Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 17

Marsa

Recommended Posts

ja v bistvu tko kot pravi natrixred, prej je tko ko neki moreš in da oni vidjo da gledaš, glavo vrtiš in tisti znaki, sam pol ko sam v avtu ostaneš in nekam greš, pol pa vse vidiš in si pozoren na vse, ker si sam, in pol se v bistvu naučiš vozit, pa izkušnje še svoje prnesejo, upam da čim bolj blage in nenevarne, ampak tisto ti da vedet, da tud če ti full obvladaš, še moreš bit kljub znakom in vsemu pozoren na ostale, ki ni nujno da obvladajo enako.
Mushi
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 3,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

:xx!: :xx!: :xx!: :xx!: Kaka luna :o|o:

Mah, saj ne vem, če je sam to. :xx!:

Me je nehalo koleno (vsaj malo) bolet, me je pa včeraj zvečer ena buba pičila v veko in nič ne vidim na levo oko, pa hčerka že dva dni ne spi ponoči,kr neki stoka, pa js jo mam poln kufer, ker že sebe komaj prenašam..pa v petek imam en izpit, pa v ponedeljek še enega, pa spet v petek šeee enega..jaz pa ne morem gledat v knjige...

Mogoče bi to šlo v črno luknjo xscratchx :o|o:

fish is mute-fish knows everything-G.B.

Aja, surangeni jaz sem tudi spila eno vodko pred izpitom...sem pa vmes, ko sem se pripravljala na izpit enkrat parkirala avto in pustila inštr. in avto na enem parkirišču, ker me je nadrl, da smo babe itak smotane in da ga je kr groza, ko se spomni da bom ogrožala njegovo življenje...no, pa me je poklical in se mi opravičil... :o|o:

Itak, da boš nardila izpit :palec: xsrcx

No, kar se tice takih izjav julijana, so pac sovinisticne. Ker sem bil 9 let vsakodnevno sluzbeno udelezen v prometu, ne bom zanikal, da sem videl vec zensk za volanom, ki so bile "nerodne", kot pa moskih. Vendar to nikoli ne more biti razlog, da bi kar posploseval in rekl; Ah, seveda, zenska za volanom! :xx!:

Poznam precej zensk, ki odlicno vozijo in kar precej moskih, ki so nesposobni, pa tega ne priznajo!

Razlika je le se v tem, da se moski veckrat bolj agresivno obnasajo na cesti, kot pa zenske in zato povzrocijo tudi vec nesrec...

Sam tolk, za intermezzo x;)x ! Upam, da nisem koga uzalil....ni bil namen! :palec:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Glede vožnje in procentov oz. povprečja ne vem...zase vem, da dovbro in varno vozim :palec: ..Me je pa pri inštruktorju razhudil x:Dx :vragec: njegov način...pa kaj ima on meni za govorit take stvari? tudi on je nesposoben, če ne more mene naučit vozit, a ne? saj je za to tam.

Glede žensk za volanom, pa še ta primer-moja mama "ni znala šofirat" , dokler je živela z mojim očetom...no, ko smo se peljali kam je šlo tako...Oče:" PAZI; DA GA NE POVOZIŠ! :OO!: "...Mama-molči in "švica"...Oče:" HEJ; PAZI_OSTER OVINEK!" .Mama molči in "švica"...Oče:" ZAKAJ VOZIŠ TAKO POČASI?!" ...Mama-molči in se odloči, da ne bo vozila avta, ko bo on sedel v njem...In se loči x:Dx in postane odlična šoferka(pri 45.letih) x:o)x x8Dx

:O:

x:Dx ČE MOŠKI PO ENOSMERNI V NASPROTNO SMER VOZI, to ni nič hudega, je samo bližnjica x:Dx x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

x:Dx :palec:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

Men so bl vsec izjave kot; jaz lahko vozim tako hitro, ker obvladam, zate je pa prenevarno... x:Dx

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

Bukova zgodba

(Ni najbolj bukova, v prvi izvedbi še ne more biti …

... bom pa čez nekaj dni zgodbo prestavil v drugo temo.)

Družinsko drevo.

Življenje je težko. Oziroma kot ga vidimo. Kaj se mi lahko še zgodi na pozno ponedeljkovo popoldne? Bi šel na Rožnik osvajat bukve? Pred leti je bila moda risati družinsko drevo. Kako narišeš tako družinsko drevo in kaj to sploh je? Raste tako drevo na vrtu? Najlažje je osvajati domača drevesa. Na vrtu raste bor. Osvojil sem ga kar v stari in obrabljeni obleki, ki sem si jo pripravil za barvanje dnevne sobe; če bi se me prijela smola, zato ne bi trpel. Z lahkoto sem splezal prav v njegov vrh in naredil nekaj fotk. Zakaj sem si za prvega danes izbral prav bor? Po keltskem horoskopu sem prav to – bor.

Risi.

Preoblekel sem se v lepšo zeleno majo in rjave hlače zamenjal za svetlomodre in se odpeljal k Čadu. Lazil sem po grmovju okoli risov, ki jih žal nisem videl. Šele ko sem zlezel nazaj, na običajno sprehajalno pot, sem opazil najstarejšega, kako za starim bukovim štorom oprezuje za ljudmi, ko hodijo na drugi strani ograje, v človeški džungli. Docela sem se umiril in nižje spodaj sem opazil neznaten premik ene mlajših mačk. Po poti sem napeto opazoval, kdaj bi zagledal kakšno mogočno bukev, a so bili povečini hrasti, bori in celo kostanji. Zakaj sem se zapičil točno v bukve? Samo zato, ker veljajo v gozdarskih opisih za matere gozdov? Vem, da sem prav ob tej poti videl nekaj mogočnih bukev, vem. Pa jih ne vidim. Zakaj sem postal nestrpen?

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

<{POST_SNAPBACK}>Men so bl vsec izjave kot; jaz lahko vozim tako hitro, ker obvladam, zate je pa prenevarno... x:Dx

izjave :vragec:

orka motorka, to je še v redu , dokler poslušaš izjave, k se pa s takim dedcem po enosmerni v nasprotno smer voziš :O: xcivx :xx!:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Dvojčici.

Šel sem mimo prve velike bukve, pa sem upal na naslednjo, še lepšo in mogočnejšo. Res sem jo našel, le da je bila najnižja veja skoraj tri metre visoko. Tak mačo pa le nisem in sem se vrnil k dvojčicama. Sprva je kazalo na lahko zmago, da ju bom osvojil na mah. Nekaj časa sem plezal po eni, potem po drugi, vendar nisem prišel visoko, v sredini so bile veje predaleč vsaksebi. Ogledoval sem ju in preučeval, vendar sem lahko napredoval le še za nekaj metrov. Vseskozi sem bil pozoren, kako se bom lahko umaknil, da ne bi čez noč obvisel na tem drevesu. Zato sem prav ob vsakem potegu na višjo vejo preverjal možnost sestopa. Jasno, da je nisem osvojil, sva se pa skupaj slikala.

[Življenje je težko. Oziroma kot ga vidimo. Kaj se mi lahko še zgodi na pozno ponedeljkovo popoldne? Bi šel na Rožnik osvajat bukve?

:inocent: In koliko si jih osvojil? x:o)x

Tretja bukev.

Na ogled sem šel za novimi bukvami. Našel sem tako, zraven katere je rasla mlada sestrica in prav z njeno pomočjo sem splezal do najnižjih vej mame bukve. Sprva je kazalo, da bo v njen vrh priti lažje, a sem se zmotil. Tudi tokrat sem premišljeval o zaporedju gibov, zaporedju prijemanja vej in prišel tako višje, kot sem sprva mislil. Upal bi se še višje, vendar mi je bilo za prvi dan dovolj. Naslednjič bi lahko za osvajanje lepše oblekel in prinesel tudi kakšna zaščitna sredstva, na primer plezalni pas in vrv. Potem jo bom lahko zagrabil višje, to krasno bukev.

Pesem ptic z bukovih dreves.

Ob povratku sem poslušal krasno ptičje petje, ki je konec dneva postalo še močnejše. Svetlo modre hlače bo treba oprati. Kaj naj oblečem jutri? Ne gorskih hlač, ne lovskih, kratkih še manj. Pajkice mi bodo dajale največ svobode. V njih bom sproščen kot ptiček na veji. Za njih ni tako pomembno, koliko narazen rasejo veje. Tu, na Rožniku, pa so bukve rasle hitro, zrasle so velike in močne, zato so veje med seboj precej dlje vsaka sebi, kot v Kranjski Gori. A tudi v tem je njihov čar.

Še se bom vrnil.

He,he,he,...Lia, mislim, da bi se zadnjikrat vozil s tako osebo, pa ne glede na spol! x:Dx

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

Uff, jaz pa res pametna, pomembne stvari se spravim urejati v TOREK, ko pol uradov nima uradnih ur... xrolleyesx

Bravo jaz x!x ...no,pa oni tudi...

Sem pa izkoristila čas in šla k frizerju x^x , tako sicer stvari nisem uredila, sem pa zato lepa... x:Dx

Joj, kolk mam dolge lase, moram eno fotko nardit...

Astra

Per aspera ad astra

<{POST_SNAPBACK}>...kar je največji absurd, ki opravičuje nesposobnost avtošol in našega sistema.

...tut to je dokazano, da moški izgubijo živce zarad žensk, starcev in ostale nerodne navlake na cesti...

in seveda statistika pač... manipulacija...

isto kot pri motoristih... xrolleyesx

eni pač nasedate na take zgodbice ki jih pač dobite servirane prek servilnih medijev...

Mislim, da tole ni najboljsi dokaz strpnosti. Ce je za volanom oseba, ki ne bi smela vozit, lahko za to krivis sistem! Ni pa lepo, da imenujes ostale udelezence "nerodna navlaka". Razumem, da se ti vcasih mudi in te zivcira nekdo, ki po trikrat preveri, ali je pot prosta, ti pa vidis, da je...ali pa ne spelje v prvi sekundi, ko se prizge zelena, ali bog nedaj, da mu (ji) crkne avto ravno takrat, ko se prizge zelena....

Vendar pa se realno zarad tega ne bi smel jezit. Je pac vcasih boljs trikrat prevert, kot pa enkrat. Obstaja pregovor (za mizarje); Trikrat pomeri, enkrat odrezi! :palec:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

<{POST_SNAPBACK}>...tut to je dokazano, da moški izgubijo živce zarad žensk, starcev in ostale nerodne navlake na cesti...

Ne vem, kdo se je spomnil, da smejo imeti ženske vozniški izpit! x:Dx pa volilno pravico in še kaj, saj verjetno tudi volit ne znajo tako kot je treba? x:Dx

Starec je vsak, ki preseže 50 let in kot tak naj gre kar v dom za ostarele in naj ne dela navlake na cesti in na svetu nasploh. Vpeljati je treba še kategorijo "mlajši starci", recimo med 40 in 50 leti. Ti bi morali delati dodatni vozniški izpit na reli progah. :vragec:

Kot opažam, pa delajo največjo navlako na avtocestah prav "mladi". Mladi so še in tako radi bi čim prej in čim hitreje dosegli svoj cilj in zato nikakor ne znajo zapustiti prehitevalnega pasu.

Eh še nekaj. CESTA JE ZA VSE!

Žensk, starcev in ostale nerodne navlake na cesti... :eek: :xx!:

Eh, ja, pametni se je spet oglasil... xrolleyesx

Upam, da je kdo kdaj pomislil,da je spretnost vožnje odvisna od prevoženih kilometrov...ženske pa vozijo manj, pa še to večinoma mestne vožnje...

Se spomnim, včasi, ko je moj bil utrujen, mi ej prepustil volan, pa je potem tako napeto spremljal, kaj počnem, da je bil bolj buden kot prej... x:Dx

No,zdaj ko mi prepusti volan in takoj zaspi, vem, da sem dobra... :palec:

Seveda pa ne tako dobra kot moški, ki se rodijo z volanom v roki... xrolleyesx :xx!:

Astra

Per aspera ad astra

<{POST_SNAPBACK}>Mislim, da tole ni najboljsi dokaz strpnosti. ...
:palec: :palec: :palec:

Nihče od fantov, ki se imajo za super voznike, noče pomisliti, da oni potrebujejo na cestah tudi slabe voznike. Kako bi se pa potem lahko dokazovali, če bi na cestah vozili vsi enako dobro? x:Dx :vragec: x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>Žensk, starcev in ostale nerodne navlake na cesti... :eek:  :xx!:

Eh, ja, pametni se je spet oglasil... xrolleyesx

Upam, da je kdo kdaj pomislil,da je spretnost vožnje odvisna od prevoženih kilometrov...ženske pa vozijo manj, pa še to večinoma mestne vožnje...

Se spomnim, včasi, ko je moj bil utrujen, mi ej prepustil volan, pa je potem tako napeto spremljal, kaj počnem, da je bil bolj buden kot prej... x:Dx

No,zdaj ko mi prepusti volan in takoj zaspi, vem, da sem dobra... :palec:

Seveda pa ne tako dobra kot moški, ki se rodijo z volanom v roki... xrolleyesx  :xx!:

Astra

Pa je res tako dober v voznji, da potrebujes njegovo odobravanje? :inocent: Po mojem si samozadostna in dobro ves, kaj je prav in kdaj je dobro! :palec: x;)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

<{POST_SNAPBACK}>:palec:  :palec:  :palec:

Nihče od fantov, ki se imajo za super voznike, noče pomisliti, da oni potrebujejo na cestah tudi slabe voznike. Kako bi se pa potem lahko dokazovali, če bi na cestah vozili vsi enako dobro? x:Dx  :vragec:  x:Dx

:palec: x:Dx

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

<{POST_SNAPBACK}>Ne vem, kdo se je spomnil, da smejo imeti ženske vozniški izpit! x:Dx pa volilno pravico in še kaj, saj verjetno tudi volit ne znajo tako kot je treba? x:Dx

:palec: x:Dx to je beseda. (beseda, ni konj) btw luštne bukve x:Xx

<{POST_SNAPBACK}>

Seveda pa ne tako dobra kot moški, ki se rodijo z volanom v roki... xrolleyesx  :xx!:

Astra

Pa kako si lahko sploh približno misliš, da si dobra na približek, genijalcem, ki jim je že v DNK vsajeno vse in še več znanja, ter spretnosti o katerih se nam še sanja ne. Zaboga Astra :fool: v kateri galaxiji pa ti živiš?

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

to je pa tudi nekaj x:Dx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Piko pa če še kter kej za štos o ženskih voznicah.. se boste spomnal na nas, ko boste se s klobuki fural pr 70-tih letih, če ne prej.. ko boste The Rolling Stones na cestah.. starci s klobuki, najhujš od najhujšga kar na cesti srečaš pa da za volanom ždi.. x:px x:Dx :wOOt: :horro-cb:
Mushi

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...