Skoči na vsebino

Ste verni

Todika

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>:eek: poglej deset različnih virov o istem vprašanju, temi, dogodku, času, osebi....

boš videla da je zgodovina še večja lažnivka kakor statistika x:Dx  :vragec:

Sm ža enkrat napisala pa bom še enkrat, sam zate :Če so enga skurli na grmadi ni važn kdo gleda nazaj na ta dogodek, al jaz a ti, on je še zmeri zgorel na grmadi. To je dejstvo in pika.In se ne bo spremenil. A misliš da če jaz gledam na ta dogodek je pač zgorel na grmadi, če pa ti gledaš nanj ga je pa kap al kaj? :o|o: Ja lahko iz različnih virov zveš različne vzroke zakaj so ga skurli, sam dejstvo še zmeri ostaja isto....tk da ne tko posplošvat....

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Deli na socialnih omrežjih

:o|o: sej se res ne bi bilo treba tak trudit, noooooooo

x:o)x Nekateri težje dojemamo x:Dx :vragec:

(posamezne primere lahko izvzamemo :vio: )

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

:)

sem vedela da tole s toleranco ne bo šlo skozi...

Odvisno je od razumevanja pojma...

Če je toleriranje razumljeno kot SPREJEMANJE je seveda ok...

Hotela pa sem namigniti, da lahko "nekaj toleriramo" v istem smislu kot se uporablja "toleranca odklona"...

V tem primeru imamo svoje mnenje za središčno, ostala so z naše strani DOPUŠČANA...

Egoizem ne leti na vas, soforumovci...

Free, sori, nisem brala veliko postov za nazaj, pa nisem čist direktno odgovarjala... Mal sem probala improvizirat... Da se premakne...

Točke niso letele na koga direktno...

Samo podajam opazke situacij, ki SE pojavljajo

xnckrivx :inocent: :U:

<{POST_SNAPBACK}>Kok ste kej verni tle gor? Pa v kaj dejansko verjamete? Men se zdi vse skup bolj iz trte zvito, to brezmadežno spočetje pa vstajenje od mrtvih.....mislim.... Po mojem je Marija kriva za vso to zmedo, edn jo je na šverc napumpal in ker bi jo v tistih cajtih zarad tega verjetno kamenjal do smrti se je pač fajn znajdla.Prevert če je res nedolžna tak najbrž niso znal.......Kar se pa Jezusa tiče.....ja če te od mejhnega ven fotrajo da si božji sin se boš tak tud obnašov a ne? V njegov obstoj ne dvomim, svaka mu čast, je mogu bit fejst karizmatičen da je za sabo potegnu tako maso ljudi......Kaj pa vi mislite o tem?

Če kdo sledi najnovejšim odkritjem,... potem so vsi ti ljudje dobivali informacije iz prihodnosti,... velika koncentracija miselne energije lahko povzroči take preskoke,...

jaz verjamem zgolj v to kar je že znanost potrdila z odkritji in kar mi pravi šesti čut in dejansko se obnese. Kar pa se tiče želja, reinkarnacije, zdravljenja na daljavo itd. vse postaja nekako logično in razumljivo in ko vzamem v roke kako staro knjigo ali poslušam koga ki govori kako verjame ali ne verjame se včasih res samo nasmehnem.

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

Ce se v clanis v eno od organiziranih religij je samo en mozen motiv.. Pohlep!

In ze to, da si clan organizirane religije je dovolj velik pokazatelj, da nisi veren.. ker cemu, bi sicer bil clan tega?

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

xrolleyesx hm, jst sem pa skoz mislila da morš bit član kake politične stranke, da daleč prlezeš x:Dx
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>Opus dei - Vatikan - Politika...

Tukaj res ni nobene razlike..

A si brau? Groza......je res bolš če te nč ne zanima pa si butl pa ne veš kake stvari se dogajajo po svetu........sama mafija...

Bora

Ne vem, a ravno to sodi sem..........a vseeno.

Ob vsem tem pompu danes, so moje misli namenjene tistim pravim žrtvam današnjega časa, ki razkošje, ki ga vidimo Vatikanu ne bodo nikoli doživeli - iraškemu narodu in trpečim v Darfurju.............

Ne podrejam se religiji. Verjamem pa v neskončnost in neko višjo silo, ki poganja celotno vesolje. Nekaj sigurno obstaja, vendar močno dvomim v obstoj maščevalnega boga, ki ima lastnosti človeka.

But the Raven, sitting lonely on that placid bust, spoke only

That one word, as if its soul in that one word he did outpour

Nothing farther then he uttered; not a feather then he fluttered--

Till I scarcely more than muttered: "Other friends have flown before--

On the morrow he will leave me, as my Hopes have flown before."

Then the bird said "Nevermore.

<{POST_SNAPBACK}>Ce se v clanis v eno od organiziranih religij je samo en mozen motiv.. Pohlep!

In ze to, da si clan organizirane religije je dovolj velik pokazatelj, da nisi veren.. ker cemu, bi sicer bil clan tega?

Tudi Jezus je bil član Judovske Jeruzalemske organizirane religije. Iz pohlepa? Se ti zdi, da sploh ni bil veren?

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

<{POST_SNAPBACK}>Todika, Todika!

Preveč poenostavljaš stvari, ki so v resnici precej zamotane. Ne bi škodilo, če bi si prebrala kakšno knjigo o verstvih in bi se poučila, kako so posamezne religije nastajale, kako so si "izposojale" posamezne elemente iz drugih religij, kako so se spreminjale ipd.

[color=blue]Knjige o verstvih? Znanstvene razlage? Malce bol natančen pogled pokaže, da so se stara verstva pomikala iz monoteizma v mnogoboštvo. Vera v enega Boga, potem sonce kot simbol za Boga, potem čaščenje "boga sonca", potem se na primer spremeni v boga koruze in še cel kup manjših bogov. Tudi hinduizem je v osnovi monoteistična religija, ki se postopoma spremeni v mnogoboštvo. prav tako Egipčanska pra-religija, odkoder izideta grška in rimska vera. Judovstvo pa ponovno edino na novo vspostavlja monoteizem. Znanost pa razlaga, da so najprej poganstva, in nato monoteizem. Ker ne more znanstveno razložiti monoteističnega prarazodetja. Kot tudi ne judovskih prerokov.

Krščanstvo, veš, ni čisto nič originalna religija. Zelo je paberkovala iz drugih religij. Brezmadežno spočetje je bilo moderno že dosti pred Jezusom, ponekod ni šlo le za brezmadežno spočetje, ampak tudi za brezmadežno rojstvo, saj so matere svoje heroje rodile iz boka in tako tudi po porodu ostale "nedolžne". Tudi vstajenje od mrtvih je bilo znano že pred Jezusom in vsi Jezusovi čudeži so bili že pred njim pripisani različnim herojem in božjim poslancem.

[color=blue]Že v prarazodetjih je bil napovedan Božji prihod na ta svet.

REligija tudi ni neka nespremenljiva reč, ampak se skozi stoletja spreminja. Krščanstvo, vidiš, se je začelo močneje širiti šele okoli leta 300, pred tem pa je bilo omejeno na precej ozek krog. Evangelijev, ki opisujejo Jezusovo življenje, je bilo okoli 200, "Cerkev" pa je izmed njih izbrala le 4, vse ostale pa je razglasila za apokrifne (neprave) evangelije. Ti izbrani štirje so se najbolj ujemali s cilji takratne cerkvene vrhuške in tudi ti štirje so se skozi stoletja prilagajali spremenjenim okoliščinam in potrebam Cerkve.

Vsvojem bistvu je krščanstvo, kot Jezusov nauk, vedno isto. Spreminja se zgolj zunanja lupina

Religije, veš, vse po vrsti, so produkt ljudi in imajo vse slabosti, kakor jih imajo vsi človeški produkti. Vse religije so odraz  družbenih razmer v času, ko so nastale. Zato tudi vsi bogovi posameznih religij odsevajo strukturo družbe v času nastanka. Kakršna je bila v takratni družbi hierarhija, takšna je bila tudi hierarhija "v nebesih". V politeistićnih religijah je bil glavni bog in vrsta polbogov, pri monoteističnih religijah pa imamo sicer le enega boga in celo vrsto raznih nebeških bitij, npr. angelov, svetnikov itd.

V osnovi so vse vere odraz višjega razodetja, šele v drugi fazi postanejo tisto, kakor ljudje pač razumejo.

Vsi bogovi, s krščanskom vred, imajo poleg dobrih tudi vse slabe človeške lastnosti. Krščanski bog npr. je zelo čatihlepen, saj ga je potrebno kar naprej slaviti in častiti, je ljubosumen, saj poleg njega ne smeš častiti nobenega drugega boga, maščevalen, saj te bo zaradi grehov celo večnost cvrl v vrelem olju, sadističen, saj mu zelo godi, če ljudje njemu na čast trpijo in se odrekajo raznim ugodnstim itd.

Krščanski Bog nima slabih lastnosti. Kaj ni Jezus dejal "edino Bog je dober". Kako naj ima potem slabe lastnosti. Slabo je zgolj razumevanje ljudi, in učenje raznih verskih institucij, ki zlorabljajo krščanski nauk zaradi želje po obvladovanju ljudi.

Prepričan sem, da so bile religije ob nastanku napredne in so spodbujale ljudi k dobremu. Kasneje pa se vse, kar ljudje zagrabijo, sprevrže v svoje nasprotje. Jezusovi nauki so v bistvu enaki kot nauki komunistov: enakost, ljubezen, pomoč soljudem itd. Religija pa je tudi zelo močno orožje v nepravih rokah. Nobena prisila ni tako popolna, kot je religiozna. Bog vse vidi in vse ve. Če boš delal greh, boš končal v vrelem olju. Kaj je greh, bom pa seveda jaz določil in le pazi se, če boš grešil. Na tak način od vernikov lahko dosežeš skoraj vse. In to je bil tudi razlog, da so kasneje krščansko vero širili "z ognjem in mečem". Brigalo jih je, ali bodo ljudje zveličani ali ne. šlo je za povsem praktične stvari. Če boš pripadal "naši veri", boš delal to, kar ti bomo mi naročili. In tako, vidiš, so tudi naše prednike spreobračali "v pravo vero", ne v skrbi za njihove duše, ampak iz dosti bolj praktičnih razlogov. Lep prikaz, kako je to potekalo, lahko prebereš v Prešernovem Krstu pri Savici. Vedeti pa pri tem moraš tudi to, da je bila takrat cerkvena oblast glavna in je le ta postavljala in odstavljala posvetno oblast.

Spreobračaje naših prednikov v začetku ni potekalo nasilno. Salzburški škof je bil Irec, in tudi menih, ki je bil poslan v Karantanijo je bil Irec. In irska šola krščanstva je bila v tistem času zelo duhovna in mistična. Verjamem, da sta oba delovala v resnični želji za dobrobit človeške duhovnosti. Do nasilja je prišlo dobrih 50 let po začetku pokristjanjevanja, ko je bil učitelj Karantancev že nekaj časa mrtev, in je že veliko ljudi sprejelo krščanstvo. In sicer iz političnih razlogov boja za oblast, ki je vero zlorabila.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

kost, ki sem jo vrgla se drži tega okostja:

Običajno razumevanje "toleriranja nečesa" da "toleranci" pozitiven predznak.... Torej, prepoznavanje različnosti in sprejemanje različnosti na način, ki različnosti vrednotno ne razvršča (drugačno in enakopravno)

V razmerjih moči (torej tudi v družbi) pa ima možnost toleriranja močnejši... Torej, tisti, ki je priviligiran lahko postavlja svoje norme/mnenja (...)... V demokraciji je priviligirana večina. Manjšine so v podrejenem položaju. Večina lahko tolerira mnenje manjšin (poenostavljeno)na 2 načina: 1. kot opisano zgoraj ali pa 2. dopušča obstoj drugačnih mišljenj, vendaj jih jemlje za podrejena...

Recimo (random primer): v heteroseksualni družbi ne preganjajo homoseksualcev, vseeno pa jih imajo vsaj za "ne čisto pravo usmerjene"... So strpni na način "tudi taki morajo živet.. " ipd...

In še celo hvaliti bi jih morali kot tiste, ki so res strpni torej tiste, ki POTRPIJO navzočnost drugačnih kot so oni sami... Saj so res "usmiljeni", ker svoje moči, čeprav bi jo lahko, ne pokažejo nad deviancami (odkloni) manjšin....

No, take vrste toleranco sem hotela obsoditi...

Vrba: Pa kar opozori me kadar preveč zakompliciram, ko preveč/premalo razložim kaj sem hotela povedati...

Lepo in radi se imejte

A veš da ne vem, Vrba, samo se mi zdita dva različna pojma x:Ix . Če verjamem ponavadi to lahko potrdim tudi z materialnim, verujem pa z dušo in srcem, z glavo ne morem. xsrcx
fish is mute-fish knows everything-G.B.

No, pa je cerkev spet pokazala svoj pravi jaz - pedofilski kardinal..................

:xx!: :xx!: :xx!:

in jaz naj bi pripadal taki instituciji :eek: :eek: , raje se scvrem v ognju, kot pa da bi molil pred nogami pedofila........... in če bi bil v vlogi očeta teh ameriških staršev, bi tega cerkvenarja z lastnimi rokami zadavu.......mater jim...........pedofilsko...............in to imenu boga ali kaj!!! :xx!: :xx!: :xx!:

<{POST_SNAPBACK}>A veš da ne vem, Vrba, samo se mi zdita dva različna pojma x:Ix . Če verjamem ponavadi to lahko potrdim tudi z materialnim, verujem pa z dušo in srcem, z glavo ne morem. xsrcx

ja si tud jaz čist različno razlagam ta dva pojma....vera=upanje, nada...? se pravi če rečeš verujem v boga=upam da bog je..?recimo...

če pa rečeš verjamem v boga=prepričan sem, vem da bog je....no tko nekak x:)x

prčakujem nov napad x:Dx x;)x

Bora

<{POST_SNAPBACK}>x:)x  pa ce analiziram tole, ce rece nekdo da verjame v "zelenega" boga, potem bi cisto hipoteticno to bilo napacno prepricanje.

zakaj napačno? kako je sploh lahk neko prepričanje napačno? po kakšnih kriterijih?

Bora

Zato pa vam pravim: "Ne bodite v skrbeh...Kdo izmed vas pa more, kljub vsej zaskrbljenosti podaljšati življenje za en sam trenutek?"

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...