Guest sstane 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 Skuhaj neslan fižol in čebulo v razmerju 1:1, odcedi in naredi pire. Ohlajeno dobro posoli in primešaj mleto sladko papriko. V to osnovo potem po okusu in želji vmešavaj surova olja in surove začimbe. Začimbe so lahko sveže ali pa posušene, olja pa različna od olivnega do bučnega.Pašteto maži na neslan kvašen kruh iz bele moke.Mislim, da bi bila taka pašteta odlično nadomestilo za elektrolite v mesni hrani pri prehodu na vegetarijanstvo in tudi na presnojedstvo.Seveda ne smeš uporabiti jedilne soli. Če že nočeš zdrave, uporabljaj vsaj neko dobro naravno sol, morsko ali kameno, brez kakršnih koli dodatkov. Tudi himalajska je dobra.V primeru reševanja nekih bolezenskih težav ali intenzivnem hujšanju pa ne pomišljaj, uporabljaj zdravo sol vsaj do uravnoteženja okusa in tolerance do soli nasploh.Dober tek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 *sam ena pripombicka - fizol se dolgo kuha, cebula pa ne, ce ju istocasno kuhamo, ali ni cebula cist.... totalno razkuhana, + lahko vpliva na okus, postane vse skupaj rpevec 'sladkasto', zagatno (po cebuli)...jaz navadno v takih primerih cebulo kasneje dodam (ali pa jo, ce kuham juho in dam kar celo not, prej ven vzamem).. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 Fizol Cebula sladka paprika olje :xx!: zacimbe ----------------------suma sumarum: delicious Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 bljek Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 Verjetno je lahko tut fižol iz konzerve ane...ravno včeraj sem ga jedla in je kr dobrega okusa, se mu sicer pozna da stoji v vodi dlje časa ampak zato je lažje pire iz njega naredit Vse od naštetega imam rada...sigurno probam narest *mnjamc* To je nekaj vegetarijanskega...da ne bom nakonc še vegi postala od vseg teh dobrot Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 <{POST_SNAPBACK}> *sam ena pripombicka - fizol se dolgo kuha, cebula pa ne, ce ju istocasno kuhamo, ali ni cebula cist.... totalno razkuhana, + lahko vpliva na okus, postane vse skupaj rpevec 'sladkasto', zagatno (po cebuli)...jaz navadno v takih primerih cebulo kasneje dodam (ali pa jo, ce kuham juho in dam kar celo not, prej ven vzamem)..Ja, ja, seveda si lahko to narediš po svojem okusu, tudi brez čebule, če to komu paše. Ta kuhan pire je tako samo osnova in nosilec za surovo olje, surove začimbe in surovo sol Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 ne saj nisem hotla bit picajzlasta, sam pac... sem na to pomislila.. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>ne saj nisem hotla bit picajzlasta, sam pac... sem na to pomislila..Ravno v tem je čar kuhinje, da picajzla vsak po svoje Edina stvar, ki jo moraš upoštevati je ta, da je kuhani del jedi le nosilec surovih začimb in zdrave soli Jaz sem včeraj dal v to pašteto kar precej bučnega olja, ko sem videl tvoj post spodaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 men tud pase povsod, bucno, sploh pa v kake namaze, dobijo nekaksen *dimljen* okus pol... nad...Fajn, ja, namazi - saj sem enkrat odprla temo taksno, lohk damo se tja (nic pa narobe ce je posebej tud, ker je tud to dost sirok pojem - kar si ti podal v naslovu, sam fajn bi blo povezat, mislim da je naslov namazi - al kaj tacga). Ravno v tem je čar kuhinje, da picajzla vsak po svoje *sam *picajzlanje* je tud to in ono - ne more vsakdo podajat receptov, pravzaprav sem vcasih kar zgrozena, ko vidim kje v kakih oddajah, kako kuhajo - in se imajo za velemojstre! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 Evo, ravnokar sem po kosilu, kjer je bil krompirjev pire začinjen na tak način zraven kuhane govedine, le da je bil namesto paprike surov sesekljan čemaž in je bilo vse zeleno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 Zgleda ze dobro. Ce se mi bo dalo, bom.... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 In poješ pašteto, pa te vetrovi odnesejo visoko in daleč Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 30. april 2005 Prijavi Deli 30. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>In poješ pašteto, pa te vetrovi odnesejo visoko in daleč Če jo začiniš z 1 epruvetko, 8 g, na kilogram paštete, vetrov ne bo, ker se bo vsa presnovila v vodo in CO2, ne pa v metan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. september 2005 Prijavi Deli 1. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>heheTi moraš podvojiti antigas dozo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.