Skoči na vsebino

Ste verni

Todika

Recommended Posts

:palec:

smo ze napisal ja x:Dx x;)x x:px

evo, jst probam verjet, das ti zlo cool! x:Dx x;)x

kar pomen, da vase tut ne verjamem da sm cist cool! :o|o: x:Dx x;)x

ceprou useen tut. x:Dx x;)x lih v tem je fora al pa caka, kokr ti pravs! :o|o:

------------

... (saj morda sem ze kdaj napisala tud) - po mojem pa ga prakticno ali pa praviloma ni cloveka brez vere....
Deli na socialnih omrežjih

H he, kolk cool, namrec, pravis, da je vera individualna zadeva posameznika!! A RES??? no, saj sam tudi tako mislim, toda ali tako tudi zivimo??

zakaj nekdo hodi v sluzbo in nekdo ne? zakaj nekdo verno sledi sistemu in njegovim pravilom, nekdo pa pac ne?

mislim, da je to sirse vprasanje, ki je povazano tudi z odgovorom ali je vera zadeva posameznika!!! :palec:

No kaj mislis!!?? :vio: Ali se ti zdi, da je vera povezana tudi strahom, vzorci posameznika, in predvsem njegovo zavestjo!!??

No, jaz mislim slednje!

Zavest da razumevanje! in razumevanje se nanasa tudi na razumevanje religije.

vera ni religija, se pa tudi srecata.

kaj je vera?

to ve vsak sam zase!! ali pa se to ne. takrat se zgodi da clovek z manj zavesti al i recimo vere, zacne verjeti tisto kar verjamejo drugi, ker mu je ali blizje ali pa zaradi pomanjkanja zavesti najlazje sprejeti. in tako zivi se on 'neko' napisano ali vkalupljeno resnico. :o|o:

V skrajnem in obicajnem primeru se vera preusmeri predvsem v materialno ali se kompenzira z materialnim, katerag ni nikoli dovolj. :o|o:

To je zelo zalostno kajne!

Mislim, ce tako gledamo, je zalosten pravzaprav cel nas sistem, nasa komunikacija, odnosi, ipd... clovek kot bitje pa vedno isce in najde kako preziveti, cetudi v temi, najti svetlobo. In to je morda vera, kot jo pojmuje morda tudi zdravi del religije!! :inocent:

lahko pa recemo da je vera, ce dva geja za otroski vozicek sparata x:Dx x;)x

----------------

:palec: Te besede "podrazumevanje" ne poznam, pa cutim, da se vsklaja z mojim pojmovanjem. "Vera" izhaja iz besede "verjeti", mnoge nas se ne da vtakniti v neke predale sekt, pa naj si bodo katolicne, jehovske ali katerekoli ze.

Saj je vera zelo individualna. Clovek verjame tisto, kar se ne da dokazati oz. tisto cesar on sam ne ve. ...

Marsikdo verjame ali ne verjame v tisto, kar jaz vem in obratno, saj so mi mnoga poodrocja tumatch.... Le, da se v religiji omejuje vera na tiste dogodke, ki so ze napisani. Od posmeznika je odvisno, tako tudi od mene, ce npr. verjamem, da je zivel Jezus, ki je zivel tisto, kar je predigal - jaz to lahko verjamem x:)x. Lahko pa tudi verjamem, da ni bil nic bolj mogocen kot sem jaz. Naj se profilakticno v obrambo vasih napadov  x;)x  hitro izmuznem z dodatnim stavkom: Vse to izhaja iz besede "verjeti".  x:Dx  x:o)x

LP

:palec: da, pomoje tut ce v 'pozitivnem' smislu.

pravjo temu tut optimizem! sam le ta lahko izhaja tudi iz intuicije!!

zivis, se nekako ne bojis (vsaj zavestno ne) in pac si. ker pac si, si itak optimist, ker sicer ne bi kar bil x:Dx x:o)x ampak bi traumiral. kar bi pomenilo, da ne bi bil optimist. v grobem. ker traume se vedno hocejo razcistiti, aura ocistiti, pomoje.

ampak fora je, da v obeh primerih lahko verjames! enkrat pac v problem (zaradi katerega traumiras, ker pac ne razumes ali ti pac pase; torej nimas dovolj zavesti); drugic pa bi lahko rekli da verjames v optimizem. lahko pa bi rekli, da je morda tisto 'pravo' takrat ko niti ne verjames niti v eno ali drugo, temvec le si (mislim da je principesa al kdo fajn napisal v zenu, z cimvec vakuma).

ob tem se mi porodi vprasanje: ce si razsvetljen, alise potem sploh sprasujes ce verjames, oz. ali je taksno vprasanje sploh pojavi!? verjetno da ne.

in ce se ne; predvidevam, da je verjetni prav tako ali istovredno kakor videti, slisati, cutiti, dojemati, biti, poslusati, jesti, piti, komunicirati... a ???? :inocent: ali smo torej le mi tisti, ki damo necemu vec poudarka ali kako? :inocent:

ali pa pac vera dejansko je neko gonilo zivljenja, namen, volja, ipd....!!??

Zanimivo me je razmisljat tu o tem, koliko smo mi tu, ko se pogovarjamo pripravljeni odpuscati nasa prepricanja o veri, nas, durgih, vsemu...?

ali so le ta ze od nekdaj v nas in le komuniciramo vsak pac svoje... (kar itak v neki meri), ali smo pripravljeni celo dejansko z vsem tem nakladanjem spremeniti tudi sebe :inocent: x:Dx x;)x

mogoce pa ni point v tem, temvec v sprejemanju, ki dejansko vodi prav v spreminjanje.

--------------

..V bistvu si celo drznem nekaj reci - v bistvu menim, da je vera v Boga, torej vera, pravzaprav vera v -> ZIVLJENJE.

He heh x:Dx x:Dx je zupnik procesiru na tvojga duha! korkrkol ze, a je bil provokatorski in zloben al pa ne (tvoj duh namrec) x:Ix x;)x

ce bi mel mal zavesti, ze ne bi tako postopal kakor je (zupnik namrec)!! :xx!:

no, torej je bil njegov namen zgleda ustvarjen - njegovo pomanjkanje zavesti je v tebi obrodilo zavracanje in nesprejemanje!! duhovna razvitost pa naj bi se menda kazala tudi skozi sprejemanje in menda zmoznost poglobljenje kontemplacije! :inocent: :vio:

torej ti zelim cimvec sprejemanja! x:Xx in morda videti v cerkvi tudi tisto kar je 'pozitivno' ali ce bolje recem: uporabno za sirjenje tvoje zavesti! x:Ix x:Xx

no saj, morda naj bi bila vera prav v ta nemen!! - kot orodje za sirjenje zavesti posameznika in s tem celote! :palec:

----------

Tud jaz sm krščena pa birmo mam tud.Sp pač starši hotli da nardim zakramente.....smo mel enga usekanga župnika k ni mel nobenga posluha za otroško zvedavost......pol se pa ta zvedavost spremeni v provokacijo....zmeri sm ga spravljala ob pamet s svojimi vprašanji, enkrat me je celo sklofutal in za lase zvekel v spovednico da se spovem svojih grehov....mislim svašta! Sej nimam u bistvu nič proti krščanski veri, sama po seb je tud dobra, lepa, je pa sprevržena zaradi ljudi in cerkev kot ustanova se mi gnusi....mi je pa ostala ta provokativnost še danes....... x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>Kaksna mesanca si pa ti!!  x:)x

Pa to ves, da je Nietsche samoumor naredil ze v mladih letih. Takrat ko se vecina daje drugim krivdo za svoje zlo  x;)x  Ko se ne kopcajo, da je svoboda tudi tisto, da se je treba soociti tudi z nesimpaticnimi zadevami, pa zato ni treba bit ne autoriteta, ne iti na kolena.

:shsh:

Vrbice - treba bo kakšno knjigico v roke vzet', pa boš spregledala, da filozof, katerega brez sramu omenjaš, ni naredil samomora...................... x;)x

mešanca?? ja pa sem res - oče protestant, mama katolik, sine pa pogan!!

<{POST_SNAPBACK}>Hja Avtoritete pa to... pekel pa to... mevže v nebesih... haha :P ej js mislim pa da rabi človek ogromno jajc, da pride v "nebesa" bom mal " " dal zato kr pomoje nebesa so razsvetljenje, torej, ne sam da ne grešiš, pač delaš vse v pravo smer in odlično, nikoli ne popustiš, egu in takim zdevšnam....

glede ponižnosti, mislim da je ponižnost zelo koristna, al pa vsaj manjka mi je ...  :sori:

No, Nino, lahko temu rečeš tako - jaz za to uporabljam naziv - čredni nagon - delaj tako, kot delajo drugi, ne upaj si biti drugačen.Biti moraš bogaboječ..............

hja, zame res niso nebesa.......... x;)x x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>No, Nino, lahko temu rečeš tako - jaz za to uporabljam naziv - čredni nagon - delaj tako, kot delajo drugi, ne upaj si biti drugačen.Biti moraš bogaboječ..............

hja, zame res niso nebesa.......... x;)x  x:Dx

sokrates :palec: ,hja čredni nagon...če nam ga niso privzgojili, ga na srečo(žal) pač nimamo...Zelo pa dvomim, da vero lahko enačimo s črednim nagonom....

Nisem verna...in tule: hvala staršem, ki so mi dovolili, da verjamem v stvari, ki so MENI pomembne!

Jo, jaz tud - starsem (no, mami), da me je vzgajala nevtralno - jo (in mene kasnej) vabcal tako v cerkev kot v partijo, pa smo ostali misleci s svojo glavo.

(*Cigichka, nisem bila dost jasna - nisem hodila k verouku, sama sem se sla s sabo verouk, po knjizici sosolke, ki je bila ze v visjem razredu pri verouku, jaz pa sem si izprosila njen stari ucbenik - samouk sem bla, kot vedno in povsod). Moja sestra je krscena (ko je mama 'popustila' sestram), jaz pa ne. ker mama ni marala, da se jo kam vtika. kot jaz. xyesx

(njena family so vsi verni, torej moji sorodniki, vsi krsceni, furajo tole)...

Ampak vera je osebna zadeva...

Ne morem rect, da nisem verna.

Ko je bil vprasalnik, sem mal komplicirala, ker je hotla napisat ateist. jaz pa nisem ateist. verna v teh smislih pa tud nisem (da bi me poturil v kak rkc). ampak nisem pa nevernik.

Ne verjamem, skratka, se 1x recem, da obstaja kdo, ki ni veren.

kaj pa te zene drugega kot vera v lajfu?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Seveda vsakega od nas žene vera v lajfu.Razlika je samo, če so podrejen tudi nekim zapovedim, limitom..ali si meje lahko postaviš sam.In prav imaš Marsa, pripadnost neki religiji bi morala bit intimna stvar.

Ja Marsa, vsi v nekaj verjamemo........... sam sem želel povedati le to, da tisto, v kar verjamem sam, ni nek krščanski bog, temveč kaj drugega. Ne potrebujem pomagala od zunaj, ko mi je hudo, težko, ga poiščem v sebi, v svoji moči in energiji.

Lahko pa iz osebnih izkušenj povem, da je kristjanom in verujočim v posmrtno življenje bistveno lažje preboleti smrt bližnjega, kot nekomu, ki v to ne verjame. Tako se sam še danes spopadam z vprašanji zakaj ravno moja mama ali moj nečak. No moja sestra ima za to dobro razlagao: zdaj sta skupaj in srečna...........

saj vem, saj men je tud to bedasto, sam hocem bit natancna, jaz govorim o veri (to je lahko tud budizem al pa kar si pac zamislis, v kar pac VERUJES, lohk tud vase, pa je ego-izem x;)x xDDx))...

Sem imela ze odgovor Enji, pa mi je zamrznilo nekaj pa zbrisalo...

(*sem o tem velik govorila v prejsnjii temi vera, o tem, kar vidva zdaj izpostavljata)...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>saj vem, saj men je tud to bedasto, sam hocem bit natancna, jaz govorim o veri (to je lahko tud budizem al pa kar si pac zamislis, v kar pac VERUJES, lohk tud vase, pa je ego-izem x;)x xDDx))...

Sem imela ze odgovor Enji, pa mi je zamrznilo nekaj pa zbrisalo...

(*sem o tem velik govorila v prejsnjii temi vera, o tem, kar vidva zdaj izpostavljata)...

Ko govorim o religiji, je to stvar pripadnosti nekemu verskemu nazoru

Ja, saj.... je, v bistvu je tud to, jasno....

Hm, zanimiva tema, kolk enih vidikov je, tezko zanaliziras vse tkole... :)

Ker pac uporabljamo besede, pojme, ki pa si jih vsakdo mal drugac rpedstavlja... ce govorimo o veri, jasno, vsakdo pomisli na tele cerkvice, vaskega zupnika itd.

V bistvu pa je vera... hm.... to, zarad cesar se priklopis.

Na energijo. Na Boga, na Ki (Chi), ....

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Ja, saj.... je, v bistvu je tud to, jasno....

Hm, zanimiva tema, kolk enih vidikov je, tezko zanaliziras vse tkole... :)

Ker pac uporabljamo besede, pojme, ki pa si jih vsakdo mal drugac rpedstavlja... ce govorimo o veri, jasno, vsakdo pomisli na tele cerkvice, vaskega zupnika itd.

V bistvu pa je vera... hm....  to, zarad cesar se priklopis.

Na energijo. Na Boga, na Ki (Chi), ....

Najbrž imamo res malo pomešane pojme....

Zame je religija pripadnost nekemu verstvu: krščanstvo, budizem, islam.....vse, ki ima neko institucijo..

Vera v nekaj je pa mnogo širši pojem in ni "uniformiran".To nam je lastno, vsak od nas ima svojo.

<{POST_SNAPBACK}>Kok ste kej verni tle gor? Pa v kaj dejansko verjamete? Men se zdi vse skup bolj iz trte zvito, to brezmadežno spočetje pa vstajenje od mrtvih.....mislim.... Po mojem je Marija kriva za vso to zmedo, edn jo je na šverc napumpal in ker bi jo v tistih cajtih zarad tega verjetno kamenjal do smrti se je pač fajn znajdla.Prevert če je res nedolžna tak najbrž niso znal.......Kar se pa Jezusa tiče.....ja če te od mejhnega ven fotrajo da si božji sin se boš tak tud obnašov a ne? V njegov obstoj ne dvomim, svaka mu čast, je mogu bit fejst karizmatičen da je za sabo potegnu tako maso ljudi......Kaj pa vi mislite o tem?

Pa tud če je to res, kar praviš o Mariji, potem je Jezus resnično prevzel nase vse grehe človeštva. Kaj je hujega kot biti nezakonski sin, v tistih časih, pa kljub temu širiti vero o dobremu. Takšen človek mora imeti še kako0 dober in trden značaj v sebi. Sam si v bistvu potrdil to kar o Jezusu govorijo že 2000 let.

Za mene je bil Jezus prvi komunist.

Ja sam ka mali pao s lipe

<{POST_SNAPBACK}>V bistvu si celo drznem nekaj reci - v bistvu menim, da je vera v Boga, torej vera, pravzaprav vera v -> ZIVLJENJE.

Ker pač VSE življanje izvira iz Boga, ki je prabit vsega življenja. Izven Boga ni nobenega življenja.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

<{POST_SNAPBACK}>:vragec:

kaj ko bi se drzhali kanoniziranih tekstou

ker takole brezglavo skakanje po apokrifih....

zlomk x:)x

Hm, da premislm. :o|o: :o|o: :vragec: Ne, zakaj bi se pa držu kanonov. Saj mene pač vod Duh, ki je MNOGO več od inštitucije. Torej ne gre za brezglavost, ampak zato, da dobim, kar rabim. V resnic pa sploh ne gre za apokrif, saj je Jezusovo mladost napisu Lorber. V bistvu gre za ponovno podan, mal skrajšan, Jakobov evangelij. Prejšen je bil umaknjen, ker je bil že mal predelan.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...