Skoči na vsebino

Deset božjih zapovedi

Todika

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>zakaj? zato ker je vse povezano in vsako bitje in vsaka stvar sta delček celote. In s tega stališča ni nobena stvar ali bitje več ali manj vredno kot ostala. :vio:

hja odvisno kake kriterije ma gdo.......zame definitivno so več in manjvredna bitja.......maš črve pa maš ljudi......pa ljudje se pol spet razdelijo mal.... :vio:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>hja odvisno kake kriterije ma gdo.......zame definitivno so več in manjvredna bitja.......maš črve pa maš ljudi......pa ljudje se pol spet razdelijo mal.... :vio:

je res, ampak to so zunanje forme. Kot bitja pa smo vsi enaki oz. vsaj naj bi bli. Meni se zdi bolj prav tako gledat, ker če začnem predalčkat po kategorijah, ne pridem nikamor... x:)x

cosmic dancer

<{POST_SNAPBACK}>zakaj? zato ker je vse povezano in vsako bitje in vsaka stvar sta delček celote. In s tega stališča ni nobena stvar ali bitje več ali manj vredno kot ostala. :vio:

In kolko zaslug ima na primer čru za to, da sploh JE. Je mogoče ustvaril sam sebe? Ali ne gre vse spoštovanje tistemu, ki je zaslužen za to, da čru sploh obstaja, in ne črvu samemu? In spoštovanje torej mora biti do življenja samega, in ne do črva.

Razen tega, če je vse povezano, a to res pomeni, da je vse enako vredno? Se ti zdi tvoj mezinec enako vreden kot tvoja glava? Ti je res vseeno, če izgubiš mezinec ali glavo, al ni to le mal razlika?

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

<{POST_SNAPBACK}>In kolko zaslug ima na primer čru za to, da sploh JE. Je mogoče ustvaril sam sebe? Ali ne gre vse spoštovanje tistemu, ki je zaslužen za to, da čru sploh obstaja, in ne črvu samemu? In spoštovanje torej mora biti do življenja samega, in ne do črva.

Razen tega, če je vse povezano, a to res pomeni, da je vse enako vredno? Se ti zdi tvoj mezinec enako vreden kot tvoja glava? Ti je res vseeno, če izgubiš mezinec ali glavo, al ni to le mal razlika?

vidim, da se ne zastopimo. Mišljena je vrednost vsake eksistence kot kreacije. Lih k daješ primer črva - si ti kej bolj zaslužen za svoj obstoj kot črv? Mezinec ali glava - z biološkega stališča je glava vredna več, ampak še enkrat - ne govorim o taki vrednosti. Glava je samo na višji stopnji, tako rekoč bolj izpopolnjen izdelek. Upam, da tvoje pisanje ne pomeni, da ločuješ ljudi po kategorijah. Pa ne samo po moči, denarju in ne vem čem še, tudi ločevanje po lastnostih je napačno, če jih ločuješ zato, ker se ti zdijo poštenost, volja, "poduhovljenost" (namenoma v narekovajih) kao dobre lastnosti, vsa nasprotja pa slabe. Eno dobro definicijo spoštovanja lahko uporabiš, če ti to ne gre: spoštovanje pomeni, da dojameš, da drugih živih bitij nikakor ne moreš popolnoma razumeti, ker si v nekem smislu ločen od njih. Tudi če se ti zdi da nekoga zelo dobro poznaš, pomisli: ali ga res?

cosmic dancer

hee x:Dx ehehe pajade.........čaki..jest sem ku izbrušen diamant..hahahah a ne pincipeska? x:Dx

Vse kar dobro je izgubi se v večnosti..

vse najboljše v času obledi....

še vedno si želim sanjariti

saj ženska sem ki več in bolj želi.......

ta bo ja......ej me še enkrat poglej :xx!: te prosim...hihihi

<{POST_SNAPBACK}>hee x:Dx ehehe pajade.........čaki..jest sem ku izbrušen diamant..hahahah a ne pincipeska? x:Dx

KO SEM BILA MAJHNA SEM IMELA MAJHNO,

KO SEM BILA MALO VEČJA, SEM IMELA MALO VEČJO,

KO SEM BILA VELIKA, SEM IMELA VELIKO, VELIKO, VELIKO,

AMPAK NE TISTO KAR VI PRAŠIČI MISLITE

AMAPK VELIKO VELIKO VELIKO LJUBEZEN V BOGAAAAA x;)x x;)x

KAD SAM BILA MALA .................. NISAM ZNALA...

A SAD HVALABOGU

ZA 3 KANTE MOGU..... x;)x x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...