mesija 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 Pozdravljen Mesija Zanima me ,če se ukvarjaš z ajurvedsko masažo [/color]Lp,D Ne jo pa dokaj dobro poznam in mislim da pri nas v sloveniji zelo težko, če sploh, najdeš maserja ,ki opravlja ajurvedsko masaža. Ker to kar pri nas ponujajo v salonih ni to to, to je predvsem prodajanje zelo dragih masažnih olj in tudi tečaje po sloveniji organizirajo predvsem tuje kozmetične hiša kot so ; Babor, Thalaso in še neka švicarska hiša in to kar oni poučujejo ni glih to. Kritiko pa si upam napisati ker sem bil na masaži tko tu kot tam in tudi v samih oljih je velika razlika (predvsen v intenziteti vonja) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 Sem delal, sem pa tudi spal na teoretičnih delih... pač če prideš z nočne rabiš nekaj časa da začneš funkcionirati... Povrhu tega sem tudi bolj vizualni tip... tako da dostikrat ne zastopim teorije dokler je ne vidim... Nebi sedaj o načinu pisanja, ker maš ti tudi dosti stvari napisanih, ki se jih da narobe zastopit. Sicer mi pa na forumih še vedno ni jasno ali naj pišem strokovno ali laično? Če napišeš dokaj strokovno ti nihče ne odgovarja, če pa laično imajo pa vsi neke pripombe, ker pač nisi vsega napisal ali pa se lahko razume na več načinov??? Glede E.O: olj; ti hočejo pri nas prodati v večini primerov 20%-40% mešanice E.O. za čista 100 % eterična olja. Glede na to da slovenci radi kupujemo poceni večina kupuje parfumirano vodo. Nevidim zakaj potem genijalci ne bi tega počeli tudi z masažnimi olji...Zato pa so razlike v cenah tudi 400% za isti tip masažnega olja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mesija 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sem delal, sem pa tudi spal na teoretičnih delih... pač če prideš z nočne rabiš nekaj časa da začneš funkcionirati... Povrhu tega sem tudi bolj vizualni tip... tako da dostikrat ne zastopim teorije dokler je ne vidim... Nebi sedaj o načinu pisanja, ker maš ti tudi dosti stvari napisanih, ki se jih da narobe zastopit. Sicer mi pa na forumih še vedno ni jasno ali naj pišem strokovno ali laično? Če napišeš dokaj strokovno ti nihče ne odgovarja, če pa laično imajo pa vsi neke pripombe, ker pač nisi vsega napisal ali pa se lahko razume na več načinov??? Glede E.O: olj; ti hočejo pri nas prodati v večini primerov 20%-40% mešanice E.O. za čista 100 % eterična olja. Glede na to da slovenci radi kupujemo poceni večina kupuje parfumirano vodo. Nevidim zakaj potem genijalci ne bi tega počeli tudi z masažnimi olji...Zato pa so razlike v cenah tudi 400% za isti tip masažnega olja. Gandalf, zgleda ,ce se midva res ne razumeva najbolje ali pa nisi prebral vseh postov govotil sem namreč o ajurvedi in oljih ki so namenjena izključno oljem za ajurvedske masaže. Ne jemlji postov preveč osebno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
primorc 12. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 12. maj 2005 Mesija hvala za tako podrobno razlago o TUI-NA masaži že prej sem dobil kar nekaj napotkov od sodelujočih na forumu tako da se bom udeležil tečaja.Imam pa samo eno vprašanje koliko časa pa je potrebno da pride človek iz nule na ta nivo in ali se na tečajih to vse da naučiti in predvsem vse to obdržati. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 13. maj 2005 Prijavi Deli 13. maj 2005 Mesija brez zamere sam očitno imaš prav... Jaz sem pa govoril o oljih na splošno. Z Arjuvedo se še nisem srečal tako, da o postopkih nemorem govoriti. Kar se tiče olj pa je sigurno povsod isto. Na bolj nepoznanih in pa ravno IN temah pa je pri nas ponavadi vsaj 50% izdelkov na trgu vprašljivih.Mesija kar se tiče korakov smo mi to drugače imenovali (po kitajsko)... je pa ista zadeva. Primorc vaja dela mojstra.Po ene pol leta al pa enemu letu tečajev boš sigurno dobil občutek za mišice in kosti. Če boš dosti vadil tudi kako se pretaka energija, kje so blokade... V vsakem primeru pa če ne masiraš nekaj časa boš naučene primere masaž pozabil (razen če boš pred pavzo naredil vsaj 300 naučenih masaž. Po pol leta pa boš po vsej verjetnosti začel masirati po svoje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mesija 13. maj 2005 Prijavi Deli 13. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Mesija hvala za tako podrobno razlago o TUI-NA masaži že prej sem dobil kar nekaj napotkov od sodelujočih na forumu tako da se bom udeležil tečaja.Imam pa samo eno vprašanje koliko časa pa je potrebno da pride človek iz nule na ta nivo in ali se na tečajih to vse da naučiti in predvsem vse to obdržati. Glej primorc takole ti bom reku, zadeva je zelo preprosta, upam da imaš vozniško dovoljenje, ko si opravljal vozniški izpit so te tam naučili teorije in pravil vožnje in ko si se pred komisijo znojil se je komiija odločila ta pa lahko gre zdej sam na cesto, pa takrat še približno nisi bil šofer, nabirat izkušnje, Vprašanje, kako misliš da bi danes vozil če nebi od opravljenega tečaja do danes vozil nič in bi se danes moral sam nekam odpeljati. Enako je pri masažah, po samem tečaju še nisi maser, ki se lahko loti česar koli ampak če redno in vestno vadiš to postaneš in z vajo stvari ostajajo in seveda je potrebno kar nekaj teorije še naknadno obdelat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anamarija 5. junij 2008 Prijavi Deli 5. junij 2008 POZOR, POZOR Januarja sem končala tui-no masažo pri belladoni, pri dr. Derviševiču. Dogovrjamo se za nadlajevalni vikend tečaj-praktično delavnico za tiste, ki ste končali tečaj tui-ne masaže. Če bo dovolj interesentov, bo delavnica organizirana, drugače ne. Je kakšen interesent? Datum bi bil konec junija, začetek julija... Smo za to al ne? Pa ne govorim o kakšni teoriji, praktično delavnico rabimo, točke, meridiani, manipulacije, kako uporbljat tonifikacijo, disperzijo, zdraviti lumbago... <Javite se vsi zainteresirani Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. januar 2009 Prijavi Deli 7. januar 2009 Raziskava: 38 odstotkov odraslih v ZDA se poslužuje alternativne medicine Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.