emanuel 4. april 2005 Prijavi Deli 4. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ta star drevesi bojo hin, zato bo teba kr naprej nove sadit, tako sem mislila. Tudi nisem do konca mislila, ja... sem menda dans popoldan cist na tiho tipkala Kaj pravis ti, da ko drevo ne rodi vec, da je za nic Kar daj "vrba" v google pa bos videl za kaj vse je vrba fajn. Ko RODNO drevje ne rodi več, je za v peč. Vrba pa nikol ne rodi užitnega plodu, torej ne spada pod "ko ne rodi več". Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Freya 4. april 2005 Prijavi Deli 4. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tudi meni se zdi, dal ljudje čedalje manj verjamejo v cerkev in Boga. Zakaj ...Zaradi napredka, pa miselnost ljudi se je spremenila. Včasih so bili ljudje tako Boga boječi, ker si določenih pojavov niso znali razložiti in so rekli pač, da jih Bog tako kaznuje.....Danes pa je naša miselnost napredovala in nam ne morejo še kar istih buč prodajat. Hmmm, ne bi rekla. Zakaj pa se dandanes ljudje v tako velikem številu zatekajo k raznim zdravilcem, horoskopom, verovanjem vseh vrst in oblik (tudi npr. joga, TM) ?In kako naivni so dandanes ljudje.... Še vedno se po naravnih nesrečah in podobnih zadevah pojavljajo razne razlage, ki temeljijo na tem ali onem prerokovanju, itd. Zanimivo je, da nekateri z vso ognjevitostjo zavračajo cerkveni nauk, Boga, oz. se imajo za ateiste, zraven pa v žepu stiskajo "srečni kamen"(ali kak drug predmet), ki naj bi jih obvaroval, jim prinesel srečo, pomagal shujšati, zagotovil srečo v ljubezni in na izpitu....ma kaj je to drugače kot pred stoletji ????? Tako da - ne se slepit, da smo se ljudje tekom stoletij kaj prida spremenili (tja v glavo mislim ) Samo vzemi v roke Shakespearja.... ko odstraniš vso viktorijansko navlako, ti ostane presenetljivo videnje družbe in posameznika ter njunih reakcij, ki so pretresljivo podobne (oz. enake) kot dandanes. Spremenile so se kvečjemu institucije, oz. strukture družbe. Te pa se, kot veš, spreminjajo zelo počasi in z majhnimi koraki. Citiraj SI SAPIS SIS APIS. http://www.clipartsalbum.com/cliparts/garfield/107450.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. april 2005 Prijavi Deli 5. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Zanimivo je, da nekateri z vso ognjevitostjo zavračajo cerkveni nauk, Boga, oz. se imajo za ateiste, zraven pa v žepu stiskajo "srečni kamen"(ali kak drug predmet), ki naj bi jih obvaroval, jim prinesel srečo, pomagal shujšati, zagotovil srečo v ljubezni in na izpitu.... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Vsak dan umre tisoce ljudi, tudi zaradi lakote pa komu mar? Tudi papezu ni bilo mar...Ce bi denar, ki bo sel za ta show namenili tja.. bi jih vsaj nekaj ostalo se zivih.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vsak dan umre tisoce ljudi, tudi zaradi lakote pa komu mar? Tudi papezu ni bilo mar...Ce bi denar, ki bo sel za ta show namenili tja.. bi jih vsaj nekaj ostalo se zivih.. Ja koga pa brigajo ljudje tam nekje bogu za hrbtom žal je tko.....ljudje k se v življenju niso brigali za papeža pa zdej ful žalujejo....pa moljo zanga...mislim sej je bil kul pa to....sam pač...bil je pa je šel...zdej bo pa pršu drug... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 mogoče celo bo črnc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>mogoče celo bo črnc Ha ha ha...si pa faca to je glih tk kt bi američani črnca za predcednika zvolli...bi rajš sami sebe u rit ugriznli... sicer pa.....pustmo se presenetit.... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 mogoče bo pa naše gore list; sem ujela danes po radiu, da je v oporoki imenoval nekoga, ki naj bi ga nasledil. In potem sem ujela ime enega kardinala, naših korenin, tako da... ja, pustmo se presenetit. In ko je bilo govora, da naj bi bil bolj toleranten do žensk v duhovništvu, pa splava itd.. no skratka v moji domišljiji sem že vidla žensko papežico, tam enkrat čez kakih 30 let Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Moram tole pripomnit - ogabno, na kozlanje mi je slo, ko so rekli na TV nekaj takega:"Ponovno se javljamo s PRIZORISCA (!!!!!!!! :xx!: ) v Vatikanu".Vec dni po papezevi smrti - se vedno voluharsko 'javljanje' in podobno.OGABNO. S prizorisca, caplji. cesa? smrti? govedarsko! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Moram tole pripomnit - ogabno, na kozlanje mi je slo, ko so rekli na TV nekaj takega:"Ponovno se javljamo s PRIZORISCA (!!!!!!!! :xx!: ) v Vatikanu".Vec dni po papezevi smrti - se vedno voluharsko 'javljanje' in podobno.OGABNO. S prizorisca, caplji. cesa? smrti? govedarsko! Zato pa je bolš nč televizije gledat pa bit butl pa nč vedet za ka se gre...se ti vsaj želodec ne obrača......kako je lepo biti glup... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Ja, saj, sam cist odrezana pa tud nocem bit... :|| Res je bedno - vlecejo zgodbo, ki je je konec, sam da 'dogaja'.Prizorisce, scena, show, folk... :||| Tjazy, imas prav - mar bi ta silni cash rajs v ljudi, ce je skoz govora (hinavsko) o slednjih, pa o medsebojni ljubezni, socutju. Malo morgen, v bistvu. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Crnc? Ja.. ali pa bojo kaksnega budista povabili.. mogoce celo mohamedanca..Sem mimogre ujel, da se je papez zavzemal za prijateljske odnose z drugimi religijami, kar bi ocenil za najbolj pozitivno njegovo dejanje, ce je to bilo sploh res.. ker cudno se je to, da se zavzemas, da bos prijatelj z nekom, ampak nisi pa pripravljen mu stopiti nasproti s tem ,da opustis nekatere idiotizme.. kot na primer, da je tvoja vera edina pravilna edina resnicna in podobne otrocarije.. Ce to trdis in hkrati trdis, da si pripravljen na spravo z drugimi religijami, je to zame le sprenavedanje.. ki pa jasno ima nek motiv.. Todika.. "Moliti zanj.." Celo sam je omenil, da je potrebno molit zanj.. To je zanimivo iz vec vidikov.. Prvic.. ce clovek rece, naj ljudje zanj molijo.. potem ime nekaj slabega na vesti..Drugic.. ce on nima zagotovljene vstopnice za nebesa.. kdo jo potem ima?Tretjic.. clovek ki se je vse zivljenje ukvarjal s s samimi "dobrimi" stavrmi.. ucil in pridigal kako ziveti.. se na koncu sreca s pohlepom?!? Stara mamca, ki je vse zivljenje delala.. skrbela za otroke.. ljubila moza.. poljubila prasicka in kravice.. ceprav jih je kasneje pojedla.. njej se ziher ne bi porodila ideja, naj kdo moli zanjo.. Ni osnov za kaj taksnega! Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Todika.. "Moliti zanj.." Celo sam je omenil, da je potrebno molit zanj.. To je zanimivo iz vec vidikov.. Prvic.. ce clovek rece, naj ljudje zanj molijo.. potem ime nekaj slabega na vesti..Drugic.. ce on nima zagotovljene vstopnice za nebesa.. kdo jo potem ima?Imas point, sam po mojem ni tko misljeno blo; po mojem je nekak mislil, naj se zlijemo z njim v tem stosu, duhu, ki ga je ucil oz. fural, ker ko ga ne bo, ne bomo vec mogli molit 'Z NJIM', tako naj molimo 'ZANJ'.No, morda je tako mislil... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Naenkrat je toliko skoncentriranega govora o tem, kako velik, srčen mož se je poslovil od nas.. in sem se zalotila, kako da tega jaz nisem opazila? In sem se potolažila z mislijo, da pač nisem bila tok v teh "vodah". Sprašujem pa se, zakaj pa sem v življenju opazila in začutila nekatere druge srčne može (in žene valjda), ob katerih sem začutila silno energijo, pa ob njihovi smrti ne bo pol milijona ljudi žalovalo--- dejmo bit resni in iskreni: koliko je življenje enega človeka bolj vredno od življenja drugega?? Vse, kar se zdaj izvaja ob Papeževi smrti, je zaradi protokola. Avtomatizem. Na žalost. Šou je ratal, se strinjam. Italijanski hotelirji si manejo roke. Posloviš se lakho tudi na daljavo. Bog že ve. In šteka. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Mogoce.. No zdaj je vsekakor prepozno.. prej bi ga morali vprasat, ko je bil ziv. Zdaj ko je mrtev lahko celo svetnik postane.. Ziv ne mores biti svetnik.. Kako hecno in bedasto. isem pa nic slisal, kako je bilo na njegovem pogrebu.. Hmm?! To je pa brez posebnega showa minilo.. Pohvalno v bistvu.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Tjazy, to bo šele v petek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>... Vse, kar se zdaj izvaja ob Papeževi smrti, je zaradi protokola. Avtomatizem. Na žalost. Šou je ratal, se strinjam. Italijanski hotelirji si manejo roke. Posloviš se lakho tudi na daljavo. Bog že ve. In šteka. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Tjazy a ni pogreb šele v petek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Sej veš tjazy kk pravi krščenska vera: eden in edini pravi bog....in papež kot "šef" pač ne more dopustit možnosti da je še kaka druga vera oz. bog...kk bi pa to zgledalo... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Kako v petek? A ni ze vec kot 3 dni mrtev? A je on kaj posebnega v tem smislu? A je vedel in se je strinjal, da ga bojo izkoriscali vec kot tri dni? Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 men je full bedno da so ga izmozgaval do konca, po moje ma rad človk ko je že tak bogi tud mir, pa ne verjamem, da se je on silil, da je mogu še kr v tisto opravo se spravit pa mahat pol dol folku. Po drugi strani je bil pa v taki inštituciji pa se je mogu svojim podredit. Do konca.Ja in to kr folk ne more brez tega "služenja na primeru". Treba situacijo izkoristit do konca. Po drugi strani pa je full ljudi, ki želijo tja it in se poslovit od papeža, kot da jim bo to neko zveličanje prnesl. V bistvu isti z istimi. Sam tko v ozadju ko se to dogaja, pa se mi zdi ma sej to ni res.. drgač se me pa itak ne tiče. Torej mi gre na živce pa mi ne gre..Vsakga pa čaka na koncu smrt, pa če jo tak star dočaka in da so ga mel radi je bilo njegovo življenje tak izpolnjeno in je svoj smisel dosegel. Tega pa vsi ne. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sej veš tjazy kk pravi krščenska vera: eden in edini pravi bog....in papež kot "šef" pač ne more dopustit možnosti da je še kaka druga vera oz. bog...kk bi pa to zgledalo... Torej ni bilo storjeni NIC.. da bi se religije zblizale.. Ce ljubis enega cloveka.. potem ljubis tudi njegove karakteristike in zelje.. in hotenje.. Ce zelis postati prijatelj z neko religijo.. moras privzeti njene ideje.. Ce bi se dve religiej resnicno zelele zblizat.. bi prav "tekmovale" katera bo prva in vec zadev prevzela od druge religije.. ne pa da so ji svoje ideje celo SVETE!??!?! To je cisti egoizem in flancanje o prijateljstvu, da izpades lepsi.. ker si pohlepen po novih clanih, da ti bojo filali blagajno.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 saj ne gre sam za blagajno, gre za moc, vpliv... tudi... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Kar se religij tiče.. upam, da bojo vse enkrat bolj tolerantne do LJUDI. Kake svinjarije je krščanstvo delalo v imenu samega sebe, pa boga. Papeži so se mešal tam kjer jim ni mesto, načrtoval umore, spletke, da bi "svoje" kandidate postavil na prestole, da bi imeli še večjo moč. Upam, da bo kdaj to zvodenelo, pa tud v drugih religijah, kjer so v tem času v taki skrajni fazi. Več slabega kot dobrega so religije prnesle kot vsak kamen, če ga v žepu nosiš pa tud, če je bil kdaj že komu v glavo vržen. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Torej ni bilo storjeni NIC.. da bi se religije zblizale.. Ce ljubis enega cloveka.. potem ljubis tudi njegove karakteristike in zelje.. in hotenje.. Ce zelis postati prijatelj z neko religijo.. moras privzeti njene ideje.. Ce bi se dve religiej resnicno zelele zblizat.. bi prav "tekmovale" katera bo prva in vec zadev prevzela od druge religije.. ne pa da so ji svoje ideje celo SVETE!??!?! To je cisti egoizem in flancanje o prijateljstvu, da izpades lepsi.. ker si pohlepen po novih clanih, da ti bojo filali blagajno.. Zato pa jaz ne priznavam nobene vere...spoštujem pa zarad tega glih tk vse ljudi...če nekdo izpoveduje neko vero,naj jo, sej nobena ni slaba, sam ko noben ne živi po tem kar neka vera uči...žalostno...me zanima kolk ljudi bi se odločlo za duhovniški polic če bi mogli okol hodit bosi, peš, pomanjkljivo oblečeni, brez kakršnekol lastnine, če bi mogli maševat nekje na polju pod lesenim križem... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.