Skoči na vsebino

Arabske tocke

Marsa

Recommended Posts

• Komentarji 376
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

To pa je zanimivo in verjetno ne prav pogosto! x;)x  x:Dx

V bistvu res ne, ves, ce smo zelo natancni, recimo:

tvoj ascendent je ravno nasproti mojemu - najini sonci (in moj merkur) sta (so) v eksaktnem trigonu, moj ascendent je natancno na tvojem soncu. :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Hudo! :palec: x:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

p.s. in zanimivo je torej potem tole tudi v zvezi z arabskiimi - kajti vse startajo iz ascendenta, ze ta ideja in sistem mi je vsec, preprosto zarad dejstva, da je ascendent najbolj individualna tocka (med najpomembnejsimi) osebnega horoskopa.

In imamo sonce, luno in asc - v obravnavi pri teh dveh arabskih tockah...

In midve s Conteso tako podobno vse, a ona duh v dvojckih, fortuna v devici, jaz pa obe tocki v sco...

A ni zanimivo...

Oona, fortuna v biku?

Teh pa mislim da nisem imela tolk veliko (primerov, ali se pa ne spomnim, bi morala tud v zapiske pogledat, sam ne bi nikomur koristilo, ker ne poznate tega folka, pri -teh, podanih- znanih pa sem se (zaenkrat) osredotocila na duh, tule med nami znanimi pa se bo pac se podal, pa bomo lazje videli nek... 'vzorec')...

... ampak zanimivo, v bistvu, to nekako 'energetsko sovpada' s vtojim soncem in asc... rabis varnost, ki ti jo pa predvsem omogocajo materialne dobrine.... oz. tako peljes svoje poti v lajfu najbrz...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

, luna na 16. 55 ovna, ASC. pa na 18. 46 ovna,

genau v opoziciji z mojim Merkurjem na 16 st.Vage x:Dx

bi zastojn,na tem področju,iskal kakršnokoli usklajenost.Boljš tko kot je x:Dx x:Dx x:Dx

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Oona, fortuna v biku?

Teh pa mislim da nisem imela tolk veliko (primerov, ali se pa ne spomnim, bi morala tud v zapiske pogledat, sam ne bi nikomur koristilo, ker ne poznate tega folka, pri -teh, podanih- znanih pa sem se (zaenkrat) osredotocila na duh, tule med nami znanimi pa se bo pac se podal, pa bomo lazje videli nek... 'vzorec')...

... ampak zanimivo, v bistvu, to nekako 'energetsko sovpada' s vtojim soncem in asc... rabis varnost, ki ti jo pa predvsem omogocajo materialne dobrine.... oz. tako peljes svoje poti v lajfu najbrz...

Materialne dobrine? Po svoje imas prav, cel lajf jih ze samostojno gradim, pa zal tudi izgubljam... ja, nujne so za moj obstoj. Zanimivo je pa tudi to, da drugi vidijo, kako je meni to potrebno ... v resnici pa mi ni ... edino moram imeti zagotovljeno streho nad glavo, ostalo pa ... se bom se naucila v tem ali pa prihodnjem lajfu.

Dum spiro, spero.

Zanimivo je pa tudi to, da drugi vidijo, kako je meni to potrebno ... v resnici pa mi ni ...

haha, xDDx x;)x - seveda, ti ze ves... a pac doloceni polozaji nakazujejo na to in dajo kaj tacga mislit.

Saj zame tud doloceni polozaji dajo mislit, da sem soft in s sibko energijo in prevec custvena. :) ;)

Picasso

Aja saj res, sem se pomislila vceraj ali kdaj, ko sem dodala nove, pa sem potem pozabila.

Imam blazno guzvo Boris, saj tale tema pa lepo pelje in vse.

Bom pa ziher seveda preverila, ker me zanima, v cem je stos, kot pravim, morata bit tocki enako oddaljeni od asc.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Marsa, jaz sem vedno imel fortuno pri različnih astro programih v biku, na sredi 1.hiše, evo moje sonce je na 27. 24 rib, luna na 16. 55 ovna, ASC. pa na 18. 46 ovna, fortuna pa na 8. 17 bika, lp x;)x 

Boris, Tocko duha imas na 29:15 Rib, Tocko Fortune pa na 08:17 Bika - ni bilo druge kot da sem sla pes izracunat.

In to mora biti PRAVILNO - ne glede na to, ce si drugje dobil kaj drugega; sem tudi preverila; zdaj sta namrec obe enako oddaljeni od Ascendenta.

'Formulo' pa si lahko ogledate na prvi strani te teme (pa lahko greste tudi sami preverjat potem, forumuli sta podani za tocko duha in tocko fortune). :palec:

Picasso

Ojla Marsa!

Hvala, ker si izračunala ročno, ki je točno tako kot mora biti in tako kot je pri meni, hotel sem samo pripomniti, da mi na lunci izpiše fortuno v vodnarju, kar mi ni čist jasno, tu je neka napaka v programu ali kaj tretjega. :eek:

Moji točki po lunci:

Tocka Duha Ribi 29°15`35

Tocka Fortune Vodnar 21°43`00

Lp, B. x;)x

Boris, thanx za komentar, sem hotela ze vceraj primerjati, pa se mi ni dalo it tovrstnih ugank - kaksen je torej datum in ura rojstva, ce imamo podatek sonce, asc in luno?

V bistvu ni sans postekati. ;)

Tako da - rabim datum, uro in vse - potem sele lahko preverjam..

ja, nekaj je narobe, ocitno, ravno zato pa...

Lahko mi posljes tudi na OS ali mail. :palec:

ja pa saj itak vidis - a ni no?

kje bi pa se lohk imel ti duh? :8): x;)x

*aja, pri tockah seveda veljajo precizne stopinje, tako da tocke na 29. jemljem v ta znak. Razen ce bi bilo denimo 29:59 (ali pac 29:51 - dalje) pa bi bilo interesantno za obravnavo; ce ima kdo tocko duha na taksni stopinji, naj se javi in svoja opazanja. :palec:

Picasso

Mislim, da ne bo odveč, če napišem še semle - mogoče še komu koristi.

Moja na luni izračunana fortuna v Ovnu mi ni nikakor sedla, tako da sem šla 'peš' računat točke in ugotovila, da mi pravzaprav pade v Ribe. Ker je Borism imel podobne težave, sem preverila še njegove podatke (ki so objavljeni tu na forumu).

Prišla sem do sklepa, da verjetno lunin program ne upošteva negativnih stopinj oziroma rezultatu, če je negativen, ne prišteje 360 st.

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

:palec: ZELO koristi, sem ti mislila predlagat, da daj sem - ravno zato, ker je to spet nekaksna potrditev - namrec, ni ti sedla ona tocka, velik bolj ti v ribah - a ni zanimivo, kaj najdes v napakah vse in tko, ce mal se lotis raziskovanja? :palec:

Thanx, Coccinelle, bova pogledala oz. poslala programerju.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Prišla sem do sklepa, da verjetno lunin program ne upošteva negativnih stopinj oziroma rezultatu, če je negativen, ne prišteje 360 st.

Se mi zdi, da je tale opis preskop in ne dovolj jasen, pa sem sklenila da podam na konkretnem primeru.

Recimo, da imamo ascendent na 15° Strelca, Sonce na 10° Rib in luno na 2° Dvojčkov.

Po znani formuli Fortuna=asc+luna-sonce, izhodišče je 0° Ovna, vsako znamenje 30°, dobimo:

255+62-340=-23 - kar pomeni 7° Rib (23° se odšteje od polnega kroga, torej 360°)

Program postavi točko na 23° Ovna - kot da bi izračun dal pozitivno vrednost.

Tako... upam, da nisem stvari še bolj zakomplicirala in da je približno jasno, zakaj gre. :inocent:

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Ja, malo je bil res, ker z Mitjo takole ood dalec nisva postekala, kaj hoces tocno reci (ampak saj sem ti rekla, sem v eno tako smer ze sama miselno mal sla, sam se nisem orpedelila natancno in na konkretnih primerih).

Thanx, kok si se posvetila, to mi je vsec, pa ne samo zato, ker pac s tem nama lajsas delo, pac pa tud zato, ker se ufuras in hoces prit do konca, ce te nekaj zanima - kot jaz.

In se tista fortuna ti mroda res ni pasala tolk. :)

Picasso

He, pri men ni dvoma, ker sta sonce in luna oddaljena 2 stopinji. :)

In itak tudi NI BILO - dvoma...

Ko je Mitja zacel tole racunat, me pogleda - in jaz izstrelim, preprosto sem vedela. :)

Picasso

Danes pa pri meni prevladuje dvojček,vsake toliko, pa še škorpijon malo piči, da ni dolgčas! x:px x:Dx :vragec: x8Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

• 2 months later...

KRITIČNE STOPINJE

Izhajajo iz indijske astrologije. Do njih pridemo tako, da od 0° Ovna prištevamo po 13°.

Kardinalna znamenja ( Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog)

0°, 13°, 26°

Fiksna znamenja Bik, Lev, Škorpijon, Vodnar)

9°, 21°

Gibljiva znamenja ) Dvojčka, Devica, Strelec, Ribi)

4°, 17°

Med kritične stopinje spada tudi 29° kateregakoli znamenja, ker označuje fazo zaključevanja.

Kritične stopinje – VIA COMBUSTA (goreča cesta)

Od 15° Tehtnice do 15° Škorpijona

-izjema je 22°,23° in 24° Tehtnice, ker je to območje svetle zvezde Spica

Kritične stopinje natalnih planetov je potrebno dodatno preučiti. Prav tako se nam večkrat dogajajo neljubi dogodki, ko nam progresirani planeti prehajajo čez te stopinje.

Dum spiro, spero.

• 2 months later...

... osvezujem (tud) za Mystico...

Ki ima, skratka, duh v ribah in fortuno v tehtnici.

(*pisem jaz, ker nizamo pac tole, ce slucajno ne vidi, je pa podala v drugi temi, sam zdajle nam je jasno, tistim ki smo na broju, potem pa se razgubi, kdo bi iskal, zato pa kar semle damo, pa je).

Picasso

Hehehehe Marsika, pa še jz! x:Dx

Točka Duha-Vodnar 14o33´37´´

Točka Fortune-Oven 21o08´00´´

Kulminantni planet-Luna 05o56´20´´ (Dvojčka 10 hiša)

Vzhajajoči planet-Pluton 25o06´09´´ (Tehtnica 2 hiša)

Domicil-Merkur-3. hiša (Škorpijon)

Domicil-Jupiter-9.hiša (Bik)

[color="red"]Baby don´t forget my number![/color]

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...