Skoči na vsebino

Papez Johannes Paul II se poslavlja

Vrba

Recommended Posts

• Komentarji 103
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Medtem ko je velecenjeni papez umru je povsod po svetu umrlo po 10ljudi naenkrat.

Sicer pa, kakor koli, zalovanje za mrtvo osebo preprecuje njen odcep od zemlje.

Previdno... :inocent:

in the beginning there was Nothing... and Everybody was happy.
Deli na socialnih omrežjih

mene na enih parih fotkah, sploh v naravi, clo mal na p. Asica spominja, pa ceprav mu ni nit mal podoben (kako le, ta je bil bik, oni pa strelc (al pa dvojcek), mensezdi).

Jaz mu pa privoscim mir, nisem nekak zalostna, v takem smislu, se jaz lazje diham, ker mene pa moti (no morda pa prevec osebno, iz sebe, gledam - en pa mara ujckanje pa blazotno pozornost, ko je bolan...).

... zaradi taksnih stvari si pol zalosten tudi zato, ker eno obdobje v bistvu odhaja.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

No tole si pa zelo lepo povedala. xyesx :palec:

Sicer se pa kar strinjam tud s tabo, pozdravljen in dobrodosel, P!sces! :palec: x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hja, js bi reku tko:

Vsa ta zalost ob smrti in pogrebih je ABSURDNI EXTREM CLOVESKEGA EGOIZMA ki ne pozna meja. Nazalost je to v vseh nas... normalno...

Ne pomeni pa to, da se tega neda znebiti.

Clovek odhaja v astralni svet (ki je mimogrede 10.000x boljsi kot fizicni), nima razloga za zalost, nima razloga za pogresanje zemlje (ker se bo vrnil), edina zalost je lahk v nas, ker v bistu od tega cloveka nimamo vec 0 in ga nemormo izkoriscat. Ker je mrtev in vecini nedostopen.

Mogoce se slisi malo absurdno - boste rekli: od papeza pa res nism nic zahtevu ali izkoriscu- ampak v osnovi je tko (posebi pri blizjih osebah), kar se pa prenese tud na vsako smrt pozneje.

Jah, ti nasi vzorci, vzorci, vzorci...

in se enkrat vzorci.

L.

in the beginning there was Nothing... and Everybody was happy.

Jaz mu pa privoscim mir, nisem nekak zalostna, v takem smislu,

... zaradi taksnih stvari si pol zalosten tudi zato, ker eno obdobje v bistvu odhaja.

Ja, tudi jaz cutim tako... zalost v bistvu zaradi obdobja, ki ga je konec, po drugi strani pa upanje...

Sem prizgala eno sveco za Papeža. Ker je bil res faca. In je zdaj na varnem.

Za mir - njegov in nas vseh.

SI SAPIS SIS APIS.

http://www.clipartsalbum.com/cliparts/garfield/107450.jpg

O glej jo Freya! :palec:

Lepo. :vio:

p.s. malenkost, ja, sem bila glih na broju, P!sces. :vio:

Picasso

xvrtcx Naj pociva v miru

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

vrba je začela z vprašanjem, kaj pravijo prerokbe o papežih. Evo, tole pravi Kryon (glej www.kryon.org) ki je v enem od kanalizranih seans dal tale odgovor nekomu, ki je spraševal:

Vprašanje: kakšna je funkcija sedanjega papeža? Zame je nekakšen preostanek stare energije: reakcionar in šovinist.

Dogovor Kryon: Ta papež je zadnji v vrsti voditeljev, predstavnikov stare energije. Čeprav nosi staro ogrinjalo, ki je odraz šovinističnega pristopa in odraz kulture in obdobja, pa ta papež predstavlja most k nečemu, kar bo šele prišlo, nekaj kar se je začelo pojavljati z odpravo komunizma. Prvo kar je, je to edini papež, ki se je zavedal dejstva, da predstavlja cerkev, ki se močno spreminja. Opravičil se je človeštvu za špansko inkvizicijo in za stališča Vatikana v primeru holokavsta. Pred njim tega še nihče ni storil. To stališče seveda odpira nov vidik, t.j. da je cerkev zmotljiva, kar moramo šteti kot velik korak. Prav tako se papež dobor zaveda, da je zadnji papež te vrste. Zato se je svoje pozicije tudi tako oklepal.

Z vami ne bo več prav dolgo (to je bilo napisano lani), toda stvari še niso dozorele, da bi lahko vedeli kdo pride za njim. V naslednjih štirih letih (ali prej) boste videli zakaj. Novi papež bo prinesel veliko spremembo v RK cerkev in prinesel velik prevrat med hierarhijo cerkeve. Cerkev se mora sprijazniti z dejanskimi spremembami zavesti na našem planetu in se otresti starih energij ter se zavedati, da taka kot je, ne bo vzbujala interesa pri novih generacijah.

Spoštujete tega človeka. Moral je hoditi po tanki vrvi med tradicionalnim in novim mišljenjem. Pravil je, da ni pekla in nebes, vendar je to izrekel na tak način, da s tem ni prizadel stoletne doktrine cerkeve, ki trdi drugače. Opravičil se je za stališče cerkeve do Galilela po 300 letih , vendar tako, da s tem ni blatil avtoritete bivših papežev. Resnično je bil to mož, ki se je zavedal, da je bil zadnji v liniji papežev in trudil se je privesti energijo cerkeve na nivo, ko bo pripravljena na spremembe. Ni se pa dotaknil najtežjih vprašanj, ki pa cerkev še vedno čakajo pred vrati. S tem se bo ukvarjal naslednji papež, mlajša oseba, katerega bo morda zgodovina poimenovala "grešni papež." Ne mislim grešni v smislu, da bi bil proti bogu, temveč v smislu, da bo nastopil proti zgodovinski tradiciji. Razburkal bo morje, tako kot so to delali preroki. Tudi Jezus, ki je bil židovskega porekla, je bil med Eseni poznan kot "brezbožni duhovnik." To pa zato, ker je nastopil proti judovski tradiciji in imel veliko moč nad tistimi, ki so mu sledili.

What you are is God's gift to you. What you make of yourself is your gift to God.

Vrba,

jaz sem samo prevedla Kryonov odgovor, brez svojih komentarjev. V kaj pa se bo RKC razvijala, pa bomo še videli. Včeraj sem poslušala dr. Stresa na TV. Zelo ortodoksno gledanje.

Moje osebno mnenje pa je, da bo morala RKC narediit nekaj na področju odprave celibata. Ravno okrog tega vprašanja je toliko slepomišenja, da to ni res. Zavrta seksualna energija se pri duhovnikih manifestira na žalost v mnogih sprevrženih oblikah. In to je ogabno. Pridigati eno, delati pa drugo. Sicer pa kdor je gledal film Sestre Magdalenke, bo vedel o čem govorim. Morda pa je to eno od vprašanj, s katerimi se bo moral ubadati naslednji papež.

What you are is God's gift to you. What you make of yourself is your gift to God.

<{POST_SNAPBACK}>Vrba,

. V kaj pa se bo RKC razvijala, pa bomo še videli.

In v kaj se lahko razvije staro nagnito drevo, ki ne daje skorajda nobenega užitnega plodu več, ampak samo veliko listja, od katerega pa ni nihče sit? Pameten gospodar takšno drevo poseka, še prej pa posadi novo, mlado drevo.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

:palec: ma, sm isto pomislu, k sm vidu une slike, k se clovk matru fulla :xx!:

mar bi ga ze zdavnaj zamenla, da bi clovk mal odgovornosti pustu in se tiste zadne trenutke prezivel v miru nekako. Sam sm bl vidu, da ag ne izpustijo ostali duhovniki in ne folk :inocent:

--------------

... želim mu miren in spokojen prehod  xrainbowx  xrainbowx  xrainbowx ... naj ga verniki že 'spustijo', da bo lahko dostojanstveno prešel na drugo stran mavrice ...

Hja 9 dni žalovanja... hm se še men zdi kar pomembna zadeva da krnaprej sam to po TV kažejo hja... kaj čmo... naj počiva v miru, sej se ne strinjam z cerkvijo, ampak stari stric mi je kar pr srcu, natrenutke nvem al ga znajo prav pokazat al karkol... rest in peace.... (pa še na dedija me spominja)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

ma ja, ucer gledam 1 film (sicer itak ni bil nevemkwa), uletijo spet reklame in po reklamnah kr odlomki o papezevem lifeu. :eek: kwa je to zdej?? ok, clovk vmr, naj pociva vmiru, sam zakwa morm jst zdej to gledat , ce gledam film :eek: :inocent: ni mi blo jasn; al sm jst u nekem nezavedenem in se ne zavedeam kaj se je zgodilo al pa mi kle neki mediji vsiljujejo da gledam!!! :eek: :inocent:

torej ali se vam zdi vprasanje na mestu?? = ali so mi mediji vsiljevali dogodek ali obratno - mi ozavescali, da je bil velik clovek in, da bi kao moral zalovati???

delni odgovor ze mal, sam me zanima vase mnenje? :inocent:

kaj torej mislite?? :inocent:

Načina, na katerega se je poslovil, ne bi resnično nikomur privoščila! Koliko sprenevedanja, licemerstva, zavajanja, mrhovinarstva ob njegovi smrtni postelji!

Zame je bil kljub vsemu le star in zelo bolan človek, ki bi zaslužil svoj mir in dostojanstvo ob prehodu iz tega sveta... in velikokrat sem v času njegove agonije zaželela, naj mu bo čim lažji prehod iz fizičnega v druge nivoje... in pomislila, da mu sicer dobronamerne molitve vernikov samo otežujejo ta prehod... zato sem novico o njegovi smrti občutila bolj kot olajšanje kakor kaj drugega...

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

to ja coccinelle :) se strinjam čist... hja ubogi stric dost trpljenja je meu zadnje čase... tud vse skp spet odpira vprašanje evtanazije pa smiselnosti zdravit nekoga v nedogled... čeprav je že na koncu.... in mu podaljševat trpljenje...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

<{POST_SNAPBACK}>Kaj mi podtikujes?

Tega jaz nisem napisala, ti pa ne znas drugace, kot da gres v napad?

Najprej premisliti, potem reagirati. Pomiri se.

ciao

Ma,hm, :eek: , pa saj ti nič ne podtikujam. Zakj sploh misliš tko? Saj je jasn, da sem jest to napisu.

In kakšen napad neki xnckrivx Mi sploh ni jasn, kaj misliš s tem. Pa saj sem mirn. Poglej x:)x . Vidš no. Sam mi ni tuki nič jasn. :eek:

Drugač pa, si lahk mal pogledaš na

http://www.j-lorber.de/kee/6/a-cathol.htm

Se delno nanaša tud na tvoj vprašanje o prerokbah glede obdobja, ki prihaja.

.

No, ne se kregat kdo je kaj rekel in ni rekel.

Tisti link na Lorberjeva videnja je krasen. Priporočam branje Lorberja tudi o drugih zadevah. Spomnila sem se na Sonce in Luno, npr. Nekoč je izhajajo v nadaljevanjh v Auri, če se ne motim. Mislim ,da imajo nekaj od njega v NUK.

Novi papež bo prinesel veliko spremembo v RK cerkev in prinesel velik prevrat med hierarhijo cerkeve  :palec: . Cerkev se mora sprijazniti z dejanskimi spremembami zavesti na našem planetu in se otresti starih energij ter se zavedati, da taka kot je, ne bo vzbujala interesa pri novih generacijah.

Točno tako. Tudi meni se zdi, dal ljudje čedalje manj verjamejo v cerkev in Boga. Zakaj x?x ...Zaradi napredka, pa miselnost ljudi se je spremenila. Včasih so bili ljudje tako Boga boječi, ker si določenih pojavov niso znali razložiti in so rekli pač, da jih Bog tako kaznuje.....

Danes pa je naša miselnost napredovala in nam ne morejo še kar istih buč prodajat.

Tud jaz pravim, da bo novemu papežu težko nadomestit prejšnjega papeža tudi v tem smislu, da je bil prejšnji velika osebnost in tega ne dosežeš tako zlahka.

V sili se človek prelevi v genija.

Yann Martel

<{POST_SNAPBACK}>Torej to ni moje besedilo in tvoja reakcija na to je temu primerna.

Sploh pa: Danes je treba drevesa sadit, ne pa sekat  :inocent:

Hvala za link, bom pogledala zvecer, ko bom imela cas.  x;)x

LP

Sem bil mal površen, sem res eno besedico premal zbrisu x:Ix

Se mi doma en jabuk suši, sem ga hotu požagat (ne posekat, sam se tko lepš sliš), da bo prostor za novga. Sem razmišlu tko po kmečk, da se drevo, ki ne rodi, poseka in vrže v ogenj. Ti pa pravš, da se dons sam sadi, nič ne seka. Ampak pol pa mlad drevo ne bo mu prostora. Zdaj pa res ne vem.. :eek: x?x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...