Skoči na vsebino

potresi in vulkani

cigancica

Recommended Posts

pred par dnevi sem gledala zanimivo oddajo national geografica,in sicer o vplivu lune na izbruhe vulkanov.

znanstvenik ,ki se ukvarja z opazovanjem planetov obozuje vulkane in ze vrsto let isce povezavo vpliva lune na izbruhe vulkanov.dokazal je ,da luna ne vpliva samo na plimovanje morja ,ampak tudi na izbruhe vulkanov.

in ko je polna luna,se posebej pa takrat,ko je luna najblize zemlji,takrat vulkan najbolj bruha.

zelo zanimivo se mi je zdelo njegovo delo,ceprav mu ostali znanstveni fiziki niso sli najbolj na roko.....ze pri prejsnjih trditvah,opazovanjih mu niso glih priznali njegovih dokazovanj.tokrat so morali,saj je bil prepricljiv in z dokazi v rokah.

vceraj sem sedela pred gostinskim lokalom in glih je potekala debata o tokratni polni luni in njenem mocnem vplivu,bi rekla zelo mocnem....in glej ga zlomka naenkrat se je stresla zemlja pog mojimi nogami.ja bil je potres .epicenter-ilirska bistrica.in v kopru se ga je lepo obcutilo.

kaj pravite o potresih,vulkanih in njihovi povezavi in vplivih lune in ostalih planetov?

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Deli na socialnih omrežjih

Jaz mislim, da sama Luna ne vpliva tolk na vulkanske izbruhe, to bi bilo potrebno statistično primerjati največje katastrofe te vrste po svetu.

Vulkani so pod resorjem Plutona, erupcija pa pod Uranom, kar pomeni v kakšnem neugodnem aspektu se že lahko dogaja kaj v notranjosti vulkana.

Če se pa že to dogaja s pomočjo Lune, je pa to prav gotovo, ko je v perigeju, to je najbližje zemlji in s tem tudi najhitrejša, oddaljena "le" 356400km.

<{POST_SNAPBACK}>Jaz mislim, da sama Luna ne vpliva tolk na vulkanske izbruhe, to bi bilo potrebno statistično primerjati največje katastrofe te vrste po svetu.

Vulkani so pod resorjem Plutona, erupcija pa pod Uranom, kar pomeni v kakšnem neugodnem aspektu se že lahko dogaja kaj v notranjosti vulkana.

Če se pa že to dogaja s pomočjo Lune, je pa to prav gotovo, ko je v perigeju, to je najbližje zemlji in s tem tudi najhitrejša, oddaljena "le" 356400km.

ja,sej to je ta znanstvenik v bistvu tud dokazal,ko je v perigeju.....pa v bistvu on pravi ,da l

luna ne vpiva sam na plimovanje morja ,ampak ocitno tud na dvig povrsja zemlje in notranjosti.kolikor sem ga jaz razumela ,je govoril tud o tem ,da se obcuti ob polni luni ,oziroma ko je luna med zemljo in soncem.

ne znam glih prav razlozit,ampak mene je njegovo dokazovanje prepricalo,ker je na ta nacin,se pravi z opazovanjem lune tud zracunal do dveh minut natancno ,kdaj bo vulkan najbolj bruhal ...in to brez kakrsnihkoli naprav.s svojo ekipo je kampiral zraven vulkana stromboli na siciliji...in kot je izracunal,je izracunal skoraj tocen cas velikega izbruha.

shakti gawain

Prio potresih imamo tudi paralele || to so sumnivi vplivi pa 'zgleda da delajo. Luna || Saturn, Pluton || Luna itn. Pred nekaj dni potres in je bila Sedna na zahodnem horizintu. 2002 AW197 je ali bo imenovan Tekton. Ta transneptun pogosto prinese potrese. Vulkani so Mars Saturn Pluton Implozija |::||| explozija ||||::
True Zodiac http://www.lulu.com/zodiac True Ascendant

a kdo kaj ve/ sledi napovedim o mega potresu, ki naj bi bil v sloveniji?

baje je nek ruski znanstvenik napovedal en ogromen potres, z epicentrom tu, baje je sposoben napovedati epicenter do 3 dni in 100 km2 natancno s sodelovanjem nasih seizmografov (ki ga pa seveda ne jemljejo resno - za razliko od italijanov, ki morda prevec stvari jemljejo resno...)

sprasujem, ker se mi je sanjalo zadnjic enkrat, da bo ta potres 29.5.2005 :blink: :inocent:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

• 2 weeks later...

sej smo najbrz vsi slisali za tega rusa....neki sem slisala tudi o tem,da ga pac nihce kej prevec ne jemlje resno,ceprav naj bi tudi cunami napovedal.

zadnjic so tudi neki znanstveniki govorili o tem in da je nemogoce napovedati toliko casa vnaprej na znanstveni podlagi potrese.

samo jaz sem pa prepricana ,da se da.a kdo ve kdaj je perigej?

jaz verjamem v vpliv lune na vulkane in moznost obstaja ,da velja to tudi za potrese.torej bi se dalo to opazovati malo...kako se luna giblje in ce se bo res kaj premaknilo v zemlji na nasem podrocju,ko se bo luna najbolj priblizala zemlji.

lahko bi celo malo prebrskali kje je bila luna ,ko je bil potres v posocju....da vidimo.

shakti gawain

<{POST_SNAPBACK}>:vragec:

lohk bi ker naredu raziskavo pogostosti erekcije pri polni luni.... x:Dx  x:Dx  x:Dx

zlomk x:)x  :vio:

tud to je povezano z luno,ja :palec:

ceprav si najbrz hotel zdej malo zezat.ampak je ziher mocnejsa erekcija pri polni luni,se posebej ce mash poln k***c vsega x:Dx :vragec:

shakti gawain

Luna gre denimo iz Taurus v Orion, kar ni ne vem kaj, RAzen da se zgodil WTC pri tej poziciji, torej mal dol gre. potem gre v Geminič sem pa tja ko gre mal gor gre v Auriga. To se extremne situacije. Luna seveda ima zelo komplicirave vplive. Pluton z Luno učinkovito trese. Luna z Saturnom tudi, pa Mars Satrun, pa Sedna pa 2002 197 AW #Tekton#

Vulkani so Saturn Mars, potem 2002 AW197 (gre v Hydra), Sedna v Cetus, Varuna. Tudi || paraleli kot Luna Saturn delujejo, vsaj sem tako mislel pred velik let. Potrese smo na specijalni grupi obravnavali s Inštitutom za Geo v Rimu, dr. Franchesco Schiavinotto in ekipa za 2002 AW197 cubewano. Tega imate tudi na tem forumu velik.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...