daisy 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 Tale tema se moških najbrž ne tiče, ker si predstavljam, da obvladajo sceno "u nulo". Tudi je verjetno že bila kakšna podobna tema...Kaj pa me, ženske? Kako dobro poznamo svoj avto? Sem- lahko rečem, tehnični tip in mi take stvarce niso tuje, pa se vseeno znajdem marsikdaj na suhem. Letos sem recimo morala zamenjati letne gume in ugotovila, da nimam blage veze o gumah. Potem sem začela iskati kaj, kje, kako in počem in našla kar nekaj stvari. Če katera rabi- da vsaj malo ve o različnosti gum in kaj je pri tem pomembno, bo veliko našla tule:http://www.reifendirekt.at/Sommerreifen.html To je sicer internetna stran neke ŽNJ prodajalne gum (naj mi oprostijo, kdorkoli so), a super je, ko izbereš recimo svojo dimenzijo in eno gumo, (sedaj vem, ketere dimenzije imam in kaj vsi napisi na gumi pomenijo ), se ti odpre nova stran na kateri si lahko ogleddaš teste raznih revij in društev za posamezne gume... Tako lahko spoznaš kaj je bistveno itd.... Gum mi na cesti k sreči še ni bilo treba menjat... Ali veste, kdaj in na koliko km je treba na srevis in podobne reči? Jaz ne, ker mi to ureja še vedno moška sila. To je kar potuha.Lahko pa pride prav, če si znaš pritrditi prtljažnik za kolesa, smuči, montano.... Verjetno to ponavadi počnejo moški (kar je normalno, a ne )- čisto vsem pa najbrž tudi ne... se je treba včasih kar znajti. Zvoke svojega avta pa poznam in če je kaj drugače kot ponavadi, ga zaslišim, začutim. Lani sem zamenjala auspuh in k sreči tu ni kaj vedeti, le denar je treba imeti in najti primernega (beri:ne predragega) ki ti bo to poštimal.Še najbolj pa vem, koliko stane bencin :xx!: in registracija :xx!: :xx!:Kaj pa ve? Koliko ste samostojne in koliko odvisnice? Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribica Katja 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 Odvisnica. :xx!: Ja kaj, nimam avta. O samih avtih pa zdej vem kar dost, včasih celo kaj več od kakega tipčka.... Pa kaj, mene to zanima. Drugače glede menjave gum na cesti al pa česa takega.... joj ne vem, če bi mi to šlo, ker sem probala enkrat samo premaknit mamino letno gumo na zadnji sedež, pa je tut premaknit nisem mogla... Drgač pa ja.... ko bom mela avtek.... ga bom čuvala.... pa mogoče kake lepe feltne gor.... mal stylinga... ....mogoče me pa kdaj prime, pa bom še kej tunala..... ja, bi blo fajn, če bi bil keš..... Citiraj What you resist, persists. What you can't be with, won't let you be. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Maedhoriell 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 hmmmče se le da "poštimam" stvari sama...na žalost pa mi običajno ne ostane drugo zadovoljstvo, kot da vem našteti mehaniku kaj škriplje in kje naj začne gledat... vsaj nekaj.... mi je pa res fajn vedet čim več tudi o tehničnih stvareh...o avtih poslušam in preberem kar mi pride pod roke, nisem pa tak fen, da bi (razen kadar kaj rabim) brskala prav za takimi članki.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 pojma nimam...o ničemer, pa tud interesa ne me ne zanima, tolk da znam vodo nalit če je treba(vsaj mislim da jo znam ), res katastrofa kar se tega tiče.......sej če se začne nekej čudno oglašat, to že čujem, sam pol naprej povem: to pa to je neki čudn, dej poglej pa zrihti... res, ni mi za take stvari, jaz sam da se vsedem pa pelam pa je...z ostalim se pa naj ukvarja tist k ma vesjele.... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 kar je treba se da!Mi je pa hecn ko določene ženske, ne znajo tankat, al pa nočejo, pa jim pol pride eden od črpalke to, al pa v pralnco ne znajo pelat.... te stvari.. Če pa kdo hoče gumo pomagat menjat, kr.. če bi že šla.. upam, da bojo držale dokler bo avto v moji lasti.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 14. april 2005 Avtor Prijavi Deli 14. april 2005 No, tudi to vem, kje je rezervnqa guma... Slišala sem za primer, ko niso našli rezervne gume, ker je bila pritrjena POD avto- malo neobičajno (ne vem, kateri avto je to)- ampak to pa že moraš vedet.Koliko morajo biti napumpane gume, pri meni piše pri strani pri voznikovih vratih . Če smo že pri takih temah- naj napišem eno svojo resnično anekdoto že kar precej nazaj - iz črpalke. Imela sem "svoj" avto, mož službenega. Enkrat sva prišla skupaj na črpalko z "mojim" avtom in črpalkar je začel točiti. Vpraša moža- koliko drži tank? Ker sem vedno tankala jaz, me mož vpraša- koliko gre noter? Povem- 39 litrov....Obrne se k črpalkarju in mu reče: žena pravi, da 39 litrov. Nakar se oba prizanesljivo nasmehneta, češ.... Seveda je šlo noter skorajda točno 39 litrov.... Bila sta kao silno začudena, jaz pa sem si mislila tasvoje.... Ali pa- ker zelo rada "prčkam" in se nam je pokvarila napa, sem se šla McGayverja in skombinirala napo iz ene plastične posode v katero sem zvrtala luknjo in vanjo zataknila okrogli ventilator... potem je nastal problem, ker premer ventilatorja ni bil enak kot premer odzračevalne cevi... potrebovala sem "reducirštuk" iz enega fi na drugega... Šla sem v Bauhaus in hodila naokoli in gledala, kaj bi bilo primerno... Pride prodajalec in me vpraša, kaj iščem. Razložim mu. Nekaj časa me molče gleda in potem reče (doberedno !!) - Ali ne bi raje poslali vašega moža to kupit, ker bi točno vedel kaj hoče ? MIslila sem, da ga bom kar treščila.... Kasneje sem našla primeren kos pri delih za stranišče Prodajalec je najbrž mislil, da se mi je zmešalo, ampak napa je pa delala ! Ko sem se pa lani peljala iz morja, mi je avto crkaval pri nizkih obratih. Glede na mojo pot (Osor na Cresu - Ljualjana, vmes pa še trajekt) je bila pot nepozabna. Vsakič ko smo stali, sem ga turirala in gotovo je spet kdo mislil, da sem malo čez les.... Še ena krasna- pred davnimi leti sem podedovala starega fičota. Ker je bil že bogi, mu je nekaj crkavalo- saj ne vem več kaj- zataknil se je en ventil ali nekaj podobnega. Vedela sem, kaj mi je storiti, ko se to zgodi, (odpreti haubo in vzeti kadivo, ki sem ga v ta namen vozila s sabo) ter točno kje moram mahnit, da se zadeva zrihta.Ne bom pozavila slike... obstanem na cesti sredi mesta. Seveda takoj firbci in pomagači okoli mene. Jaz pa- moment, takoj bo vredu... grem, vzamem kladivo, odprem haubo, POK.., z vso silo mahnem po nečem v haubi, jo zaprem in se odpeljem dalje. Izgledalo je res noro. Oh, kje so fičkoti... bili so krasni... a ne? Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribica Katja 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 LOL Citiraj What you resist, persists. What you can't be with, won't let you be. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 Jez sem bolj Jolbe za tole tehniko in si zapomnem samo kako se prižge pa ugasne ....bom morala še en šnel kurs opravit, zdej k imamo nov avto. Znam tudi natankat če je treba mi pa ni fino, samo če se češ vozit moraš tudi na črpalko ....pa gumo sem tudi že menjala, tko da nisem čist aberveznik. Je blo pa hecno, k je dragi zraven čikal jaz pa gumo menjala. Pa se je folk ful ustavljal in . Ja kwa pa je to tazga? Sem se hotla naučit in pač takrat je bila prilika in sem prosila, če lahko zamenjam jaz, da vsaj vidim zakaj se gre, če se mi kdaj zgodi, da nisem odvisna od mimoidočih. No takrat sva se fino narežala zaradi reakcij mimoidočih. Smo se pa že ustavljal pa kakim bakicam gume menjal pa ketne gor dajal, tko skupinsko so bili vedni heci. Daisy Moja tašča ima eno dobro štorijo na zalogi. Prvo ji je avto zagorel, pol se je pa še zaletel. V tem zaporedju. Pa ji niso hotl verjet, kao da to ni mogoče, da se je prvo najbrž zaletela pa je pol zagorel....ampak je bilo res kot je povedala, ker nje sploh ni bilo v avtu, ko se je to zgodilo. Ampak je pa komedija, ko pove potek zgodbe Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 No, nekaj pojma imam... pa na sreco ocita, ki ga ima se vec Prvi dan, ko sem dobila avto, sem morala pod njegovim nadzorom gumo zamenjat. Cist tko, da bom vedla, ce bo kdaj treba.. ful pametno v bistvu.. Ja, sem po knjizici z navodili pobrskala kje sploh je rezervna guma, jo dobila izpod prtljaznika, pol se je pa malo ustavilo pri odsraufavanju... ker sem dejansko z vso svojo kilazo skakala po kljucu, pa ni slo.. Pol je mal oci pomagal, naprej in do konca pa spet sama zrihtala Tko da.. po moje bi slo, ce bi bilo nujno.. Osnovne stvari pregledam na avtu in motorju sama - olje, tekocine, gume.. Ja, mene tud zadnjic en tip ful cudno gledal, ko sem sla gume prechekirat na pumpo.. Parkiram tja zraven, tip za mano.. Sem se nekaj v avtu posedela, nekaj preverla.. In ko stopim ven, un meni potrobi in ven iz avta stopi: ''ja, gospodicna, tle pa ne morte parkirat, tle se gume pumpa..'' ''Ja, gospod, to mam tud v planu, ce nimate nic proti?!?'' Pol je pa kar obstal tam, pa gledal, ce mi bo uspelo Najvecja panika mi je bla, ko mi je v Granadi, sredi oljcnih nasadov, 70 km v vsako smer nicesar, zacel ful avto ropotat.. mi je auspuh se polomil.. In sem klicala ocita v LJ, ce se s takim se lahko vozim.. razlozila simptome.. je rekel, da lahko.. in sem se peljala do prvega servisa in tipu v polomljeni spanscini in z rokami in nogami razlozila kako in kaj Me je naucil se nekaj tehnicnih izrazov med popravilom, pol sem se pa se en mesec okrog vozila in tudi do doma prisla cela Se mi zdi, da pri teh novejsih avtih itak nimas kaj dosti sam za popravljat.. Pac, te osnovne zadeve, pa da ne ostanes brez olja in te fore.. Ce pa kaj crkne, pa pac.. servis.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jess 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 Glede na to,da sem bila že dostikrat pr mehanikih,kjer so me samo za nos vlekel in redkokdaj naredil tisto kar sem jst hotla in glede na to,da tud kolegi niso imel nikoli časa,sem se veliko sama naučila.Poleg tega pa,kadar sem že šla k mehaniku sem zmeraj s sabo prpelala tud kolega s sabo,kao,da me nebi mehanik za nos vlekel...in dogajalo se je to,da je mehanik zmeraj njemu pričal kaj je blo narobe in kako bo naprej potekalo pa tak.Čeprav me je dobro videl,da sem jaz prpelala avto in da sem mu jaz povedala kaj je treba za poštimat. Sama kupujem rezervne dele,naredim celotni servis,od svečk,do menjava olja, oljnega filtra,...Po zvoku motorja pa že vnaprej lahko določim kaj bo falilo.Dogaja se mi pa to,da veliko stvari še hočem zvedet kako vse funkcionira,kako se kakšna stvar imenuje,..in ko tkole sprašujem mi od moških osebkov noben noče nič povedat.Bivši,ki ni imel pojma od pojma,ga je sama zavist izdelovala in očitno ostale tud.Včas sem šravbala kolo,zdaj pa avto,hehe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 Imela sem že resen namen napisat prijazno pismo vsem proizvajalcem avtomobilov in jih lepo prosit, naj za božjo voljo pustijo gumbe za luči na enem mestu, brisalci naj se povsod enako vključijo in vsa okna enako odpirajo...ja pa tudi "rikverc" naj bo tipski! Volan, prestavna ročica, luči, brisalci..so stvari, ki jih potrebujem pri vožni.Svojo domišljijo naj sproščajo pri motorjih(ki so itak pod pokrovom..in me ne zanimajo) in pri oblikah avtomobilov.Aja, pod "obvezno opremo" bi uvedla ogrevane sedeže in satelitsko navigacijo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 jaaa navigacijo bi pa jaz tud sam bi se verjetn glih tak zgubila Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 Moj avto je d best... ni registriran, ne rabim novih gum...ma samo dva kolesa... dzhabe je...pa na sedviche dela... kul... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 14. april 2005 Prijavi Deli 14. april 2005 Tako no. Srednje.Znam dolit vodo Pogledat olje Enkrat mi je pregorela zarnica v zadnji luci in sem znala zamenjat Kar se pa gum tice, sem jo bila prisiljena zamenjat, me je oci prisilil ( ceprav ni bil moj avto tisto, niti moja krivda, da je guma sla), da sem jo zamenjala, tako, da bom znala tudi, ce se men to zgodi Se dobro, da se se ni Da bi pa kaj sarila sama po avtu, pa ne. Zaenkrat tudi ni spuscal nobenih sumljivih snovi in glasov. Priden avto Drugace, pa vem za vse, za kaj se uporablja Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.