Antoninus 25. oktober 2006 Prijavi Deli 25. oktober 2006 Jz vrjamem, da nekaj obstaja, neka višja sila, samo to kar pa folk dela za vero je pa res ... oky sej je lepo da folk kaže vero, samo pretiravanje je pa res out!Kaj je po tvojem pretiravanje? Pa tko, mimgrede, ali je že kdo opazil podobnost med jehovimi pričami in Star wars?Vedno sta dva - there are always two - the master and the apprentice xscr atchx Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 25. oktober 2006 Prijavi Deli 25. oktober 2006 Ljudje, ki se odvrnejo od vere, izgubijo ljubezen, pa gotovost in tudi občutek njene brezmejnosti v času, ki obsega preteklost, sedanjost in prihodnost. idiotsko tisti ki ima ljubezen iz otroštva in iz nje raste in živi....vere sploh ne potrebuje, takemu je vera nepotrebna navlaka, ker boga živi moje skromno mnenje, čist možno, da se motim Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 25. oktober 2006 Prijavi Deli 25. oktober 2006 idiotsko tisti ki ima ljubezen iz otroštva in iz nje raste in živi....vere sploh ne potrebuje, takemu je vera nepotrebna navlaka, ker boga živi moje skromno mnenje, čist možno, da se motim Ni kej, če boga živiš, pol vere res ne potrebuješ, ker imaš vedenje. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 25. oktober 2006 Prijavi Deli 25. oktober 2006 Ljudje, ki se odvrnejo od vere, izgubijo ljubezen, pa gotovost in tudi občutek njene brezmejnosti v času, ki obsega preteklost, sedanjost in prihodnost. menim da, ce boga zivimo, obenem tudi verujemo. enega se ne pomoje more izkljucevati od drugega. Ni kej, če boga živiš, pol vere res ne potrebuješ, ker imaš vedenje. pomoje pa ne....ljubezen potrebuje modrost. modrost potrebuje vero. vera ljubezen. idiotsko tisti ki ima ljubezen iz otroštva in iz nje raste in živi....vere sploh ne potrebuje, takemu je vera nepotrebna navlaka, ker boga živi moje skromno mnenje, čist možno, da se motim Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 idiotsko tisti ki ima ljubezen iz otroštva in iz nje raste in živi....vere sploh ne potrebuje, takemu je vera nepotrebna navlaka, ker boga živi moje skromno mnenje, čist možno, da se motim Ni kej, če boga živiš, pol vere res ne potrebuješ, ker imaš vedenje.Popolnoma prav imate. Vera je nepotrebna navlaka, ko se enkrat živi v Božanski zavesti, do takrat pa je vera kot upanje in zaupanje orodje, da se pride do tega stanja. Potem šele zacveti religioznost. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 Ko iz glave/uma izbrises vse te besede kot so Bog, vera, religija, Ljubezen in......Kaj potem se ostane ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 država, davčna uprava in zavod za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 spanje (12 ur in več) potovanje nekam daleč: Nova Zelandija. Ne bi blo švoh! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 Ko iz glave/uma izbrises vse te besede kot so Bog, vera, religija, Ljubezen in......Kaj potem se ostane ?Če izbrišeš um, potem doživiš to, o čemer tu nakladamo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 26. oktober 2006 Avtor Prijavi Deli 26. oktober 2006 lej moja tema....kdo je pa to iz naftalina potegnu Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 tiramisu, gobova juha, sta naravnost božanskatiramisu ni lih zameampak gobova juha ...to pa kar v dominikanski kodeks opoldanskih obveznosti Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sheboom 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 idiotsko tisti ki ima ljubezen iz otroštva in iz nje raste in živi....vere sploh ne potrebuje, takemu je vera nepotrebna navlaka, ker boga živi moje skromno mnenje, čist možno, da se motim (rada bi te opozorila na pomen besede idiot, ker sem občutljiva, da se to besedo uporablja v ta namen, kakršen pač se. Idioti so namreč ljudje z najtežjo obliko duševne zaostalosti in pomen, kakršnega smo vajeni zelo žaljivo pada nanje ... zatorej bi bila vesela, da le-to upoštevaš ) Sicer pa: če vere ne potrebuješ, potem si brezoseben človek. Saj pomen besede vera ne izvira le iz verovanja v boga. Veruješ v neki cilj in v razne malenkosti. Ljubezen iz otroštva je verjetno razlog, da si zdaj to kar si, in veruješ vase (če boga živiš, potem pa tako ali tako veruješ). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 če boga živiš, potem pa tako ali tako veruješ.A ti tudi ne štekaš življenjskega dejstva, da zaradi védenje vera ni več potrebna? Se bojiš biti brez vere? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sheboom 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 (popravljeno) A ti tudi ne štekaš življenjskega dejstva, da zaradi védenje vera ni več potrebna? Se bojiš biti brez vere? Bolj natančno razloži, kaj ti pomeni biti brez vere (jaz tu ne vključujem nikakršnega boga in s tem religije, ker v to ne verjamem) Popravljeno 26. oktober 2006 -> sheboom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 http://www.lunin.net/forum/index.php?s=&am...st&p=723249 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 A ti tudi ne štekaš življenjskega dejstva, da zaradi védenje vera ni več potrebna? Se bojiš biti brez vere? http://www.lunin.net/forum/index.php?s=&am...st&p=723249 In ti še vedno ne "štekaš" da vera ni tisto kar opisuje navedena definicija v SSKJ... Prava VERA je zame in verjetno še za koga tu gor POSLEDICA spoznanja.Tisto kar opisuje tvoj citat iz SSKJ je verjetje v nek nauk, brez razmišljanja.Jaz verjamem ali VERUJEM le v tisto kar sem sam spoznal ali izkusil.Zato tudi ne verjamem v razne "duhovne učitelje".Samo vase in svoje videnje. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Saj ne govorim o SSKJ-ju. Če pa ga že omenjaš, se mi zdi prva definicija vere točno to, kar praviš. Zame je pač trditev, da je vera posledica spoznanja eksistencialni nesmisel in absurd, nekaj kar dejansko ne vzdrži realnosti (čeprav ima vsak pravico, da si tako misli, če želi). Recimo: nekje v Sahari ne vedo, kaj je sneg. Pa pride Šved (ali kdo drug) in jim pove o snegu, kakšen je, njegove značilnosti ipd. In zdaj ti prebivalci lahko verjamejo, verujejo Švedu ali pa ne, da nekje obstaja sneg (njim je to nekaj nadnaravnega, predvidevam). Nek prebivalec sicer verjame Švedu, to pove svojim prijateljem, a ti ga zmerjajo, češ, kaj veruješ take bedarije, da so naši bogovi nekje ustvarili kaj takega, kot je sneg. Pa gre ta raziskovalec na sever in tam se res sreča, tako rekoč iz oči v oči, s snegom. Ko zdaj ve, da sneg obstaja, ali naj še veruje v sneg? Mogoče ni najboljši zgled, a tako nekako vidim stvar. Še nekaj: zame sta verjeti in verovati bolj ali manj sinonima. Seveda se lahko motim na celi črti in še kaj več. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 (rada bi te opozorila na pomen besede idiot, ker sem občutljiva, da se to besedo uporablja v ta namen, kakršen pač se. Idioti so namreč ljudje z najtežjo obliko duševne zaostalosti in pomen, kakršnega smo vajeni zelo žaljivo pada nanje ... zatorej bi bila vesela, da le-to upoštevaš ) Sicer pa: če vere ne potrebuješ, potem si brezoseben človek. Saj pomen besede vera ne izvira le iz verovanja v boga. Veruješ v neki cilj in v razne malenkosti. Ljubezen iz otroštva je verjetno razlog, da si zdaj to kar si, in veruješ vase (če boga živiš, potem pa tako ali tako veruješ). se opravičujem zaradi nepremišljene uporabe besede idiot in hvala za opozorilo res je sem brezoseben človek....sem samo skupek programov ki so jih vame vnesli predniki in okolje.... ne verujem še v to ne kar vidim in občutim še prepiram se ne več s prevzvišenim zgleda da sem protiutež vsem verujočim Recimo: nekje v Sahari ne vedo, kaj je sneg. Pa pride Šved (ali kdo drug) in jim pove o snegu, kakšen je, njegove značilnosti ipd. In zdaj ti prebivalci lahko verjamejo, verujejo Švedu ali pa ne, da nekje obstaja sneg (njim je to nekaj nadnaravnega, predvidevam). Nek prebivalec sicer verjame Švedu, to pove svojim prijateljem, a ti ga zmerjajo, češ, kaj veruješ take bedarije, da so naši bogovi nekje ustvarili kaj takega, kot je sneg. Pa gre ta raziskovalec na sever in tam se res sreča, tako rekoč iz oči v oči, s snegom. Ko zdaj ve, da sneg obstaja, ali naj še veruje v sneg? sem videla enga , ki se je čudil, ko da vidi deveto čudo sveta, ko je šlatal sneg ne moreš, da verjameš Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Vsi ki tako verjamete vase, vzemite v roke jekleno palico fi 10 mm. In jo zvite. Ce je v vas vere za gorcicno zrno, se bo zvila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Vsi ki tako verjamete vase, vzemite v roke jekleno palico fi 10 mm. In jo zvite. Ce je v vas vere za gorcicno zrno, se bo zvila. Ni problema... Lahko z rokami... Lahko pa na tvoji glavi. Za to ne rabim vere... Saj ne govorim o SSKJ-ju. Če pa ga že omenjaš, se mi zdi prva definicija vere točno to, kar praviš. Zame je pač trditev, da je vera posledica spoznanja eksistencialni nesmisel in absurd, nekaj kar dejansko ne vzdrži realnosti (čeprav ima vsak pravico, da si tako misli, če želi). Recimo: nekje v Sahari ne vedo, kaj je sneg. Pa pride Šved (ali kdo drug) in jim pove o snegu, kakšen je, njegove značilnosti ipd. In zdaj ti prebivalci lahko verjamejo, verujejo Švedu ali pa ne, da nekje obstaja sneg (njim je to nekaj nadnaravnega, predvidevam). Nek prebivalec sicer verjame Švedu, to pove svojim prijateljem, a ti ga zmerjajo, češ, kaj veruješ take bedarije, da so naši bogovi nekje ustvarili kaj takega, kot je sneg. Pa gre ta raziskovalec na sever in tam se res sreča, tako rekoč iz oči v oči, s snegom. Ko zdaj ve, da sneg obstaja, ali naj še veruje v sneg? Mogoče ni najboljši zgled, a tako nekako vidim stvar. Še nekaj: zame sta verjeti in verovati bolj ali manj sinonima. Seveda se lahko motim na celi črti in še kaj več. Brezupno... Beri moj odgovor Higlanderju... Mogoče bi delovalo tudi pri tebi, čeprav dvomim... Moja vera pač ni tako močna... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Je pa se ena tezja stvar od zvijanja zeleza. Nepovedati tega nobenemu, ko ti to uspe. To je pa ze mojstrstvo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Je pa se ena tezja stvar od zvijanja zeleza. Nepovedati tega nobenemu, ko ti to uspe. To je pa ze mojstrstvo. A misliš da jaz to razglašam naokoli na vsa usta? Saj ne vem a jo še lahko zvijem ali ne... Palico fi 10 mm... Bi pa probal, če posodiš glavo... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sheboom 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Vsi ki tako verjamete vase, vzemite v roke jekleno palico fi 10 mm. In jo zvite. Ce je v vas vere za gorcicno zrno, se bo zvila. ... napačno zastavljeno ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 28. oktober 2006 Prijavi Deli 28. oktober 2006 ... napačno zastavljeno ... Kaj je napačno zastavljeno? Ali vera... Ali krivljenje palice? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sheboom 28. oktober 2006 Prijavi Deli 28. oktober 2006 Kaj je napačno zastavljeno? Ali vera... Ali krivljenje palice? Le kdo želi vero dokazovati? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.