erika žagar 28. maj 2008 Prijavi Deli 28. maj 2008 Palson, nujno potrebujem še natančen čas rojstva, sicer ne morem narediti kvalitetne primerjalne analize. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jade 28. maj 2008 Prijavi Deli 28. maj 2008 Lepo mi je ful ta dva meseca, mogoče celo "popolno" obenem pa strah, da se bo končalo, mogoče imam slab občutek zaradi preteklih razočaranj. Zanima me, kako greva skupaj, jaz: 4.2.1983 ob 20.20 v Murski Sobotion: 20.1.1975 čas neznan v Murski SobotiHvala jaz: 4.2.1983 ob 20.20 v M.S.on: 20.1.1975 ob 6.20 v M.S. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
PalSon 28. maj 2008 Prijavi Deli 28. maj 2008 Palson, nujno potrebujem še natančen čas rojstva, sicer ne morem narediti kvalitetne primerjalne analize. Ne poznam čisto točnega časa, upam pa, da bo pomagalo:Jaz: 6.oktober 1960 Kranj (med 8.30 in 10)ona 1: 13. junij 1965 Kranj (ne ve, pa reciva opoldne)ona 2: 10.marec 1962 Jesenice (med 9 in 10 h)Zanima pa me predvsem povezava z drugo osebo (zveza s prvo traja že dalj časa, ni več tisto pravo, očitno se nisva se dovolj potrudila..). Obe imam rad, vsako na svoj način. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majat 5. junij 2008 Prijavi Deli 5. junij 2008 A mi lahko kdo pove ujemanje med nama? Jaz: 30.4.1967 Ljubljana ob 1.05On: 18.2.1973 Ljubljana ob 9.50 Začetek je bil buren, sedaj pa je vsako leto slajše. Vsi so nama napovedovali manj kot leto, tudi neki "astrolog". Vem pa, da bik in vodnar nista nek idealen par. Ampak on ima ascident v biku, luno pa v devici.Jaz imam oboje v kozorogu. Tolk se še spoznam na astrologijo, kaj več pa ne. Astrološke, hiše, aspekti med planeti,...????? Citiraj Sem kar sem. In nihče ne more me spremeniti.Grem in vem, da bom hodila vedno naprej,obložena z prtljago poguma in težav, ki mi stojijo na poti.In se ne ustavljam, kajti moj kočijaž je pogum in vodnica priložnost! EDINA ZANESLJIVA NAPOVED ZA PRIHODNOST JE TA, DA NAS BO PRESENETILA! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 6. junij 2008 Prijavi Deli 6. junij 2008 A mi lahko kdo pove ujemanje med nama? Jaz: 30.4.1967 Ljubljana ob 1.05On: 18.2.1973 Ljubljana ob 9.50 Začetek je bil buren, sedaj pa je vsako leto slajše. Vsi so nama napovedovali manj kot leto, tudi neki "astrolog". Vem pa, da bik in vodnar nista nek idealen par. Ampak on ima ascident v biku, luno pa v devici.Jaz imam oboje v kozorogu. Tolk se še spoznam na astrologijo, kaj več pa ne. Astrološke, hiše, aspekti med planeti,...????? Tole zgoraj je napisano pravilno, vajini luni sta res precej zemeljski, kar vaju skupno ne moti, njegova je precej bolj kritična kot tvoja, ti pa si mu verjetno všeč kot resna in odgovorna oseba. Večkrat ljudje primerjajo in ugotavljajo, da npr. vodnar in bik ne gresta skup, zaradi tega, ker sta si znaka v kvadraturi. To ne drži povsem, kajti večkrat se ravno nasprotja privlačijo. Pri vama je razvidno, da sta morala priti skupaj, kajti njegov ASC v biku je poiskal tisto, kar ima precej v sebi, to je bikico.Iz več kart sem že ugotovila, da precejkrat pade v vezah ASC ene osebe v sončni znak druge, kar pomeni, da bližina tvojega sončka obsije in daje precej vitalnosti njemu samemu. Ko je bil slab tranzit neptuna, mogoče še kakšenga drugega malefika na tvoje sonce in istočasno na njegov ASC, takrat je za oba slabše obdobje. Za tisto fajtanje je kriva verjetno konjukcija tvojega marsa (energija, strast, energičnost) z njegovim uranom (kar pomeni, da nekaj izbruhne kot eksplozija). Veneri tako tvoja, ki je v hiši ljubezni v dvojčkih je krasno aspektirano na njegovo v vodnarju, zato vama istočasno seka dobro in slabo na področju ljubezni. On ima sicer venero v hiši posla, kar pomeni, da izredno rad dela, oz. dela z ljubeznijo. Je pa tudi možnost, da je našel svojo ljubezen preko službe, posla. Pri tvoji veneri je čutiti vpliv urana, ki nekako spreminja tvoja ljubezenska čustva, kajti ta aspekt se ponavlja v času enega leta zdaj zadnjič. Saturn v tvoji karti partnerstva že nekaj časa testira tvoj odnos do tega področja, včasih malo zablokira, prinaša strah, skrb, resno delo in kdaj pa kdaj omaje lastno vrednost. Saturn v tvoji natalki precej nakazuje, da si perfekcionist prav na področju lastne in finančne vrednosti. Njega pa čaka prehod saturna čez luno v devici, kar pomeni, da se njegova čustva lahko nekoliko ohladijo, ni pa nujno, mogoče ima takrat človek pri teh letih, lahko težave z mamo, kajti luna predstavlja vse pomembne ženske v njegovem življenju. Z ozirom, da je luna v peti hiši v njegovi karti, se mu tudi večkrat spreminjajo razpoloženja na tem področju, mogoče v zvezi z otroci. On je glede na položaj saturna na luno v času sade satija, zato je pred njim še vsaj dve do tri leta precejšnjega testiranja saturna, ki zahteva precej strpnosti in potrpljenja. No to je samo nekaj pokazateljev iz vajine karte. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majat 6. junij 2008 Prijavi Deli 6. junij 2008 Lunca, hvala za odgovor. Imaš kar prav. Citiraj Sem kar sem. In nihče ne more me spremeniti.Grem in vem, da bom hodila vedno naprej,obložena z prtljago poguma in težav, ki mi stojijo na poti.In se ne ustavljam, kajti moj kočijaž je pogum in vodnica priložnost! EDINA ZANESLJIVA NAPOVED ZA PRIHODNOST JE TA, DA NAS BO PRESENETILA! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
thedaisylover 9. junij 2008 Prijavi Deli 9. junij 2008 Palson in thedaisylover! Vama bom jaz skušala odgovoriti na vajini vprašanji. Jaz sicer nisem zelo izkušena v interpretiranju, zato izrabim včasih takšnele prilike, da si pridobivam izkušnje, saj se da samo skozi prakticiranje astrologije, le to zares naučiti. Mojih besed zato ne jemljita preveč zares. V prihodnjih dneh vama bom odgovorila preko zasebne pošte. Lp, Erikalep pozdrav... cakam in cakam pogledam vsaki dan na forum ce kaj novega in naletim na prazno ...malo sem ze sam poskusal razbrat.. pa delcek nasveta pa bi se od vas imel, ce mi lahko se kdo drug pomaga... lep pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
claire 10. junij 2008 Prijavi Deli 10. junij 2008 vidim,da ze dolgo ni bilo nikogar tu...jaz sem tu na novo in mi je tale tema pritegnila pozornost.ne vem sicer,ce se bo kdo odzval na moje vprasanje,bi pa bila zelo hvalezna...s fantom sva skupaj kratek cas,vse je se fino,me pa vsak skritizira,ker je on mlajsi od mene,da ne more bit iz tega nic dolgorocnega.zanima me,kaj vi mislite-sva za skupaj ali neON je rojen 4.7.1987-CELJEJAZ sem rojena 30.9.1983-NOVO MESTO upam na kak odgovor pa hvala ze vnaprej....pozdravcki iz pariza Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 11. junij 2008 Prijavi Deli 11. junij 2008 Ni za kaj, sama si prej ali kasneje povedala, razen da nama je cas sel ja mantis se strinjam s tabo, taki hitri vpogledi v te kombinacije so že tko al tko precej površne, povrhu v času retrogradnega merkurja pa so ble že večkrat napake pri podatkih, zato je šlo že veliko časa za napačne intepretacije. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Lunca Verjetno si hotela povedati, da se strinjas, da sem v tistem stavku, ki si ga citirala, napisala nekaj tako zelo nerazumljivega, da niti sedaj ne morem razvozlati, kaj sem sploh takrat hotela povedati Glavno da sem vsaj takrat 12.2., ko sme to napisala, vedla, kaj sem z napisanim mislila Seveda, sem te pokapirala. V glavnem veliko jih želi obširne interpretacije in nekateri na brzaka napišejo svoje datumu, kasneje ugotovijo, da so datum povsem narobe napisali, pomešali svojega s partnerjevim, netočno uro in podobno. Kaj smo dobrega naredil s tako interpretacijo, čas je šel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Joj, oprosti Thedaisylover, mi je ušlo. Imam časovno stisko in sem mislila, da ne gledaš več na forum, pa sem dala zadevo na stran. Mislila sem, da bo čudno, če ti kar pošljem, pa ne bi nič vedel o tem. Dobiš odgovor kmalu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ratamahata 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Ali bi mi lahko prosim kdo pojasnil, če gre tale zveza skupaj? Kozorog in dvojčka sta si sicer kar precej različna, ampak nekako nama je do sedaj špilalo (seveda so vzponi in padci). Sva pa oba zelo energična (on mogoče celo bolj) in vihrava. ONA: 13. 6. 1977 ob 14:10 (Kranj)ON: 31. 12. 1979 ob 5:05 (Ljubljana) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Ali bi mi lahko prosim kdo pojasnil, če gre tale zveza skupaj? Kozorog in dvojčka sta si sicer kar precej različna, ampak nekako nama je do sedaj špilalo (seveda so vzponi in padci). Sva pa oba zelo energična (on mogoče celo bolj) in vihrava. ONA: 13. 6. 1977 ob 14:10 (Kranj)ON: 31. 12. 1979 ob 5:05 (Ljubljana) Kot veš, verjetno ne bi prišla skup, če vaju ne bi nekaj pritegnilo skupaj. Gledat in vzporedno primerjat samo sončna znamenja nima smisla. Gledamo kako se čustveno ujemata glede na položaj lune, tvoja luna je v plodnem biku, njegova v zgovornih dvojčkih, zato sta luni aspektirani v trigonu, kar je dobro. Za sekstualno privlčanost pogledamo pri ženskah venero (čustnost), pri moškem marsa in v vajinem primeru tvoja venera je dobro položena v biku, kjer se počuti odlično, njegov mars v devici, kar je spet trigon. N jegova luna je sicer kvadrira z marsom, zato je to en pokazatelj, da se njegove ženske kdaj pa kdaj "marsovsko obnašajo", to pomeni, da se rade pričkajo. Sem sodi verjetno tudi njegova mama.Sicer pa zna biti tvoj kozorog, čeprav čustva kar lepo skriva, precej prijazen, kajti njegova venero in luno ima v skladnem trigonu, kar vpliva precej dobro na njegovo partnerstvo. Da veza ni dolgočasna, začinjena včasih tudi z zdravim prepirom, ni nič narobe.Je pa zanimivo, da imajo veze, ki so si nekako usojene večkrat v istem znamenju npr. ti sonce v dvojčkih, on luno, kar pomeni moški in ženski princip v enem znaku. Jaz mislim, da vama gre kar dobro. Tebi zdaj trenutno že nekaj časa uran kvadrira sonce (moški), zato ti gre mogoče malo na živce, občutek imaš, da bi ga kar najraje zamenjala. Če se poznata že več kot tri leta, potem je saturn stestiral to vezo že do obisti, kajti, ko se je dotaknil venere pred cca letom in pol, je ljubezen stestiral. Marsikdo pri takem tranzitu vezo prekine. Njemu trenutno prihaja tranzit urana na točko IC (dom), zato bo nekaj sprememb prav na tem področju. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
claire 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 vidim,da ze dolgo ni bilo nikogar tu...jaz sem tu na novo in mi je tale tema pritegnila pozornost.ne vem sicer,ce se bo kdo odzval na moje vprasanje,bi pa bila zelo hvalezna...s fantom sva skupaj kratek cas,vse je se fino,me pa vsak skritizira,ker je on mlajsi od mene,da ne more bit iz tega nic dolgorocnega.zanima me,kaj vi mislite-sva za skupaj ali neON je rojen 4.7.1987-CELJEJAZ sem rojena 30.9.1983-NOVO MESTO upam na kak odgovor pa hvala ze vnaprej....pozdravcki iz pariza a je tko grozno,da mi noce nihce napisat?:-) lep dan zelim vsem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ratamahata 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Lunca, hvala, polepšala si mi dan. Že tako je danes zame malo poseben . Drugače si me pa presenetila glede njegovih žensk, ki se obnašajo "marsovsko" - čista resnica!. Jah, se bomo pa na cajte mal bolj na glas pogovarjal Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 a je tko grozno,da mi noce nihce napisat?:-) lep dan zelim vsem verjetno ti noben ne odgovori zato, ker nisi napisala ure rojstva, ki je pri astrološki razlagi zelo pomembna Lp Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 Živjo, Lunca, kako bi opisala kakšni so moški v mojem življenju, glede na to, da moje sonce v natalni karti stoji samo zase, brez kakršnihkoli aspektov? Je v vagi, 10h... vladar 10hiše (tudi 5 in 6h) je venera(retro) v 11hiši (v konj. z Marsom - vladarjem 4h) Hvala &lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
claire 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 verjetno ti noben ne odgovori zato, ker nisi napisala ure rojstva, ki je pri astrološki razlagi zelo pomembna Lp mislis? jaz sem baje rojena ob 13h,za njega pa ne vem:jaz:30.9.1983 v Novem mestu, on 4.7.1987 v Celju....pa da vidimo zdaj,ce bo kaksen odgovor.ceprav sem gledala,da so nekateri napisali samo datume pa je vseno slo...lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
claire 13. junij 2008 Prijavi Deli 13. junij 2008 evo me,sem klicala mamo-njegovo pa mam zdaj vse potrebne podatke:jaz 30.9.1983 v Novem mestu ob 13h,on 4.7.1987 v Celju ob 13.15zdaj bom pa cakala...hvala,Pinka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 14. junij 2008 Prijavi Deli 14. junij 2008 Živjo, Lunca, kako bi opisala kakšni so moški v mojem življenju, glede na to, da moje sonce v natalni karti stoji samo zase, brez kakršnihkoli aspektov? Je v vagi, 10h... vladar 10hiše (tudi 5 in 6h) je venera(retro) v 11hiši (v konj. z Marsom - vladarjem 4h) Hvala &lp No tole je premalo podatkov, mi pošlji osebne podatke na OS, bova potem tu napisali o tvojih moških. To tvoje sonce je verjetno močno v hiši kariere, službe, čeprav nima aspektov. Ampak vseeno je boljše pogledat kako se sem vklapljajo še drugi planeti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
erika žagar 14. junij 2008 Prijavi Deli 14. junij 2008 evo me,sem klicala mamo-njegovo pa mam zdaj vse potrebne podatke:jaz 30.9.1983 v Novem mestu ob 13h,on 4.7.1987 v Celju ob 13.15zdaj bom pa cakala...hvala,Pinka Sem šla iz radovednosti gledat, ker je tvoj fant rojen na isti dan kot jaz. Moram reči, da ne vidim tako pogosto tako prijetne kompatibilnosti začenjene z nekaj dinamičnosti kot sem jo videla tukaj. Po moje sta zelo za skupaj. Tega ne rečem vsakomur. Če želiš podrobnejšo analizo mi sporoči. Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
claire 14. junij 2008 Prijavi Deli 14. junij 2008 Sem šla iz radovednosti gledat, ker je tvoj fant rojen na isti dan kot jaz. Moram reči, da ne vidim tako pogosto tako prijetne kompatibilnosti začenjene z nekaj dinamičnosti kot sem jo videla tukaj. Po moje sta zelo za skupaj. Tega ne rečem vsakomur. Če želiš podrobnejšo analizo mi sporoči. Lp ne bi imela nic proti,ce bos imela cas...hvala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 Živjo, Lunca, kako bi opisala kakšni so moški v mojem življenju, glede na to, da moje sonce v natalni karti stoji samo zase, brez kakršnihkoli aspektov? Je v vagi, 10h... vladar 10hiše (tudi 5 in 6h) je venera(retro) v 11hiši (v konj. z Marsom - vladarjem 4h) Iz tvoje karte je razvidno, ne glede na neaspektirano sonce, kakšen tip partnerja bi želela imet ob sebi.Na vsak način bosta v tvojem življenju prisotni najmanj dve "orenk" vezi, kati tvoj DESC v dvojčku to nakazuje. Odgovarja ti partner, ki je komunikativen, duhovit, skratka, ne sme ti biti dolgčas v vezi. Ko se prikrade dolgčas, je nevarno, da gre veza h kraju. Verjetno je tranzitni saturn pred cca 5 leti prinesel kakšen test v vezi partnerstva, zdaj pa si v obdobju, ko že kakšno leto in pol uran veseli spreminja tebe samo in posredno zato tudi tvoj odnos do partnerstva. V času okrog 30 leta, saturn pride na natalno pozicijo, zato boš precej spremenila, izpilila svojo filozofijo, oz. precej bolj ti bo postalo jasno, kakšne plane želiš dokončat v tem obdobju. To boš opazila drugo polovico avgusta, precej zaznamovan bo tudi oktober 2008. Že novembra lahko pričakuješ precej bolj optimistične čase, kar se ljubezni tiče. Nasploh pa ti bo zaznamovano leto 2009. Verjetno bo povezano z nosečnostjo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
konj 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 Živjo, Lunca, kako bi opisala kakšni so moški v mojem življenju, glede na to, da moje sonce v natalni karti stoji samo zase, brez kakršnihkoli aspektov? Je v vagi, 10h... vladar 10hiše (tudi 5 in 6h) je venera(retro) v 11hiši (v konj. z Marsom - vladarjem 4h) Iz tvoje karte je razvidno, ne glede na neaspektirano sonce, kakšen tip partnerja bi želela imet ob sebi.Na vsak način bosta v tvojem življenju prisotni najmanj dve "orenk" vezi, kati tvoj DESC v dvojčku to nakazuje. Odgovarja ti partner, ki je komunikativen, duhovit, skratka, ne sme ti biti dolgčas v vezi. Ko se prikrade dolgčas, je nevarno, da gre veza h kraju. Verjetno je tranzitni saturn pred cca 5 leti prinesel kakšen test v vezi partnerstva, zdaj pa si v obdobju, ko že kakšno leto in pol uran veseli spreminja tebe samo in posredno zato tudi tvoj odnos do partnerstva. V času okrog 30 leta, saturn pride na natalno pozicijo, zato boš precej spremenila, izpilila svojo filozofijo, oz. precej bolj ti bo postalo jasno, kakšne plane želiš dokončat v tem obdobju. To boš opazila drugo polovico avgusta, precej zaznamovan bo tudi oktober 2008. Že novembra lahko pričakuješ precej bolj optimistične čase, kar se ljubezni tiče. Nasploh pa ti bo zaznamovano leto 2009. Verjetno bo povezano z nosečnostjo. Živjo, pred 5 leti nisem bila v partnerski vezi,... Le v to sem zašla pred 3 leti in se je končevala dec07-maj 08. Vmes sicer tudi preživela kvadrat saturn-venera, a to očitno ni bilo zadosti, da bi uspešno prestala kvadrat Uran Luna/Desc/Asc/Neptun, pa tudi Neptun kvadrat Venera/Mars ni kaj dosti pozitivno pripomogel. Na sonce, kot moškega v moji karti, ne vpliva nobeden drugi planet ... se pravi lahko pričakujem, da se okoli njega ne bo kaj pretirano dogajalo...oz. ni zdaj, da bi pa mi bil usojen stalno isti tip moških (npr.prepirljivi moški ipd) Na podlagi česa pa sklepaš nosečnost? lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 16. junij 2008 Prijavi Deli 16. junij 2008 kar se ljubezni tiče. Nasploh pa ti bo zaznamovano leto 2009. Verjetno bo povezano z nosečnostjo. Živjo, pred 5 leti nisem bila v partnerski vezi,... Le v to sem zašla pred 3 leti in se je končevala dec07-maj 08. Vmes sicer tudi preživela kvadrat saturn-venera, a to očitno ni bilo zadosti, da bi uspešno prestala kvadrat Uran Luna/Desc/Asc/Neptun, pa tudi Neptun kvadrat Venera/Mars ni kaj dosti pozitivno pripomogel. Na sonce, kot moškega v moji karti, ne vpliva nobeden drugi planet ... se pravi lahko pričakujem, da se okoli njega ne bo kaj pretirano dogajalo...oz. ni zdaj, da bi pa mi bil usojen stalno isti tip moških (npr.prepirljivi moški ipd) Saturnov kvadrat z venero je večkrat pravi test za vezo. Vse kar ni iz dobrega materiala, gre ponavadi narazen, pri nekaterih se mogoče veza kasneje obnovi. V zadnjih treh letih je tranzit saturn šel čez 8 hišo, zato verjetno tudi uživancije kar se tiče seksualnosti, ni bilo velike. 28.11. ti jupiter v sekstilu na venero prinaša prijetno prijateljstvo, po domače povedano, ti se boš počutila v tem času precej bolj zadovoljno in kot veš, pritegneš k sebi prav take energije.Marca 2009 je jupiter dobro aspektiran z luno, z ASC, maja še trigon s soncem, skratka prinaša najprej željo potem pa realizacijo. Seveda taki aspekti delujejo, če si nekdo to želi. Pri astrologiji je pomembno to, da upoštevamo tudi osebno voljo človeka. Je pa res, da je mogoče posredno zaradi takih energij marsikdo dobil voljo in potem željo, ker energije delujejo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.