čebelica01 29. marec 2009 Prijavi Deli 29. marec 2009 ni mi jasno....ma kako prekopiraš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 29. marec 2009 Prijavi Deli 29. marec 2009 ni mi jasno....ma kako prekopiraš? Odpri Windows Explorer in poišči tisto kar hočeš kopirat na USB ključ.Postavi kazalec miške na ta fajl, pritisni desno tipko na miški in povleci - tipko moraš držat pritisnjeno - na USB pogon v levem oknu Explorerja.Oznake pogonov menda poznaš - A je disketni pogon(če ga imaš) C je hard disk(če je samo eden) D je DVD pogon in v tem primeru je E USB ključ.Ne glede na število ostalih pogonov je oznaka(črka) USB ključa zadnja po vrsti.Povleci kot je prej opisano željeni fajl na to oznako in spusti tipko miške.V oknu ki se ti odpre imaš štiri možnostiCopy Here - fajl bo prekopiran na ciljno mesto, to je v tvojem primeru USB ključMove Here - fajl bo bo izbrisan z izvorne lokacije in premaknjen na ciljno lokacijoCreate Shortcut Here - postaviš bližnjico, tega ti ne rabišCancel - prekličeš cel postopek Izberi Copy Here, počakaj da program opravi svoje, ponovi z drugimi fajli dokler nimaš vseh na ključu, izključi ga kot sem opisal v prejšnjem postu, vtakni ključ v računalnik kamor želiš prenesti fajle, prekopiraj na isti način kot je zgoraj opisano na željeno mesto. To je to... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 30. marec 2009 Prijavi Deli 30. marec 2009 ni mi jasno....ma kako prekopiraš?Samo smo zanimivi. Znamo prižgat računalnik, brskat po spletu, pisat e-pošto, pisat in urejat sporočila na forumih, pečemo CD-je in DVD-je, a zamrznemo pri najbolj enostavnih operacijah. Mimogrede sem se še spomnil na razne "računalniške" tečaje in izobraževanja: namesto osnov in glavnih značilnosti računalništva, učijo, kako se uporablja M$ Windows in Office. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 30. marec 2009 Prijavi Deli 30. marec 2009 Samo smo zanimivi. Znamo prižgat računalnik, brskat po spletu, pisat e-pošto, pisat in urejat sporočila na forumih, pečemo CD-je in DVD-je, a zamrznemo pri najbolj enostavnih operacijah. Mimogrede sem se še spomnil na razne "računalniške" tečaje in izobraževanja: namesto osnov in glavnih značilnosti računalništva, učijo, kako se uporablja M$ Windows in Office. Preberi si še kakšno knjigo o uporabi računalnika, pa boš imel še boljše mnenje o nivoju računalniškega izobraževanja... http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a080.gif Sem za hec pogledal eno knjigo v knjižnici, naslov je bil Skrivnosti Windows XP(špeh z okrog 600 strani).Pol knjige je zato da ti razložijo kako brskaš po menijih kot npr. start Menu, All Programs, Control Panel ipd... Če se vsedeš pred mašino za to pregledat rabiš deset minut... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 30. marec 2009 Prijavi Deli 30. marec 2009 a se še komu dogaja, da je dons tale forum zlooooooooo počasen. clo ven ga vrže, ker se ga še brskalniku ne lub več čakat... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 30. marec 2009 Prijavi Deli 30. marec 2009 ja tud men tko dela....najbrž server mal nagaja.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 7. april 2009 Prijavi Deli 7. april 2009 Črv Psyb0t Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. april 2009 Prijavi Deli 7. april 2009 Any panic - debata s preventivnimi navodili je laufala/laufa tule:http://slo-tech.com/forum/t353114#crta Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uriella 7. april 2009 Prijavi Deli 7. april 2009 Apple je priznal, da ...http://www.google.si/search?q=Apple+prizna...lient=firefox-a Drugač pa so Apple estetske "igračke", simpatične in uporabne. -) Lih tole se je zgodilo meni. Vzamem v zakup, da se tudi najbolj kakovostne zadevščine pokvarijo. Ampak ... še vedno prisegam nanj - milijonkrat bolj mi sede ta sistem kot windowsi. Pa vse, kar nardijo, je takoo estetsko in uporabniku prijazno. Še ena navadna vtičnica ali kabel, karkoli, vse je lepo. Kaj čem, odvisnost od jabolčkov je huda reč. Citiraj Gonna rise upBurning back holes in dark memoriesGonna rise upTurning mistakes into gold Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 13. april 2009 Prijavi Deli 13. april 2009 Poskušam inštalirat microsoft windows, ne odpre filow... iz exe za inštalacijo ni programa. ... Linux,... avantgardno... i pod in ubuntu... verjetno moram spet v trgovino da mi inštalirajo te reči...postravmatske storitve za konkurenčnost. sem strpala tudi mačka v cd rom, pa nič... izgleda da je malo primrzlo v stanovanju, ker se nič ne odpre. če bi imela kak sesalec ali metlo, imam eno krtačo in smetišnico v avtu,... bom izmetala iz tepiha. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 21. april 2009 Prijavi Deli 21. april 2009 Kako naj izbrišem zgodovino obiskanih strani iz URL vrstice? Imam Mozillo Firefox ki se sama posodablja. Ne vem več pri kateri verziji mi je tko naložilo da imam zdaj onemogočeno da lahko pobrišem v Browse History-all. Ful me moti da ne morem počistit. Kakšna ideja? Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 21. april 2009 Prijavi Deli 21. april 2009 http://dronyx.wordpress.com/2008/11/02/bri...ebnih-podatkov/ Torej v orodja , pa počisti zasebne podatke ...odkljukaj , in briši.To ti ne dela... Potem pa edino ročno lahko brišeš...to malo bolj zakomplicirano ... , al pa tudi ne ... drugače pa v Programi potem pripomočki , pa system tools in čiščenje diska ...to tud nekaj pobriše.To ja "počisti zasebne podatke" ne dela... sm malo slabo napisala v prejšnjem postu...Ročno se ne da, se vsakič ponovno vrne nazaj... Kaj pa pobriše - "čiščenje diska" Sicer pa sem vidla zdej en programček CCleaner... bom probala, zgleda fajn. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 21. april 2009 Prijavi Deli 21. april 2009 Vse tiste datotekce , npr ki se ti nabirajo ko npr, obiskuješ stran ...vse kar npr čist brez veze zapolnuje disk.potem tudi piškotke ....itd. Sicer pa zopet na koncu obkljukaš, kaj želiš da se ti pobriše.Sm pregledala zdej CCleaner, je ful bolj pregleden... To kar opisuješ se je pa meni tud dogajalo...tud ročno ni šlo , samo tist je pa potrebno temeljito čiščenje ...najbrž je kakšen črviček -virus.In kaj si napravila? Kako si počistila? Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. april 2009 Prijavi Deli 21. april 2009 Kako naj izbrišem zgodovino obiskanih strani iz URL vrstice? Imam Mozillo Firefox ki se sama posodablja. Ne vem več pri kateri verziji mi je tko naložilo da imam zdaj onemogočeno da lahko pobrišem v Browse History-all. Ful me moti da ne morem počistit. Kakšna ideja?Orodja --> Možnosti --> ZasebnostTam pri zgodovini, daj okence na 0 dni, kjer pravi "Obdrži zgodovino vsaj __ dni". Mislim, da je to to. Pa še druge nastavitve si poglej in prilagodi pod Zasebnost. Vse tiste datotekce , npr ki se ti nabirajo ko npr, obiskuješ stran ...vse kar npr čist brez veze zapolnuje disk.potem tudi piškotke ....itd. Sicer pa zopet na koncu obkljukaš, kaj želiš da se ti pobriše.To je res uporabno, samo ne pobriše zgodovine obiskanih strani Firefoxa. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. april 2009 Prijavi Deli 21. april 2009 pol to samo za explorer...?Mislim, da ne. Tisto pobriše samo začasne internetne datoteke, če jih seveda vključiš, ostalo je treba posebej brisati v explorerju. A ne vem več, kje in kako, ker explorerja ne uporabljam že nekaj let in sem pozabil, kako zgleda. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 22. april 2009 Prijavi Deli 22. april 2009 Orodja --> Možnosti --> ZasebnostTam pri zgodovini, daj okence na 0 dni, kjer pravi "Obdrži zgodovino vsaj __ dni". Mislim, da je to to. Pa še druge nastavitve si poglej in prilagodi pod Zasebnost. To pobriše oz. prepreči ohranjanje zgodovine(History) po izhodu iz brskalnika.Nastavi se lahko tudi da te ob izhodu vpraša o brisanju osebnih podatkov - gesla, up. imena ipd. Če se ne motim je pa Ale imela v mislih podatke o obiskanih straneh ki se ohranijo v iskalni vrstici brsaklnika.Teh se ne da brisat, vsaj z omenjenimi nastavitvami ne, ker so očitno shranjeni na Mozillinem serverju.Sklepam po tem ker so tam vidni linki do strani ki sem jih obiskal pred ponovnim nalaganjem sistema - disk je bil formatiran, Windowsi na novo instalirani, na disku torej ni ostalo nič, tako da... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 22. april 2009 Prijavi Deli 22. april 2009 ... Ale je imela v mislih podatke o največkrat obiskanih straneh, ki se ohranijo v iskalni vrstici brskalnika.Teh se ne da brisat, vsaj z omenjenimi nastavitvami ne, ker so očitno shranjeni na Mozillinem serverju.Sklepam po tem ker so tam vidni linki do strani ki sem jih obiskal pred ponovnim nalaganjem sistema - disk je bil formatiran, Windowsi na novo instalirani, na disku torej ni ostalo nič, tako da... Najbolj obiskane strani, ki se hranijo v iskalni vrstici brskalnika [oz. na mozillinem serverju]brišemo takole: V naslovno ["URL address" vrstico] Mozille Firefox se vpiše: about:config Gre se do: browser.urlbar.maxRichResults, se 2x klikne na vrstico, spremeni vrednost 12 na 0 [na nič]. ! V kolker pa kdo želi povečat število shranjenih najbolj pogosto obiskanih strani,spremeni 12 v željeno število [36 - shranjevalo se bo 36 najbolj pogosto obiskanih strani]. Source:How do I remove list of most visited sites [V URL adress vrstici] "To turn off the drop-down list, type about:config into the location bar and press enter. This brings up a list or preferences.Locate the preference "browser.urlbar.maxRichResults", double-click on it and change its value to 0 (zero). Thank you so much, I just did what you said. It it worked fine." http://forums.mozillazine.org/viewtopic.ph...8&t=1206175 _________Mozilla Firefox: Referrer Header disable; Da se ne sporoča obiskani internetni strani, iz katere spletne strani se prihaja: V naslovno ["URL address" vrstico] Mozille Firefoxse vpiše: about:config Gre na opcijo: network.http.sendRefererHeader = 2 Desni klik na navedeno opcijo in se izbere možnost "0": 0 = Send no referer headers at all, to anyone, ever.1 = Send referer headers only on clicked links, but never on page content such as hotlinked images2 = Always send a referer header ! Nastavi se na: network.http.sendRefererHeader = 0 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 24. april 2009 Prijavi Deli 24. april 2009 Orodja --> Možnosti --> ZasebnostTam pri zgodovini, daj okence na 0 dni, kjer pravi "Obdrži zgodovino vsaj __ dni". Mislim, da je to to. Pa še druge nastavitve si poglej in prilagodi pod Zasebnost.Imam naštimano tako ja. Samo ni to to. To pobriše oz. prepreči ohranjanje zgodovine(History) po izhodu iz brskalnika.Nastavi se lahko tudi da te ob izhodu vpraša o brisanju osebnih podatkov - gesla, up. imena ipd. Če se ne motim je pa Ale imela v mislih podatke o obiskanih straneh ki se ohranijo v iskalni vrstici brsaklnika.Teh se ne da brisat, vsaj z omenjenimi nastavitvami ne, ker so očitno shranjeni na Mozillinem serverju.Sklepam po tem ker so tam vidni linki do strani ki sem jih obiskal pred ponovnim nalaganjem sistema - disk je bil formatiran, Windowsi na novo instalirani, na disku torej ni ostalo nič, tako da... To sem imela v mislih ja. Najbolj obiskane strani, ki se hranijo v iskalni vrstici brskalnika [oz. na mozillinem serverju]brišemo takole: V naslovno ["URL address" vrstico] Mozille Firefox se vpiše: about:config Gre se do: browser.urlbar.maxRichResults, se 2x klikne na vrstico, spremeni vrednost 12 na 0 [na nič].To sem napravila. Vendar ta način ne izbriše podatkov o obiskanih straneh, ampak nam je samo onemogočen pogled. Čim spet povečamo številko, se podatki ponovno vidijo. Kako to da je bilo pri prejšnjih različicah Mozille mogoče izbrisati te podatke, zdaj pa to ni več mogoče Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 24. april 2009 Prijavi Deli 24. april 2009 Sem nastavila na 4 namesto na 0, ker na 0 je ful težko karkoli delat (moram stalno v zaznamke hodit). Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 28. april 2009 Prijavi Deli 28. april 2009 Legalno, zastonj, delujoče? Seveda, odprtokodni program! Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. maj 2009 Prijavi Deli 5. maj 2009 Download Windows 7RC od danes dalje pa tja do konca junija Windows 7 Download Page "Uporaben" do 1. 3. 2010, po tem datumu se bo računalnik ugašal(shutdown) vsaki dve uri, vse do 1. 6. 2010 ko RC ne bo več možno uporabljat... Superhiter OS Presto Žal ni brezplačen, stane slabih 20$, dobi se pa lahko v free preizkus za 7 x!x dni Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 6. maj 2009 Prijavi Deli 6. maj 2009 Presto - še enkrat Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 7. maj 2009 Prijavi Deli 7. maj 2009 Download Windows 7RC od danes dalje pa tja do konca junija Windows 7 Download Page "Uporaben" do 1. 3. 2010, po tem datumu se bo računalnik ugašal(shutdown) vsaki dve uri, vse do 1. 6. 2010 ko RC ne bo več možno uporabljat... Superhiter OS Presto Žal ni brezplačen, stane slabih 20$, dobi se pa lahko v free preizkus za 7 x!x dni OS, ki za "podlago", da sploh deluje, rabi OS? povrh vsega je pa samo verzija linuxa, ki je drugace zastonj.. Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 7. maj 2009 Prijavi Deli 7. maj 2009 OS, ki za "podlago", da sploh deluje, rabi OS? povrh vsega je pa samo verzija linuxa, ki je drugace zastonj.. Malo čudno, ja... Saj so W tudi zastonj... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 10. maj 2009 Prijavi Deli 10. maj 2009 Eno vprašanje za tiste, ki imajo..Ali ima kdo iPod FM Tuner/remote oziroma po domače RADIO za iPod ??Nabavila sem si iPod že pred časom in ga uspešno zafilala skor u nulo z blazno veliko raznovrstne glasbe in sem čisto navdušena. Nabavila sem tudi tamale portable JBL okrogle zvočnike. Poleti namreč zginem za 3 mesece na morje in sem imela vedno probleme s tem katere CD-je in sploh kakšno glasbo vzet s seboj, pa zapeči MP3-je in podobna šara.... Zdej imam pa VSE v eni majhi škatlici (80 GB) )))) Omnia mea mecum porto Ampak imela bi še radio - za na dopust in sploh.Berem na internetu Rewiews in radia ne hvalijo glih.. eni ja, v glavnem naj ne bi lovil prav super FM... Ali ga ima kdo in mi lahko iz prve roke pove, če in kako zadeva deluje?Se splača kupit ali je res tako brez veze? Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.