Skoči na vsebino

Ste verni

Todika

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>

glede ponižnosti, mislim da je ponižnost zelo koristna, al pa vsaj manjka mi je ...  :sori:

Zaka bi nej bla pa ponižnost koristna? :eek: Mal bol razlož tole.....

Vera pa kakršna koli že se je verjetno razvila iz ene čist osnovne potrebe: potrebe po varnosti oziroma iz strahu. Mal lažje je živet in prenašat vse križe in težave če verjameš da po smrti nekaj je.....če bi blo dejstvo da po smrti ni nič, bi bilo življenje kr mal srhljivo...kar zamislite se......maš tole življenje ko pa umreš je to to...fertik. Ljudi je bilo pa že od pamtiveka strah smrti in je pač smrt bolj sprejemljiva, če verjemeš da te na oni strani čaka novo življenje.....In ta strah so znali razni cerkveni dostojanstveniki že od nekdaj zelo dobro izkoriščati v svoj prid, saj vsi vemo kaj vse se je dogajalo v imenu boga...in se še.

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Egoizem po moje pomeni, da nekdo skrbi predvsem sam zase, ostalo ga ne briga. Ne bi reku, da je to vera vase.

Jasno da ne, seveda imas prav, mal sem se pohecala, sem mislila da je jasno. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

:eek:

<{POST_SNAPBACK}>točno tako.amen :palec:  :palec:

Na svetu ni nič točno tako :o|o: Kadar misliš ,da je kaj točno tako, kakor misliš, se najpogosteje motiš....

vse je sprememba, nihanje, kroženje x:o)x

xegox xzobkox

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

čarobne besede

Da, dragi! x:o)x x:Dx

..kakor reče stari je zmeraj prav, tud če zamenja kravo za vrečo gnilih jabolk x:Dx

xyesx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>:eek:

Na svetu ni nič točno tako :o|o: Kadar misliš ,da je kaj točno tako, kakor misliš, se najpogosteje motiš....

xegox  xzobkox

:palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>:eek:

xegox  xzobkox

Seveda ni nič točno tako, sam kar se pa zgodovine tiče so ena dejsta k ostajo ista. En dogodek k se je včeraj zgodil, bo jutr točno tak če boš pomislu na njega.....

Bora

ampak s tvojimi ocmi - ker bos TI pomislil nanj.

Nekdo drug pa bo drugace pomislil nanj - in vse to TUDI pise zgodovino.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>ampak s tvojimi ocmi - ker bos TI pomislil nanj.

Ja x:)x sam če so enga skurli na grmadi ni važn a na to pomislim jaz ati al gdo drug, on je še zmeri bil skurjen na grmadi...

Bora

<{POST_SNAPBACK}>Ja x:)x  sam če so enga skurli na grmadi ni važn a na to pomislim jaz ati al gdo drug, on je še zmeri bil skurjen na grmadi...

Res je. x:)x

<{POST_SNAPBACK}>Zarad ljudi ki so komunizem sprevrgli v nekaj slabega....ravno tako kot krščanstvo....

To tudi. x:)x

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>

. Jezusovi nauki so v bistvu enaki kot nauki komunistov: enakost, ljubezen, pomoč soljudem itd. .

Ponavljam..

Zakaj je komunizem zmerljivka?

Je vse kar je bilo zlorabljeno od takrat naprej sinonim za slabo? Komunizem kot življenje v skupnosti (ne vrag le sosed bo mejak....) je zdaj po defaultu slabo...

beseda ima seveda negativno konotacijo, ko jo "umažejo" slabomisleči...

in je kletvica, če jo uporabiš v takem kontekstu...

če pa je tudi izven negativno nastrojenega konteksta kletvica...

ajajaj

se nam slabo piše

pa ne gre se le za to besedo....

sprejet, da je več pogledov gre...

razumet, da je več pogledov gre težje

pustit, da je več pogledov ... se hitro polomimo; argumentiraje svojega prav se hitro sprevrže v argumente edinega prav

tolerirati več pogledov... zna biti egoistično....

bo ok free?

<{POST_SNAPBACK}>ampak s tvojimi ocmi - ker bos TI pomislil nanj.

no, no čakte mau - dejstva so dejstva in to še posebno zgodovinska - saj za njih obstajajo neki zgodovinski viri, ki to potrjujejo......dokazujejo, če hočete, res pa je da se mnogi imajo za interprete zgodovine........... x;)x x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>no, no čakte mau - dejstva so dejstva in to še posebno zgodovinska - saj za njih obstajajo neki zgodovinski viri, ki to potrjujejo......dokazujejo, če hočete, res pa je da se mnogi imajo za interprete zgodovine........... x;)x  x:Dx

Ja sm jaz tud tko rekla, mal višji gor poglej, pa se je marsa kr strinjala...lepo mam rada k so ljudi odprte glave.... x:Dx

Bora

a se ti zdi? :inocent:

nimam kej dost problemov z nastetim pomoje! (prvi trije)

spljoh pa sem tudi veliko spraseval!! :inocent:

tolerirati vec pogledov lahko pomeni tudi ne zavedati se!

da, in tudi toleriram vec mnenj, pravzaprav toleriram VSA mnenja, se trudim, da bi jih! :vio:

sorry, ampak ti pa zgleda mojga ne :C:

ce gledamo iz tvojega vidika):

ne tolerirati to, da nekdo (v tem primeru po tvoje jaz) tolerira vec mnenj; postavi tebe v isto vlogo kakor mene! :8):

torej ker ti ne toleriras nekoga ki tolerira vec mnenj (po tvoje) x;)x

tko, da ce mislmo da bo razprava tekla dlje, bi blo bols da se drziva teme!

ne pa tega, kar kdo tolerira x:Dx v praksi pa to lahko sprovedes na vec nacinov; med njimi je tudi ta, da odgovoris meni na vprasanja par mesidzev nazaj! x:Dx x;)x (ce zelis seveda)

-----------

sprejet, da je več pogledov gre...

razumet, da je več pogledov gre težje

pustit, da je več pogledov ... se hitro polomimo; argumentiraje svojega prav se hitro sprevrže v argumente edinega prav

tolerirati več pogledov... zna biti egoistično....

bo ok free?

<{POST_SNAPBACK}>Jasno da ne, seveda imas prav, mal sem se pohecala, sem mislila da je jasno. :)

Se mi je zdel, da se hecaš. Si pa zadnič tud nek druge napisala, da si egoistična. x;)x Je pa egoizem dans po moje že tko večinska "vera".

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

<{POST_SNAPBACK}>zakaj je "komunist" zmerljivka?

Komunizem zavrača vsako duhovnost, numrljivost človeške duše.

Bazira na materialistični filozofiji, da duh izhaja iz materije, kar je čisto nasprotje duhovnosti. Idealistična filozofija uči, da materija izhaja iz duha, tako kot vse vere.

Že v osnovi zagovarja nasilno rešitev, se ni zgolj "sprevrgu" v nasilje.

Krščanski nauk je socialen, nič komunističen.

Teza, da je komunizem dober, sam ljudje slabi, je protislovna. Če bi bili ljudje v redu, pol sploh ne bi rabil nobenga komunizma.

Rečt, da je bil Jezus prvi komunist je :xx!:

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

<{POST_SNAPBACK}>Seveda ni nič točno tako, sam kar se pa zgodovine tiče so ena dejsta k ostajo ista. En dogodek k se je včeraj zgodil, bo jutr točno tak če boš pomislu na njega.....

:eek: poglej deset različnih virov o istem vprašanju, temi, dogodku, času, osebi....

boš videla da je zgodovina še večja lažnivka kakor statistika x:Dx :vragec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...