principesa 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 Vrba ljuba....Naučiti se morajo še marsikaJ.... zato bom kratka z mislimi iz knjige Močnejši od sovraštva če bodo dojeli..... Da na vrtu lahko zrastejo lepe cvetlice, je potreben gnoj. Ta gnoj je naša preteklost. Bog nam z njim pomaga k rasti. Ko figa pride iz konjske riti, je pretopla, prekisla, pretežka. Smrdi in vzbuja gnus. Če jo takoj raztrosiš po cvetju in po semenu, ga osmodi in uniči. Gnoj je treba pustiti, da počiva, se posuši in počasi razkraja. Sčasoma postane voljan, brez smradu, lahek in rodoviten. Takrat daje najlepše cvetje in najlepše poganjke. Bog uporablja našo preteklost, da pognoji naše življenje. Da ob njej rastemo. Če glavo tlačiš v preteklost, ko je še vsa topla, te zaduši. Pustiti je treba, da se udela. V nas se z delovanjem časa in milosti neopazno razkraja, kar je (v nas) slabo. Vzljubiti moramo tisto, česar se iz preteklosti sramujemo in kar se nam zdi nizkotno. Ta gnoj bo postal vir rodovitnosti. Naša preteklost, naše trpljenje, naši kriki, vse to je spev v jeziku ubogih. Nihče ne more danes 'biti', ne da bi 'bil' tudi včeraj. Kdor koli že si in kakršne koli že so tvoje rane in tvoja boleča preteklost, nikdar ne pozabi – v svojem trpinčenem spominu nikdar ne pozabi, da te čaka večnost ljubezni. Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 Še ena prerokba: "Svetnim uradnikom in svetni gosposki brez strahu povej, da njihove službe niso višje kot službe Mojega kraljestva. Vsako službo pa, ki je zoper Mojo, bom v kratkem uničil; gorje njenim služabnikom! Kajti Jaz sem Najvišji; Moja postava je večna tako kot Jaz, in bo ostala večno kot Jaz. Na molje, ki hočejo glodati Mojo postavo in iz svojega blata spet narediti zakone, da bi uničili Mojo postavo, se bo ta sesula kot težko breme ter jih uničila, kot da jih nikoli ni bilo. Vsakemu, ki se pregreši zoper Mojo postavo, lahko odpustim, če se poboljša, uvidi in obžaluje svojo napako, se potem obrne k Meni in ostane v Meni in Jaz v njem; toda tistega, ki hoče spodkopati Moj zakon, bo ta zadušil, in odtlej ga nikoli več ne bo. Vsi posvetni zakoni spodkopavajo Mojo zapoved, če jih niso iz Moje ljubezni dali možje, ki jih je podučil Moj Duh. Gorje tiranom, gorje despotom, ki vladajo zaradi prestola in oblasti in ugleda; kajti do njihovega časa manjka samo še eno, in izkusili bodo oblast slabotnih! Zemlja je Moja in polje je Moje; to govori Resnični, večni Bog ljubezni in modrosti." Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 19. april 2005 Avtor Prijavi Deli 19. april 2005 principesa no evo...tko fajn neki nepišeš...je človek čist paf........pol pa če se slučajn gdaj ne strinja kej s tabo(vama) ga pa dobesedno zgrizeš, pohodiš.......to mi ne gre glih skup Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 Ne ocenjujem, Vrbička Sam na glas razmišljam o tebi, nisem tu za to, da te ocenjujem. Ker se že meniva..... Sam problem je, da imaš tudi ti potemtakem zelo podoben problem s tem...... Ker ti meni v kakšnem postu celo določaš kaj sem sposoben razumeti in kaj ne Halooo Mi ne pojasniš al poskusiš pojasniti....pojasniš mi, da ti si jaz pa nisem sposoben razumeti. Nekdo te nekaj vpraša, ker bi rad nekaj vedel, ti pa mu odgovoriš.....eh, nima smisla, ker tako ne boš razumel, revček... Štekaš? Če ne pa nič, k nima smisla..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 nehajmo osebno furat pa tko blazotno posplosevat... Mater ste sitni! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 Sam kak se naj ufuravaš, če ne osebno, bemu???? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>principesa no evo...tko fajn neki nepišeš...je človek čist paf........pol pa če se slučajn gdaj ne strinja kej s tabo(vama) ga pa dobesedno zgrizeš, pohodiš.......to mi ne gre glih skup Strinjanje ali nestrinjanje je Tvoja odločitev ....tudi od nikogar ne Zahtevam, da se strinja z menoj,JAZ samo pišem svoje mnenje Kje si videla da JAZ koga zahodim ali celo zagrizem hudo... to je vse projekcija tvojega uma in NE mojega... make love not war xrosex Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 19. april 2005 Avtor Prijavi Deli 19. april 2005 ja kok ne? direkt napadeš človeka da je butl in pojma nima....mal kak svoj post poglej Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 ......to sam ti tak vidiš, taka pač si, sicer pa to sploh ni to, sam tega ti ne moreš dojet.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 19. april 2005 Avtor Prijavi Deli 19. april 2005 ajaaaa.......mhm...ok....pol pa nazaj vzamem svoje grešne besede, izrečene iz.....česa že aha...že vem...NEUMNOSTI!!! to bo to..... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 <{POST_SNAPBACK}> jaz vidim , še predobro, ker gledam s srcem IN dobro gledam brez očal in berem med vrsticami... sicer pa ZAKAJ BI tebe to moralo žalostiti.....JAZ sem JAZ in TI si TI Kdaj boš dojel... Eh, pusti, jaz sem preveč navadn, da bi. Pa naj te potolaži, da pa glih ne hlipam cele dneve To enostavno ne nese real lajfa. Ker zakaj pa si ti potem občutljivo reagirala na moje poste? Al nisi? Greva gledat?.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 <{POST_SNAPBACK}> make love not war xrosex evo, hipijada, no vseen je boljs. kot pa neko kenjanje... mislim halo v bozjih zapovedih.... saj ne da sem verna, ampak vseen... nekak pricakujes morda nekaj druzga... v taksni temi 'mochni', nekak... Ne tezhi.Moja zapoved. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 19. april 2005 Avtor Prijavi Deli 19. april 2005 no ja tko nanese...vsaka debata verjetno....da je bol pestro Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Me oci varajo ali si res napisala, da se trudis? Kaj konkretno se trudis? Tega pa nikakor ne morem razumeti..Ti čist verjamem, da tega ne moreš razumet. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ne tezhi.Moja zapoved. Ta je dobra Sam pol mi ne preostane druzga k kimat al pa tiho bit. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 Ko bi se vsaj ti Marsine zapovedi držala, Vrba Seveda, jaz vedno hočem vse kar mi vzbudi interes predelat, kaj pa si mislila? Zakaj bi moral razmišljati potiho, če pa sem na forumu? Ne, jaz te ne podcenjujem. Ti se precenjuješ . Ker jaz vem, da ti ne vidiš kaj jaz razumem in kako razmišljam, ker si napačno razlagaš "mojo reflekcijo". Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>6. To pomeni, da ne delaš stvari, ki ti umažejo dušo ali ime (torej vseh teh 10 pa zraven še 7 poglavitnih grehov: NAPUH, LAKOMNOST, NEČISTOST, NEVOŠČLJIVOST, POŽREŠNOST, JEZA, LENOBA.) x!x Tukaj mi je zanimiv odnos med 10. zapovedmi oziroma njihovimi kršitvami ter 7. glavnimi grehi (kot človeškimi notranje-duhovnimi slabostmi). Pri zapovedih je poudarek na zunanjem delovanju, pri glavnih grehih-slabostih pa na duhovnosti. Če nekdo ubije sočloveka, se vprašamo po motivu; zardi jeze, lakomnosti, prizadetega napuha, požrešnosti, ....? Torej po moje ne gre za 10 zapovedi in 7 glavnih grehov, ampak za dva nivoja.In znebiti se grehov je verjetno mišljeno v notranje-duhovnem smislu, in ne v dejanjih. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 Glej, glej Sem tudi že o tem razmišljal, ko sem Seven gledal..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 Jo, zanimiv... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 Zanimivo. Sam nikoli nisem bil tako užaljen kot si videti ti. In ne vem zakaj....še posebej k s principeso pravita, da drugih mnenja niso pomembna, pomebni smo samo mi. Preberi svoj post, no. Pol pa mal razmisli o ocenjevanju in podcenjevanju....mogoče svojem. Lahko noč Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. april 2005 Prijavi Deli 19. april 2005 In ker se motis je to podcenjevanje. Tak zdaj pa pisi kar hoces.... jaz grem peglat.........Se res ne splaca <--... in da ti koj razlozim kako jaz to mislim. Da se ne splaca investirati casa, truda... nekomu poskusiti nekaj razloziti... poglej v slovar, kaj je ocenjevanje in podcenjevanje....Pa ko ti tako fajn vse ves in ko ti ves, da jaz narobe tolmacim.... pa ko nimas drucga delat kot za mano laufat, pa napisi ti en psiholoski slovar v slovenscini (kolikor vem, se ne obstoja), bom pa prva ki ga bom kupila.... ( ahja, samo zaradi slovenskega jezika, ne zaradi tvojih izgovorov ) lahko noc sama žalost je v pesmi otožni in vse na tem svetu je nečimernost....imetje, znanje, mladost in starost...še modrost je nečimernost.... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 20. april 2005 Prijavi Deli 20. april 2005 Vrba... Kaj konkretno se trudis??? Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 20. april 2005 Avtor Prijavi Deli 20. april 2005 da bi nas butle razsvetlila...da ne bi še naprej tavali v temi.......kot sem že enkrat rekla....mogoč je vrba čist fajn dekle, pa je problem sam v jeziku...mogoč ne misli res tko kot napiše, ker zarad nepoznavanja jezika pojma nima kaj napiše Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 20. april 2005 Prijavi Deli 20. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>sama žalost je v pesmi otožni in vse na tem svetu je nečimernost....imetje, znanje, mladost in starost...še modrost je nečimernost.... joj, kak ti crno gledas, negativno to niso moje besede in to me je naučil isti Bog, kakor tebe deset zapovedi ((Sirahova knjiga.na sred svetega pisma, a še stran najdem? Kdo je potemtakem zdaj črnogled? Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 20. april 2005 Prijavi Deli 20. april 2005 A ti si si svetega pisma sam deset zapovedi ven pobrala, ostalo si pa spustila? Tam se nekje razburjaš, da ima vsak svojo resnico, potem mi pa spet ponujaš svoj svet ,ki je lep in zdrav in si ga ne pustiš omadeževati od umazancev tega sveta..... Preveč pravljice berem, me malo vse skupaj spominja na "Cesarjeva nova oblačila"....eden naredi reklamo, pa množica od zad kima in hvali....šele otrok si upa na glas izreči, poglejte ga cesarja nag se sprehaja po ulicah Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.