tantra 2. december 2008 Prijavi Deli 2. december 2008 Ruski hekerji napadajo"Tokrat je bila njihova tarča nihče drug kot vojaško ministrstvo za obrambo -Pentagon. Sicer podrobnosti napada še niso znane, gre pa očitno za resen napad, saj naj bi bil po poročanju LA Times o omenjenem napadu obveščen tudi Georg Bush. Hekerji naj bi s škodljivo kodo (Malware) okužili računalnike, ki nadzorujejo vojaške operacije po svetu, med drugimi tudi tiste v Afganistanu in Iraku. Sicer so ameriške administracije zelo pogoste tarče hekerskih napadov in nikakršno naklučje ni, da ti napadi navadno izvirajo iz ne-tako-prijateljske države Rusije ali Kitajske. Najbolj znan primer ruskega e-napada je sicer iz leta 2007, ko so se hekerji lotili sosednje Estonije in ji v celoti onesposobili vladne spletne strani. Pred kratkim pa smo bili priča množičnim napadom (sicer dejansko vojaško napadene Južne Osetije) na gruzijske spletne strani s končnico .ge. Bi lahko situacijo označili kot hladno e-vojno?"http://www.racunalniske-novice.com/main/in...4d171e16cd4dc04 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 2. december 2008 Prijavi Deli 2. december 2008 Spletni nakupi iz tujine od decembra ugodnejši"Spletnim nakupovalcem od 1. decembra dalje ne bo več treba plačati carine za izdelke cenejše od 150 evrov, ki so kupljeni zunaj Evropske unije (EU). Do sedaj je to veljalo za izdelke, katerih vrednost ni presegala 22 evrov.Sprememba bo koristila predvsem potrošnikom, ki prek spleta iz ZDA naročajo različne tehnične izdelke, npr. CD ali DVD predvajalnike in podobno. V preteklosti so mnogi izdelke naročali ločeno, da ne bi presegli najvišjega zneska, do katerega za kupljeno še ni bilo treba plačati carine, kar se je pogosto izkazalo za povsem nesmiselno, saj so stroški poštnine pogosto presegli znesek davka.Kljub temu bo še vedno treba biti previden pri izdelkih z višjo ceno. Opozoriti velja na to, da uvozne carine zelo variirajo in se ne zaračunavajo za vse vrste blaga. EU je na primer že ukinila carine za mobilne telefone in knjige.Pri nakupovanju v spletnih trgovinah izven držav EU je dobro poznati veljavna pravila, saj nekatere spletne strani namenoma ne prikazujejo višine davkov in carin. Tako da vas končni znesek pi želenem izdelku lahko pošteno preseneti. Več o carinah in nakupovanju v tujih spletnih trgovinah si preberite tukaj: http://www.hmrc.gov.uk/podcasts"Sourcehttp://dne.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=30691Op.: Na uvoz računalniške opreme iz ZDA carine ni.Plača se DDV ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 2. december 2008 Prijavi Deli 2. december 2008 Thanx tantra, bo treba mal počekirat....s KDE 4.0 pa niso preveč zadovolni...šeKDE 4.0 mi deluje kot wannabe Vista. Ko sem začel spoznavati GNU/Linux, sem najprej uporabljal KDE, potem pa kmalu prešel na GNOME. GTK+ okolje mi je bolj všeč in ima lepši vizualni izgled kot QT. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 2. december 2008 Prijavi Deli 2. december 2008 KDE 4.0 mi deluje kot wannabe Vista. Ko sem začel spoznavati GNU/Linux, sem najprej uporabljal KDE, potem pa kmalu prešel na GNOME. GTK+ okolje mi je bolj všeč in ima lepši vizualni izgled kot QT.Enako. Začel s Knoppixom [Live Linuxom s KDE]. I like Gnome minimalizem + nekaj KDE apps/paketov. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 2. december 2008 Prijavi Deli 2. december 2008 Tole bi bilo sicer bolj za v šalo dneva, ampak... Tipkovnica za blondinke Druga evropska klofuta protipiratski Franciji Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 2. december 2008 Prijavi Deli 2. december 2008 Ja za brezplačen desktop je sigurno gnome najboljša izbira...KDE+VISTA bi pa oba bila rada malo MAC OS X... Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 6. december 2008 Prijavi Deli 6. december 2008 Spet eno malo bolj "laično" vprašanje. Zanima me, kako se "citira pod črto". Pliz, če kdo ve, naj mi javi. LP Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 6. december 2008 Prijavi Deli 6. december 2008 Spet eno malo bolj "laično" vprašanje. Zanima me, kako se "citira pod črto". Pliz, če kdo ve, naj mi javi. LP Kaj točno s tem misliš? http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a015.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a050.gif Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 6. december 2008 Prijavi Deli 6. december 2008 Ne, skrbi, sem že našla... Sem pa spraševala tudi na nekem drugem forumu in dobila odgovor, kako se naredi "copy - paste" To je našin citiranja, kjer se na vsakem listu sproti spodaj pišejo številke in opombe. Navodilo:Postavite mesto vnosa v odsek (odsek: Del dokumenta, v katerem nastavite določene nastavitve oblikovanja strani. Nov odsek ustvarite, ko želite spremeniti lastnosti, kot so oštevilčenje vrstic, število stolpcev ali glave in noge.), v katerem želite spremeniti obliko sprotne ali končne opombe. Če dokument ni razdeljen na odseke, postavite mesto vnosa kamorkoli v dokument. V meniju Vstavljanje pokažite na Sklic in kliknite Sprotne opombe. Kliknite Sprotne opombe ali Končne opombe. V polju Oblika številk kliknite želeno možnost. Kliknite Uporabi. Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 11. december 2008 Prijavi Deli 11. december 2008 pred tremi leti sem lahko premagal vse kar mi je PC vrgel v roke... zdej pa ... mmm se staram, tehnologija pa drvi naprej, sej najbrž bi znal zamenjat matično ploščo, vstavit nov procesor, ampak prav iskreno bi raje prepustil to delo strokovnjakom, sem se pa naučil vmes popravljat manjše okvare tipkovnic... posledično pokvaril 2 tipkovnici, bljah... Da ne rečem da se sploh ne spoznam na Visto, in tanove pripadajoče Office, krneki... tko da je moje znanje malo zastarelo... Sem se pa naučil uporabljat Linuxe v tem času. Kar je najbrž malo pred časom, a prav veliko ne. Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 11. december 2008 Prijavi Deli 11. december 2008 Vista = simpel [osnovna raba].Linux tut. Sploh, če kdo pokaže osnove v parih urah. Pol pa sam naprej. S prijateljem od google.com. -)Za hardware, ... kar se ne ve. Je par forumov dobrih tut v SI ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jony 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 Pozdravljeni Imam eno vprašanje, če mogoče kdo ve:CorelDraw 12Problem: Napišem besedilo in potem odebelim črte - grem na ikono Outline Tool/Outline Pen Dialog, povečam debelino in obkljukam 'Scale with image'. Potem to besedilo kopiram in pomanjšam. S tem ko kopijo pomanjšam se na origilalnem tekstu debeline pomanjšajo, niso več tako debele, kot sem jih odebelil. Pri CorelDraw 9 ni tega problema! Hvala za odgovor, če ima kdo izkušnje s tem! Lep dan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 Nujno rabim nasvet kakega znalca:Avast mi ob zagonu compa javlja, da je najdena sumljiva datoteka; točno reče tkole: Z uporabo Hevristične metode je bila najdena sumljiva datoteka. To je lahko znak okužbe z zlonamernim programom (malware).Ta datoteka je: C:\WINDOWS\SYSTEM32\ils.dllOpcijo mam, da jo zbrišem al pa "spregledam". Kaj nej naredim? Na netu ne najdem konkretnega opisa, kaj za vraga ta datoteka nej bi bla. A je lohk kakšna pizdarija, če jo zbrišem?Če pa dam opcijo "spreglej", pa pol javi, da je odkril virus v operacijskem pomnilniku, da je delo z rač. nevarno, ko je virus dejaven itd. In če pol zalaufam celoten scan z avastom, ne najde nič druzga kot to datoteko.Kaj narest? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 Nujno rabim nasvet kakega znalca:Avast mi ob zagonu compa javlja, da je najdena sumljiva datoteka; točno reče tkole: Z uporabo Hevristične metode je bila najdena sumljiva datoteka. To je lahko znak okužbe z zlonamernim programom (malware).Ta datoteka je: C:\WINDOWS\SYSTEM32\ils.dllOpcijo mam, da jo zbrišem al pa "spregledam". Kaj nej naredim? Na netu ne najdem konkretnega opisa, kaj za vraga ta datoteka nej bi bla. A je lohk kakšna pizdarija, če jo zbrišem?Če pa dam opcijo "spreglej", pa pol javi, da je odkril virus v operacijskem pomnilniku, da je delo z rač. nevarno, ko je virus dejaven itd. In če pol zalaufam celoten scan z avastom, ne najde nič druzga kot to datoteko.Kaj narest? Imel podoben primer - najdena je bila sumljiva datoteka v istem imeniku kot ga navajaš.Sem izbral opcijo briši, računalnik potem delal normalno.Torej - briši.Pizdarija bo če jo pustiš tam. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 Imel podoben primer - najdena je bila sumljiva datoteka v istem imeniku kot ga navajaš.Sem izbral opcijo briši, računalnik potem delal normalno.Torej - briši.Pizdarija bo če jo pustiš tam.Ja se tud sam nagibam k tej rešitvi, sam mal cvikam, če jo bom zbrisal, da mi ne bi kej sistem pol štrajkal, ker tale teden bom krvavo rabil računalnik. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 LOL. -)false positive. DO NOT ELIMINATE THE FILE. -)http://www.virustotal.com/fr/analisis/106a...d7fd3ff22af087ehttp://forum.avast.com/index.php?PHPSESSID...p;topic=40975.0General dll file informationhttp://www.bang.ro/ils_dll.htm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 Tle vprašhttp://www.joker.si/mn3njalnik/index.php?showforum=6al pa tlehttp://slo-tech.com/forumhttp://www.racunalniske-novice.com/forum/index.phpPozdravljeni Imam eno vprašanje, če mogoče kdo ve:CorelDraw 12Problem: Napišem besedilo in potem odebelim črte - grem na ikono Outline Tool/Outline Pen Dialog, povečam debelino in obkljukam 'Scale with image'. Potem to besedilo kopiram in pomanjšam. S tem ko kopijo pomanjšam se na origilalnem tekstu debeline pomanjšajo, niso več tako debele, kot sem jih odebelil. Pri CorelDraw 9 ni tega problema! Hvala za odgovor, če ima kdo izkušnje s tem! Lep dan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 LOL. -)false positive. DO NOT ELIMINATE THE FILE. -)http://www.virustotal.com/fr/analisis/106a...d7fd3ff22af087ehttp://forum.avast.com/index.php?PHPSESSID...p;topic=40975.0General dll file informationhttp://www.bang.ro/ils_dll.htmTantra, hvala za linke. Je bla očitno res avast-ova napaka, zdej ne javlja več tega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 Zadeva se je razvila do te mere, da se že splača vložiti nekaj pozornosti in časa.Pa dobimo učinkovitost linuxa in dovršenost ponudbe windowsov. In adijo virusiter vsa ostala sranja, ki spremljajo microsoft, prav tako pa ohranimo živceki so definitivno na preizkušnji, če želimo izgraditi delujoč operacijski sisitem ki temelji na linuxu, pa nismo ravno navdušenci nad tipkanjem v terminal, neprestanemuiskanju primernejših driverjev ter psihotičnim stanjem, ko ti začne v možganih odzvanjati"sudo" kadarkoli se svet okoli tebe ne obnaša po tvojih zapovedih. Preverjeno.OSX86 project Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 Kaj je z mojim USB kljucem?Nic nimam gor, vse sem zbrisala, pa pravi, da je 80% zaseden :eek: Pa sem vse nardila kot je treba in varno izklopila... Aja, pa kaze, da ni nic gor tako pri macu, kot pc-ju.... a kdo ve? Pa kupujem laptopa. Neki poceni (ker za glavno rabo je tale mac 1A)... Ker enostavno potrebujem samo za iWork (oz. Office... pac te osnovne stvari, k jih rabim vsak dan excel, access pa powerpoint) pa za to...pa pac tolk, da hitr dela za predstavitve.Na laptope se res ne spoznam, prav svojega nisem imela ze ene 5 let...Mi je največji fuj kupit majkrosofrove zadeve, macbook je pa predrag za zdaj.... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 Kaj je z mojim USB kljucem?Nic nimam gor, vse sem zbrisala, pa pravi, da je 80% zaseden :eek: Pa sem vse nardila kot je treba in varno izklopila... Aja, pa kaze, da ni nic gor tako pri macu, kot pc-ju.... a kdo ve? Pa kupujem laptopa. Neki poceni (ker za glavno rabo je tale mac 1A)... Ker enostavno potrebujem samo za iWork (oz. Office... pac te osnovne stvari, k jih rabim vsak dan excel, access pa powerpoint) pa za to...pa pac tolk, da hitr dela za predstavitve.Na laptope se res ne spoznam, prav svojega nisem imela ze ene 5 let...Mi je največji fuj kupit majkrosofrove zadeve, macbook je pa predrag za zdaj.... Kaže da ni nič gor in da je zaseden? S tem misliš, da ne vidiš datotek, prostora je pa samo 20 %?Formatiraj ga. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 Ja nic ni gor... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 Avast je ok. Je pa mel zadnje tedne nekaj false positive detekcij. Če kj nov jasn, prvo se pozanimaj na avast forumu. Upraš tm, v kolker boš ta prvi,kater bo informiral uporabnike. Oz. z emailom obvesti razvijalce.Se hiter odzovejo in popravijo. Se dogaja tut v "boljših familijah". Drugač pa = avast ok app.Pa še brezplačen je. In dost dober.Ta zadn false positive je bil popravljen z novim update - om v parih urcah. -)Tantra, hvala za linke. Je bla očitno res avast-ova napaka, zdej ne javlja več tega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 http://www.sandboxie.com/Tut ok. -) [for more secure in enostavno]. -)Za operacionalizacijo "OSX86 project -a" nimam podprtega hardwera.Stara kišta. Novejše [rabljene - princip -)] pa ne rabim trenutno. Ker Linux laufa, in bo še leta laufal na njej b.p. -)Zadeva se je razvila do te mere, da se že splača vložiti nekaj pozornosti in časa.Pa dobimo učinkovitost linuxa in dovršenost ponudbe windowsov. In adijo virusiter vsa ostala sranja, ki spremljajo microsoft, prav tako pa ohranimo živceki so definitivno na preizkušnji, če želimo izgraditi delujoč operacijski sisitem ki temelji na linuxu, pa nismo ravno navdušenci nad tipkanjem v terminal, neprestanemuiskanju primernejših driverjev ter psihotičnim stanjem, ko ti začne v možganih odzvanjati"sudo" kadarkoli se svet okoli tebe ne obnaša po tvojih zapovedih. Preverjeno.OSX86 project Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 15. december 2008 Prijavi Deli 15. december 2008 Avast je ok. Je pa mel zadnje tedne nekaj false positive detekcij. Če kj nov jasn, prvo se pozanimaj na avast forumu. Upraš tm, v kolker boš ta prvi,kater bo informiral uporabnike. Oz. z emailom obvesti razvijalce.Se hiter odzovejo in popravijo. Se dogaja tut v "boljših familijah". Drugač pa = avast ok app.Pa še brezplačen je. In dost dober.Ta zadn false positive je bil popravljen z novim update - om v parih urcah. -)Ja, tud jst sem sicer z avastom mucho zadovoljen.Kaj pravzaprav je "false positive"? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.