Volk K.L. 23. april 2005 Prijavi Deli 23. april 2005 Po enem tednu sem se videl z otrokom od partnerke. Kot hči mi je! Ko sva se zagledala sva bila brez besed, stekla je k meni, jaz sem jo dvignil in se stisnila v objem. Nobenih besed, nobenih vprašanj, nobenih obrazložitev. Samo objem, topel nedolžen objem, ki je meni in njej pomenil, veliko več kot karkoli drugega. Kot da se nisva videla 100 let.Vedela je, lumpa mala je vedela in razumela, da sva se z njeno mamico malo spričkala. Nič ji ni bilo treba razlagati, nič skrivati. Nisva se mogla odlepit. Vedela je, čutila je to v sebi in tudi razumela me je, kot razume mamo. Šele takrat sem se zavedal, kako neodgovorno in sebično od mene, da sem prekinil stike z njo. Lahko bi se vsaj mimogrede oglasil ko je bila na obisku pri njeni babici. Ne vem kako naprej, ampak upam da bo vse OK. Njo pa res ne bi rad razočaral. Madona kako otroci hitro občutijo, da nekaj ni v redu. Stara je 4 in pol. Vaše izkušnje? Veliko vas je bolj izkušenih staršev, zanimajo me vaše bogate duhovne in čustvene izkušnje z otroci, vaši občutki ob takšnih in podobnih trenutkih? Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 23. april 2005 Prijavi Deli 23. april 2005 ... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 24. april 2005 Prijavi Deli 24. april 2005 o,volk....kako lepo si napisal.sama sicer nimam otrok,jih imam pa zelo rada.so nekaj najlepsega in njihovi obcutki so nekaj tako lepega ,cistega,izvornega in iskrenega,da bolj ne bi mogli biti.jaz posvecam mnogo pozornosti vsakemu otroku s katerim pridem v stik,neglede na to kaksen je,ker je popoln taksen kot je.in spostujem vsako njihovo besedo,ker je iskrena.tako bogati so v dusi,da sem srecna ze ko me samo pogledajo,kaj sele ,da me objamejo.volk,mislim ,da bi res bilo lepo od tebe ,da bi obdrzal stike s puncko,ce ze ne z njeno mamo.z otroci se vzpostavi posebna vez.z odraslimi veckrat lahko prekinemo stike...pri otrocih pa to ne more biti tako.otrok te vzljubi taksnega kot si in te ima rad in ce te naenkrat ni,je razocaran ....saj te je vendar imel rad a ne?in ti ga tudi imas rad,ampak si ga zapustil.....jaz bi na tvojem mestu sla veckrat po puncko in jo peljala na sprehod.....itd.ne bom nikoli pozabila kako sem razocarala od sosede hcerko.obljubila sem ji ,da greva naslednji dan skupaj v peskovnik na plazi...pol je pa neki prislo vmes in nisem mogla z njo....in nikoli ne bom pozabila njenega uzaljenega pogleda .nikakor ji nisem mogla razloziti ,da res ne morem iti....pa me je samo tako zalostno gledala in rekla,da sem ji obljubila.sem mislila,da mi bo srce raztrgalo od zalosti od samega pogleda na razocaranega otroka.....in ce zdaj pomislim.....tisto,kar je prislo vmes sploh ni moglo biti nikakor pomembnejse od tega otroka.seveda sem po neumnosti razocarala otroka....in trudim se ,da tega ne ponovim vec....ker sem izgubila s tem njeno zaupanje,morda za vedno....nazalost.zdaj me sploh vec ne isce in ne vprasa nic vec,pa ceprav sem bila vsak dan z njo.....samo ena napakica .....in evo. in moram reci,da jo zelo pogresam,ceprav jo se vedno vidim vsak dan,ni vec to to...ne zaupa mi vec.,. Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 24. april 2005 Prijavi Deli 24. april 2005 Ja. Objem ima zdravilne lastnosti. Nobena moja punca se ga ne brani in obe brž pohitita z objemom, kadar sem žalostna ali me kaj boli...tako brez besed, malo potrpljanja po rami..Zanimivo se je zadnjič starejša malo zbunila..a mene pa ne boš nič pocartala(16 let)..mi je bilo prav smešno...ko je potem zlezla na kolena, tako velika punca Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Omeed 24. april 2005 Prijavi Deli 24. april 2005 Volk, tale punči pa je pravi predstavnik kristalnih otrok. Čeprav mala, ve kako je treba ljudem pomagat in kot vidiš, že en sam objem rešuje veliko problemov, ki jih naredimo mi stari. Citiraj What you are is God's gift to you. What you make of yourself is your gift to God. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 24. april 2005 Prijavi Deli 24. april 2005 ne vem če je treba, da si ravno kristaln... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 24. april 2005 Prijavi Deli 24. april 2005 Ja, moja hčerka ni kristalen, je pa zlat otrok-čuti, ko potrebujem objem, me pogleda v oči in poljubi na čelo Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 24. april 2005 Prijavi Deli 24. april 2005 Ko tole berem, se v meni razliva takšna toplina in prijetni občutki, da kar ne vem kaj napisati, ker bi bilo takoj preveč osladno...... Moji mulci se že bolj malo crklajo, včasih pa jih le še "ujamem". Objemi- ja, to pa še gre. S tamalim (17 !!) sva navajena, da zakličem- "energy hug...!?!" in ga dobim . Pa od tavečjih tudi.. Ampak če pa se spomnim nazaj.... koliko nepopisno lepega, kakšni občutki- saj se jih skorajda ne da opisati. Vedno sem imela princip- razvajati NE, crkljati JA.In kako prijetno je, ko otrok odraste in čutiš, da ti zaupa, da ve, da ga imaš rad. Brezpogojno. In on tebe. Volk, ne razočaraj je. Pa kaj bi ti govorila, saj si zase že sam povedal vse Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 24. april 2005 Prijavi Deli 24. april 2005 zanimajo me vaše bogate duhovne in čustvene izkušnje z otroci, vaši občutki ob takšnih in podobnih trenutkih? ja res je zanimiv občutek, lahko povem svoje izkušnje, sicer nisem še očka-sm še (pre)mlad ampak vseeno imam zelo rad otroke in še posebaj tisti mali otroci med 2-5 let v meni vzbudijo tisti občutek očetovstva,res zanimiv filing.. ok, ampak kar sm hotel povedat je to, da kjerkoli sm že bil tko po svojih potepnjih vedno sm nekje naletel na revne otroke, ki so bili veseli že samo enega bombončka in ena lepa izkušnja iz Kenije, ko sm enemu otročku dal avtomobilček je bil tako vesel, kot bi dobil "vilo z bazenom in mesečno rento"res so se mu očki zasvetli od tistega veselja in nato me je objel, jaz pa sem v sebi čutil res izjemno zadovoljstvo,ker sm osrečil bogega fantka..res fenomenalen občutek.. Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
VEČNOST 24. april 2005 Prijavi Deli 24. april 2005 Otroci so spužvice. Volk, spomni se sebe kot otroka, ki si ravno tako hitro dojemal, za kaj gre pri kakšni stvari. Posebej, če so želeli kaj prikriti. Meni se je vedno prižgal alarm v glavi in sem razumela tudi brez podnapisov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 26. april 2005 Prijavi Deli 26. april 2005 trenutno si res zelim otrokov objem Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 26. april 2005 Prijavi Deli 26. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>Otroci so spužvice. Volk, spomni se sebe kot otroka, ki si ravno tako hitro dojemal, za kaj gre pri kakšni stvari. Posebej, če so želeli kaj prikriti. Meni se je vedno prižgal alarm v glavi in sem razumela tudi brez podnapisov. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
VEČNOST 26. april 2005 Prijavi Deli 26. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>trenutno si res zelim otrokov objem Objemi sebe, otroka imaš v sebi. Vsi smo otroci, še vedno in bomo ostali. Kdor se ne strinja, naj bo odrasel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 26. april 2005 Prijavi Deli 26. april 2005 Volkec, tvoja izpoved pa čisto zmehča srce ... čim več tako senzibilnih odraslih, ki zares začutijo otroka, pa je svet rešen Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tammy 27. april 2005 Prijavi Deli 27. april 2005 Js sicer nimam otrok, sam je pa res da te otroci znajo najbolj potolažit. Te sam objamejo, pa te ne obsojajo. Citiraj tammy01@mail386.comŽIVLJENJE JE ŽUR!!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
simmsi 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 naš tamali (skoraj 8) si je carkljanje določil takole: zjutraj mama, zvečer ati, ampak njegovih objemov je tudi čez cel dan veliko. Včasih je kar neverjetno kako otrok čuti, kdaj ti je potreben objem. In ko se tako prisrčno stisne k tebi... je občutek res neopisljiv.(in takrat mu tudi oprostiš premnoge lumparije)Od tavečjih (15,16) so ti objemi redkejši, ampak ko so - iskreni in polni pozitivne energije. P.s. :... včasih jih znajo uporabit (objeme) tudi za "mehčanje"ampak jim je oproščeno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 3. maj 2005 Prijavi Deli 3. maj 2005 Otroški objem...,hm....najbolj čudovitega, sladkega, toplega in neskončno pomirjujočega občutka še nisem srečala v svojem življenju. Ko moja mala punčka ovije svoje male ročice okoli mojega vratu in mi šepne:"mami, rada te imam.", je nekaj najlepšega in v trenutku je dan lep, pa četudi zunaj lije kot iz škafa...... Skratka:MOJA PUNČKA JE ZAME NAJVEČJI ZAKLAD, NJEN OBJEM PA ZDRAVILO ZA VSAKO MOJO BOLEČINO.......... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.