primorc 28. april 2005 Prijavi Deli 28. april 2005 (popravljeno) bog odpusti jim grehe saj ne vedo kaj delajo in govorijo... principesa Zdi se mi zelo zanimiv odstavek.Govoriti o bogu in njegovem odpuščanju grehov, z uporabljenimi ikonami satana.In še to KAJ oz.KDO pa sploh je ta tako opevajoči se bog? In zate osebno mislim da bi morala boga iskat še kje drugje. Pa še v amagramu svojega nika imaš princip tako da ????????????? Popravljeno 28. april 2005 -> primorc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
primorc 28. april 2005 Prijavi Deli 28. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Primorc, citiraj tako, da se vidi od koga je to sploh pa ce prilepis na moj post. Bod enostavno konkreten, ce ne uspe drugace, lahko napises: Micka pise:......, primorc pise:......saj ves - tolk nesporazumov .sploh pa so to tudi take malenkosti, da se ne splaca - jaz ne jemljem teh ikon tako dobesedno, bi prej vprasala kako ta Micka to misli, preden bi ocenjevala... skoda, tistih ikonc, ki bi jih jaz rada, jih tu ni Yahoo ima nekaj lepih. Tam se eden smeji, da se kar po tleh vala...ah ja,.... definiraj princip in kako nastane princip, bi me pa res tudi zanimalo Draga vrba vidiš to kar si napisala v svojem odg. je princip in sicer tvoj princip je da moraš vedno imeti zadnjo in naj se prejšnji komentarji sploh ne dotikajo tebe. In kmalu bom začel verjeti tudi sam v to kar si napisala v temi "kaj mislite o splavu" ker to ................. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
primorc 28. april 2005 Prijavi Deli 28. april 2005 (popravljeno) <{POST_SNAPBACK}>ce ne mores nehati biti oseben, potem pisi OS, ali pa poskusi kak bolj radikalen nacin: daj si lisicke na tvoje roke, zadaj hrbta, kljuc pa v morje da ne bos take tipkal...Na tvoji veri ne bom jaz nic rukala, ti kar verjami kar hoces. Pa kaj, ce bi bila moski, a potem me ne bi kaj takega vprasal . Oh, primorc, jaz sem clovk - to ne bos kar tak, to moras bit... in nekje sem prebral oz. si napisala da si našla mir v sebi in da ljubiš vse okoli sebe, >poskusi kak bolj radikalen nacin: daj si lisicke na tvoje roke, zadaj hrbta, kljuc pa v morje<, no ta izjava dokazuje ravno nasprotno Popravljeno 28. april 2005 -> primorc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 29. april 2005 Prijavi Deli 29. april 2005 Prvi dan je Bog ustvaril kravo. Bog je rekel: Morala boš na polje kmetom in tam in tam ves dan trpeti na vročem soncu, morala boš imeti teleta in dajati kmetu mleko. Določamti življensko dobo 60 let. Krava je dejala: Tole življenje je dosti pretežko, da bi zdržala 60 let. Zmeniva se za 20 let, jaz pa ti vrnem preostalih 40 let. Bog se je strinjal. Drugi dan je Bog ustvaril psa. Bog mu je rekel: Ti boš ves dan sedel pred vrati gospodarjeve hiše in lajal na vsakogar, ki pride mimo. Dajem ti življensko dobo 20 let. Pes mu odvrne:Veš, 20 let je pa kar malo preveč, če bom moral vse življenjelajati. Daj mi 10 let, jaz pa ti vrnem preostalih 10 let. in Bog je će spet privolil. Tretjega dne je Bog ustvaril opico. Bog ji je rekel: Ti boš zabavala ljudi in uganjala norčije, da se ti bojo smejali. Tudi tebi dajem 20 let.Opica pa mu odvrne: Kaj? 20 let uganjanja norčij? To je vendar dolgočasno. Pes ti je vrnil polovico svojih let, zato ti jih bom tudi jaz, prav? In Bog je že spet privolil. Na četrti dan je Bog ustvaril človeka.> > >> Rekel mu je: Jej, spi, igraj se in se zabavaj, seksaj in uživaj. Ničti ni treba početi. Ves čas samo uživaj. Tudi tebi dam 20 let. Človek se razburi: Kaj? Samo 20 let?! To pa že ne. Veš kaj, vzel bomsvojih 20, pa še tistih 40 od krave, pa 10 od psa in 10 od opice. Tako bom imel skupaj 80 let. velja?Prav, je rekel Bog. Zato torej prvih 20 let v glavnem spimo, jemo, se igramo, zabavamo, seksamo, uživamo in ne delamo. Nasljednih 40 let suženjsko garamo, dapreživimo svojo družino. Nato 10 let uganjamo opičje norčije, da zabavamo svojevnuke. zadnjih 10 let pa posedamo pred hišo in lajamo na vsakogar, ki pride mimo. Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 29. april 2005 Prijavi Deli 29. april 2005 ma, neki obstaja...ena energija al pa neki....sam seb bit zvest in zaupat/verjet vase je po moje najbl pomembn, ker če verjameš, da bo šlo, kar gre....pa pozitivnost tud fuuuuuuuuuuuul pomen... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 29. april 2005 Prijavi Deli 29. april 2005 nisem verna...itak pa se o tem ne da pogovarjat, ker je to stvar čustev in ne razuma. Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 29. april 2005 Prijavi Deli 29. april 2005 <{POST_SNAPBACK}> kaj je pa zdaj s tvojim formatiranjem narobe?izgleda da se je vceraj nekaj dogajalo oz. spremenilo v tvojem racunalniku mogoče se je v moji glavi kaj premaknilo bom videla nadaljevanje in ti tudi..... bolje bit en mal odštekan :xx!: bolj si razumljen... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>... Free, sori, nisem brala veliko postov za nazaj, pa nisem čist direktno odgovarjala... Mal sem probala improvizirat... Da se premakne...Točke niso letele na koga direktno...Samo podajam opazke situacij, ki SE pojavljajo Tako je veckrat, veckrat pa potem tudi oni, katerega post je slucajno rped taksnim, meni, da leti ravno nanj. <{POST_SNAPBACK}>Ce se v clanis v eno od organiziranih religij je samo en mozen motiv.. Pohlep!s tem se ne strinjam, tu ne vidim tega osnovnega motiva. <{POST_SNAPBACK}>...Običajno razumevanje "toleriranja nečesa" da "toleranci" pozitiven predznak.... Torej, prepoznavanje različnosti in sprejemanje različnosti na način, ki različnosti vrednotno ne razvršča (drugačno in enakopravno).....Recimo (random primer): v heteroseksualni družbi ne preganjajo homoseksualcev, vseeno pa jih imajo vsaj za "ne čisto pravo usmerjene"... So strpni na način "tudi taki morajo živet.. " ipd... To je zelo res. <{POST_SNAPBACK}>... Kdor je veren, bo vero zivel. ...seveda, to sem napisala ze v prvi temi o veri (), po mojem sem jo tud jaz odprla. <{POST_SNAPBACK}>Ojej!!! Pa smo spet tam, spet od začetka, jara kača.Ja. Sem sla po dolgem cajtu dons v tole temo - in kaj vidim? <{POST_SNAPBACK}>... Ni dovolj, da poslušaš, je treba tud slišat..."Ko sem vprasal, kako Bog govori in komu, sem prejel tak odgovor: Vsakomur govorim. Neprestano. Ni vprasanje, komu govorim, ampak: kdo me poslusa?"D.N. Walsch <{POST_SNAPBACK}>....kadar ti je dano, z zahvalo sprejmi... Ne povzdiguj se , ne raduj se preveč, tudi nečimerno se ne ponašaj, ampak bodi zaradi daru še bolj ponižen, previden in boječ v vseh svojih delih,zakaj minila bo ta ura in nastopila bo skušnjava....Nikoli še nisem našel tako vernega človeka, da bi se mu ne bila kdaj milost odtegnila in gorečnost ohladila.... <{POST_SNAPBACK}>Verjamem v Boga.Verjamem v dobro.Verjamem v čudeže.Verjamem vase(to je po novem )Verjamem v svoje hčere(tudi po novem Verjamem, da bo tako kot mora biti. Pa se kaj se najde, v kar lohk verujemo in verjamemo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 verjamem, da vera ni le zadeva custev, temvec se tice tudi visjih nivojev nase aure.seveda pa lahko zadevo dojemamo tudi na custvenem nivoju, ki se ga ponavadi ne izkljucuje.------------nisem verna...itak pa se o tem ne da pogovarjat, ker je to stvar čustev in ne razuma. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 ja in? a zdej spa faca zato al kaj? he he...mal te hecam; ja itak mas verjetn prau! slika aure lahko pokaze veliko. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 26. maj 2005 Prijavi Deli 26. maj 2005 js sm pa full veren! verujem v neko višjo silo, ki si jo vsak predstavlja po svoje verujem vase, v svoje telo, v svoje sposobnosti, v tisto kar imam rad in kar želim dosežt oz. verujem v svoje cilje! v glavnem vera je zame nek pojem, ki me samo motivira in mi daje neko moč.. sej ne rečem, imam tudi obdobja ali pa trenutke, ko niham s to vero in mi po domače povedano vse dol pade.. ampak na koncu se še vedno primem in držim vere, ki me vodi skozi moje življenje pri vzponih in padcih... Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. maj 2005 Prijavi Deli 26. maj 2005 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Osamljena 27. maj 2005 Prijavi Deli 27. maj 2005 Jaz sem verna. Verjamem, da se je nekoč nekaj dogajalo, čeprav mi čisto vse ni jasno- da bi Marija brezmadežno spočela. Morda so takrat imeli bolj razvito tehnologijo kot danes Mislim, da človek mora v nekaj verovat- s tem se nekako lažje živi. Jaz vsak večer nekaj zmolim v upanju na boljši dan. In tako se boljše počutim. Citiraj Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 27. maj 2005 Prijavi Deli 27. maj 2005 Jaz ne vem kako je Marija spočela, vendar pa verjamem v čudeže, vem da čudeži obstajajo, no ta del pa je tudi meni najbolj nesprejemljiv. Men se zdi, da je vsako spočetje na nek nečin tudi božje delo in jaz verjamem, da sem tudi jaz božji otrok in da smo vsi božji otroci, vendar pač se tega ali ne zavedamo ali nismo dovolj razviti. Zame to, da si božji otrok pomeni, da si poleg vsega drugega tudi duhovno bitje. Zame je Jezus duhovno razvita ureničena oseba, mislim, da ima v sebi veliko moči in veliko sočutja ima pa tudi zelo svoj tip osebnosti. Meni je zelo zanimiv in zelo privlačen od vedno, hrepenim po tem, da bi bila kot on, pa ne na njegov ampak na moj način, kot jaz samouresničena. Mislim, da se ni nikoli dvigoval nad druge in da je sporočal o kolektivni ljubezni, o enakosti in bratstvu. Hkrati pa ni bil enostranski in tog, ampak dialektičen in šriok, to je meni veliko. Mislim, da Jezus ni nič več kod Buda ali katera druga uresničena osebnost. To kar so iz njega naredili, ta kult, ki so ga povezali tudi z denarjem, državo, oblastjo in močjo, to pa je tako in tako nekaj kar nima z Jezusom nič skupaj. Zdi se mi, da bi bilo najbolje, da bi ti sveti ljudje delovali zelo tiho, in da bi se njihovo znanje razširajo od čoveka do človeka, da potem mogoče le nebi bilo tako destruktivno uporabljeno. Toda vsaka doba ima svoj smisel.Jaz verujem , da obstajajo ljude , ki postanejo božji in za te je vse kar je za nas realno le ena velika iluzija. Vse odbro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 27. maj 2005 Prijavi Deli 27. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jezus je precej feminilen, za razliko od Mohameda recimo... To se pozna... hehe to pa res Mohamed je dost bolj mačo... kar se tud lepo pozna v kulturah... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 27. maj 2005 Prijavi Deli 27. maj 2005 [že pri krščanstvu je baba iz 13 rebra, tam je pa itak kos mesa... da si nauš kej naredu Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 27. maj 2005 Prijavi Deli 27. maj 2005 Jaz tudi verujem. Ampak verujem sama v sebe, kajti človek se ne more nikdar in nikoli zanašati na druge ali nekaj nadnaravnega, da bi dosegel cilje in srečo svojega življenja. vedno se zanašaj samo nase.... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tanaja* 29. maj 2005 Prijavi Deli 29. maj 2005 Verovati v nekaj je lepo. Samo te vere, ki nas obdajajo so mi cist mem. Jaz verujem v tisto kar vidim in seveda v boljsi jutri. Citiraj "Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jadas 30. maj 2005 Prijavi Deli 30. maj 2005 Ne morem rečt, da sem vernica, ker to nisem, vsaj ne v uradnem smislu, vendar se mi včasih dogajajo kakšne stvari, da zdaj na zrela leta lahko rečem, da nekaj je - nad nami. Vernik je tisti, ki verjame, pa magar v stvari, ki mu niso čist jasne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jadas 30. maj 2005 Prijavi Deli 30. maj 2005 Verujem v ljubezen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freaky girl 30. avgust 2005 Prijavi Deli 30. avgust 2005 jas nisem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 1. marec 2006 Prijavi Deli 1. marec 2006 Kdo veruje v posmrtno življenje?Torej kaj mislite,da boste,ko zapustite svoje telo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 1. marec 2006 Prijavi Deli 1. marec 2006 Verjamem vase Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sheboom 25. oktober 2006 Prijavi Deli 25. oktober 2006 Ljudje, ki se odvrnejo od vere, izgubijo ljubezen, pa gotovost in tudi občutek njene brezmejnosti v času, ki obsega preteklost, sedanjost in prihodnost. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 25. oktober 2006 Prijavi Deli 25. oktober 2006 Verjamem vaseZadnjič mi je prišla ena babica prodajat "vero v boga" ... me je ustavila na avtobusni in me začela ogovarjat - namensko, sej veste kako to zgleda, dobesedno prodajat "vero v boga". In sem ji rekla - verjamem vase, je rekla kaj pa takrat ko si tolk na tleh da ne veš več v kaj bi verjel in se mogoče lahko zatečeš prav k bogu, no pa sem ji odgovorila da se vedno lahko zatečeš v tisto kar verjameš in bog ni edini, ki obstaja tam "gor" da prinaša vero. Vera so lahko družina, prijatelji, ljubljeni skratka in vera si TI, kadar se pustiš na cedilu te lahko še kaj ali kdo drug dvigne kot bog! Spoštujem verne ljudi in me obkrožajo in ne prigovarjam in ugovarjam njihovem verovanju - ampak za božjo voljo, ne prodajajte vere, vera pride sama - pa naj bo to v boga ali kaj drugega!!! Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.