daisy 31. maj 2002 Prijavi Deli 31. maj 2002 Zasledila in preizkusila sem dva super narastka, zelo sta dobra in hitro gotova: BUČKE Z JAJCI: (za cca 3 osebe) 4-5 bučk (tamale- cuketi)6 jajc100 g parmezanasol------------------Bučke zelo na hitro blanširamo in neolupljene narežemo na kolobarjeJajca (cela) stepemo z mešalnikom, malo solimo in vtepemo vanje parmezan------------------Pekač namažemo z maščobo, vlijemo jajca in noter vložimo bučke.Pečemo 15-20 minut pri 220 stopinjah v pečici, da jajca zakrknejo in narastejo.Jed je zelo okusna, bučke morajo biti trdikaste. Tako lahko pripravimo razno zelenjavo, enovrstno ali mešano. ______________________________________________________________________________ NARASTEK Z MELANCANI: 2 malancana2 manjši konzervi pelatovsir (lahko razni ostanki sirov) ali/in mozarellasveža bazilika, česen, solparmezan Malancane narečemo na rezine in popečemo na malo olivnega olja,zložimo jih v pekač skupaj s sirom (postrani, enega na drugega kot strešnike: rezina malancana, rezina sira, rezina malancana...itd.)Na malo olivnega olja pražimo pelate z obilo česna in res obilo sveže bazilike (lahko dodamo tudi nekaj suhe). Omako polijemo po "zloženki" v pekaču. Potresemo s parmezanom.Pečemo v pečici, 20 minut na 220 stopinj.Zelo dobro in enostavno, kot priloga ali kot samostojna jed. Baziliko lahko svežo zamrznemo in jo imamo vse leto! Ima dober okus- kot sveža. Vendar jo moramo zamrzovati in hraniti v STEKLENEM kozarcu, sicer je neokusna (kozarčki od medu ipd..)!! daisy Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.