Skoči na vsebino

Lidija Asta

smrketa

Recommended Posts

ja, sej, zakwa bi pa mogl vedet sploh!? :inocent: x:o)x

a zato, da se pasejo umovi... pomoje kr una varianta o izlivu custev skozi besede kr velja no. x;)x

se mi itak ne zdi vredu, da bi kle pisu kej vec kakor ze sem. celo to kar sem je morda prevec (evo, mi je tocno zdele neki monitor kar zaropotal, kar nikoli ne pocne x;)x ).

se kr poslavljam raj iz te teme.

Deli na socialnih omrežjih

kaj bi blo pa drugac?

O sai babi je desetine PRICEVANJ (resnicne zgodbe z imeni in priimki), pa je nepomembno ocitno, da se to ve.

V najpodrobnejse podrobnosti.

Pa se o njem se vedno govori kot o svecu.

Tule ja pa zgodba taka; oni ki nimajo nic za povedat, so pac tih, oni, ki bi pa imel kaj, so pa tih, ker je to dost normalna psiholoska fora... ko gres skozi doloceno obdobje, fazo, v lajfu, ko zakljucis s tem prehajanjem, hkrati z njim pustis za sabo tud terapevta, psihologa... vse iz tega obdobja.

Bodisi ker je bilo bolece ali drugace usodno, bodisi ker je za koga morda se zdaj, ali pa preprosto ker je ze tolk cajta minilo in so sli dalje.

krozijo pa razne zgodbice, kot povsod in vedno, pa folk zanima...

men je recimo v zvezi s tem kar ene par folka pisal na urednistvo (ze zdavnaj, pred leti, se pred forumom, se mi zdi al pa cist v zacetku), tako da mi je mal jasno, za kaj gre - vendar jasno ne morem o tem govort.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

xDDx Da ne bi več pljuvali po osebi, ki vam nič ni naredila, še manj škodila....za sebe pa Veliko naredila :2src:

NISEM GURU

Pogovor z umetnico Mirando Rumino

Kaj menite o fenomenu gurujevstva pri nas in ali ste sami sebe kdaj dojemali na ta način?

Ne razmišljam na tak način in se tudi ne vključujem v nobena gibanja. Do leta 1994 sem bila aktivna članica društva YAM. V glavnem živim precej odmaknjeno od vsakodnevnega sveta, nimam televizije in ne spremljam slovenskih medijev. Informacije dobivam izključno z interneta, pa tudi preko prijateljev, strokovnjakov, ki so informatorji za posamezna področja. Drugače pa je v sedanjem času elektronski medij zame nujnost, digitalnost pa ekološkost in ekonomičnost.

Z duhovnostjo sem opravila do leta 1992, ko sem izdala avtobiografijo Lidia.

xsrcx

Lani sem za knjigo našla ameriškega založnika in sedaj jo lahko v elektronski obliki berejo povsod po svetu. Tudi na dlančniku. Sem v povezavi s svetom, imam svojo spletno stran, ki jo redno posodabljam in s katero se predstavljam vsem – www.mirandarumina.com . Če kdo najde zase kaj koristnega, sem zadovoljna, drugače pa sebe nikoli nisem čutila kot učitelja ali celo guruja. Na svetu je veliko posameznikov, ki so mi po duhu blizu in ki jim zaupam, kot na primer Sai Baba in Babaji, pa tudi Njegovo svetost Dalaj Lamo spoštujem iz vsega srca, budizem mi je blizu.

Nekoč sem znanemu Slovencu naredila majici z grafikama in motom “Do not follow me, I am lost, too.“ Ker mu je bil blizu moj moto.

xDDx

Ali ljudje, ki vam na tak ali drugačen način sledijo v življenju, uresničujejo svoje ali vaše motive oziroma kako bi vi opredelili ta odnos?

Ljudje mi ne sledijo – poznam veliko zanimivih ljudi, a imam zelo malo stalnih stikov z njimi. Vsako leto jih povabim na večji umetniški projekt, ki ga gradim v odmiku in ga nato raztresem po svetu. Kot pravim, estetika, ki jo gojim, lahko da koga navduši in oplemeniti, lahko koga inspirira, lahko tudi pusti praznino za sabo.

Tudi moja hči je bila vzgojena v popolnoma svobodnem duhu in je kmalu zlezla iz mojih okvirov. Zagotovo je lep primer kar prezgodnje osamitve od mene. “Live and let live“ – sledim naravi in njenim ciklusom, sem kreativna in odprta za sodobno družbo, ki ji zagotovo pripadam. Svet je v celoti povezan in sama sem njegov aktivni del.

x:)x

Je znotraj tega obstajala in obstaja kakšna možnost zaslužka?

Za svoje delo tako kot vsak prejemam plačilo. Nekaj let sem svoja umetniška dela izmenjevala s podjetji in posamezniki in sem živela v svetu skoraj brez denarja, kar je bil zelo uspešen, pa tudi zabaven umetniški projekt.

:palec:

Kako sami imenujete vaše delo?

Sem slikarka in v zadnjem času predvsem kiparka, umetnost pri meni nima imena in nimam rada nalepk in omejitev

x^x Jaz sem srečna da mi je dano bilo se spoznati z NJO.....hVALA .. da je .. xDDx x:)x le čevlje sodi naj kopitar... x:px :xx!:

<{POST_SNAPBACK}>... več pljuvali
mislim da je to mal mim, cist totalno posploseno...

par besed kakega redkega posameznika je imelo morda grd prizvok....

Nikakor pa to ne pomeni, da 'smo' pljuvali - torej kar v en glas - razen ti si pa seveda izven.

je pa lepo, da siris dobro. sam s tem, da reces - vi pljuvate, se ti zdi, da je cist vse ok?

men se ne zdi - zato sem se vtaknila, ceprav ti lohk zatrdim, da je moj um povsem hladen in miren. x:Xx :2src: x:)x x;)x x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>mislim da je to mal mim, cist totalno posploseno...

par besed kakega redkega posameznika je imelo morda grd prizvok....

Nikakor pa to ne pomeni, da 'smo' pljuvali - torej kar v en glas - razen ti si pa seveda izven.

je pa lepo, da siris dobro. sam s tem, da reces - vi pljuvate, se ti zdi, da je cist vse ok?

men se ne zdi - zato sem se vtaknila, ceprav ti lohk zatrdim, da je moj um povsem hladen in miren.  x:Xx  :2src:  x:)x  x;)x  x:Dx

x^x ja zakaj pa ti vse osebno jemlješ ? vse preveč je zamer tuki gor, vsak nekaj reče in je že nepravilno razumljen, torej bom pa jaz jasna in glasna, leti na smrketo... ok.. x:Dx :vragec: x;)x

ne osebno, pac pa - ce reces vi v drugi osebi mnozine, smo to vsi tule razen tebe...

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>saj ... in potem se vedno nic ne vemo, kaj TAKEGA se je dogajalo ali kaj TAKEGA zdaj ta zenksa pocne, da o njej toliko besed  :o|o: ... je koga poslila? mucila? zazgala na grmadi? komu otroka ugrabila? komu hiso zazgala? ... al sam knjigo napisala, ki je enim cist brezvezna  xnckrivx

v bistvu tak misteriozno vse pol tisti povejo ko neki kao "vejo", da je res pol tko mal wird ne,

ko bi sej tih bli, če ni nč od nč pol povedanga, že dober, mi tud ne bomo povedal, če bomo kdaj kej vedl, ko se nobenga ne tiče... x:px x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

Iz tega povedanga, sklepam, da gre za osebo ki je al pa živi drugačno življenje od drugih, zadovoljna sama s seboj, pa tud za favšijo pa nerazumevanje okolice, da s tem ko mal brca v duhovne sfere pa v take zadeve, ki bi komu lahk bli hobi, ne preživetje, še prav fajn služi zraven..

Ja, fajn, ne.

Če je pa komu kej slabga nrdila, je pa itak karma za to da pošlihta vse... x;)x

Mushi

ma ja, saj je res brez veze, kot je pac se peljala zadeva.

Mah, vsaka tema ma moznost, da se razvije... ne sam tu kot tema na forumui, ki se jo obravnava, pac pa tud ta, ki se jo recimo zivi. :)

No in kot imamo na forumu kako drugo temo, ko morda skozi razna prepucavanja al kaj jaz vem nekako se izlusci neka luc, nek point, bi lahko bilo tud tu tako.

saj smo ze ugotovili, da imamo velik poimenskih tem...

Ta in oni bioenergetik, terapevt... nekateri furajo s polaganjem rok, nekateri s sexom, nekateri pa imajo bolj prefinjene energije oz. delujejo na drugih energetskih podrocjih, pa jih je kot take tudi tezje tako opredeliti kot podati nekomu drugemu bistvo takega delovanja.

*3/4 je pa seveda res v glavnem predsodkov, fousije in podobnega... Tolk kolkr mas (vecina) stika z njo, je simpaticna bejba, posebna... tud privlacnega videza, v bistvu je prav cedna in tud zanimiva oseba...

Ostalo pa... pac, pocne stvari, saj ni treba, da nam je vsec... vseeno je... ce ti je vsec in te preprica, 'kupis', ce pa ne pa ne.

Torej ni treba da kar vse hitimo 'kupovat', po drugi strani pa spet ni nobene potrebe, da bi bili pretirano kriticni do necesa ali nekoga, ki/ce nima nikakrsne zveze z nami.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>ma ja, saj je res brez veze, kot je pac se peljala zadeva.

...... nekateri furajo s polaganjem rok, nekateri s sexom, nekateri pa imajo bolj prefinjene energije oz. delujejo na drugih energetskih podrocjih, pa jih je kot take tudi tezje tako opredeliti kot podati nekomu drugemu bistvo takega delovanja.

S SEKSOM, a terapevti.. x?x x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

ho ho ho... x:o)x kao od boga blagoslovljen.. :vragec:

Mushi

ja no, sem poenostavila, sam to v bistvu Zven pocne.

Picasso

KAJJJJJJJ???

A to mamo kje na forumu, kej napisanega o tem, glede na to da je tole o tejle Mirandi tema? A to, a kej takega celo res obstaja, pha.... zdej si me pa fulll zainteresirala, ne da bi JST to probala, sam da folk dejansko kej takega počne, pa pol kdo tej zadevi nasede? :eek: Kaj pa "zdravi" neplodnost? x:o)x

* aha tole potem tkole označiš, če še kej pol napišeš, bom jst tudi tako! x;)x

Da b tale Zven men v roke pršu, bi Zvonček ratu! :vragec:

Mushi

<{POST_SNAPBACK}>xDDx Da ne bi več pljuvali po osebi, ki vam nič ni naredila, še manj škodila....za sebe pa Veliko naredila :2src:

x:Dx x:Dx Ne me farbat!! Ti misliš, da mi boš svoje mnenje vsilila in mi celo preprečila, da povem, kar si mislim???? In tisti, ki je tebi OK, naj bi bil še meni al kaj???? :xx!: Halo.

<{POST_SNAPBACK}>x^x  vse preveč je zamer tuki gor, vsak nekaj reče in je že nepravilno razumljen, torej bom pa jaz jasna  in glasna, leti na smrketo... ok.. x:Dx  :vragec:  x;)x

Ma, dej, nehi, lepo te prosim ... "Vse preveč zamer je tuki gor". Kaj se pa ti usajaš? A sem tebi kaj rekla? Aha, ti pa ne jemlješ stvari osebno, sploh ne. Če bi bla tako spucana, kot si očitno domišljaš, da si, bi si mislila: naj govorijo, kar hočejo, jaz si tudi svoje mislim in to je dovolj ... Pa kar planeš. In še to: moje zamere tebe prav nič ne brigajo. Sploh pa tu ne gre za zamero, ampak za nestrinjanje z nekom, da te nekdo odbija, ti ni všeč on, njegovo početje itd. A bi mi po tvojem moralo bit????? :xx!: :xx!:

<{POST_SNAPBACK}>x:)x smrketa tvoje pisanje je tvoja osebna izkaznica xDDx samo toliko o tebi x^x glede Lidije pa sem si drznila KER JO OSEBNO POZNAM xsrcx  x;)x Ko boš ti izdala knjigo jo bom z veseljem kupila.. x:px  x:Dx  x;)x LP in mir v duši ti želim.. xsrcx  x:o)x

Principessa, tvoje pisanje je pa tvoja. A ni logično?

In: nekateri lahko govorijo samo o tistih, ki jih OSEBNO! :vragec: poznajo itd., nekateri pa lahko govorimo tudi tako, da začutimo preko nečesa, ki je del te osebe, nekaj o njej sami ...

Pa še glede knjige: do zdaj sem bla tiho, ker se nisem hotla spustit na nivo od Aste: poglejte, jaz sem najboljša; že dolgo premišljujem o izdaji knjige (pa ne v stilu Asta; no, mogoče avtobiografijo kasneje; zdaj še ne x;)x ), pač pa pesniško zbirko. Sem že kar nekajkrat objavila svoje stvari v ugledni literarni reviji in imam tudi pesmi (nalašč nisem rekla poezije, da ne bi zvenelo tako "visoko") že za celo zbirko; pa pač ne delam na tem ... Mogoče nekega dne; Zelo mogoče ... in pravljice tudi

<{POST_SNAPBACK}>Principessa, tvoje pisanje je pa tvoja. A ni logično?

In: nekateri lahko govorijo samo o tistih, ki jih OSEBNO!  :vragec: poznajo itd., nekateri pa lahko govorimo tudi tako, da začutimo preko nečesa, ki je del te osebe, nekaj o njej sami ...

Pa še glede knjige: do zdaj sem bla tiho, ker se nisem hotla spustit na nivo od Aste: poglejte, jaz sem najboljša; že dolgo premišljujem o izdaji knjige (pa ne v stilu Asta; no, mogoče avtobiografijo kasneje; zdaj še ne  x;)x ), pač pa pesniško zbirko. Sem že kar nekajkrat objavila svoje stvari v ugledni literarni reviji in imam tudi pesmi (nalašč nisem rekla poezije, da ne bi zvenelo tako "visoko") že za celo zbirko; pa pač ne delam na tem ... Mogoče nekega dne; Zelo mogoče ... in pravljice tudi

:palec: no lepo ,iz srca ti želim da bi ti uspelo xDDx xsrcx

Kok sta hecni, v bistvu. xDDx

... men je pa vsec Smrketa s takim direktnim nacino0m. xDDx

Lohk bi se izognila tamle kaki besedi ali dvema, ki sta res zaljivi, a ima pac svoje mnenje in ga tud cist lepo utemelji, ceprav ga v bistvu ne bi rabila.

ja, ni nujno da nekoga osebno poznamo da bi o njem imeli mnenje.

Vseeno je pa cist dbest, da so mnenja taka in drugacna. a ni, no?

kok bi bilo dolgocasno, ce bi vsi bili vsem vsec.

nekomu je moj nacin super svetski, ravno to je rabil, nekdo pa se skor zgraza in si misli haloo? :o|o: da recem tamle lohk pusy al kaj jaz vem!! :OO!: x:Dx x:o)x

ampak tko pac je. a ni dbest v bistvu? xDDx

Picasso

• 2 weeks later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...