dbk 9. julij 2008 Prijavi Deli 9. julij 2008 ... Itak dobiš ob vsaki applovi stvari, k kupiš... Prid ponje! a ze ma apple sploh kako uradno trgovino pri nas? se spomnim pred leti, da je bila firma jabolko d.o.o. ali nekaj takega...drugace pa, software-a se nisem kupil hmm...a z biciklom? Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 9. julij 2008 Prijavi Deli 9. julij 2008 Hja, jaz pri nas nisem kupila nič. maca sem v avstriji, prav tako ipod, telefon pa iz zda....Sicer je pa iStore v City Parku, ampak prodajalci tam so obup od obupa. Jaz (ki rade volje priznam, da nimam prav veliko pojma o računalnikih) sem o novem iMacu več vedla (ko sem ga kupovala).... Pa še nasral so me s iTripom, k mi ne dela lih... Drugače je pa na Viču tudi ena trgovinca..Uradno pa dvomim, da je kej....no ne vem Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 9. julij 2008 Prijavi Deli 9. julij 2008 sem se spomnil reklame tusmobila, ki mora kao skrivat iphone tako da, uradno apppla potemtakem res ni pri nas Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 9. julij 2008 Prijavi Deli 9. julij 2008 Kaj je zdej s tem Tušem?A majo zdej iPhone? Za kolk? Pa kolk naročnine? V petek pride ven novi iPhone v trgovine....G3...Ma naj ga imajo, jaz bom mela tega dokler ne razpade. Pa še zmer je sexi... sem mu kupila oblekce applove Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 9. julij 2008 Prijavi Deli 9. julij 2008 lol...a gumi-copatke bo dobil? sem umrl od smeha, ko je kolega to na svojega dal mah, videofonije itak nihce ne uporablja, prav pride edino hitrejsi prenos podatkov, ce s telefonoim beres mejle ali na net hodis tus ga pa ima za 1€, v paketu s 50€ narocnine in podpisom pogodbe za 2 leti mah, ce me ne bi z nokio nasrali, itak ne bi drugih telefonov trenutno gledal...mi je pa iphone in njemu podobni prevelik :xx!: pa itak ga rabim samo za telefoniranje pa kak sms...no ja, razen navigaciji, ki mi na tem zdaj dela cisto ok (garmin), se ne bi odpovedal Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 9. julij 2008 Prijavi Deli 9. julij 2008 a ni bilo govora o zahtevi, da bi pregledali promet prijavljenih, torej dejansko clanov, ne pa tudi samo obiskovalcev (kjer podatki itak niso zanesljivi, ze zaradi tega, ker je vecina na dinamicnih naslovih)? Samo za prijavljene uporabnike, ja. me zanima, kaj bodo na to rekli pri Dellu, ki ze itak zarad zahtev strank ni hotel projdajat novih masin samo z Visto, pa jim je pred par meseci le uspel dogovor z M$om, da lahko dilajo pre-install tudi XPje sicer se mi pa vedno bolj zdi, da je Vista slepa ulica, podobno kot so bili ME-ji...pa pustimo zdaj stevilke, koliko so jih koncnim uporabnikom prodali, stroka je tukaj vazna, do izida prvega SP so namrec vsi kritiki govorili, da pac je tako, da se caka, da se tahujse luknje pokrpajo...samo, kot kaze, se ni kaj dosti spremenilo. obstojeci IT sistemi namrec ne bodo dovolj hitro presli na 2008/Visto, bo ze kar nov OS prej zunaj... Za Dell so imeli tudi posebno Visto ki se ni najbolje ujela z drugimi mašinami.Novi OS pride pa menda šele drugo leto jeseni... a ze ma apple sploh kako uradno trgovino pri nas? se spomnim pred leti, da je bila firma jabolko d.o.o. ali nekaj takega...drugace pa, software-a se nisem kupil hmm...a z biciklom? Je bila, ja... Pa je šla v k*** kot mnogo "uspešnih" firm pri nas... Appla oz. Maca ne kupuj pri nas.Prodajalci še o PC-jih nimajo pojma... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 9. julij 2008 Prijavi Deli 9. julij 2008 Za Dell so imeli tudi posebno Visto ki se ni najbolje ujela z drugimi mašinami.Novi OS pride pa menda šele drugo leto jeseni... saj Dellovo visto imam na svojem se serijske ne zahteva...dela pa presenetljivo dobro tocnega termina ne vem, samo jim je ogromno zadev ostalo, ker jih niso v Visto inkorporirali, kljub obljubam (recimo nov fat sistem, ki naj bi na sql-u baziral)ravno zato mam vedno bolj obcutek, da je vista slepa ulica razvoja.... Je bila, ja... Pa je šla v k*** kot mnogo "uspešnih" firm pri nas... Appla oz. Maca ne kupuj pri nas.Prodajalci še o PC-jih nimajo pojma... no dobro, za tako hiter napredek in menjavo generacij pri strojni opremi, je tudi prodajalcem tezko, sploh tistim, ki jih iz ekonomske stroke vzamejo sicer je pa zalostno, ampak resnicno, da najvec ve mularija, ki redno bere Jokerja pa ce odkrito povem, kljub temu, da sem v zadnjih 10ih letih sel preko, od oka, ene 5000 racunalnikov, se zdaj ne vem kater intelov core duo na strojni ravni podpira virtualizacijo in kateri ne Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 9. julij 2008 Prijavi Deli 9. julij 2008 saj Dellovo visto imam na svojem se serijske ne zahteva...dela pa presenetljivo dobro Informacijo imam z enega računalniškega foruma... tocnega termina ne vem, samo jim je ogromno zadev ostalo, ker jih niso v Visto inkorporirali, kljub obljubam (recimo nov fat sistem, ki naj bi na sql-u baziral)ravno zato mam vedno bolj obcutek, da je vista slepa ulica razvoja.... no dobro, za tako hiter napredek in menjavo generacij pri strojni opremi, je tudi prodajalcem tezko, sploh tistim, ki jih iz ekonomske stroke vzamejo sicer je pa zalostno, ampak resnicno, da najvec ve mularija, ki redno bere Jokerja pa ce odkrito povem, kljub temu, da sem v zadnjih 10ih letih sel preko, od oka, ene 5000 racunalnikov, se zdaj ne vem kater intelov core duo na strojni ravni podpira virtualizacijo in kateri ne Toliko daleč moje znanje ne seže... Bi pa pričakoval od prodajalca da pozna npr. razliko med ATA in S-ATA diski... Pa kaj je AGP vodilo... Ena od "znanih" štacun z elektroniko v Ljubljani... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 9. julij 2008 Prijavi Deli 9. julij 2008 Ena od "znanih" štacun z elektroniko v Ljubljani... saj v nasem koncu ni nic drugace sploh vecje trgovine, kak bigbang, recimo... :xx!: Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 14. julij 2008 Prijavi Deli 14. julij 2008 Siol ima novo ponudbo - Siol Plac.1 GB brezplačnega prostora, plačljivo do 100 GB, na njihovem strežniku, nekaj kao virtualni disk... Toplo priporočam da si ustvarite ta račun... ...če želite imeti dva popldneva dela z pucanjem računalnika... Probal sem zadevo, potem pa... Naslednji dan je računalnik ratal nekam čudno počasen, drugi dan je štekalo vse živo, dokler ni bilo mogoče delat skoraj nič.Pregled z NOD32 je odkril dva trojanca in tri datoteke tudi s sumom na trojanca.Predlagal pošiljanje v analizo, pa ni šlo... Sledilo čiščenje, oz, nalaganje sistema na novo... Sicer je vse to lahko priletelo tudi od drugod, ampak... ...čudna slučajnost Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 16. julij 2008 Prijavi Deli 16. julij 2008 Vicaom ne bo zahteval občutljivih podatkov Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 16. julij 2008 Prijavi Deli 16. julij 2008 z malo logicnega razmisljanja...kaj bi pa lahko naredili s temi podatki, razen, da bi s selekcioniranim EPPjem na veliko zaceli bombardirat te ljudi Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 24. julij 2008 Prijavi Deli 24. julij 2008 Za Linux oz. Ubuntu uporabnike.V službi, imate porte zaprte ... NE gre uporabljat P2P app, Skype, ... Poskusite lahko z online operacijskim sistemom: Ulteo Application Systemhttp://www.ulteo.com/home/en/applicationsystem ! Na Ubuntu OS, ... "se menda da zrihtat" tudi "TCP/IP promet" preko DNS-ja; "... TCP-over-DNS tunelling :-); tun0 device. OpenVPN simple konfiguracija, ... V firmi, ki ima zelo omejen dostop do interneta, na letališču ali na kakšnem podobnem kraju - imaš lahko neoviran dostop do interneta. Ves TCP/IP promet namreč spelješ preko DNS-ja."Source: http://slo-tech.com/forum/t318998#crta Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 25. julij 2008 Prijavi Deli 25. julij 2008 Za Linux oz. Ubuntu uporabnike.V službi, imate porte zaprte ... NE gre uporabljat P2P app, Skype, ... Poskusite lahko z online operacijskim sistemom: Ulteo Application Systemhttp://www.ulteo.com/home/en/applicationsystem ! Na Ubuntu OS, ... "se menda da zrihtat" tudi "TCP/IP promet" preko DNS-ja; "... TCP-over-DNS tunelling :-); tun0 device. OpenVPN simple konfiguracija, ... V firmi, ki ima zelo omejen dostop do interneta, na letališču ali na kakšnem podobnem kraju - imaš lahko neoviran dostop do interneta. Ves TCP/IP promet namreč spelješ preko DNS-ja."Source: http://slo-tech.com/forum/t318998#crta Sem probal tale ULTEO, in dela odlično! Ful dobra stvar...ampak na mojem starem PC ju dela pošastno prepočasi... Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 25. julij 2008 Prijavi Deli 25. julij 2008 Limbo 2; Trojanec z garancijo (za 1000 EUR/neuradno) by Russian Programershttp://dne.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=26085 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 31. julij 2008 Prijavi Deli 31. julij 2008 Tole pa kar drži...ful zanimiv filmček! Bojda Microsoft že delno sodeluje z open source...ha! PA SE LE VRTI! http://vodpod.com/watch/84883-truth-happens?pod=abosamoor Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 31. julij 2008 Prijavi Deli 31. julij 2008 a vam povem neki grozljivga? mam applov macbook pro, gor pa windows xp-je furam že en let se hočem prisilt, da bi preklopu na mac-a pa ne gre in ne gre... Zajbavaš a ne ? Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 31. julij 2008 Prijavi Deli 31. julij 2008 Zanimivo, meni se pa zdi mac os x fantastičen operacijski sistem, ko se enkrat navadiš je pa treba še kaj preštudirat in gre...vsaj probi... če že imaš vrhunski laptop. Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Apple produktov zase ne rabim. Jih ne uporabljam.Windows produktov trenutno ne uporabljam, jih ne rabim momentalno. Ubuntu 8.04.1 modificiran mojim potrebam trenutno zadovoljuje vsem mojim potrebam.Clean, prost od virusov, trojancev, ... Enostaven, ko se ga navadi in nauči uporabljat, modificirat lastnim potrebam. V kolikor bi rabil aplikacije, katere tečejo izključno na Windows platformi (in jih Wine, VMvare, ... emulacije v Linux okolju ne podpirajo) biuredil dual boot Linux, Windows XP Proffesional SP2 (brez SP3 navlake). Viste zase ne rabim, ni za mojo konfiguracijo strojne opreme. Je požrešna zame preveč na resursih (gre preveč rama, prostora na disku). Iger ne igram. Tako, da grafike dx10 oz. dx10.1, prihajajoče dx11 zase ne rabim. Multimedia (audio, video, foto, ...) v Linuxu (amarok, kaffeine, vlc, gwenview, ... predvajalniki) me popolnoma zadovoljujejo kakor tudi koffice (pisarna) brezOpen Office & Java navlake (za moje potrebe zavzame preveč prostora v odnosu na koffice, nasmeti kup nepotrebne navlake po disku, katere ne rabim). Linux rules za mene. Popoln, fantastičen pa ni še noben operacijski sistem in še dolgo ne bo. V kolikor ne bi uporabljal Linux (oz. BSD operacijske sisteme) in bi imel zadovoljivo strojno opremo bi preferiral Visto.Oz. uporabljal Windows XP in počakal na naslednika od Viste. Apple producte bi uporabljal izključno samo v primeru, ko bi bil profesionalec na področju grafike, designa, fotografije ...In me aplikacije v Windows, Linux okolju ne bi zadovoljile. Drugač pa kar se tiče brezplačnosti, internetne varnosti (internet surfanja, dolvleke, klikanja vsega živega malwerskega, predvajanja multimedijskih vsebin, pisarne, ... Linux, BSD operacijski sistemi rules. Imajo pri meni vsekakor prednost pred ostalimi. Se jih je pa treba navadit, osvojit njihovo "filozofijo" in biti učljiv. Za "klik klik uporabnike" na ikonce z minimalno znanja brez motivacije učljivosti pa Windows vsekakor rules. Drugač pa se programska oprema, strojna oprema dobi velikokrat nemalokrat kar nekaj ceneje v tujini kot pri prodajalcih v SI. Ko se uvaža iz držav EU se DDV plača samo enkrat v državi prodajalca. Se pa dobi blago tudi pri nas, v kolikor se kdo zna zazret vponudbo in jo cenovno & kvalitativno & postprodajno zanalizirat. Operacijski sistemi danes so še daleč od "fantastičnosti" v odnosu na prihajajoče v prihodnosti. Windows varnost je zadovoljiva, v kolikor se uporablja operac. sistem kot user brez administratorskih pravic, ima ustrezno nastavljeno varnostno programje, uporablja sandboxie (za poganjanje, testiranje manj poznanih aplikacij, crackov raznih, druge potencialne zlonamerne kode, ...) ... Račun z administrativnimi pravicami pa izključno samo takrat, ko drugače ne gre (inštalacija programov, urejanje registra, ...). Kdor ni učljiv, ne uspe doumet "filozofijo & način razmišljanja, razreševanja situacij raznih" naj se ne muči z Linuxom, ostalimi BSDoperacijskimi sistemi, aplikacijami open source, drugimi licenčnimi. Naj raje uporablja Windows v čim bolj varnem načinu, kot ga uspe doumeti in sprovajat v lastni rabi. Oz. uporablja Apple produkte, v kolikor misli, da jih rabi oz. ga navdušujejo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 V kolker ma kdo kake linke (se mi zdajle ne da goglat) od software trgovin v Delaware (USA), Wal-Mart (te že imam), ...naj kakega "kvalitetnega" nalima. V Delaware menda (po informaciji iz slo-tech.com) ni davka na softwersko opremo. Le - ta določena pa je v USA bistveno cenejša kot v SI (kljub poštnim stroškom, našemu davku). Carine pa menda pri nas na programsko opremo ni, ko gre za uvoz iz držav nečlanic EU. Davek v ZDA je drugače od države do države drugačen. Določa ga vsaka federalna enota zase. Pri uvozu blaga za lastno rabo iz držav EU se ga plača v državi prodajalca. Včasih kake stvari trenutno ni v ebay ponudbi (sicer redko), ... pa je treba malo pogledat še okoli. Oz. se prečekira kake akcijske ugodne ponudbe za kak določen software, hardware, kak drug stuff. Delawarehttp://en.wikipedia.org/wiki/Delaware Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Izkušnje pri nakupu MacBook Pro v US (Amerika) Objavljeno 14.03.2008 "Zdravo,Sem ravno dobro prisel iz potovanja, pa sem vmes v Miamiju nabavil še MacBook Pro. Rad bi vam opisal mojo izkušnjo - mogoèe vam bo pamagala. 1) V US so vse cene brez davka, ki se pa razlikuje glede na posamezne zvezne države. Na Floridi je 7%. Kar pomeni, da MacBook Pro za 1999$ v bistvu stane 2138$. OK, je se vseeno recimo 550 EUR ceneje kot pri nas. 2) Garancija velja tudi pri nas (vsaj tako so mi zagotovili v iStyle). Mora pa imeti raèun obvezno napisano serisko številko. V mojem primeru to ni bil problem, ker sem ga kupil v Apple Store.Premislite o tem, da vzamete 3 letno garancijo (ki tudi velja pri nas) in naj bi bilo doplacilo dosti cenejse, kot pa v EU (nisem preveril).Napajalnik tudi ni problem - samo pri nas je potrebno kupiti drugi natiè. 3) Èe bo vaš konèni pristanek izven SLO, potem carina / davek ni problem. Jaz sem potem letel še na Brnik in predhodno so mi na naši carini povedali, da pri uvozu raèunalnika iz US ni carine. Je pa 20% DDV.Nekje sem prebral, da èe vzames raèunalnik na podjetje, potem ni potrebno plaèati DDV. Zato mi je prijatelj prijazno dal podatke o svojem podjetju, ki jih naša davkarija zahteva v naslednji obliki: Ime Mojega podjetja d.o.o.Ulica 11000 LjubljanaSI 1234567890 4) Prodajalec v Apple store lahko na raèun zapise samo naslednje podatke : ime, priimer, zip code, email. Polja so seveda omejena. Nikjer nima moznosti vnesti celotnega romana.Pri meni sva potem tako naredila,da sva pod "ime" vpisala "Ime Mojega podjetja d.o.o." ter pod priimek "SI 1234567890". 5) Novi raèunalnik obièajno plaèate s kreditno kartico. Za raèun se vpišejo podatki pod toèko (3). Naèeloma se ti raèun pošljejo preko email. Vstrajajte, da vam ga še natisne. Pri meni je narobe napisal ime (pa sem mu dal kreditno kartico - namesto "matic" je napisal "natic"). Na tistem malem roènem terminalu je meni v tistem trenutko izgledalo vse OK.Ko po 24 urah nisem dobil raèuna, me je malo pograbila panika. Sem šel v drugi Apple store (samo zato, ker je bil bližji) in so mi raèun natisnili brez problema (potrebuješ samo kartico s katero je bil plaèan raèunalnik). 6) Zgodilo se mi je tudi to, da mi v Apple store enostavno tisti njihov terminal ni hotel prebrati kreditne kartice (limita je bilo dovolj). Pa je prodajalec 10x potegnil in ni niè pomagalo. Kartica je delala na 10 drugih mestih. Hvala bogu, da sem imel še od punce.Bodite pripravljeni za tak primer - jaz bom naslednjiè s seboj raje vzel tistih 2200$ v gotovini pa je. 7) Vraèanje davka v US. Na letališèu v Miami so mi razložili, da je vraèanja njihovega prometnega davka odvisna od zvezne države. Florida ga npr. ne vraèa (smrc zame), medtem ko ga npr. v New York vrnejo. 8 ) Prihod na SLO carino. Imel sem sreèe, ker je šla punca za daljši èas na stranišèe. Takrat so tisti trije SLO cariniki že pohapsali tri prvi potnike, ki so imeli malo veè prtljage. In potem je bil prehod na "svobodo" odprt. Zato tudi ne morem niè povedati o raèuni na firmo pod toèko (3) in (4)." Source: http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=20...f68c0a093c578d6 Uporabnik bi lahko letel na kako drugo letališče izven SI in ravno tako pripeljal blago v SI "mimo dajatev".Recimo Frankfurt, nato pa domov v SI skozi Avstrijo...Davek v NY naj bi bil 9% (federalna država NY ga vrača), ... _________ 17.500 EUR ceneje kot bi bilo v SIhttp://www.pozareport.si/?Id=estrada&V...p;novicaID=9137 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 1. avgust 2008 Prijavi Deli 1. avgust 2008 Online Currency Converterhttp://www.visiteurope.com/ccm/vacation/cu...&lang=en_US Delaware: CompUSA - Wilmington;CompUSA - Wilmington2 reviews4211 Concord PikeWilmington, DE 19803(302) 479-7994(302) 477-5075(302) 477-5098 - Fax CompUSA Delaware: Trgovina Onlinehttp://www.compusa.com/ Apple Shoppinghttp://www.compusa.com/applications/campai...pple%20Shopping Na te cene treba "prišteti" še ameriški davek, kateri se razlikuje med federalnimi enotami (Florida 7% in ga ne vrača, New York 9% in ga vrača, Delaware davka na software menda nima, ...) + stroške pošiljanja , kako carino na kake produkte (na software ni carine, na računalniške komponente menda tudi ne).Ko se sešteje poštnina + cena produkta po fakturi + potencialna carina (npr. na kake zvočnike, dvd - je video, music, ipode, ...).Se na dobljeno vsoto odmeri se mi zdi 20% DDV (na knjige je drugače 8.5% DDVja). In se dobi končna cena. V kolker pa kdo obišče ZDA se pa iPod na primer razpakira, da v žep. Leti v Frankfurt ali Zagreb. In gre od tam v SI... Cene Viste na google. com, ...http://www.google.com/products?q=Windows+V...amp;output=html http://www.softwaresupplygroup.com/windows...2&ovtac=CMP Za tiste, kateri ločite med licencami RETAIL (ni omejitev pri aktivaciji oz. pri prenašanju na PC z drugim hardwerjem), OEM, DSP licenco, ...In poznate okvirne cene v SI (za večje količine se dobijo količinski rabati). Ko se tuje cene primerja s cenami pri nas, vidimo da marže naših ponudnikov niso "konkurenčne", jim nižajo konkurenčnost napram tujim ponudnikom.Da o ebay nekaterih še bolj ugodnih stalnih ponudbah ne govorimo (ne gre za avkcije). Darilo za prihajajoče praznovanje osebnega praznika, kamor sem povabljen,bo vsekakor naročeno od zunaj.Glede na cene pri nas v odnosu na cene tuje ponudbe. _________ Apple iPod Classic 160GB MP3 Player - primerjava cen: USA;Apple iPod Classic 160GB;319.97 USD = 205.45273 EUR; Apple iPod Classic 160GB MP3 Player - Silverhttp://www.compusa.com/applications/Search...ku=A99-1824nino GB;ohmac.co.uk (Apple Products)iPod classic - 160GB; 229.0 GBP = 290.2598 EUR (inc. VAT)http://www.ohmac.co.uk/ipod/ipodclassic160gb.php SI;Ipod classic silver,160GB, 349,90 €http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=8E40...6&linkid=15 MediaWorld Triestehttp://www.benecasa.it/links-directory/Med...ld_Trieste.html V MediaWorld naj bi se dalo menda dobit iPhone 3G odklenjene na vsa omrežja.Preveril pa še nisem, če so jih že dobili. Menda jih Brazilci že veselo odklepajo (ali pa so to zaenkrat zgolj govorice).Mogoče bo pa Mirko Tuš ponovno presenetil z nabavo mimo Appla in ustregel hotečim uporabnikom TušMobila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 2. avgust 2008 Prijavi Deli 2. avgust 2008 New York cenejši od Mariborahttp://www.zurnal24.si/New-York-cenejsi-od...vice/svet/60724 Povratne letalske karte v zadnjem trenutku Cena vključuje letališke pristojbine!http://www.odklop.com/index.php?st=l2&kam=MIA&lng= Realno postavljene cene; slo-tech Mali Oglasihttp://slo-tech.com/forum/20 PC Workstation = > kot Mac Workstationhttp://slo-tech.com/forum/t320713#crta Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 3. avgust 2008 Prijavi Deli 3. avgust 2008 Mačka, meni se je tudi zdej ko sm odprla... pojma nimam zakaj Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 3. avgust 2008 Prijavi Deli 3. avgust 2008 ok wtf?? zakaj se mi zmer, ko odprem temo "dobre bejbe", odpre tole okence:Zaradi tega kuvrtat-ovega posta:http://www.lunin.net/forum/index.php?s=&am...st&p=989727 kateri vsebuje: klik Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.