Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Ja to imas pa prav.. Simpl je z zlatim kelihom v roki pridigat o skromnosti.. Mahivar recimo pa ni bil samo bos.. ampak je gol hodil po svetu. Za njih je pa golota prverznost.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 ja sej...jezus je tud skromnosti učil....res čudno da so si cerkve največ bogastva nagrable.. Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>To kar ti zdajle racunas sigurno ni Bogov koncept, kaj? Fajn da ti to boljs ves, kot vsi drugi sposobnezi. A si ze kandidiral za antikrista? Vsi gledajo samo tisto, kar ni bilo mogoce izpeljat; noben pa ne gleda kolk se je dobrega naredilo. saj sem rekla, da je druzba mnogo mnogo posameznikov. A bi ti boljse naredil, Tjazy? Vsak zase najbolš ve......pa smo spet pr toleranci in spoštovanju mnenja posameznikov......k jih je v družbi mnogo, mnogo... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Vrba.. in zakaj si ti prizadeta, ce imam jaz taksno mnenje? Kaj se to tebe konec koncev tice?Nazaj v grupni seks.. tam sploh se nisem nikoli bil... Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Freya 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 uf, nism se nameravala v tole meshat, pa vseeno... <{POST_SNAPBACK}>Kar se religij tiče.. upam, da bojo vse enkrat bolj tolerantne do LJUDI. Kake svinjarije je krščanstvo delalo v imenu samega sebe, pa boga. Papeži so se mešal tam kjer jim ni mesto, načrtoval umore, spletke, da bi "svoje" kandidate postavil na prestole, da bi imeli še večjo moč.. Tudi Cerkev je zgolj ena izmed institucij. Ima svoje korenine, svojo zgodovino, svoje kikse in napake ter svoje pozitivne plati. Vse to je posledica človeškega faktorja - ljudje smo zmotljivi, delamo napake, tut papež jih je zagotovo, zato bi bilo UTOPIČNO ptičakovati, da bo Cerkev ena popolna institucija, polna svetnikov in golonogih duhovnikov, ki bi hodili po zelenih ravnicah, se hranili od miloščine in oznanjali krščanski nauk.Je pa bil en tak - Frančišek (ampak to je že druga zgodba). Torej, kaj hočem povedati - pomisli malo na institucijo Države. Tudi to naj bi bila idealna (če bereš ustavo in razne teoretike ter nenazadnje, če poslušaš visokoleteče izjave politikov) struktura, pa vendarle vsi vidimo, da ni. Smo pa vseeno del nje. Pač sprejmeš tudi njene pomanjkljivosti, ki jih zagrešijo določeni posamezniki - saj to je vendar del njihovega učenja in izpopolnitve na tem svetu. Citiraj SI SAPIS SIS APIS. http://www.clipartsalbum.com/cliparts/garfield/107450.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Todika, ce nekdo drugega obsoja mafije in podobno, kje je tu spostovanje in toleranca?Daj nahaj - Joj a si ti že od rojstva tok zadrta a si na kak poseben tečaj hodla za to? To skoz trobim pa ne zakopčaš kar se mafije tiče moje mnenje, ne obsojanje sam mnenje, nobenga ne obsojam k zaenkrat še ni sam bog iz kake gore sestopu pa reku da mam pravico kogarkol obsojat....sam ni ti trba napadat ljudi u stilu ja si spet ti najbolj pameten pa take...sej se ti ni trba z vsem strinjat kar gdo ven butne, sam bo pa dost bolš izpadlo če boš rekla jaz pa ne mislim tako, jaz pa mislim tako pa tako......sej za to so pa taki forumi ane da vsak pove svoje mnenje, kaj si misli, pol se pa mogoč gdo kje najde.......bi blo bol tuga če bi vsi isto trobli... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Todika, ce nekdo drugega obsoja mafije in podobno, kje je tu spostovanje in toleranca?Daj nahaj - Ej.. caki.. a moram jaz bit spostljiv in toleranten do poveljstav katolikov? Zakaj? Pismo.. v tisti temi o Zevsu ali kaj je ze tisti tip, pa si me obsodila ker sem bil toleranten do njega.. in rekel ,da so se punce same odlocile iti k njemu.. Odloci se.. kaj hoces od mene.. Kle me napizdujes ker nisem tolernaten.. tam si me napizdla ker sem bil toleranten.. Pozabla si povedat, da moram biti toleraten samo do tistaga, do cesar si ti.. Kje pa je toleranca in spostovanje katolikov do drugih ljudi, ki mislijo drugace? Ce se ne ves, jih se danes koljejo po Afriki, ker nekatera plemena nocejo svoje vere zamenjat za njihovo. In papez je to vedel.. Opus dei to ve! Pa nimajo nobene tolerace... Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 če si pa ekstremist...hja, ne more bit drugače... zmeraj te bodo .... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Mimogrede.. kje je toleranca katoliske mafije.. ko so dali ubiti nekaj skofov, ker so hoteli izdati vatikansko banko, ki opere najvec mafijskega denarja na svetu? Kje je toleranca katolikov do homoseksualcev? Pomisli kako se oni pocutijo, ko po TV poslusajo razne Rodete in podobne cvetke, ko jih obsojajo zaradi tega.. pa si nic ne morejo.. Niso sami zeleli biti taksno.. Kot bi otroka obsojal ,ker se je gluh rodil.. Ne ti meni o toleranci in spostljivosti lepo prosim.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Me zanima gdo tule podtika.... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Vrba.. VSI pravijo pri masah, da bojo ljudje sli v pekel, ce ne bojo delali tako kot oni govorijo. Verovali v tega boga, ki kaznuje.. in podobno.. Nisem se slisal duhovnika, ki bi rekel... Zivite po sveji vesti.. in ne bojte se pekla.. kar je najmanj, kar bi pricakoval.. od taksne religije.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tyasi, od kod pa ti to ves? Kdo pa si ti? Jaz se nisem videla homosexualnega otroka. Pa cetudi tule izgleda, kot da bi navijala za katerokoli stran, jaz vem koliko je bilo tudi napak v cerkvi... sem se srecevala tudi s takimi primeri... sploh nisem partajicna.ampak jaz ne morem trdit, da so vsi taki - kako to ne zastopis. Zakaj beres samo tisto, kar ti hoces in posplosujes tisto kar si ti bral ali cul. Vidiš...spet TI VEŠ.....a s bla zraven, od samga začetka cerkve verjetno da VEŠ...a mogoč ti misliš...je velka razlika....Pa noben ne trdi da so vsi taki...sam izjema pač potrjuje pravilo....včasih so take izjeme ki so hotli učit in živet dejansko tako kot vera uči obsodli da so heretiki in jih sežgali na grmadi....dans ni pa nič bolš.... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Pa dobro Vrba.. ce tako moti ta izraz "VSI" Ne vsi.. evo.. ne vsi.. Eden ali pa dva, mogoce trije.. med stotimi ne verjamejo v te dogme.. in tudi v pekel ne.. ampak se tile tega ne smejo na glas povedat, ker bi jih izkljucili in potem bi bilo treba delati za obstoj. Ziher pa je to, da tisti, ki je resnicno veren... ne more biti duhovnik, ne more biti administrator v Vatikanu.. ne more biti papez... niti skof ne.. Ker ce se ukvarjas z vsem tem sranjem.. kje je potem prostor za tvojo osebno vero? Ni ga.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 sam neki... ... smo rekli, zakaj ne pusti se cloveka V MIRU in dostojanstveno oditi... ne glede na... A je primerno - tole predrkavanje v taksni temi?O veri, institucijah... itd. smo se, se in se najbrz se bomo prickali v drugih temah... Ne se kregat, skratka. SO-CUTJE. pa ne glede na to, ali pravi to papez, dalaj lama ali pa janez iz Hercegovscaka (vsakdo od teh mora pac se zavedat tega pojma, so cutje). Ali znamo so cutit? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 VrbaImam pa cisto resno vprasanje zate.. Zakaj te je to prizadelo? Kaj v resnici je tole prizadelo v tebi.. In se ti opravicujem, ce sem povzrocil, kakrsnekoli neprijetnosti v tebi.. ampak zdaj ni cas.. za fait.. zdaj raje analiziraj kaj v tebi je v resnici prizadeti in zakaj.. To metodo sam uporabljam in meni je OK.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 Ja Marsa raes bi se lahk v kako drugo temo spravli sam debata pač tko nanese....ne morš kr tko napadat ljudi k so svoje mnenje povedli.... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}> vi kar kradite in ubijajte, se ni treba nic bati, da boste kdaj nesrecni zato. A sem zdaj razlozila dojemljivo? A rabi clovek groznjo, da ne krade in ubija? Mas ljudi za take idiote? A tisto cemur pravimo VEST.. ZAVEST.. ni dovolj modro, da bi vedelo kaj je dobro zanj?? Pa itak.. tisti ki hoce ubijat bo ubijal.. tudi ce mu postavis pekel.. ker potem bo pa v imenu boga ubijal.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>sam neki... ... smo rekli, zakaj ne pusti se cloveka V MIRU in dostojanstveno oditi... ne glede na... AAli znamo so cutit? Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja Marsa raes bi se lahk v kako drugo temo spravli sam debata pač tko nanese....ne morš kr tko napadat ljudi k so svoje mnenje povedli.... sm pozabla rečt....to je glih tk k če bi en reku da mu niso hruške všeč, da so mu bolj pomaranče, jaz bi ga pa napadla ..e pa ti si butl, pojma nimaš ka gvariš, bom pa ja jaz vedla da so hruške bolše.... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, me moti, ker so to besede absolutnega pomena in se ne sme nepremisljeno z njimi metati, ker vplivajo tudi na druge ljudi. Enkrat so vplivale na tebe, da se zdaj tako izrazas NO, zdaj zveni to ze malo drugace pa si res clovkSam tisti "ziher" tudi ni 100%, verjetno niti 1%, le da verni ljudje nimajo toliko vpliva, da lahko spremenijo svet. Pa da marsikaj tudi narobe verjamejo, pojmujejo, razumejo. Ja, kje je prostor za tvojo osebno vero? V tebi. Pa ne verjemi zdaj spet nekaj narobe, da je mene prizadelo. enostavno mislim da ni okay, da se posplosuje in podtikuje. Samo to je, ker vidim posledice nekih vzrokov. Nic drugega. Tyazi, zemlja je spet okrogla. Heee.. ok.. bom drugace rekel.. Vsi ki imajo MOC.. In itak od zacetka ze tako mislim.. in vedela si, da na njih mislim.. stare mamce ki hodi v cerkev nimam v mislih.. ceprav je katolik. Tudi prej je bila Zemlja okrogla... Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 pa sej ne morem verjet...a že ne boste tiho Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>uf, nism se nameravala v tole meshat, pa vseeno...Tudi Cerkev je zgolj ena izmed institucij. Ima svoje korenine, svojo zgodovino, svoje kikse in napake ter svoje pozitivne plati. Vse to je posledica človeškega faktorja - ljudje smo zmotljivi, delamo napake, tut papež jih je zagotovo, zato bi bilo UTOPIČNO ptičakovati, da bo Cerkev ena popolna institucija, polna svetnikov in golonogih duhovnikov, ki bi hodili po zelenih ravnicah, se hranili od miloščine in oznanjali krščanski nauk.Je pa bil en tak - Frančišek (ampak to je že druga zgodba). Torej, kaj hočem povedati - pomisli malo na institucijo Države. Tudi to naj bi bila idealna (če bereš ustavo in razne teoretike ter nenazadnje, če poslušaš visokoleteče izjave politikov) struktura, pa vendarle vsi vidimo, da ni. Smo pa vseeno del nje. Pač sprejmeš tudi njene pomanjkljivosti, ki jih zagrešijo določeni posamezniki - saj to je vendar del njihovega učenja in izpopolnitve na tem svetu. Sad but true! Je res, samo jst še vedno nč dobrega ne mislim o religiji na splošno..Religija je opij za ljudstvo, tko kot komunizem, tko kot vsaka taka veja al oblasti al česa drugega, mi je vse ok in prav, dokler je v uporabi posameznikov, ki se ne grupirajo in prepričujejo druge posameznike v edino svoj prav ter terorizirajo množic s tem. Seveda je vsak človek zmotljiv, priznavam to, ampak to mora vedet tud sam in fajn je da tud vera oz. v tem primeru Cerkev kdaj mal klone.Ups. Ne glede na katerkol odgovor na tole bom jst zdej tih. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sad but true! Je res, samo jst še vedno nč dobrega ne mislim o religiji na splošno..Religija je opij za ljudstvo, tko kot komunizem, tko kot vsaka taka veja al oblasti al česa drugega, mi je vse ok in prav, dokler je v uporabi posameznikov, ki se ne grupirajo in prepričujejo druge posameznike v edino svoj prav ter terorizirajo množic s tem. Seveda je vsak človek zmotljiv, priznavam to, ampak to mora vedet tud sam in fajn je da tud vera oz. v tem primeru Cerkev kdaj mal klone. Vera ni nobena sama po seb slaba- no kake une čudne sekte...ajd-.. tud s komunizmom kot idejo ni nič narobe, zlo fajn se sliš vse skup, slabo pa to rata zarad ljudi, k se iz ene stvari k bi naj bla dobra okoriščajo, cerkev kot ustanova je pa od pamtiveka navajena da ma oblast zato pa zdej težko klonejo, narod bol s svojo glavo razmišla, včas pa ni blo tko, navadnega človeka so lahk nasrali kar so hotli.... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Misty 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vera ni nobena sama po seb slaba- no kake une čudne sekte...ajd-.. tud s komunizmom kot idejo ni nič narobe, zlo fajn se sliš vse skup, slabo pa to rata zarad ljudi, k se iz ene stvari k bi naj bla dobra okoriščajo, cerkev kot ustanova je pa od pamtiveka navajena da ma oblast zato pa zdej težko klonejo, narod bol s svojo glavo razmišla, včas pa ni blo tko, navadnega človeka so lahk nasrali kar so hotli.... Drži Citiraj V sili se človek prelevi v genija. Yann Martel Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Omeed 6. april 2005 Prijavi Deli 6. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Moram tole pripomnit - ogabno, na kozlanje mi je slo, ko so rekli na TV nekaj takega:"Ponovno se javljamo s PRIZORISCA (!!!!!!!! :xx!: ) v Vatikanu".Vec dni po papezevi smrti - se vedno voluharsko 'javljanje' in podobno.OGABNO. S prizorisca, caplji. cesa? smrti? govedarsko! Ja Marsa, tudi zaz sem si rekla: Ogabno! Ampak saj ves tisto: dajte nam kruha in iger. Citiraj What you are is God's gift to you. What you make of yourself is your gift to God. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.