Skoči na vsebino

smrčanje

rolar

Recommended Posts

Pišem v imenu svoje prijateljice,ki smrči,kar je zelo moteče,tako za njo kot okolico . mal čuden je ,da je raletivno mlada 30,da nima zdravstvenih problemov povišane kilaže se ukvarja s športi in je v dobri kondiciji,tudi krvni pritisk je OK.Opažam ,da se zadnje čase ful sekira ,bujim se ,da bi si lahko v zvezi stem navlekla še kakšen kompleksek, kar bi potem, bil res problem,mene to osebno ne moti preveč, a rad bi ji pomagal s kakšnim nasvetom ,če ima kdo kakšno kakšno idejo .prosim

pa LP xrolleyesx

Deli na socialnih omrežjih

• 8 months later...

To da je smrčanje problem sem že večkrat slišal. Vesel sem, da sem našel načeto temo na LN Forumu. Baje da imam tudi sam probleme s tem. Jaz se še nisem slišal, to zaznavajo predvsem tisti okoli mene.... x:Dx Skrbi me le to da nima nihče kakšnih uporabnih idej. Kako naj spim na boku? Naj si na hrbet navežem žeblje? :palec:

Mogoče pomagajo kakšni kristalčki na nočni omarici ali pa kakšna druga čarovnija? V pričakovanju kakšnega pametnega nasveta vas lepo pozdravljam.

V vrtcu imamo eno štiriletno deklico, ki med počitkom obvezno smrči, to ne moti nobenega drugega otroka, vsaj upam.

Mislim, da ni pomembno ali oseba leži na boku ali na hrbtu, če je nagnjena k temu, bo smrčala v vsakem primeru(položaju).

"Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom)

Mislim, da ni pomembno ali oseba leži na boku ali na hrbtu, če je nagnjena k temu, bo smrčala v vsakem primeru(položaju).

edina resnična od vsega nakladanja o smrčanju v katerikoli literaturi ali časopisu....lahko se smrči celo z ležanjem na trebuhu....

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Drži tole.

Moj oče smrči, da se ga sliši na cesto.

Vsake toliko se zbudim tudi sama - kadar oring zažagam.

Slišala sem tudi že moji hčeri - sploh mlajšo.

Zaenkrat smo baje občasni smrčači...imam filing, da se tole zgodi, kadar sem blazno utrujena..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Jst tut menda sodim med občasne smrčalce. V domači postli menda nikol (oz. redko smrčim). Na kakšnih hišnih zabavih, ko se nas pol 10 nabaše u eno sobo, me pa zmer obtožujejo, da smrčim :sori: . verjetn tut alkohol in čudni položaji (spanja seveda) naredijo svoje. Drugač pa eden more nažagat drva, drugač nas bi pa zebl :8):
life is uncertain - eat dessert first

js pa ne smrcim. baje ga prov zagam! :vio: prav, da je micken bols kadar spim na boku, ceprov ga znam tud tko orenk zazagat (samo bolj poredko). sem ji pa kr reku, da ce zacnem smrcat me nej prime za nos. na zacetku ji je blo mal zoprn, zdej se pa kr mnozicno poslozuje te metode :o|o: xDDx sam sm si kriv kaj pa dajem take butaste nasvete x;)x pa ne vem ce res kej pomaga, da nehas smrcat (bolj to, da (vsaj pomoje) sem se se vsakic ko me je zagrabla za mojo kumaro zbudu). a ce pomaga.. ja no za tistih 5 min dokler ne zadrnoham nazaj pomaga. sam nimam nobenih problemov s spanjem, ko me zagrabi spat. sm zaspav ze v isti sobi(apartma), kjer so prjatli veselo se naprej pili in poslusali nek koncert. pa nism biv nadozeran. tole, da je smrcanje nekaterimtok motece je bl v glavi-vsega se, da navadit (ignorerat). bolj, ko razmislas kok je ena stvar moteca bl te bo motla. js pravm, da je razmislat cist brez veze x;)x nardis to kar ti pase.. ma sam sprostis se in umiris (cist isto kot kadar te nic ne moti). mal prakse pa gre

js pa ne smrcim. baje ga prov zagam! :vio: prav, da je micken bols kadar spim na boku, ceprov ga znam tud tko orenk zazagat (samo bolj poredko). sem ji pa kr reku, da ce zacnem smrcat me nej prime za nos. na zacetku ji je blo mal zoprn, zdej se pa kr mnozicno poslozuje te metode :o|o: xDDx sam sm si kriv kaj pa dajem take butaste nasvete x;)x pa ne vem ce res kej pomaga, da nehas smrcat (bolj to, da (vsaj pomoje) sem se se vsakic ko me je zagrabla za mojo kumaro zbudu). a ce pomaga.. ja no za tistih 5 min dokler ne zadrnoham nazaj pomaga. sam nimam nobenih problemov s spanjem, ko me zagrabi spat. sm zaspav ze v isti sobi(apartma), kjer so prjatli veselo se naprej pili in poslusali nek koncert. pa nism biv nadozeran. tole, da je smrcanje nekaterimtok motece je bl v glavi-vsega se, da navadit (ignorerat). bolj, ko razmislas kok je ena stvar moteca bl te bo motla. js pravm, da je razmislat cist brez veze x;)x nardis to kar ti pase.. ma sam sprostis se in umiris (cist isto kot kadar te nic ne moti). mal prakse pa gre

Ja fajn bi blo ja če bi sam v glavi lohk reku klik. Predstavljej si da ti ne bi mogu spat zarad tega, k bi eden zraven tebe drva žagu. mhm Ti si tak kt Alef. Bi lohk s kanonom strelov zraven njega, pa bi še naprej smrčal....mislm... :xx!:

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Ja fajn bi blo ja če bi sam v glavi lohk reku klik. Predstavljej si da ti ne bi mogu spat zarad tega, k bi eden zraven tebe drva žagu. mhm Ti si tak kt Alef. Bi lohk s kanonom strelov zraven njega, pa bi še naprej smrčal....mislm... :xx!:

o sej ucasih me je ze najmansi sum spravu ob zivce..a bo mer js bi rd spav! sam zdej pa ma, ko jih/ga/jo jebe..se nikol ni noben nehu razgrajat zato k bi ga js lepo prosu/napizdu, da nej neha.. obrnem se na drugo stran pa probam cimprej nazaj zaspat. sigurn ni lahko ce eni zraven u isti sobi razgrajajo (ob 6 zjutri se po novoletnem zuru odpravlajo pocas (ampak res pocas spat)) pa kaj cm.. pac me 10x zbudijo js pa 10x zaspim.. zdi se kt vecnost v resnic je pa vse skup tam najvec pov urce. oni so seveda skosinskos prepricani, da spim kt ubit. no vsaj trudm se.. brezveze se sekerat-sej enkat bo buli x;)x

Mene nč ne mot- spim s čepki v ušesih! x:Dx Če sm pa kdaj brez, pa... :OO!: ptiči, avti, cevi, radiator, pokanje, čivkanje...... VSE VSE VSE me mot. Ni šans, da zaspim. S čepki pa... lahk atomska pade zraven mene... jz spim. x^x
Scio mi nihil scire

Mene pa čist nč ne mot, če sm zaspana bom spala. Zbudit me je pa tut skor nemogoče, svoje budilke nikol ne slišm. Moja budilka zbudi vse ostale u bajti , razn mene ne :sleeping: . Bi verjetn rabila tako budilko kt jo je mal Fred Flinstone, da mi kamen na glavo vrže :inocent:
life is uncertain - eat dessert first

Bi verjetn rabila tako budilko kt jo je mal Fred Flinstone, da mi kamen na glavo vrže :inocent:

x:Dx hehe

Jz mam pa na gsm-u naštiman alarm, pa ga niti nimam tok naglas, pa kr skočim, k začne tult! :wacko:

Scio mi nihil scire

mojga prjatla tud sploh ne zbudi budilka (prekrokana noc med tednom). tko, da po 10 min pride prov njegov brat iz druzga stuka dol ugasnt budilko. takrat sigurn ni lih dobre vole..pol je pa treba tistga smrcaca se zbudit. in mu prov po zivalsko zakrici na njegova prefinjena useska x:o)x

xrolleyesx Verjamem,da je smrčanje za marsikoga problem.Jaz ga sicer nimam x^x ,vem pa da je lahko zelo moteče.

Moj ati tudi zelo smrči.In,da sem lahko spala v istem prostoru kot on,sem pač morala spat pred njim. :sori: Ker drugače tudi pojšter čez glavo ni pomagal.

Zato vem,da bi bil marsikdo vesel,če bi mu lahko kdo svetoval ali vsaj delno pomagal rešiti ta problem. :palec:

Smrčanje... x?x x:Dx

Robida prav da smrčim... xDDx

Ne vem, nisem še nikol slišal... x:Dx x:Dx

Mene smrčanje ne moti, ne moje ne tuje.

Men bi lahko z motorko postlo razžagal ko spim, pa se ne bi zbudil... x:o)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

• 2 weeks later...

kaj je men cudno.. kako, da te ne more motit lastno smrcanje? sej se slis hecno sam.. sej lih tko spim, kot tist zraven mene pa js (ki smrcim) se ne zbudim tisti pa.

ceprov enkrat sem se ze slisov (za kaksno sekundico recimo). ko me je zaradi smrcanja zbudila.. sem se zbudu ampak za trenutek sem se smrcov :vio:

Uhhhh

mene pa smrčanje blazno moti, sploh tisto večtonsko, sam ne smrčim skoraj nikoli, je pa res da slabo spim in me zbudi vsak šum.

Po moje tisti ki trdno spijo snom pravičnika, tissti malo bolj smrčijo. x:)x x:)x

:eek: Kako to veš? x:Dx x:Dx x:o)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

uff. ne bo drzalo. js ga skos zagam kt norc, sam zbudi me pa vsak sum. ampak pa takoj spet nazaj zaspim-se ne spaca obremenjevat, zard tistga kar te je zbudil. ko spim mi sede met cisto tistino(eni radi zaspijo ob glasbi). je pa res no, da ce bi pa spav zuni recmo ob avtocesti bi pa tud takoj zaspal in me avti sploh ne bi motili, sam ce bi pa "zasumelo" kej druzga kot avti bi se pa dost hitr zbudu.

• 1 year later...
Uhhhh

mene pa smrčanje blazno moti, sploh tisto večtonsko, sam ne smrčim skoraj nikoli, je pa res da slabo spim in me zbudi vsak šum.

Po moje tisti ki trdno spijo snom pravičnika, tissti malo bolj smrčijo. x:)x x:)x

EVO DOKAZZA,,,

SM ZHE MISLO D JE 3 PROMILE PREWCH ZAME,,, x:Dx

Joj kera tema! :D

Pa sej ni smešno, no. Verjamem, da je za posameznika, ki smrči lahko zelo neprijetno (uboga rolarjeva prijateljica!), toliko bolj še za okolico, pa morebitni zdravstveni problemi... Samo...na trenutke so lahko te smrčeče zgodbice tudi prav špasne! :D

Sedaj pa mogoče se nekaj, kar bo komu morda prišlo prav:

1.)

ena mojih cimer je tudi smrčala. Je pa že prvi dan opozorila na problem in povedala, da je to zato, ker ima zelo ozko dihalno pot (torej zadeva, ki jo imaš od rojstva in na katero ne moreš vplivati). Logično, da je potem težko dihala!

Uh, sedaj sem se spomnila! xideax Ko sem se že hotela pohvaliti, da sama ne drnjoham! x:Dx

Jaz sem tudi smrčala! Ko sem bila še dojenček! BTW to je moralo izgledati kot iz kakšne grozljivke! :lol: To pa zaradi težav z žrelnico in sinusi. Dobesedno dušila sem se, kere nisem mogla normalo dihati. Od operacije dalje seveda ninam kot normalno dete :D

Razlog so torej lahko zdravstvene težave! =marš do zdravnika prečekirat!

In če ja to razlog - kdo bi potem lahko še karkoli očital nekomu, ki ima zdravstvene težave?! Pa čeprav glasne :D :D

2.)

No in ker moj predragi foter tudi vsako noč sistematično žaga naša hišico, je naša mati tudi stopila v prvo vojno vrsto proti tej nadlogi!

Kupila je sprej Smrčin! (mi se zdi). Smrčeči si ga samo pošprica v gobček in to malce pomaga odpraviti težavo! Deluje pa tako, da nekoliko sprosti dihalne poti. Mogoče je za preiskusit. BTW moj foter je še vedno živ, edino spreja se mu ne da uporabljati in zato veselo žaga dalje! :!!: xg:Dx

3.)

Za tiste, ki imate težave s spanjem:

Jaz sem tudi (do konca srednje šole) zelo težko zaspala in to samo obrnejna na desno stran, z na tiho prižganim radiem...

Po maturantskem izletu konec osnovne šole lahko zaspim kjerkoli!! Ko imaš enkrat za sabo spanje na busu, na nočni omarici, na trdih tleh... :lol: Alko lahko torej tudi pomaga pri spalnih težavah! :D Vseeno pa ne zagovarjam te medicine!

In človek se mora samo sprostit! Iti spat ko se ti spi in ne ko je ura npr. 23:00. In mislit na prijetne stvari in ne na tegobe današnjega sveta!

Za konec pa samo še ena moja (zelo) zgodnjih težavic s spanjem:

Nekoč, ko sem bila res še zelo mala, sem prespala pri babici. Ker sem pozabila svojo pižamico, mi je babi posodila eno svojih spalnih srajic. In ker je bila srajca le prevelika zame in sem se jaz kot vsak živahen otrok ponoči obračala in premetavala, sem se zjutraj zbudila pomotana kot mumija! :lol: :lol: Brez možnosti za najmanjši premik :D

... Say what you mean

And mean what you say ...

Noben od mojih partnerjev ni smrčal, tudi zdajšni seveda ne.

Foter tudi načeloma ne smrči, malce zabrunda edino takrat, ko je kaj popil. Je to pogojeno? :inocent: Takrat ga mati rukne na bok ali pa spusti take cudne glasove...ctctct...in neha. Samo to je res tako redko. Pa nič intenzivno.

Moja najboljša prijateljica smrči pogosto. Pri 21letih. Hvala zidarjem za sobe za goste, da mi ni treba poslušat x:o)x

Je moteče to ja.

Če bi mel moj te probleme, bi mela pač čepke (čeprav tud ne vem kako je to pametno, da maš 8 ur na noč v ušesih). Čepke tako ali tako redno uporabljam pri učenju v knjižnici...

A je smrčanje pogojeno tudi z debelostjo?

Aja, jst ne smrčim.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...