nosorog 9. februar 2007 Prijavi Deli 9. februar 2007 Stane, ta tvoj sestavek je meni najboljsi, kar si jih ti kdaj na forumu skupaj spisal in sploh nimam smeskota, da izrazim veselje nad taksno jasno, neposredno in realisticno izjavo. Se absplutno pridružujem mnenju. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 9. februar 2007 Prijavi Deli 9. februar 2007 js verjamem,da ima vsak sleherni človek svoje poslanstvo, lahko je zelo pomembno, da zanj izve cel svet, lahko pa samo toliko,da umreš srečen ali obratno... Verjamem v neko stvarstvo in da se vse stvari, ki se pripetijo in se ti zgodijo, dogajajo z nekim namenom. Verjamem pa tud v samega sebe, le sam lahko naredim nekaj iz sebe in nihče drug, vse imam v svojih rokah in sam si izbiram poti po katerih bom vozil skozi življenje... Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 9. februar 2007 Prijavi Deli 9. februar 2007 In verjamem da marsikdo z drugačnim pojmovanjem vere prav tako dobro shaja kot jaz z svojim.Logično. In do tega ima vsakdo pravico. Ampak ravno to je po svoje problem. Ker nas ne zanima, kaj je res, temveč si vse prilagajamo, da nam paše. Nekateri po tej logiki rečejo nožu (predmetu) žlica (poimenovanje) in živijo svoje življenje naprej. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 Logično. In do tega ima vsakdo pravico. Ampak ravno to je po svoje problem. Ker nas ne zanima, kaj je res, temveč si vse prilagajamo, da nam paše. Nekateri po tej logiki rečejo nožu (predmetu) žlica (poimenovanje) in živijo svoje življenje naprej. Ni nobenega problema, po moje... Resnica... Kakšna je?Katera je prava?NIKOLI je ne bomo videli, dojemali vsi enako.Če vzamem tvoj primer... Lahko rečem nožu žlica in žlici nož.Ampak zato bom prav tako lahko uporabljal oboje in jedel z njima.Jaz ti dam drug primer.OBA veva da so češnje rdeče.Da je zgornja luč na semaforju rdeča.Da je paradižnik rdeč...itd... Ker so naju naučili da je to rdeča barva.Ampak ni načina, absolutno nobenega, da ugotovim kako ti vidiš tisto za kar VEŠ da je rdeče... Kot tudi ti ne moreš ugotoviti kako jaz to vidim... Gledava pa isto barvo... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 NIKOLI je ne bomo videli, dojemali vsi enako.Odstrani jaz in videl boš stvari takšne, kot so, mi pravijo izkušnje. In če to stori vsakdo, bo vsakdo videl stvari takšne, kot so. In tako bomo vsi videli in doživeli isto Resnico. Dokler pa bomo otočki, bo vsakemu samo lastno videnje sveto in bo vse interpretiral in dojemal v skladu s tem, kar misli, da je. In v tem kontekstu imaš prav. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 Odstrani jaz in videl boš stvari takšne, kot so, mi pravijo izkušnje. In če to stori vsakdo, bo vsakdo videl stvari takšne, kot so. In tako bomo vsi videli in doživeli isto Resnico. Dokler pa bomo otočki, bo vsakemu samo lastno videnje sveto in bo vse interpretiral in dojemal v skladu s tem, kar misli, da je. In v tem kontekstu imaš prav. To, To, To... Enako mislem, da je resnica samo ena... mi jo pa gledamo iz različnih perspektiv. Pri tem uporabljamo teh pet čutov, možganski algoritmi predelajo to v impulze in končno oblikujejo našo predstavo, pogled na svet. Resnica pa obstaja tam brez naših čutov... vprašanje kako jo pogledati oz. doživeti takšno kot je... brez veselja ali žalosti naših čutov Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 Odstrani jaz in videl boš stvari takšne, kot so, mi pravijo izkušnje. To, To, To... Enako mislem, da je resnica samo ena... žalosti naših čutov Pičko materno blesavo. A mislta, da je Bog tok blesav, da nam je dal jaz kao za foro? Če je bil tok bister, da si je zamislil lajf, univerzum ... in če si nas je zamislil po lastni podobi (predvsem v smislu razvoja), je valjda logično sklepati, da nam je dal jaz valjda zato, da ga razvijemo,ne pa zato, da ga odstranimo. Če bi bla fora le to, da ga odstranimo, ta kreacija Boga ne bi imela smisla, saj bi bil končni cilj zedinjenje z Bogom (to je bilo že prej - postavljanje ovir pa zato, da se zgodi isto, kar je že bilo - ???????). Zakaj potem sploh kreacija? Smisel je razvoj - jaz torej razvij, razvij vse njegove potenciale, ne pa, da jih skenslaš. Kakor jaz vidim stvari, kenslanje jaza pomeni, da nisi deloval v duhu namere Boga. lalala (jebemti vzhodnjaškofilozofijo.com) lalala No2 Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 Pet raj njivo štihat s to kurčevo energijo... mene pa namir pust Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 Kake mate..... Pa da vam ne bo lajf minu med filozofiranjem..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borovnička 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 Zdravo vsem vernim in nejevernim Saj vsi poznamo tisto o BOG JE NAJPREJ SEBI BRADO USTVARIL . Človek v razvoju JAZA tud najprej poskrbi za sebe...in nato se prav s tem JAZOM vklopi v društvo - in se razvija naprej. Pa ne za posmrtno "življenje", ampak za tole tuki! Kaka glupost, da "ga" bomo srečali potem tam - ozrimo se mal naokol pa "ga" bomo zagledali kr zdej. Seveda odvisno od vsacga, kake "zasluge" mu pripisuje . Samo Jezusove čudeže, al kej konkretnga v tem cajtu od zore do mraka i naokol. Sej ni caka v iskanju Boga - brez njega bi blo NIČ - caka je, da smo znanosti in razumu dali kladivo in žezlo. Je mogoč zato tolk jazev in tolk mal Jazev? Da o zglajzanih čustvih sploh ne zgubljam besed. In kdo bi pol lahk zagledal v tolkih koščkih razdrobljenega boga Celoto? Kaj šele njegovo delovanje - katerega ekipa smo vsi mi... Kot da od bicikla snamem zajlo, pa vprašam Aborgina, če se gre z mano na zajli pelat pelat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 ....welcome borovnička Mljack Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 Pičko materno blesavo. A mislta, da je Bog tok blesav, da nam je dal jaz kao za foro? Če je bil tok bister, da si je zamislil lajf, univerzum ... in če si nas je zamislil po lastni podobi (predvsem v smislu razvoja), je valjda logično sklepati, da nam je dal jaz valjda zato, da ga razvijemo,ne pa zato, da ga odstranimo. Če bi bla fora le to, da ga odstranimo, ta kreacija Boga ne bi imela smisla, saj bi bil končni cilj zedinjenje z Bogom (to je bilo že prej - postavljanje ovir pa zato, da se zgodi isto, kar je že bilo - ???????). Zakaj potem sploh kreacija? Smisel je razvoj - jaz torej razvij, razvij vse njegove potenciale, ne pa, da jih skenslaš. Kakor jaz vidim stvari, kenslanje jaza pomeni, da nisi deloval v duhu namere Boga. lalala (jebemti vzhodnjaškofilozofijo.com) lalala No2 Hold your water Nosko. Se čist strinjam z Alanom in Nimbusom. A se ti ne zdi možno, da nam je bil jaz dan za oboje. Najprej se razvije in nato uniči, kot vsaka stvar v stvarstvu. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 Ja pa al bog sploh obstaja??? A molimo tm za cerkev al res za enga, k je tm gor??? Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borovnička 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 Ja pa al bog sploh obstaja??? A molimo tm za cerkev al res za enga, k je tm gor??? Če obstaja Ljubezen - potem tudi Bog. Ker Bog JE ljubezen Kaj pa je ljubezen? Tisto, zaradi česar se vse stvari spočnejo, rastejo in se razvijajo - kar poglej v karkoli - v naravo, človeka kot del nje; tehniko in znanost - misel kot začetek le-te itd... Zato ni prava molitev "za cerkev", pa tud za enga, k je tm gor ne - sej NI GOR Prava molitev je FEELING - čudenja, hvaležnosti, ljubezni, izpolnitve. Brez besed je najboljša Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 Bog ni samo eden ! Jih je več, tako kot v ljubezni, ognju, vetru, morju...ipd. Vsekakor jaz verjamem najprej v vase ! Glede Boga...bi pa rekel, da je v nam, mi predstavljamo Boga...mi smo vsemočni...sam tega se še veliko njih ne zaveda in po mojem bo še dolgo trajalo dokler se bo človek začel zavedat tega ! Kristus je bil za moje pojme le en bolj inteligenten človek tistih časov...nič več. Človek vreden spoštovanja ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borovnička 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 Bog ni samo eden ! Jih je več, tako kot v ljubezni, ognju, vetru, morju...ipd. Vsekakor jaz verjamem najprej v vase ! Glede Boga...bi pa rekel, da je v nam, mi predstavljamo Boga...mi smo vsemočni...sam tega se še veliko njih ne zaveda in po mojem bo še dolgo trajalo dokler se bo človek začel zavedat tega ! Kristus je bil za moje pojme le en bolj inteligenten človek tistih časov...nič več. Človek vreden spoštovanja ! Joj,joj - veliko babic, kilavo dete .Veliko šefov - kilav biznis Tale svet in življenje pa kar dobro funkcionira - in to skozi čas in prostor le naprej, naprej - nič ne propade, se le SPREMENI - joj, joj - "klobuk dol" pred inteligenco, ki to vodi . Če bi bla dva ali več "ta glavnih" učinek ne bi bil tak kot je Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 10. februar 2007 Prijavi Deli 10. februar 2007 ja mogoč se pa gre res pri tem sam za feeling pa al si hvaležen za neki kar dobiš - pa al moliš za boga al pa zase - . Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 11. februar 2007 Prijavi Deli 11. februar 2007 Stane, ta tvoj sestavek je meni najboljsi, kar si jih ti kdaj na forumu skupaj spisal in sploh nimam smeskota, da izrazim veselje nad taksno jasno, neposredno in realisticno izjavo.Hvala za kompliment in ne vem, če ne bom v ponatisu knjige zaključil tako: P.S. Lepše je biti zdrav in bogat kot reven in bolan.Pa tudi tega še nihče ni dokazal, da posmrtno življenje je, niti da ga ni. In prav človeška je izbira lepše variante med obema možnostima.Brez vere v posmrtno življenje pa tudi boga ni, ker za vero v konec življenja ga sploh ne potrebuješ.Izberi si torej lepšo varianto in tvoje življenje bo lepše.Zdaj, kateri bog ti bo delal družbo po smrti, pa najbrž niti ni tako pomembno, izberi si tistega, ki ti je najbolj všeč.Sicer pa, Sale, kaj bi to, da si le zdrava in bogata, ostalo bo že Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 11. februar 2007 Prijavi Deli 11. februar 2007 drugac pa ja, je lepse, vendar ne more bit glavno, ces za ostalo (in ostale) pa te boli kurac .Ne smeš brati le P.S. in prezreti cele polovice knjige, ki govori o tem, da je vsak državljan, torej vsak človek tudi bogat, saj je enakopraven lastnik skupnega podjetja, ki se mu reče država. Ljudje so siromaki samo po svoji neumnosti, ker nočejo uveljaviti svoje temeljne človekove pravice, imeti državo in gospodariti z njo.Ta zajebantski zaključek je že v obstoječem natisu knjige, dal sem ga pa zato, da bi ljudje pričeli razmišljati po zdravi pameti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 11. februar 2007 Prijavi Deli 11. februar 2007 Samo za protiutež eno misel od nekega pisatelja:Bog pokaže svoj prezir do bogastva z izbiro ljudi, ki ga prejmejo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 11. februar 2007 Prijavi Deli 11. februar 2007 Samo za protiutež eno misel od nekega pisatelja:Bog pokaže svoj prezir do bogastva z izbiro ljudi, ki ga prejmejo. Ta predstava o bogu pa ni lepa, spisali so jo pa bogati, da bi držali ostale na skromnosti, sicer bi sami ne mogli biti bogati Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 11. februar 2007 Prijavi Deli 11. februar 2007 Ta predstava o bogu pa ni lepa, spisali so jo pa bogati, da bi držali ostale na skromnosti, sicer bi sami ne mogli biti bogati Ali pa reveži, ki so se jim zamerili bogatuni. res ni lepa predstava, je pa posrečena. Itak se pa ne strinjam z njo...sam za balans Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 11. februar 2007 Prijavi Deli 11. februar 2007 sam za balans Reveži niso nikoli pridigali o skromnosti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borovnička 11. februar 2007 Prijavi Deli 11. februar 2007 ....welcome borovnička Mljack H V A L A TO JE bogastvo, ne le cekini - ampak tudi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 11. februar 2007 Prijavi Deli 11. februar 2007 Ja ja Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.