Skoči na vsebino

Deset božjih zapovedi

Todika

Recommended Posts

mislim da bo prava...)))) ufff dejva nehat...hahahahahaha

Vse kar dobro je izgubi se v večnosti..

vse najboljše v času obledi....

še vedno si želim sanjariti

saj ženska sem ki več in bolj želi.......

Deli na socialnih omrežjih

Narobe!

Natanko tako! Predstavljenih 10 božjih zapovedi so katoliška poneverba, kajti v Bibliji drugače piše. Izpuščena je zapoved "Ne delaj si rezanih podob in ne malikuj", a dodana je trivialna zapoved NE ŽELI SVOJEGA BLIŽNJEGA ŽENE. da ne omenjam samo približno citiranje ostalih zapovedi. Poglejte v 2. Mojzesovo knjigo, poglavje 20. A ker sem fajn, jih dodajam:

1. Ne imej drugih bogov razen mene

2. Ne delaj si rezanih podob niti nikakršnih podob tega, kar je zgoraj na nebu, kar je spodaj na zemlji in kar je v vodah pod zemljo.

3. Ne imenuj po nemarnem imena Gospoda, svojega Boga.

4. Spominjaj se sobotnega dne, da ga posvečuješ.

5. Spoštuj očeta in mater

6. Ne ubijaj

7. Ne prešuštvuj

8. Ne kradi

9. Ne govori krivega pričevanja zoper bližnjega svojega

10. Ne poželi si hiše svojega bližnjega, ne poželi si žene bližnjega svojega, ne hlapca njegovega, ne dekle njegove...

Te zapovedi so popolnoma drugo, kot so katoliška predelava, nastala na Nicejskem koncilu v 4. stol.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Zanimivo tega pa nisem vedel, da so v resnici izpustili par zapovedi.

Samo to bi rekel kaj se tiče Vatikana. Vatikan je država. In ima tudi svojo banko. Kar pomeni, da ne živijo kot berači. IN po mojem mnenju bi lahko namenili del svojega denarja za izgradnjo bolnišnic za otroke. Kaj drugi mislite o tem.

Ali cerkev premalo daje v humanitarne namene?

Ko pride papež v Slovenijo so stroški njegovega bivanja astronomski. Ko pride Dalaj Lama, je vse čisto drugače. Če veste kaj mislim. Pa kaj se tiče papeštva. Zakaj nebi imenovali najbolj prizadevnega človeka že pri 40, tako,da bi lahko vsak bil en papež od 40 - 50 let. Ne pa da je od 15 - 20 let novi. Da se menjavajo.

Kaj menite o tem.

<{POST_SNAPBACK}>Zanimivo tega pa nisem vedel, da so v resnici izpustili par zapovedi. 

.

Ne par zapovedi, ampak ENO zapoved. A tko jih iz ene rata kar ene par. Zadna se je pa razcepla na dve, da jih ne bi blo sam 9 (kako bi se pa slišal 9 Božjih zapovedi x:o)x ).

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

cist OK. x:)x

Bi se slisal... x;)x

lohk bi si jih pa tud 13 zmislil x;)x, pa bi one prejsnje mal razbil pa razdelil da bi jih bilo prikladno 13.

Joj kaj pa govorim, a ne, krscanstvo ne mara trinajstice. x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>cist OK. x:)x

Bi se slisal... x;)x

lohk bi si jih pa tud 13 zmislil x;)x, pa bi one prejsnje mal razbil pa razdelil da bi jih bilo prikladno 13.

Joj kaj pa govorim, a ne, krscanstvo ne mara trinajstice. x:px

Pravzaprav 10 predstavlja število popolnosti. Na 3 in 7 pa je postavljeno celotno stvarstvo. Tako je pol 7 zapovedi odnosov do ljudi postavljenih na 3 zapovedi odnosa do Boga.

In zakaj krščanstvo ne bi maral 13tice :eek: . Sam mal tko brezzvezna je x;)x

:xx!: :V:

x:Dx x;)x

*men je pa glih najbolj popolna. ker je spicasta in okrogla. Tvori crko B.

popolna - iz palice, asa, puscice, premice, smeri.... in okroglin (zadnjica, dojke, ...)... A ni? :8):

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>:xx!: :V:

popolna - iz palice, asa, puscice, premice, smeri.... in okroglin (zadnjica, dojke, ...)... A ni? :8):

Pa se ti ne zdi, da si mal preveč že čustveno vezana na 13tico.

ma to se sam zezam... oz. pretiravam in tole... saj moja cifra je drugac pa tud 9. Tko da lohk pri devetici ostaneva. xDDx

*saj vem, 10...

no pa tud 7 je dbest cifra.

Jaz mam itak rada stevilke ves, ne sam 13. :)

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>ma to se sam zezam... oz. pretiravam in tole... saj moja cifra je drugac pa tud 9. Tko da lohk pri devetici ostaneva. xDDx

*saj vem, 10...

no pa tud 7 je dbest cifra.

Jaz mam itak rada stevilke ves, ne sam 13. :)

No ja, naj bo en kompromis, naj bo 9 zapovedi x;)x

Mam pa jest tud raj številke, kot pa učenje tujih jezikov :xx!: .

Joj jaz sem mela pa jezike rajs in 'nisem bila za matematiko' - kaksna beadrija nad bedarijami, ker glih SEM za matematiko.

Sam pri matematiki ne mroes nic zmutit, moras poznat poteke pa mal sledit vsaj (ce se ze ne ucit), pa sem mislila, da pac nisem za.

Pol sem pa v srednji naletela na D prfoksa, sem pa cist vzljubila matematiko...

In sem pol ugiotovila, da sme rpavzarav 'matematik'... tko po umu... imam lohk naenkrat ful podatkov v glavi, razmisljam 'geomtericno'.

jeziki pa itak - posluh... imeti... ce ga imas, mas morda tud za jezike...

jaz bolj nisem za zgodovine pa tak. :xx!:

(saj ves to).

Picasso

1. Ne imej drugih bogov razen mene

2. Ne delaj si rezanih podob niti nikakršnih podob tega, kar je zgoraj na nebu, kar je spodaj na zemlji in kar je v vodah pod zemljo.

3. Ne imenuj po nemarnem imena Gospoda, svojega Boga.

5. Spoštuj očeta in mater

6. Ne ubijaj

7. Ne prešuštvuj

8. Ne kradi

9. Ne govori krivega pričevanja zoper bližnjega svojega

10. Ne poželi si hiše svojega bližnjega, ne poželi si žene bližnjega svojega, ne hlapca njegovega, ne dekle njegove...

tista 2. me zlo spominja na to da arabci nimajo nobenih ljudi al pa živali v svojih slikcah...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

<{POST_SNAPBACK}>cist OK. x:)x

Bi se slisal... x;)x

lohk bi si jih pa tud 13 zmislil x;)x, pa bi one prejsnje mal razbil

me to spomina na film Smešna plat zgodovine Mela Bruksa: ko Mojzes prnese 3 kamnite table pa reče "glejte tuki mamo 15..." pa mu ena tabla pade na tla, pol pa " khm, no..10 Božji8h zapovedi". x:Dx x:Dx x:o)x

<{POST_SNAPBACK}>:

Pol se pa mal poistovetš s trinajstico; x:o)x x;)x mal špičasta pa mal okrogla

<{POST_SNAPBACK}>

Te zapovedi so popolnoma drugo, kot so katoliška predelava, nastala na Nicejskem koncilu v 4. stol.

Pri Judih je imel teden 7 dni, pri čemer je imela idino sobota - Saboat (al neki taga) ime, ostalih 6 dni pač ni melo imena. V bistvu Soboat pomeni Bog, tako kot Jahve. Torej je sobota mišljena kot Gospodov dan, kot se prevede. In je prestavljen v krščanstvu na nedelo, ko naj bi Jezus vstal od mrtvih.

Po moje ne mormo govort o predelavi, sploh pa ne o nečem popolnoma drugem. Bistvena razlika je edino brisanje 2 zapovedi, ki prepoveduje upodabljanje Boga.

A je Gospodov dan sobota al nedelja sploh ni bistvenega pomena, gre za to da se en dan mal manj dela in bol posveča duhovnosti.

<{POST_SNAPBACK}>jaz bolj nisem za zgodovine pa tak. :xx!:

(saj ves to).

Zgodovina je zgolj nepretrgan tok vzrokov in posledic. In vsak vzrok je v bistvu posledica enega prejšnega vzroka; in vsaka posledica je nato vzrok nasledne posledice, ki pride. Sloh ni bistvo zgodovine v učenju letnic na pamet. Gre bol za razumevanje povezanosti vzrokov in posledic. Kaj je prej in kaj potem.

Upam, da ne boš zdaj odkrila da ful si za zgodovino, pa jo začela mrzlično študirat. xrolleyesx

<{POST_SNAPBACK}>Pol se pa mal poistovetš s trinajstico; x:o)x  x;)x  mal špičasta pa mal okrogla

saj, natancno taka tud sem. xDDx x;)x

... mal spicasta pa mal okrogla, ful dobr! :palec: x8Dx

<{POST_SNAPBACK}>Zgodovina je zgolj nepretrgan tok  vzrokov in posledic. In vsak vzrok je v bistvu posledica enega prejšnega vzroka; in vsaka posledica je nato vzrok nasledne posledice, ki pride. Sloh ni bistvo zgodovine v učenju letnic na pamet. Gre bol za razumevanje povezanosti vzrokov in posledic. Kaj je prej in kaj potem.

Saj glih to!!!! Ta linearnost me moti pri zgodovini, pa NOB pa taksno... letnice so itak butaste, ceprav... a ves, kako vem da je npr. keanu reeves rojen 1.9.64 al pa dANY de vito 17. 11. 1944 itd., onega si pa nikol nisem zapommnila.

Pa se ni me marala ona. prav ni me mogla videt. jaz pa nje ne. x:Dx

Upam, da ne boš zdaj odkrila da ful si za zgodovino, pa jo začela mrzlično študirat. xrolleyesx

x:Dx x:px Po mojem se ni za bat, nikol pa ne ves (pr men). :P ;)

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Pa ce se se na hitro vtaknem v 9. zapoved.., ki povzroca mnogo egoizma in prepirov v druzini.. ker direktno navaja, da je ZENA lastnina moskega.. kar povzroci halucinacije v smislu posedovanja zivega bitja. In ce imas zivo bitje v posesti si najbolj bedno bitje na zemljski obli. Imeti suznja kaze na lastno paraliziranost..

Kaj bi šele rekel, na komentar, da je v islamu zapisano, da ženska nima duše, pač pa jo ima le moški, zato mora služiti moškemu, najbrž so pozabili pripisat, da je premikajoči se predmet, ampak je že iz zgornjega razvidno.

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

no to je pa plat, ki se je nekak se sploh nismo dotaknili, ne morem verjet, da se je nismo!

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...