Skoči na vsebino

Ste verni

Todika

Recommended Posts

Kok ste kej verni tle gor? Pa v kaj dejansko verjamete? Men se zdi vse skup bolj iz trte zvito, to brezmadežno spočetje pa vstajenje od mrtvih.....mislim.... Po mojem je Marija kriva za vso to zmedo, edn jo je na šverc napumpal in ker bi jo v tistih cajtih zarad tega verjetno kamenjal do smrti se je pač fajn znajdla.Prevert če je res nedolžna tak najbrž niso znal.......Kar se pa Jezusa tiče.....ja če te od mejhnega ven fotrajo da si božji sin se boš tak tud obnašov a ne? V njegov obstoj ne dvomim, svaka mu čast, je mogu bit fejst karizmatičen da je za sabo potegnu tako maso ljudi......Kaj pa vi mislite o tem?

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Kok ste kej verni tle gor? Pa v kaj dejansko verjamete? Men se zdi vse skup bolj iz trte zvito, to brezmadežno spočetje pa vstajenje od mrtvih.....mislim.... Po mojem je Marija kriva za vso to zmedo, edn jo je na šverc napumpal in ker bi jo v tistih cajtih zarad tega verjetno kamenjal do smrti se je pač fajn znajdla.Prevert če je res nedolžna tak najbrž niso znal.......Kar se pa Jezusa tiče.....ja če te od mejhnega ven fotrajo da si božji sin se boš tak tud obnašov a ne? V njegov obstoj ne dvomim, svaka mu čast, je mogu bit fejst karizmatičen da je za sabo potegnu tako maso ljudi......Kaj pa vi mislite o tem?

xrolleyesx mislim ,da sploh ne veš o ČEM blebetaš... xrolleyesx

:vragec: A ti pa veš? Jaz sam tak razmišljam o tem in pač ne verjamem v take pravljice. A ti pa ful verjameš? :eek: In če, če bi pršu k teb edn k bi reku da je božji sin, ka b nardila? Verjetno bi ga dala zapret na psihiatrijo a ne? Ja....sej mogoč je Bog poslal še enkrat dol svojga sina, pa ga majo zapretga kje.... x;)x

Bora

jaz sem verna ,ampak ne v to,kar ti sprashujesh......

imam svojo dobro vero,vero vase,ljubezen in she marsikaj.....

sam ne vem .....ko sem videla temo "ali ste verni",sem si mislila,da sprashujesh nasploshno o veri ....v bilokaj ali bilokoga.......potem pa vidim ,da spodaj omenjash vero v kristusa.....

a sprashujesh po veri v kristusa ali nasploshno ,che je kaj vere v nas?saj vendar ni ta vera edina-v kristusa namrech.....

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

x8Dx ja ciganica itak! Ver v dobro, v ljubezen, vera vase in v svoje bližnje in kar je še takih reči, ja ok to je drugo, to je fajn, sam mene bolj zanima to okol krščanstva, okol vsega tega s čemer nas pač fotrajo v zvezi s tem. x:)x Mogoč res ni najbolj posrečen naslov....pa ne zamert x:Dx x:Dx x:Dx

Bora

<{POST_SNAPBACK}>x8Dx ja ciganica itak! Ver v dobro, v ljubezen, vera vase in v svoje bližnje in kar je še takih reči, ja ok to je drugo, to je fajn, sam mene bolj zanima to okol krščanstva, okol vsega tega s čemer nas pač fotrajo v zvezi s tem. x:)x Mogoč res ni najbolj posrečen naslov....pa ne zamert x:Dx  x:Dx  x:Dx

to ni drugo ,za moje pojme.vera je vera.v kaj in v koga in zakaj-vse to je pa pach izbira vsakega posameznika.mene naprimer chist noben ne "futra" s krshchanstvom.

vsak si sam svojo vero izbere,che ne kot otrok,pa kasneje.....vsak ,ki je kolikor toliko zaljubljen v zhivljenje iskreno in vsak tudi ,ki ni......ni vazhno....vera je nekaj kar je v chloveku samem prisotno,ne glede kakshne vrste je ta vera.

tebe zanima to okoli krshchanstva pravish.......

sam mi zdej ni jasno ,zakaj potem pravish,da te "fotrajo",che pa zdej sama ishchesh mnenja in odgovore na krshchanstvo.torej te zanima in ni to,da te futrajo.a ne?ker che te ne bi zanimalo o tem ne bi sprashevala.

morda te pa zanima,ker ti ni glih jasno za kaj se gre pri krshchanstvu.

jaz tudi to vero,kot vse ostale sposhtujem.....cheprav verujem v nekaj svojega.

tako tudi tebi ne bi shkodilo malo sposhtovanja do tistih ,ki v to verujejo.sami so si tako izbrali ,tako kot si si tudi ti izbrala svoja verovanja.......

lahko debatiramo o tem,ampak ne pozabit na sposhtovanje.

shakti gawain

joooooooj ciganica kok smo hudi! :sick: Tk kt da jaz zdej direkt tebe napadam al kaj? Mene noben ne fotra so me pa ja, mislim da so nas tak vse k smo gdaj hodli k verouku in nardil zakramente sam men pač to že od nekdaj ne štima in sm zmeri spraševala župnika take stvari(še kej hujšga) on je pa sterše klicov na zagovor kaj je narobe z mano xDDx Tud ne vem kje ti vidiš nespoštovanje :eek: pol ga tud ti ne kažeš do mojga mnenja ko s me tak napadla. Jaz čist lepo spoštujem vse ljudi, vse vere(tud tvojo) sam mam pa menda met pravico svoje mnenje o tem tud č je mal provokativno a ne?Zato me je pa tud zanimal mnenje, sam očitno nekateri to vzamete kot napad na nevem koga vse pa kot nespoštovanje pa............škoda :sori:

Bora

Aja u sm pozabla..pa še to ne išem nobenih odgovorov na krščanstvo kot si napisala ker to niti ni smiselno, še enkrat povem : temo sm mal provokativno zastavla zdej me pa samo mnenja zanimajo, nič drugega. Samo to, kok ostali gledate na to, tud č gdo verjame, ok fajn, nimam nč proti, pa naj napiše da verjame da je Marija brezmadežno spočela...cool, me ne moti, se mogoč je pa res, ne pravim da mam js prov, pojma nimam, vsi ostali razen nje same pa tud ne.To je sam moje MNENJE, nč drugega, moje gledanje na to.

Bora

V tem smislu sem baje ateist. Torej....nisem kristjan, ne budist, ne musliman, ne katerekoli druge vere. Verjamem pa, da je bog ljubezen in da je največja moč ter pozitivna energija ljubezen.......pa kakršnekoli oblike že. x^x xsrcx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

<{POST_SNAPBACK}>joooooooj ciganica kok smo hudi! :sick: Tk kt da jaz zdej direkt tebe napadam al kaj? Mene noben ne fotra so me pa ja, mislim da so nas tak vse k smo gdaj hodli k verouku in nardil zakramente sam men pač to že od nekdaj ne štima in sm zmeri spraševala župnika take stvari(še kej hujšga) on je pa sterše klicov na zagovor kaj je narobe z mano xDDx Tud ne vem kje ti vidiš nespoštovanje :eek: pol ga tud ti ne kažeš do mojga mnenja ko s me tak napadla. Jaz čist lepo spoštujem vse ljudi, vse vere(tud tvojo) sam mam pa menda met pravico svoje mnenje o tem tud č je mal provokativno a ne?Zato me je pa tud zanimal mnenje, sam očitno nekateri to vzamete kot napad na nevem koga vse pa kot nespoštovanje pa............škoda :sori:

x:Dx joj,tadika,res te nisem hotela jezit,niti nic podobnega.

sploh nikjer ne omenjam da me ti napadas,ne vem kje si to zdej nasla.kaj naj bi bil pa napad?

jaz sem samo razlagala,da mene noben ne fotra.in omenjam,da bi me mogoce lahko kot otroka.zdej pa sigurno ne.in omenjam ,da si vsak sam izbere.

in komot lahko sprasujes o tem in komot da vsak svoje mnenje.tudi ti.jaz tvoje mnenje spostujem.ne vem zakaj ga ne bi.... xrolleyesx

vse ok.sam mi ni glih jasno zakaj bi jaz naj mislila ,da me napadas xrolleyesx

eh,sej je vseeno konc koncev.

sama sem svoje mnenje povedala in niti najmanj z namenom napadanja ali kaj podobnega,kako si pa ti to dojela ne vem....ocitno ne tako kot sem se jaz hotela izraziti ampak kot si ti hotela dojeti......

tako pach je velikokrat-nerazumljiva komunikacija za katero ni nihce kriv,ker stvari enostavno drugace dojemamo.

upam ,da bos dobila se mnenja ostalih ,da se ne bova zdej sam midve tu "pinkponkale"

be good! :palec:

shakti gawain

[

tako tudi tebi ne bi shkodilo malo sposhtovanja do tistih ....

No vidiš tole se mi zdi en konc napada x;)x cigancica vse kul a ne? Mal ns je vrglo iz ovinka x:Dx pa bo že. Ti pa garantiram da mam več spoštovanja do vsega in svašta kot večina najbolj zagrizenih in fanatičnih kristjanov......žal je tako da samo dejstvo da si kristjan(al pa kej drugega) ne pomen da si dober človek :sori:

Bora

Todika, Todika!

Preveč poenostavljaš stvari, ki so v resnici precej zamotane. Ne bi škodilo, če bi si prebrala kakšno knjigo o verstvih in bi se poučila, kako so posamezne religije nastajale, kako so si "izposojale" posamezne elemente iz drugih religij, kako so se spreminjale ipd.

Krščanstvo, veš, ni čisto nič originalna religija. Zelo je paberkovala iz drugih religij. Brezmadežno spočetje je bilo moderno že dosti pred Jezusom, ponekod ni šlo le za brezmadežno spočetje, ampak tudi za brezmadežno rojstvo, saj so matere svoje heroje rodile iz boka in tako tudi po porodu ostale "nedolžne". Tudi vstajenje od mrtvih je bilo znano že pred Jezusom in vsi Jezusovi čudeži so bili že pred njim pripisani različnim herojem in božjim poslancem.

REligija tudi ni neka nespremenljiva reč, ampak se skozi stoletja spreminja. Krščanstvo, vidiš, se je začelo močneje širiti šele okoli leta 300, pred tem pa je bilo omejeno na precej ozek krog. Evangelijev, ki opisujejo Jezusovo življenje, je bilo okoli 200, "Cerkev" pa je izmed njih izbrala le 4, vse ostale pa je razglasila za apokrifne (neprave) evangelije. Ti izbrani štirje so se najbolj ujemali s cilji takratne cerkvene vrhuške in tudi ti štirje so se skozi stoletja prilagajali spremenjenim okoliščinam in potrebam Cerkve.

Religije, veš, vse po vrsti, so produkt ljudi in imajo vse slabosti, kakor jih imajo vsi človeški produkti. Vse religije so odraz družbenih razmer v času, ko so nastale. Zato tudi vsi bogovi posameznih religij odsevajo strukturo družbe v času nastanka. Kakršna je bila v takratni družbi hierarhija, takšna je bila tudi hierarhija "v nebesih". V politeistićnih religijah je bil glavni bog in vrsta polbogov, pri monoteističnih religijah pa imamo sicer le enega boga in celo vrsto raznih nebeških bitij, npr. angelov, svetnikov itd.

Vsi bogovi, s krščanskom vred, imajo poleg dobrih tudi vse slabe človeške lastnosti. Krščanski bog npr. je zelo čatihlepen, saj ga je potrebno kar naprej slaviti in častiti, je ljubosumen, saj poleg njega ne smeš častiti nobenega drugega boga, maščevalen, saj te bo zaradi grehov celo večnost cvrl v vrelem olju, sadističen, saj mu zelo godi, če ljudje njemu na čast trpijo in se odrekajo raznim ugodnstim itd.

Prepričan sem, da so bile religije ob nastanku napredne in so spodbujale ljudi k dobremu. Kasneje pa se vse, kar ljudje zagrabijo, sprevrže v svoje nasprotje. Jezusovi nauki so v bistvu enaki kot nauki komunistov: enakost, ljubezen, pomoč soljudem itd. Religija pa je tudi zelo močno orožje v nepravih rokah. Nobena prisila ni tako popolna, kot je religiozna. Bog vse vidi in vse ve. Če boš delal greh, boš končal v vrelem olju. Kaj je greh, bom pa seveda jaz določil in le pazi se, če boš grešil. Na tak način od vernikov lahko dosežeš skoraj vse. In to je bil tudi razlog, da so kasneje krščansko vero širili "z ognjem in mečem". Brigalo jih je, ali bodo ljudje zveličani ali ne. šlo je za povsem praktične stvari. Če boš pripadal "naši veri", boš delal to, kar ti bomo mi naročili. In tako, vidiš, so tudi naše prednike spreobračali "v pravo vero", ne v skrbi za njihove duše, ampak iz dosti bolj praktičnih razlogov. Lep prikaz, kako je to potekalo, lahko prebereš v Prešernovem Krstu pri Savici. Vedeti pa pri tem moraš tudi to, da je bila takrat cerkvena oblast glavna in je le ta postavljala in odstavljala posvetno oblast.

Tako, Todika, zelo na kratko sem ti natresel nekaj pojmov o religiji (religijah). Če te stvar zanima, pa le pojdi v knjižnico in si sposodi kakšno knjigo o verstvih.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

OOOOOOOOOOOOO bigm si se pa potrudu xDDx hvala, sam .......sej mogoč naboš verjel..........ampak jaz sem požirala knige o verstvih, o religijah če hočte, vse kar mi je pršlo pod roke, od čistih poganskih zadev do budizma, koran sem prebrala pa kar je takih stvari x:Ix In ja povsod majo take in drugačne čudežne zadeve, kot naprimer...............joj zdej se pa ne spomnem kok je blo ime unmu kitajcu...a veš ko je bla njegova mati 90 let noseča on se je pa rodil star s sivimi lasmi pa to............. xDDx Povsod je polno tega, sam mislim da razen najbolj fanatičnih noben ne verjame glih v take stvari- kot v islamu- 70 devic te bo čakalo......verjetno.Pa smo spet tam: zato me pa zanima če gdo kej razmišlja o tem, kk pa ka pa zaka...........

Bora

aja bigm še to..... u eni knjigi o staaaaarih japonskih verovanjih sm zasledila kako so sploh nastali japonski otoki x:Dx x:Dx Japonci so takrat dali ogromno na telesne užitke, po njihovem so bili ko jim je prišlo najbljižje božanstvom :palec:

in tako naj bi eden od teh bogov doživel orgazem je njegovo seme padlo na zemljo in tam je nastala japonska z vsemi otoki x:Dx x^x

Bora

Ono je dobro k fukotožnega z jajčki do kolen muslimana, ki mu roka že počas odpada od drk drk nasračkajo, da če bo umrl za islam bo ga v nebesih al kaj pač majo čakalo 7 devic......pa gre tip,pa postane vesel terorist, bombe naves okrog sebe in buuuum :xx!: :xx!: Pa sej to ne morš verjet, no.... :o|o: xrolleyesx :xx!:

K. Čapek

Opa mick 70 devic x:Dx za samo 7 se verjetno noben nebi šov razstrlit :vragec:

ja ful je tega jaz sm se pač na krščanske simbole obesla k pač živimo s tem pa še velka noč je bla....... x^x

Bora

Ja, sem opazu, da si napisala 70, sam sem čul 7 x:Ix ........pismo, sej dokler bi jih 70 razdeviču, pa k bi pol na žmah prišle, bi tak spet hiter hin legnu.... x:Dx x:Dx

K. Čapek

Bo kr držalo 70 (mogoč celo 72 ne vem od kod mi to zdej, sam pr taki masi babnic- 2 gor al dol, gdo bi opazu č falita). Je pa čudno to, k naj bi bil v islamu saks glih tak greh, pol ti grejo pa device oblublat....skregano

Bora

Mick, preberi knjigo "Alamut" pisatelja Vladimira Bartola.

Tam pisatelj zelo nazorno opisuje enega od načinov, kako se da sfanatizirat ljudi, da gredo v smrt z nasmeškom na obrazu.

Takšne nasmejane obraze so že kazali na TV, ko so slučajno posneli samomorilce tik preden so se razstrelili v avtomobilu-bombi.

Verovanje v kakršnega koli že boga samo po sebi ni nič hudega, fanatizem pa je katastrofa.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Alamut ja ;) za maturo pa en let prej sem ga slučajn požru v enem dnevu.... :P hihi ;) kaj ga je pa mama s knižnice vzela odlična bukuca ;) hihi jaja vera, konec koncev ni slaba taka smrt z nasmeškom na obrazu ;) Alah je večen! :P hihi ;) al kako že gre to... hja naše življanje je tako kratko, da če nekdo umre za neko prepričanje je to zadnji korak globoke vere, čeprav, se je mal za vprašat če je ta vera prava... hja zna bit da je k ne verjamem lih kaj dost v tale zahodni svet..
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Ja, sem verna, tako da verujem, v iskrenost, dobroto, ljubezen (pa naj se sliši za kozlat osladno), verujem pa tudi v moč misli (energijo) in seveda v tisto "Nekaj", kar je tako neskončno velikega, veličasnega in mogočnega, da presega vse omejitve (nacionalne, državne, kulturne, zemeljske...).

<{POST_SNAPBACK}>Ja, sem verna, tako da verujem, v iskrenost, dobroto, ljubezen (pa naj se sliši za kozlat osladno), verujem pa tudi v moč misli (energijo) in seveda v tisto "Nekaj", kar je tako neskončno velikega, veličasnega in mogočnega, da presega vse omejitve (nacionalne, državne, kulturne, zemeljske...).

Dolgo časa sem razmišljala kaj naj v to temo napišem, da bi izpadlo tako, kot mislim....

Pa se kar podpišem pod tale post! Vse pove! Res lepo!

:palec: x:Ix

Scio mi nihil scire

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...