oni pokličejo na Zvezo potrošnikov, vaša agencija pa bo morala dati javno izjavo na radiu. Da jim narediš še malo negativne reklame, če so tako neprofesionalni, knede? x:Dx :vragec:

Ne, ker ne vem, če so v resnici neprofesionalni xrolleyesx . Mogoče so pa samo fejst iznajdlivi :vragec:

Ni mi pa v interesu slabe reklame delat, ker je na potovanju vse klapal.

Pa nism mislila dreka mešat, sam nisem bla prepričana, če sem dolžna plačat, zato niti nisem napisala imena agencije.

Pač, nismo vsi škodoželjni in prepirljivi. x;)x

Prebrala na nekem drugem foumu

"V zadnjih dneh se je na nas obrnilo kar nekaj potrošnikov, ki so jih turistične agencije tik pred odhodom na letovanje obvestile, da morajo, zaradi podražitve letalskega goriva doplačati določen znesek. Potrošnike opozarjamo, da je takšen zahtevek agencije neupravičen, če do povišanja pride manj kot dvajset dni pred začetkom potovanja in če spremembe cene niso predvidene v potrdilu o potovanju.

Obligacijski zakonik določa, da lahko do zvišanja dogovorjene cene po sklenitvi pogodbe pride le v primeru sprememb v menjalnem tečaju ali v primeru sprememb v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja. Organizator potovanja pa sme takšno povišanje zahtevati le, če sta spreminjanje cene po sklenitvi pogodbe in način izračuna spremembe predvidena v potrdilu o potovanju. Hkrati se cena potovanja sme zvišati le najkasneje do 20. dne pred začetkom potovanja.

Letalski prevoznik lahko zviša cene letalskih prevozov zaradi podražitve letalskega goriva, vendar pa bo turistična agencija od potnikov lahko zahtevala doplačilo samo, če je bila takšna sprememba cene predvidena v pogodbi (potrdilo o potovanju), in če je do takšnega povišanja prišlo do 20. dne pred začetkom potovanja.

Potrošnikom predlagamo, da v primeru, če agencije ravnajo v nasprotju z navedenim, takšno povišanje cene pisno zavrnejo.

Potrošnike, ki so se srečali s takšnim zahtevkom agencije, prosimo, da nam posredujejo fotokopijo obvestila agencije o povišanju cene zaradi podražitve cene letalskega goriva v vednost. "

<{POST_SNAPBACK}>Dons smo dobili položnico za 1800 sit. Na dopisu turistične agencije piše, da mormo doplačat vsi, ki smo se julija vozili s skyeurope. (ne vem točno zakaj...nimam dopisa pri sebi, ker ga je moj fant dobil).

Ne bova plačala.  :o|o:

Midva sva kupla njihov aranžma in ne vozovnico za letalo. Se mi zdi, da je to njihov riziko. Razmišljam, da bi se javla še na zvezo potrošnikov.  xrolleyesx

Se vam je že zgodilo kaj podobnega?

Drugače pa piše vedno in povsod, kjer kupiš letalske karte al pa aranžmaje (seveda z majhnim tiskom x;)x ), da si agencija oz. letalski prevoznik pridružuje pravice do spremembe cen v primeru povišanja česarkoli pač že. In ponavadi se pri letalskih kartah podražijo takse- v tem primeru zaradi podražitve goriva. :o|o: Na žalost, ampak tko je. Nimaš kej..... x:)x

Scio mi nihil scire

Letos bom dopustovala na Hvaru in sicer grem z dragim in greva z avtom do Splita, pol pa vkrcanje na trajekt in via sončni otok! Sicer šele čez 1 mesec, ker sem že vzela dopust za takrat, ker sem mislila v USA, ampak bo tisto pač naslednje leto..... x:px

x:px Baje je takrat tam še kar ok vreme, temperature tudi še okrog 25°C! x8Dx

Scio mi nihil scire

Sem tud jaz razmišljala o Hvaru xrolleyesx pa nisem vedla, če se čez en mesec sploh splača dol it. Šla bi na en poporočni oddih, pa ne veva še kam. Sva mal s financami omejena.... :inocent: A ma kdo še kakšen predlog? Šla bi konec septembra.

Srednjedalmatinski otoki so v septembru načeloma čisto super... noči niso pretople, čez dan sonce prav prijetno greje in morje je še čisto ugodno za kopanje, pa še gužve ni... xDDx btw, tudi jaz grem septembra v tisti konec x;)x

samo... tudi poletja so načeloma vroča in suha (ali pa vsaj nekaj tednov), letos pa... xrolleyesx

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

js bom tud še šou mal na morje oktobra, verjetno egipt v glavnem, nekam k se in še fajn žge x:Dx

aja btw, dalmacija septembra še full fajn, sm bil 4 leta nazaj v dubrovniku konc septembra pa je blo še full fajn :palec:

lp x:o)x

honor and respect

Ja lepo se jemaj v Americi. :palec: x:Dx

Meni se pa že malo trga od pomanjkanja sonca. :inocent:

Odštevam, še 50 dni do Tunizije. :vragec:

x:Dx

Jao, ne vem če bom zdržala, zna biti da bom že prej kam ...zviz x8Dx

Kako čemo? Lako čemo.

<{POST_SNAPBACK}>Srednjedalmatinski otoki so v septembru načeloma čisto super... noči niso pretople, čez dan sonce prav prijetno greje in morje je še čisto ugodno za kopanje, pa še gužve ni... xDDx  btw, tudi jaz grem septembra v tisti konec  x;)x

samo... tudi poletja so načeloma vroča in suha (ali pa vsaj nekaj tednov), letos pa... xrolleyesx

Ti otoki so v mojem srednjeročnem planu...samo upam na lep september

Hello... usposobili računalnik in preživeli Turčijo... enkrat in nikoli več...ne v Turčijo, sploh pa ne z Iliriko turizmom... če je kdo slučajno padel na glavo (tako kot mi) in si želi tja... DON'T!!! All inclusive je samo drugačana beseda za polni penzion, pa da več kasirajo... v bistvu smo pa bili fajn sestradani... kot bi bili na NZ...Ilirika si je pa dovolila objaviti fotomontaže ( morje ob hotelu, kjer je v resnici bilo blokovsko naselje in zrcalna slika jedilnice, da izgleda 2x večja...) skratka PODEN... najeli smo odvetnika in hočemo vse stroške povrnjene, do zadnjega tolarja... :xx!:

Imeli smo tri vodiče, nobenega ni bilo zraven, ko se je ženski dvignil pritisk na 200, turški zdravnik ni govoril angleško in je misli, da je pač dehidrirana, ji zlil 3 flaše infuzije, ženska pa doživela kolaps... in nam skoraj umrla, vrli vodiči pa žural na ladji... in to vsi trije!!! :xx!:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Tudi naša hči se je prejšnji torek vrnila iz Turčije ful razočarana. Imela je polpenzion in je bila cel teden sestradana, saj je bilo vse pikantno do skrajnosti. Za zajtrk sami pikantni namazi, pa samo en kruh si lahko vzel, razveselila se je čikopopsa, pa je dobila zraven skisano kozje mleko, za večerjo je dočakala pohanega piščanca, a je pojedla samo drobtine, ker je bil tudi noter piščanc pikanten. V štacunah in lokalih pa je vse blazno drago, tako, da je plačan aranžma samo začetna investicija in če hočeš preživet, rabiš še precej zraven. V lokalu je recimo cena za dva soka, dve flaširani vodici in ena kava približno 18 EUR, pa preživi pri 35 stopinjah. Pri večerji ti postrežejo z dvema komadoma mesa (pripada pa ti samo en) in če sprejmeš porcijo, ti drug kos mesa zaračunajo in pripišejo k računu sobe. K sreči sta naši dve frajli to ugotovili že drug dan. V kiosku lahko kupiš samo skupaj pakiranih 16 razglednic, ki stanejo samo en EUR, pa rečeš O.K., saj je res poceni, ampak glej, zraven pa moraš kupiti 16 znamk (drugače ne gre, čeprav prepričuješ prodajalca, da jih potrebuješ samo pet, nič ne pomaga) in ena znamka stane tudi en EUR ... pa še bi lahko naštevali. Torej tisti, ki se odpravljate v Turčijo, vzemite dovolj denarja s seboj, ali pa vsaj kartice, da ne boste dehidrilali, kot je tudi ena gospa v njeni skupini, k sreči pa se je to z vodičem in zdravnikom isteklo dobro. Aja šla je z Globtourjem.

<{POST_SNAPBACK}>Hello... usposobili računalnik in preživeli Turčijo... enkrat in nikoli več...ne v Turčijo, sploh pa ne z Iliriko turizmom... če je kdo slučajno padel na glavo (tako kot mi) in si želi tja... DON'T!!! All inclusive je samo drugačana beseda za polni penzion, pa da več kasirajo... v bistvu smo pa bili fajn sestradani... kot bi bili na NZ...Ilirika si je pa dovolila objaviti fotomontaže ( morje ob hotelu, kjer je v resnici bilo blokovsko naselje in zrcalna slika jedilnice, da izgleda 2x večja...) skratka PODEN... najeli smo odvetnika in hočemo vse stroške povrnjene, do zadnjega tolarja... :xx!:

Imeli smo tri vodiče, nobenega ni bilo zraven, ko se je ženski dvignil pritisk na 200, turški zdravnik ni govoril angleško in je misli, da je pač dehidrirana, ji zlil 3 flaše infuzije, ženska pa doživela kolaps...  in nam skoraj umrla, vrli vodiči pa žural na ladji...  in to vsi trije!!! :xx!:

:eek: :eek: ....dobr da poveš....

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...