Skoči na vsebino

Ste verni

Todika

Recommended Posts

Jaz nisem. Vsaj ne tako...kako bi rekla...tradicionalno?

Verjamem v neke visje sile pa tak, samo nisem pristasica nobene "uradne" vere.

Sicer sem pa krscena. K verouku nisem hodila, ker mi ni bilo treba. Stari starsi so verni.

V Cerkev ne hodim ( edino ce grem pogledat kaj kot zanimivost).

So mi pa nekateri obicaji pri srcu in jih doma prakticiramo. So bolj druzinska tradicija, kot kaj drugega.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Deli na socialnih omrežjih

Včasih sem bil zelo ponosen ateist... čeprav pred svojo voljo krščen.... sej, tko kt michelle stari straši verni, ampak verni bolj tako..... v cerkev hodim kadar mi je poleti vroče.... (v cerkvicah je pa tko nice hladno)... razmišljam da bi šel večkrat v cerkev, ampak ne ob uradnih urah (mašah ect) ustreza mi energija mir mogočnost ki jo nosijo kot zgradbe, tako narejene pa to...

Sicer pa why not be frank about it.... Verjamem v Boga... dolgo sem se izogibal temu iz nasprotovanja Krščanski veri, in ta Bog predstavlja vse tiste filozofske lepote, kot je Jaz, Ljubezen, Energije, Vesolje, hja torej verjamem v svoj vrednostini sistem, verjamem da imam prav in v skladu s tem delujem, in ko tako delujem sem podobno kot terorista ki verjameta da bosta šla v nebesa če razstrelita tisti ameriški konvoj... srečen... ;)

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

ne verajamem v boga, še najmanj v krščanskega, zavračam vse oblike avtoritete in izsiljevanja v smislu, če ne boš tega storil, greš v pekel............pa naj bo..........v nebesih so tko al pa tko same mevže, v peklu mi ne bo dolgčas, so ljudje, ki imajo marsikaj z a povedat...........predvsem me pri krščanstvu moti to, da spodbuja manjvrednostni kompleks, jemlje človeku samozavest. O tem je dobro pisal Nietzsche, pa še kdo....... Še najbolj boleče za moj ego, je pa vsekakor molitev - da grem na kolena in gledam v eno podobico, da ponižno klečim...............hm, ni šans...........sicer pa, kakor komu paše............ :palec: :palec:

<{POST_SNAPBACK}>

Verovanje v kakršnega koli že boga samo po sebi ni nič hudega, fanatizem pa je katastrofa.

:palec: ..se popolnoma strinjam..

..taki fanatiki so vecinoma muslimani..mislm, te k se grejo fentat za alaha..js tega ne razumem..tak clovk je sposoben nardit karkol..zarad takih ljudi smo lahko zaskrbljeni za prihodnost.. xrolleyesx

..le krila misli me neso..

<{POST_SNAPBACK}>ne verajamem v boga, še najmanj v krščanskega, zavračam vse oblike avtoritete in izsiljevanja v smislu, če ne boš tega storil, greš v pekel............pa naj bo..........v nebesih so tko al pa tko same mevže, v peklu mi ne bo dolgčas, so ljudje, ki imajo marsikaj z a povedat...........predvsem me pri krščanstvu moti to, da spodbuja manjvrednostni kompleks, jemlje človeku samozavest. O tem je dobro pisal Nietzsche, pa še kdo....... Še najbolj boleče za moj ego, je pa vsekakor molitev - da grem na kolena in gledam v eno podobico, da ponižno klečim...............hm, ni šans...........sicer pa, kakor komu paše............ :palec:  :palec:

Bravo :palec: :palec: se strinjam. Zanimivi odzivi so ni kaj x:Dx Očitno ni kake tercialke na tem forumu :vragec: Predvidevam da bi me pred kakimi sto leti sežgal na grmadi za take izjave :xx!:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Nisem brala komentarjev (imamo jasno ze temo taksno in ze velik povedanega - vsaj z moje strani, saj si lohk mislite x;)x x:px)...

a sem zdajle pomislila (saj morda sem ze kdaj napisala tud) - po mojem pa ga prakticno ali pa praviloma ni cloveka brez vere....

Torej nevernega.

Se pa pac podrazumeva v teh kontextih navadno drugacen smisel oz. vidik vere.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>OOOOOOOOOOOOO bigm si se pa potrudu xDDx hvala, sam .......sej mogoč naboš verjel..........ampak jaz sem požirala knige o verstvih, o religijah če hočte, vse kar mi je pršlo pod roke, od čistih poganskih zadev do budizma, koran sem prebrala pa kar je takih stvari ..

Če si tolk požirala knjige, si mogoče prebrala Jezusovo mladost?

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Ja, seveda, Vrba - zato sem pa ravno poudarila besedo vera... verjeti. xyesx

Oz. tocneje - verovati.

ne da (recimo slepo) verjamem, pac pa da verujem, tako nekako.

Podrazumevati - je grd izraz, ki ga slovenscina sicer 'ne mara' prevec, pa sem ga namenoma uporabila.

ker je mal podrobnejsi kot zgolj 'razumeti'.

Torej - da ljudje razumejo, ni cist tocno...

Da si razlagajo, da to tako obravnavajo, da si o tem mislijo tako... :)

To sem mislila s 'podrazumevajo' (joj saj je res grozen izraz, veckrat ga uporabim ali obracam v glavi, bolj je odstekan, na koncu se mi bo zdelo, da sem si ga kar izmislila xDDx x;)x)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja, tako je (bravo!), dojemajo... saj sem vedela, da mora bit se kaksen izraz...

Ta je v bistvu se najbolj tocen. xyesx :palec:

Zanimivo se mi je zdelo zdajle nekaj - Michelle je tamle napisala, da ni verna, pac pa da je krscena.

No jaz pa nisem krscena, a sem verna - kar pa seveda ne pomeni, da hodim v cerkev in da citiram biblijo.

Pomeni pa, da sem samoiniciativno in sama s sabo 'hodila k verouku' pri kakih 8. letih, ker me je to zanimalo, in ko nas je foter (grdo) zapustil, sem nagonsko, spontano zacela molit zanj (tudi pri kakih 8. letih) - s tem da sem znala samo eno molitev, ki pa sem jo potem 'prilagodila' na posameznega 'prejemnika'...

V bistvu si celo drznem nekaj reci - v bistvu menim, da je vera v Boga, torej vera, pravzaprav vera v -> ZIVLJENJE.

To je edini skupni imenovalec (ko zdaj pri sebi gruntam, kaj da je bil ta nekaksen motiv, ki me je gnal, ko recem, se dobro da sem vedno imela vero - kaj da naj bi to bilo... no in v bistvu je to zaupanje v zivljenje)...

xyesx Nima bit kaj druzga, sem vse stuhtala. x;)x xDDx :palec:

Picasso

Tud jaz sm krščena pa birmo mam tud.Sp pač starši hotli da nardim zakramente.....smo mel enga usekanga župnika k ni mel nobenga posluha za otroško zvedavost......pol se pa ta zvedavost spremeni v provokacijo....zmeri sm ga spravljala ob pamet s svojimi vprašanji, enkrat me je celo sklofutal in za lase zvekel v spovednico da se spovem svojih grehov....mislim svašta! Sej nimam u bistvu nič proti krščanski veri, sama po seb je tud dobra, lepa, je pa sprevržena zaradi ljudi in cerkev kot ustanova se mi gnusi....mi je pa ostala ta provokativnost še danes....... x:Dx

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

<{POST_SNAPBACK}>Ja, tako je (bravo!), dojemajo... saj sem vedela, da mora bit se kaksen izraz...

Ta je v bistvu se najbolj tocen. xyesx :palec:

Zanimivo se mi je zdelo zdajle nekaj - Michelle je tamle napisala, da ni verna, pac pa da je krscena.

No jaz pa nisem krscena, a sem verna - kar pa seveda ne pomeni, da hodim v cerkev in da citiram biblijo.

Pomeni pa, da sem samoiniciativno in sama s sabo 'hodila k verouku' pri kakih 8. letih, ker me je to zanimalo, in ko nas je foter (grdo) zapustil, sem nagonsko, spontano zacela molit zanj (tudi pri kakih 8. letih) - s tem da sem znala samo eno molitev, ki pa sem jo potem 'prilagodila' na posameznega 'prejemnika'...

V bistvu si celo drznem nekaj reci - v bistvu menim, da je vera v Boga, torej vera, pravzaprav vera v -> ZIVLJENJE.

To je edini skupni imenovalec (ko zdaj pri sebi gruntam, kaj da je bil ta nekaksen motiv, ki me je gnal, ko recem, se dobro da sem vedno imela vero - kaj da naj bi to bilo... no in v bistvu je to zaupanje v zivljenje)...

xyesx Nima bit kaj druzga, sem vse stuhtala. x;)x xDDx :palec:

joj,marsa...a ves da jaz tud nisem krscena,ker so bili moji starsi pac komunisti.....in glih tako ,kot ti sem sla pri 9-ih letih samoiniciativno v cerkev,celo k verouku s prijateljico.mami je bilo to smesno,ampak je spostovala mojo zeljo.parkrat sem sla k masi,parkrat k verouku in pol se mi ni dalo vec,oziroma mi ni naredilo takega efekta,kot sem ga zelela.molila pa sem (po svoje seveda se naprej)pa tudi k nunam na dom sem hodila....so nas ,otroke z ulice zmeraj povabile na poticko,pa da par pesmic z njimi zapojemo.zelo so bile prijazne in imela sem jih rada.zdaj pa grem v cerkev vecinoma gledat arhitekturo ....

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

<{POST_SNAPBACK}>Bravo :palec:  :palec: se strinjam. Zanimivi odzivi so ni kaj x:Dx Očitno ni kake tercialke na tem forumu :vragec: Predvidevam da bi me pred kakimi sto leti sežgal na grmadi za take izjave :xx!:

Ne Todika, jst te že ne bi sežgal.. x:Dx .....si ena redkih, s katero bi se (vsaj glede tega vprašanja) strinjal........ :palec: :palec:

<{POST_SNAPBACK}>ne verajamem v boga, še najmanj v krščanskega, zavračam vse oblike avtoritete in izsiljevanja v smislu, če ne boš tega storil, greš v pekel............pa naj bo..........v nebesih so tko al pa tko same mevže, v peklu mi ne bo dolgčas, so ljudje, ki imajo marsikaj z a povedat...........predvsem me pri krščanstvu moti to, da spodbuja manjvrednostni kompleks, jemlje človeku samozavest. O tem je dobro pisal Nietzsche, pa še kdo....... Še najbolj boleče za moj ego, je pa vsekakor molitev - da grem na kolena in gledam v eno podobico, da ponižno klečim...............hm, ni šans...........sicer pa, kakor komu paše............ :palec:  :palec:

Hja Avtoritete pa to... pekel pa to... mevže v nebesih... haha :P ej js mislim pa da rabi človek ogromno jajc, da pride v "nebesa" bom mal " " dal zato kr pomoje nebesa so razsvetljenje, torej, ne sam da ne grešiš, pač delaš vse v pravo smer in odlično, nikoli ne popustiš, egu in takim zdevšnam....

glede ponižnosti, mislim da je ponižnost zelo koristna, al pa vsaj manjka mi je ... :sori:

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

<{POST_SNAPBACK}> Ko se ne kopcajo, da je svoboda tudi tisto, da se je treba soociti tudi z nesimpaticnimi zadevami, pa zato ni treba bit ne autoriteta, ne iti na kolena.

:shsh:

:palec: xyesx

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...