Gandalf 3. maj 2005 Prijavi Deli 3. maj 2005 In kolko ur vzame vse skupaj ta šola? Intuitivna masaža. Za tiste s predznanjem tečaj ni pomoje glih zanimiv, razen če imaš preveč časa in denarja... Jest grem že od nekdaj na točko kjer najbol boli oz je kaj narobe. Razlika je sedaj samo v tem, da znam razložit kaj sem naredil, prej so mi pa drugi pol govoril kaj sm delal, kdor je kej vedel.. Jaz sem drugače celal pri društvu D.A.M Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 3. maj 2005 Prijavi Deli 3. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>In kolko ur vzame vse skupaj ta šola? Intuitivna masaža. Za tiste s predznanjem tečaj ni pomoje glih zanimiv, razen če imaš preveč časa in denarja... Jest grem že od nekdaj na točko kjer najbol boli oz je kaj narobe. Razlika je sedaj samo v tem, da znam razložit kaj sem naredil, prej so mi pa drugi pol govoril kaj sm delal, kdor je kej vedel.. Jaz sem drugače celal pri društvu D.A.M Predavanja so en vikend na mesec (petek 17-20, sobota 10-17). Poleg masiranja se učimo tudi osnove TKM, anatomijo in fiziologijo, pregled meridianov in terapevtskih točk, avrikuloterapijo...Men je zelo všeč. Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
primorc 3. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2005 Najprej bi se dotaknil sstanetove razlage glede intuitivnega masiranja v povezavi z seksom zelo zanimiva trditev ker dejansko ko smo z partnerjem pri seksu se ogromno tega opravi tudi rokami -masaža- ker se tega ne učimo ali obiščemo kakšen od tečajev to počnemo z intuicijo. Kar pa zadeva Intuitivne masaže kot tečaja pa se mi zdi da je zelo malo mogoče da se temu da naučiti na tečaju in to kljub izkušnjam od prej Daisy. Intuicija ; neposredna notranjaspoznava, navdih, slutnja- podatek iz slovarja- po mojem se tega ne naučiš to imaš ali nimaš oz. pri sebi to sprejemaš ali pa ne ker intuicijo imamo vsi. Tako da se mi intuitivno zdi nekoga zmasirati ravno takrat ko nismo poučeni o masažah se pravi ko pade otrok se udari mi pa mu avtomatsko začnemo gladiti boleče mesto ali ko ga dajemo spat ga na rahlo potresavamo in božamo kar otroka pomiri. Kot pa piše v knjigah pa je masaža manipulacija mehkega tkiva (kože, podkožja in mišic) pri čemer maser ne povžroča oz. nima možnosti povzročiti poškodbo razlika pa je pri manipulacijah na gibalnem aparatu poznano tudi kot kiropraktika. Seveda sem to vse zasledil v literaturi ki sem jo dobil na to temo in samo upam da sem jo prav razumel praktičnih izkušenj pa še nimam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
primorc 3. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Predavanja so en vikend na mesec (petek 17-20, sobota 10-17). Poleg masiranja se učimo tudi osnove TKM, anatomijo in fiziologijo, pregled meridianov in terapevtskih točk, avrikuloterapijo...Men je zelo všeč. Kje pa je ta šola in koliko časa traja. Hvala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
primorc 3. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2005 Vrba, Kot sem v svojem komentarju navedel se moje praktično znanje o masažah spusti pod stopnjo laika oz. ne vem kaj in kako sem pa kar nekaj prebral v tej smeri in vem da je iz teorije do prakse zelo dolga pot tako ali tako pa so me tudi knjige ki pišejo o masažah večkkrat zmedle tako da še sam ne vem menim pa da če poznaš osnove oziroma si se jih naučil seveda praktično pa trditev drži. kar pa se tiče intuicije pa je komentar iz leksikona in kolikor sdam poznam zadevosem pač navedel svoje mnenje.In s tem nisem želel koga prizadeti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 3. maj 2005 Prijavi Deli 3. maj 2005 Kaj je to avrikuloterapijo?? Prvič slišim za ta termin. Primorc s temi knjigami o masažah je en križ. Men preden nisem začel z masažami ni bilo nič jasno, sedaj pa uglavnem gledam slikce pa učasih še kej teksta. Ker večina knjig je napisana po izkušnjah. Vemo pa, da je izkušnje brez prakse težko prenašati na druge, še težje pa je to samo napisati. Kar se tiče masiranja v napačno smer sem si nekako potrdil,da ni napačne smeri. Seveda po tem, ko točno veš zakaj kej delaš. Na začetku je kr pametno, upoštevat določene zadevce.Najbolj me je presenetilo to pri glavi, kjer se če šopaš kri v glavo zelo hitro pojavi glavobol En link kjer se je nekaj že govorilo o tuinihttp://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?b...;num=1083925573http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?b...;num=1092390513 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 3. maj 2005 Prijavi Deli 3. maj 2005 toliko učenih besed.... pa to je ja nekaj najbolj naravnega in prijetnega nežni dotiki ...enega bitja k drugemu.... in tamle nekje berem, da lahko škodujemo Aha, zato pa tako uživamo za temi sterilnimi plastičnimi kištami Pa mati ,če ima še kaj prvinske narave v sebi ,se venomer dotika, boža in masira dojenčka, ne vem zakaj naj bi bilo pri odraslih to drugače Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. maj 2005 Prijavi Deli 4. maj 2005 pa to je čisto naravno... maliga z eno roko držiš, z drugo pa manualno obdeluješ.....velikega pa ne rabiš držat ampak lahko z obema rokama masiraš.... Tudi tisoč člankov iz akademskih logov me ne prepriča....ker itak akademiki drug drugega negirajo v svojih člankih.... Še zmerom verjamem, kar je spontano in naravno je še zmeraj najbolj prav... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. maj 2005 Prijavi Deli 4. maj 2005 ja ...sej zato pa se je meni kr koža naježila, ko sem plačala prvo tuina masažo.....pa za vsako visokozvenečo zdravilno tehniko.... veš katera masaža je bla najboljša....malo za šalo malo za res....ko sem do kolen gazila po vročem zrnju pravkar izluščene dišeče pšenice.... kaka akupresura pa tuina je to bla.... se lahko primerja samo še s hojo po pravkar zapadlem snegu ali hojo po jutranji rosi Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 4. maj 2005 Prijavi Deli 4. maj 2005 Lia po snegu še nisem hobil ostalo pa je fenomenalno ja... Kar se tiče znanstvenikov :xx!: :xx!: verjetno ni noben pogruntal, da če hočeš masirat dojenčka z dvema rokama (ali pa glavo) rabiš majhne prstke, pa zelo dobro tehniko. Drugače je bolje da delaš to z eno roko, oz narediš bolje z eno roko. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. maj 2005 Prijavi Deli 4. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Lia po snegu še nisem hobil ostalo pa je fenomenalno ja... to morš probat...ta prvi in ta frišni sneg mehek kot da bi hodil po oblakih x;) Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 4. maj 2005 Prijavi Deli 4. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kje pa je ta šola in koliko časa traja. Hvala šolanje poteka na Fakulteti za šport in traja 15 ali 16 modulov ( meni se je začelo oktobra 2004 in bo konec januarja 2006). Za nami je že en ali celo dva "razreda", ne vem, kdaj bo naslednji vpis. Poglej na www.meridiana.si. Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
primorc 4. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 4. maj 2005 No tako sedaj imam na razpolago dve šoli pa se spet pojavlja vprašanje katera je prava oz. boljša in če sem zasledil prav ima dam na tečaju tudi kitajske predavatelje in odločitev ni laha tako da le še kdo pozna kogar koli od teh dveh šol ali katero drugo bi si želel nekaj referen za obe hvala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. maj 2005 Prijavi Deli 4. maj 2005 kjer je volja tam je pot..... meni se dozdeva da bolj iščeš izgovore, da se ti zadeve ne bi bilo treba lotit Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
primorc 4. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 4. maj 2005 Veš da semže tudi sam pomislil na to lia, a se mi zdi vseeno dobro ker pač ta možnost obstaja da bi se odločil za boljše še posebaj v teh česih ko res ne veš več kdo je in kdo ni pravi. Moram pa priznati da že imam "favorita" ampak bi želel o tem izvedeti čim več pa se potem na osnovi tega odločiti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 5. maj 2005 Prijavi Deli 5. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>No tako sedaj imam na razpolago dve šoli pa se spet pojavlja vprašanje katera je prava oz. boljša in če sem zasledil prav ima dam na tečaju tudi kitajske predavatelje in odločitev ni laha tako da le še kdo pozna kogar koli od teh dveh šol ali katero drugo bi si želel nekaj referen za obe hvalaDervišević Edvin predava tradicionalno kitajsko medicino tudi na Kitajskem - na univerzi, kot prvi neazijski predavatelj. Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 6. maj 2005 Prijavi Deli 6. maj 2005 Fino za njega . Morem pridt enkrat na ogled Upam samo, da ni to še ena dezinformacija. Da nebo to kao predavanje v okviru slovenskega izleta maserjev in medicincev, ki gredo letos na Kitajsko se malo izobraževat in gledat ter sklepat biznise??? Drugače sta Zao in Lifuru tudi bivša predavatelja http://www.dam-drustvo.si/page.php?block=predavatelji Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
primorc 6. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 6. maj 2005 No takole zdej mislim da sem se odločil, res je da imata obe šoli dobre refarance pa vendarle kar sem videl na njihovih straneh sem uvidel da morda res ne bi bilo slabo učiti se kitajske masaže pri kitajskih predavateljih Hvala vsem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 7. maj 2005 Prijavi Deli 7. maj 2005 A to pomeni, da greš na Kitajsko???? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 7. maj 2005 Prijavi Deli 7. maj 2005 >Če greš- A lahko grem zraven, primorc?> Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mesija 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 Najprej pozdrav vsem. No takole kar se tiče tuina kitajske masaže, spada v celoto Tradicionalne Kitajske medicine (TKM) še z akuponkturo (zabadanje iglic) refleksologijo kot sestavni del tuina masaže in Farmakologija ( zdravljenje z zeliščnimi in živalskimi izvlečki). Glede na to da pa se tvoje vprašanje dotika predvsem tuina masaže se bom malo bolj posvetil tem delu TKM in skušal približati tuino. V osnovi je tuina predvsem terapevtska masaža, ki pa ima obenem tudi sprostilni učinek, ki pa se pozna malo kasneje ker so masažne tehnike bolj globoke (pritisk je do mišic oz. do kosti). Tako kot vse v TKM se tudi tuina ravna po načelu YIN-YANG in teoriji petih elementov, ki so za prakticiranje TKM v katerikoli obliki zelo pomembni. Nadalje pa se z ročnimi tehnikami usmerjamo na Meridijane (to so ne vidni kanali po katerih teče "chi" energija, poznamo 14 meridijanov ki pripadajo oz.skrbijo za sebi določene organe in so parni razen dveh centralnih DUmai in RENmai) ki jih z raznimi ročnimi tehnikami odpirajo mehčajo in uravnavajo energijo. tuina terapevti naj bi poznali pet korakov in v sklopu teh še 28 ročnih tehnik s katerimi si po potrebi pomagajko pri odpravljanju težav, pri svojem delu pa terapevti uporabljajo še pripomočke kot sta MOKKŠA ( zeliškna cigara s katero segrevamo akupresurne točke in tako dvigujemo njihovo energijo) in VENTUZE (steklene čaše s katerimi, s pomočjo toplote, spet na akupresurnih točkah z vakuumom pomagajo pri uravnavanju energij). Morda še samo kot opomba TKM se načeloma ne uporablja kot terapija za fizične bolezni (za to je zadolžena uradna medicina,tudi na kitajskem) ampak predvsem z uravnovešanjem energij ki pomagajo pri ohranjanju in dvigovanju imunskega sistema. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mesija 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 Pa še bi se dotaknil ostalih vzhodnjaških metod kot so shiatsu tajska masaža in tu je še ajurvedska masaža. Vse imajo skupno to da se ravnajo po enakih načelih TKM vendar pa so se glede na področje razvijale vsaka v svojo smer. Od vseh naštetih je shiatsu, kot ga poznamo danes, najmlajša od vseh naštetih in sicer je bila modificirana ko so se zdravniki tradicionalne medicine srečali z uradno medicino in so v obstoječe tehnike dodali še določene elemente ki so jih spoznali skoz fizioterapio in ga tako predstavili javnosti kot prvo ročno terapevtsko tehnoko vzhoda na zahodu. Kar pa se tiče duhovnosti pa je takole, so vzhodnjaške tehnike prišle na zahod je bilo vse zavito v neko meglico in potm smo si beli ljudje začeli izmišljevati neke zdodbe o nevem kakšni duhovnosti oz. o posedovanju duhovnih sposobnosti za opravljanje teh tehnik. Na tečajih naj bi se tečajniki naučili tehnik s katerimi spodujajo energijo in jo pravilno usmerjajo (po domače koncentracija; zbranost ) in kolikor mi je znano je tečaj shiatsu razdeljen v 4 stopnje in se jih glede na potrebe ljudje tudi udeležujejo v prvi stopnji pa se naučijo predvsem izvajanja same masaže. IN VSE OD NAŠTETIH MASAŽ BOLJE REČENO VSE VZHODNJAŠKE MASAŽE SE UPORABLJAJO V TERAPEVTSKE NAMENE. A mi ne bi bili mi če nebi želeli nekaj spremeniti tudi v vzhodnjaški medicini. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 COOL mesija malo bi te dopolnil... Meridian DU-REN razpolovi telo (mediana)DU - zadajREN - spredaj Shiatsu kot ga poznamo danes ni starejši od 60-90 let. Uglavnem prejšnje stoletje. Knjigo mam posojeno tako da nevem točne letnice. Tegale ne zastopim najbolje...tuina terapevti naj bi poznali pet korakov in v sklopu teh še 28 ročnih tehnik s katerimi si po potrebi pomagajko pri odpravljanju težavKaj je mišljeno s petimi koraki? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mesija 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 Gandalf glede na to da si,kot sem razumel iz napisanega tudi sam opravil tečaj masaž, mislim da tudi tuine naj bi ti bilo to poznano. koraki;1.ODPIRANJE2.RAZDVOJITI3.REGULIRATI4.MANIPULIRATI5.ZAKLJUČEK to so koraki ki sem jih imel v mislih in katerim pripada še 28 načinov ročnih tehnik. Glede tvojega dopolnila pa, žal dumai in rnmai nič ne razpolavljata temveč sta osrednja meridijana, ki sta kot si napesal dumai yang in rnmai yin meridijana in z delovanjem na katerega od njijudvigujemo pretok "chi" energije po pripadajočih se meridijanih in še to edino preko njiju lahko sklenemo krog pretzoka yin in yang energije in to tako da pritisnemo jezik ob nebo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dadika 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa še bi se dotaknil ostalih vzhodnjaških metod kot so shiatsu tajska masaža in tu je še ajurvedska masaža. Pozdravljen Mesija Zanima me ,če se ukvarjaš z ajurvedsko masažo Lp,D Citiraj LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.