Skoči na vsebino

Vegetarijanska bio pašteta


Guest sstane

Recommended Posts

Guest sstane

Skuhaj neslan fižol in čebulo v razmerju 1:1, odcedi in naredi pire. Ohlajeno dobro posoli in primešaj mleto sladko papriko. V to osnovo potem po okusu in želji vmešavaj surova olja in surove začimbe. Začimbe so lahko sveže ali pa posušene, olja pa različna od olivnega do bučnega.

Pašteto maži na neslan kvašen kruh iz bele moke.

Mislim, da bi bila taka pašteta odlično nadomestilo za elektrolite v mesni hrani pri prehodu na vegetarijanstvo in tudi na presnojedstvo.

Seveda ne smeš uporabiti jedilne soli. Če že nočeš zdrave, uporabljaj vsaj neko dobro naravno sol, morsko ali kameno, brez kakršnih koli dodatkov. Tudi himalajska je dobra.

V primeru reševanja nekih bolezenskih težav ali intenzivnem hujšanju pa ne pomišljaj, uporabljaj zdravo sol vsaj do uravnoteženja okusa in tolerance do soli nasploh.

Dober tek x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:palec: x8Dx

 

*sam ena pripombicka - fizol se dolgo kuha, cebula pa ne, ce ju istocasno kuhamo, ali ni cebula cist.... totalno razkuhana, + lahko vpliva na okus, postane vse skupaj rpevec 'sladkasto', zagatno (po cebuli)...

jaz navadno v takih primerih cebulo kasneje dodam (ali pa jo, ce kuham juho in dam kar celo not, prej ven vzamem)..

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Fizol x:px

Cebula x:px

sladka paprika x:px

olje :xx!:

zacimbe x:px

----------------------

suma sumarum: delicious x:px

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Verjetno je lahko tut fižol iz konzerve ane...ravno včeraj sem ga jedla in je kr dobrega okusa, se mu sicer pozna da stoji v vodi dlje časa ampak zato je lažje pire iz njega naredit x:Dx

Vse od naštetega imam rada...sigurno probam narest *mnjamc*

 

To je nekaj vegetarijanskega...da ne bom nakonc še vegi postala od vseg teh dobrot x:px

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>:palec: x8Dx

 

*sam ena pripombicka - fizol se dolgo kuha, cebula pa ne, ce ju istocasno kuhamo, ali ni cebula cist.... totalno razkuhana, + lahko vpliva na okus, postane vse skupaj rpevec 'sladkasto', zagatno (po cebuli)...

jaz navadno v takih primerih cebulo kasneje dodam (ali pa jo, ce kuham juho in dam kar celo not, prej ven vzamem)..

Ja, ja, seveda si lahko to narediš po svojem okusu, tudi brez čebule, če to komu paše.

Ta kuhan pire je tako samo osnova in nosilec za surovo olje, surove začimbe in surovo sol x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ne saj nisem hotla bit picajzlasta, sam pac... sem na to pomislila..

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>ne saj nisem hotla bit picajzlasta, sam pac... sem na to pomislila..

Ravno v tem je čar kuhinje, da picajzla vsak po svoje x:Dx

Edina stvar, ki jo moraš upoštevati je ta, da je kuhani del jedi le nosilec surovih začimb in zdrave soli x;)x

Jaz sem včeraj dal v to pašteto kar precej bučnega olja, ko sem videl tvoj post spodaj x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

men tud pase povsod, bucno, sploh pa v kake namaze, dobijo nekaksen *dimljen* okus pol... nad...

Fajn, ja, namazi - saj sem enkrat odprla temo taksno, lohk damo se tja (nic pa narobe ce je posebej tud, ker je tud to dost sirok pojem - kar si ti podal v naslovu, sam fajn bi blo povezat, mislim da je naslov namazi - al kaj tacga).

 

Ravno v tem je čar kuhinje, da picajzla vsak po svoje
x:Dx :palec:

*sam *picajzlanje* je tud to in ono - ne more vsakdo podajat receptov, pravzaprav sem vcasih kar zgrozena, ko vidim kje v kakih oddajah, kako kuhajo - in se imajo za velemojstre! :O: x?x x:o)x xrolleyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Evo, ravnokar sem po kosilu, kjer je bil krompirjev pire začinjen na tak način zraven kuhane govedine, le da je bil namesto paprike surov sesekljan čemaž in je bilo vse zeleno :eek: x:Dx
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>In poješ pašteto, pa te vetrovi odnesejo visoko in daleč x:Dx

Če jo začiniš z 1 epruvetko, 8 g, na kilogram paštete, vetrov ne bo, ker se bo vsa presnovila v vodo in CO2, ne pa v metan x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 months later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...