Skoči na vsebino

Ste verni

Todika

Recommended Posts

«Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» :vragec::vragec::vragec::vragec::vragec::vragec::vragec:
«Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!»
Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...
  • 11 months later...

meni zanimiva slikca, v kontekstu pogovorov na forumu

po moje so predvidevanja (forecast) pretirana, čeprav pa mogoče tudi ne? :inocent:

http://www.relativelyinteresting.com/wp-content/uploads/2010/12/map_world_religions.gif

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Kmalu Bo na tem Planetu : "Ena čreda In En Pastir" http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif :palec: xDDx :palec: http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Delamo do takrat x:)x

Lp + #

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Ah, dejte no, Rode je pa res fajn fant. :vragec: Vsaj mercedesa ma dobrga.

Res, skromnost je lepa čednost..

Ja, takele bolane laži in izpadi katoliških zblojenikov Res Niso v čast Stvarniku-Bogu , ki se je Inkarniral 2000 let nazaj .

Zato jih bo zdaj kmalu žal pač treba odpravit. Tako ali drugače . Zlepa ali zgrda .

Ni več druge rešitve, kajti preveč so se že pokvarili tile zavajalci Narodov .

Kajti, preden Bo Bog prišel nazaj, na ta Planet, Bo potrebno že vse okoliščine Urediti .

Zato smo inkarnirani taki kot jaz iz drugih Planetov , da Njemu "pripravimo teren" .

Lp + #

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Kmalu Bo na tem Planetu : "Ena čreda In En Pastir" http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif :palec: xDDx :palec: http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Delamo do takrat x:)x

Lp + #

pa ti res misliš da imaš toliko prav in da je to res,da si upaš govoriti o eni čredi in enem pastirju. zakaj pa ne bi raje videl da so vsi ljudje enakovredni,sam si zelo rasistično nastrojen verjetno bi te z lahkoto prepričal da greš pobijat muslimane ali druge vernike če bi tukaj prišlo do ˝terorističnih napadov˝

En pastir , veliko čred, in ovce različnih čred se prepirajo čigavi pastir je boljši..
  • Lajkam 1
  • Buuuu 1

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

pa ti res misliš da imaš toliko prav in da je to res,da si upaš govoriti o eni čredi in enem pastirju. zakaj pa ne bi raje videl da so vsi ljudje enakovredni,sam si zelo rasistično nastrojen verjetno bi te z lahkoto prepričal da greš pobijat muslimane ali druge vernike če bi tukaj prišlo do ˝terorističnih napadov˝

Glej, pa saj me sploooh Ne razumeš .

Poglej : "Ena Čreda" Pomeni , da smo Vsi Enakovredni bratje + sestre ned seboj . Ma, le kako da ti to ni bilo jasno ???

Nevem, a sem v napačnem jeziku pisal, ali pa ti nisi iz Slovenije xDDx

Glede pobojev, pa ti moram povedat', da tako, kot so v preteklosti reševali duše, torej z nasiljem, je bila hudooo napačno zgrešena grešna pot.

Taki kot so pa "gold" , ali pa "črni lotos" , pa morajo Pastirja šele Spoznati , drugače bodo žal morali oditi z onimi preostalimi, ki ga nočejo spoznati .

Zdaj pa res moram iti v službo, ker sem že res pozen.

Čaw + #

Taki kot so pa "gold" , ali pa "črni lotos" , pa morajo Pastirja šele Spoznati , drugače bodo žal morali oditi z onimi preostalimi, ki ga nočejo spoznati .

Ne hvala za take pastirje x:Dx raje plavam z morskimi psi, kot pa pol ure tebe poslušam x:o)x x:Dx

Sicer pa, kdo bi moral oditi? Lorberjanci ste itak preveč poduhovljeni za ta planet, na katerem vam ni nič prav, pa še v manjšini ste, pastirji brez čred x:o)x tko da saj veš; človek obrača, bog obrne x:Dx ne se tko varnega počutit.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

And billions not! They enjoy the light! x;)x

-

Faith is like electricity. You can't see it, but you can see the light.”

http://farm1.staticflickr.com/99/299615126_069d13aa6c_z.jpg

Ne meči svinjam biserov!

Jaz moram reč, da če me kdo vpraša, da če sem verna avtomatsko pomislim na religijo, kar je po mojem čisto nekaj drugega. Lahko veruješ v posmrtno življenje, v nadnaravno silo itd...

Naslov " Ste katoliki " je pa druga pesem. To je pa religija.

Ja, predvidevam da zato, ker je to postal nek stereotip, ki se je zgodil zaradi pomanjkanja vzgoje o religiji, verstvih sveta, pomenu ali smislu ter vrednosti religij, itn. S tem kako slaba je religija in vera, nas itaq že od 2 svetovne vojne fopajo. Redko pa se govori o tem kaj lahko prinaša koristnega človeku. Torej ni čb.

Katolik, budist, musliman... (po moje) vseeno je.. ni pomembno kaj si, temveč kako si!

Religija, vera, nauki ne nujno pomenijo da jim 100% sledimo, (ali pa četudi), a predvsem pomembno je KAKO jih razumemo.

Odnos je tako lahko pogojen s tem, kako nekdo nekaj razume in tako tudi z njegovo vestjo, vzgojo, družbenim vplivom, potrebami, željami ter znanjem.

Primer: Dva verujeta. eden je premožen in tako nima potrebe krasti, drugi je reven in nima niti za burek. lačen je. zapoved pravi ne kradi. ali je torej napačno če ukrade, da lahko preživi, se nasiti, med tem, ko se drugi baše v obilju in je "dober" vernik, češ ker sledi določenim naukom?

Nauke torej lahko razumemo dobesedno, lahko pa tudi drugače. Več kot je v tem zdrave pameti, luči, bolj bomo nauke razumeli kot priporočila za določene okoliščine, ne kot okove, kot si jih večina laičnih ljudi predstavlja oz. si vero in religijo tako predstavlja. Tudi nauk prijatelja, znanca, ali pa članek na internetu lahko vzamemo kot vsiljevanje prepričanj ali kot priporočilo. Pogosto smo mi sami smo tisti, ki dajemo pomen in vrednost določeni informaciji.

Hkrati pa ob tej zgrešeni predstavi istočasno iščejo/mo odgovore pri različnih svetovalcih... astrologih. šlogarcah, prijateljih, strokovnjakih, psihoterapevtih, psihiatrih, učbenikih, znanosti, internetu, itn. Ko tako bolj široko probamo videti in razumeti vse pripomočke, ki jih človek ima, še posebej v sodobnem svetu, vidimo, da smo v tem velikem izboru priviligirani glede na mnoge ljudi po svetu, ki imajo zelo malo takih "pripomočkov". Seveda ima tudi to svoje pomanjkljivosti. A te so pomanjkljivost tako dolgo, dokler človek ne vzpostavi primerne distance in zadovoljivega občutka do tega, kaj je njemu blizu in kaj zares potrebuje, hkrati najde svojo pot in usmeritve ter cilje v svojem življenju. Sicer se lahko prepušča vzgibom energij in želja, ki ga premetavajo naokoli vzporedno z njegovim umom in milijoni misli. Duh z veseljem v roki, pa se med tem veseli drugot, tam, kjer so ljudje odprti in ne vezani na nauke, kakršnekoli pač.

Torej razumeti privilegij kot take, ne kot omejitev, se zdi modra odločitev.

Vsakdo izmed nas se sooča z različnimi v določenem momentu nam bolj ali manj pomembnimi življenjskimi, vsakodnevnimi vprašaji.

Religija, vera, knjiga, učbenik, šlogarca, astrolog, učitelj, prijatelj, itn, ni tisto kar dejansko omejuje, temveč so to naše želje, ki izbirajo glede na naše potrebe in prepričanja, znanje ter predstave o njih, priporočila in navdih. S "pomagali" torej ni nič narobe, so takšna kot so, za nekoga kdaj primerna, za nekoga ne.

Ne meči svinjam biserov!

Jaz moram reč, da če me kdo vpraša, da če sem verna avtomatsko pomislim na religijo, kar je po mojem čisto nekaj drugega. Lahko veruješ v posmrtno življenje, v nadnaravno silo itd...

Isto sranje, drugo pakovanje.

slaba je religija in vera, nas itaq že od 2 svetovne vojne fopajo.

Ne, dvom v religijo=vero in razprave o njenih negativnih vidikih so obstajale odkar obstaja religija. Ker pa smo po naravi verniki, verjetje nam je bolj domače kot dvom in preverjanje verjetja, je pač večinoma zmagovala religija, tako z mitologijo nadnaravnih bitij kot z mitologijo idej (neverske ideologije).

Possible—but highly unlikely.

Res je, dvomi so v nekaterih ljudeh obstajali. Včasih malo časa, včasih dolgo časa ali celo življenje. Dokler človek boga ni spoznal, le se tako izrazim.

Ker vidim, da nisi razumel v kontekstu, ker pogosto pomanjkljivo in površno bereš, ter ne premišljuješ o tem kar ljudje napišemo, ti dodajam pojasnilo: govoril sem predvsem o našem prostoru in se nanašal na pomanjkanje izobraževanja, kot sem tudi navedel.

Po naravi je človek veren. Verujemo tudi glede na znanje, zavest, inspiracijo, navdih, potrebe ki jih imamo. Tudi ti, kot vsak veruje. Vprašanje je le čemu ter kako odkrito, ter kako ozaveščena imamo naša verovanja.

S tem se ne strinjam. Povedal si dve nasprotnosti, namreč če je človek dvomil, pomeni, da je tudi preverjal. Če ne drugače, pa v sebi, skozi lasten osebni, notranji dialog, v odnosu in pogojeno z zunanjim svetom, izkušnjami, informacijami, itn.

Ko je bil, če je bil človek enkrat povsem odločen v ne veri, tudi preverjal ni več, saj ni imel več te potrebe. Ker pa še nihče ni dokazal da boga v obliki ki se pogosto prezentira skozi krščanstvo ni, je morda človek od kar je v sebe dobil informacijo o njegovem "obstoju" imel tudi določen kratkotrajen ali dolgotrajen dialog v povezavi s to določeno informacijo. Četudi je bil za zgolj zelo kratek. Bolj kot se je ta informacija izpostavljala, bolj se je hote ali nehote ukvarja z njo. Drugače kot se tudi ti ali pa podobno kot se tudi ti. Koliko in kako je človek preverjal, pa je seveda druga stvar, ki je pogojena z zanje, razvojem, časom, potrebami, skratka mnogočem.

Ne, dvom v religijo=vero in razprave o njenih negativnih vidikih so obstajale odkar obstaja religija. Ker pa smo po naravi verniki, verjetje nam je bolj domače kot dvom in preverjanje verjetja, je pač večinoma zmagovala religija, tako z mitologijo nadnaravnih bitij kot z mitologijo idej (neverske ideologije).

Ne meči svinjam biserov!

"Ni toliko pomembno kaj ljudje verjamejo, kot kaj na podlagi njihovega verovanja storijo s svojim življenjem oz. kaj na podlagi tega so in kaj oddajajo." ~ jst
  • Lajkam 1
  • Buuuu 1

Ne meči svinjam biserov!

"Ni toliko pomembno kaj ljudje verjamejo, kot kaj na podlagi njihovega verovanja storijo s svojim življenjem oz. kaj na podlagi tega so in kaj oddajajo." ~ jst

Morda ne boš verjel, a se s to izjavo strinjam. Problem nastane, ko ljudje prestopijo meje: svojo vero/verjetje začnejo razglašati kot dejstva; kot edino pravo resnico, po kateri je treba živeti sicer _______; kot moralno vodstvo; ko zanikajo resničnost; ko se s svojimi fantazijami vmešavajo v družbo in širijo laži itd.

Possible—but highly unlikely.

S tem kar si povedal se tudi jaz strinjam. :palec:

Meje med tem, da nekdo zgolj govori njegovo resnico, prepričanja ali pa nasilno prepričuje druge, je lahko tenka. Velikokrat ljudje tudi sami pridodajamo to, kako razumemo delovanje nekoga. (recimo mene v temi veganstvo x;)x )

Konec koncev se vsak izmed nas rola v svojem filmu, prepričanjih in predstavah, o katerih govori z drugimi in jih tako širi v družbo. Tako tudi midva. Forum je kot model temu še posebej namenjem.

Meni se zdi bolj hudo to, da se stvari predstavlja polovičarsko, črno belo, samo eno stran ali plat okoliščine, ne pa tudi druge ali drugih.

Recimo nek vernik morda iz določenega znanstvenega vidika (ne vseh) nima logične podlage za njegovo verovanje, toda ob tem njegovega lastnega razvoja, ki mu ga določeno verovanje omogoča in vse kar je ob tem, ne gre zanemariti.

Širše družben primer: Še posebno v časih, ko družbena morala ni bila v nekih pogledih razvita, sta vera in religija igrali pomembno izobraževalno vlogo. Tudi danes jo še (posplošeno povedano). Tako pomembno, kot jo je tudi vzgoja starša ali okolja v katerem je nekdo živel. Določene skupnosti temeljijo v rasti in sodelovanju na religiji. Religija jim omogoča prostor, kjer se srečujejo, kjer se povezujejo, kjer imajo stične in skupne točke, kjer prijateljujejo, drug drugega bodrijo, grajajo in gradijo skupnost na nekih njim pomembnih vrednotah. Ponekod kjer pa teh skupnih točk v okolju ni, kjer religija ljudi ne povezuje, se lahko dogaja več nasilja, več določenih problemov, itn. Dobrih vidikov ni malo. A vse ima tudi svoje temne plati. - Pogost problem medijev, ko poudarjajo zgolj tisto, na čemer se napaja beden človeški um. Publicistično pač.

(Recimo nek priznan slovenski časopis ne se oglašuje v rubrikah v drugih medijih, edino rubriko ki ne oglašuje je črna kronika). To veliko pove.

Torej kadar probamo razumeti neko okoliščino, se mi zdi pomembno, da je ne razumemo ali hočemo razumeti samo čb., recimo zgolj iz znanstvenega vidika, ekonomskega ali kateregakoli drugega, temveč tudi družbenega, socialnega, itn.

Tudi stroka pogosto naleti na lastne ovire, kadar različni branži stroke med seboj nista zedinjeni.

Tipičen bolj laičen primer je, ko sem eni veganki, ki je plavala v iluziji, da bi morali vsi na svetu biti vegani povedal, da mnogo kje po svetu to iz povsem realnih razlogov preprosto ni mogoče.

Tako tudi določena vera ali ne vera kot praviš ne bi smela biti mišljena kot prisila oz. kot sem pisal zgoraj - namen religije čeprav jo ljudje tako pogosto razumejo, ni človeku dati okove, ga prikleniti, temveč mu lajšati življenje skozi nauke, za lažje odločanje, kot uteho, kot pribežališče in odmik od posvetnega sveta, realnosti, v pobudo h kontempletaciji in drugačnemu (morda bolj realnemu, morda ne) pogledu na realnost, itn.

Morda ne boš verjel, a se s to izjavo strinjam. Problem nastane, ko ljudje prestopijo meje: svojo vero/verjetje začnejo razglašati kot dejstva; kot edino pravo resnico, po kateri je treba živeti sicer _______; kot moralno vodstvo; ko zanikajo resničnost; ko se s svojimi fantazijami vmešavajo v družbo in širijo laži itd.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Ne meči svinjam biserov!

veren=mrtev :sleeping: :sleeping:

zanimiva izjava.

sicer se z njo ne strinjam (pravzaprav menim da je ravno nasprotno), ampak morda se mi šajna, kaj misliš...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ne, ne, to si žal še predobro rekla !!!

Naslov "ste katoliki" je podobno kot bi nekdo rekel "ste hlevarji" , oziroma štalarji .

Žal, takele mamo, če pa zblojena cerkev več neve kako in kaj naj počne med prebivalstvom .

Lp + #

It's All That Matters xsrcx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...