principesa 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 TOLTEŠKE MODROSTI ALI ZAPOVEDIPrva zapoved: BODI BREZGRAJEN V BESEDAH Govori iskreno. Reci le tisto, kar res misliš. Ne uporabljaj besed v svojo škodo ali v škodo drugih. Uporabi moč svojih besed tako, da bosta zasijala resnica in ljubezen. Druga zapoved: NIČESAR NE JEMLJI OSEBNO Kar počno drugi, ne počno zaradi tebe. Kar počno in govorijo drugi, je zgolj izraz njihove resničnosti, njihovih sanj. Če boš imun na mnenja in dejanja drugih, ne boš nemočna žrtev nepotrebnega trpljenja. Tretja zapoved: NIČESAR NE DOMNEVAJ Zberi pogum in sprašuj ter vselej jasno in glasno povej, kaj bi rad. Bodi jasen do drugih, da te ne bodo hromili nesporazumi, potrtost in nemir. Že zgolj ta dogovor ti bo pomagal, da boš lahko povsem spremenil svoje življenje. Četrta zapoved: VSELEJ DAJ VSE OD SEBE To »vse« ne bo vedno enako: če si namreč bolan, ne moreš storiti toliko, kot če si zdrav. Toda v vsakih okoliščinah se potrudi, da boš storil vse, kar je v tvojih močeh – in ne boš se več obsojal, ne boš se več trpinčil in ničesar več ne boš obžaloval. Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
VITO 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 O, Vrba... res bi bilo dobro, da vzameš računalnik s seboj, in dan in noč bereš pod črto "principese", dokler ne začutiš "sebe". In potem bo tvoj "Jaz", Vrba, močno šokiran in v strahu, ker bo poleg "Jaz" imel tudi "sebe", ki lahko bere med vrsticami in razume stvari ne le posvetno , ampak tudi duhovno. Razmišljaj še xxx krat o Tolteških in drugih modrostih.In ko misliš, da stvar razumeš, začni znova .. itd Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 12. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 12. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}> Kaj bi me pa rad naucil? Posplosevanja? Podcenjevanja? Tekmovanja? Ucenja? ....Ce pa si zelis z mano debatirat, potem pa se bereva spet cez en teden ti to že itak obvladaš...... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 Civilna družba ima dvajset zapovedi, deset božjih in deset vražjih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 moja izkušnja je pa taka , da je vsaka jed brez SOLI neslana in neo kusna.... :xx!: Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>no, saj sem vedla da je nekaj manjkal pri tvojih zapovedih; stanee se je glih pri fotkah potepal, sem pa kar jaz solila te bimckam ah Vrbica moja mila važno da si se vrnila jaz vem da ti razumeš mene pa kaj bi mene važno da SEBE , SAJ TO JE ENA OD TOLTEŠKIH ZAPOVEDI... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}> tako je, kdor sebe razume, razume tudi druge... in kdo so toti TOLTEŠI ? - ki imajo nekaj tako autoagresivnih zapovedi. jaz se sla nisem, imam mnogo dela... ce se ne oglasim danes vec - zelim lepe praznike!..........pa radi se imejte ........... ma kake praznike zame je praznik prav vsak dan ti razložim tolteke po emailu radi se pa imamo še preveč lepo mi bodi še naprej... hi, hi.... ma saj si vse že "zaštekala" Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 1. božja zapoved...............ljubi! Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
češpljica 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 in sovraži...... Citiraj Vse kar dobro je izgubi se v večnosti..vse najboljše v času obledi....še vedno si želim sanjaritisaj ženska sem ki več in bolj želi....... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 Pih.....škoda sebe, časa in energije. :xx!: Ne vem, razn če mi kdo hudo poškoduje al umori ljubo osebo, pol mislim, da bi sovražu....Drgač pa.....sam bek stran od mene in to je vse. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mesija 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 Morda koga ponavljam a ne vede ker nisem prebiral postov ampak vseeno tu je moje mnenje. Najprej se bom ustavil n atočkah 5. in 6. pa po vrsti. Zdi se mi da je cerkev oz. tisti ki je zapisal zapovedi zelo slabo postavil zadevo življenja ker je zapisano ne ubijaj in ko pogledamo se naši duhovniki prehranjujeo z mesno hrano, kar mora nekoga pripeljati do ubijanja da lahko poteši njihove prehrambene potrebe.In še nečistuj, res je da se tu lahko išče tudi besedna igra, ampak kolikor mi je znano so duhovniki v zakonski zvezi z vsemogočim, in njihovo zlorabljanje otrok in pač še ostalih se mi zdi greh prve vrste in še to ne vem kako to da vse mogočni ne ukrepa ko pa vse vidi in sliši. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
VITO 13. maj 2005 Prijavi Deli 13. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ti se pa res dobro poznas. Samo ne projeciraj to na druge. In ne spravljaj me v poskusnjo, da jaz tebe ne bom kaj vprasala. Za tebe velja pravtako, da je treba najprej premisliti, preden se kaj napise... joj kak mora bit svet pokvarjen, da ni duhoven, kaj? In ti bos mene ucil? Kaj bi me pa rad naucil? Posplosevanja? Podcenjevanja? Tekmovanja? Ucenja? ....Ce pa si zelis z mano debatirat, potem pa se bereva spet cez en teden O Vrba...Se ti opravičujem za povzročene bolečine. Ampak priznam, premislil sem in napisal, bilo je 100% namerno z dobrim namenom.Ko opazim EGO tako reagiram, tudi pri sebi. Drugače pač ne moreš pokazati ogledala.Ker je to duhovni forum, razumem da je vsaka objavlja del sebe v danem trenutku in je vsak komentar dobronameren in iskren.V čvek forumu pa razumem da se tekmuje kdo je večja faca.Vem da ne more noben nobenga nič naučit. Ko po sam hočeš, se učiš od vseh in od vsakega trenutka.Debata nima smilsla, ker nikoli ne prinese rezultatov. Debata je boj, kdo ima prav. Vsak ima svoj prav. Vsak predstavlja samo samega sebe, kakor svoj Um razume stvar v tistem trenutku, in vsakič ima svoj prav.Zato je vsaka debata neskončna in prejalslej postane agresivna.Samo preberi knjigo in vem da boš vse razumela drugače kot razumeš zdej.Svet ni pokvarjen, duhovnost pa je stvar vsakega posameznika.Vprašaš pa me lahko karkoli kadarkoli.LP in lepo praznuj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 13. maj 2005 Prijavi Deli 13. maj 2005 ...zabavaj sebe in svoje bližnje, da ti bo lepo na svetu... ....spoštuj se in ceni, da boš spoštoval in cenil druge.... ....bodi pošten do sebe.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 13. maj 2005 Prijavi Deli 13. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Civilna družba ima dvajset zapovedi, deset božjih in deset vražjih To pa čist res Stane! Pa une vrežje so še bolj v rabi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 13. maj 2005 Prijavi Deli 13. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}> To pa čist res Stane! Pa une vrežje so še bolj v rabi. Dobro in zlo sta vedno v paru, sicer sploh ne veš, kaj je dobro in kaj je zlo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pikolino 17. maj 2005 Prijavi Deli 17. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa 4.- kaj ma dolgo in dobro življenje veze s spoštovanjem staršev po moje si tud morjo starši zaslužit spoštovanje otrok.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pikolino 17. maj 2005 Prijavi Deli 17. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Mislim, da bi človek zato, da najde Boga ne potreboval cerkve x!x Saj Bog je vendar povsod tudi v nas samih, zakaj torej cerkev Jaz Boga najdem v naravi, v dobrih ljudeh, v pozornostih, v ljubezni , v smehljaju neznanca , ne pa v cerkvi. Se strinjam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 17. maj 2005 Prijavi Deli 17. maj 2005 Res je, v cerkev se zdi da dandanes ljudje bežijo, da ga nebi slučajno srečali, Boga namreč Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
slawc 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa 4.- kaj ma dolgo in dobro življenje veze s spoštovanjem staršev po moje si tud morjo starši zaslužit spoštovanje otrok.... Draga Todika Če bi prbrala kakšno knjigo od Jakoba Lorberja bi tam verjetno našla razlago:Oče je tvoj duhovni oče torej BOG pod mati pa misli NARAVO ki pa je tudi dana od BOGA. Citiraj BOG JE V VSEH IN VSI SMO V BOGU Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 19. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 19. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Draga Todika Če bi prbrala kakšno knjigo od Jakoba Lorberja bi tam verjetno našla razlago:Oče je tvoj duhovni oče torej BOG pod mati pa misli NARAVO ki pa je tudi dana od BOGA. aha Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 .......no.......vsako živo bitje si zasluži spoštovanje, a ne?Je pa res da ga ni vedno lahko občutit, še posebno če se bitje kaže v slabi luči.... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 moja zapoved Ljubi drugega tako kot samega sebe.. Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}> moja zapoved Ljubi drugega tako kot samega sebe.. In Boga nadvse. Pa smo spet pri krščanstvu. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>.......no.......vsako živo bitje si zasluži spoštovanje, a ne?Zakaj pa? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Res je, v cerkev se zdi da dandanes ljudje bežijo, da ga nebi slučajno srečali, Boga namreč A sam dandanes Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.