daisy 1. maj 2005 Prijavi Deli 1. maj 2005 Ravno berem knjigo DI-IN vaje za telesni in duhovni razvoj avtorja Michio Kushija in včeraj sem prebirala in potem tudi naredila vaje za boljši spanec. So prav prijetne- zelo enostavne in mislim, da se po njih počutiš res kar pripravljen za spanje. Poizkusite še vi Takole gre - v 6 korakih: DO-IN: Vaje za miren in zdrav spanec (An-Min-Ho) Za miren in zdrav spanec se moramo osvoboditi vseh napetosti in se popolnima sprostiti, pozabiti na misli, ki se nam podijo po glavi in se zliti z okolico, ki nas obkroža. Naslednje vaje zelo pripomorejo k temu. Delamo jih lahko kar v postelji tik pred spanjem. 1.Ležemo v posteljo, popolnoma sproščeni, noge so stegnjene, roke ob telesu. 2.Počasi z rokami potrepljamo področje od prsnega koša do spodnjega dela trebuha. Področje prsi rahlo, srednje področje močneje in področje spodnjega trebuha najmočneje. (5x) 3.Pokrčimo noge v kolenih (= potegnemo jih rahlo k sebi). S pestmi nežno, a globoko pritisnemo trebuh na področju debelega črevesa- desni/začetni (desno ob strani navzgor), poprečni srednji (iz desne na levo nad popkom) in levi/zadnji del (levo ob strani navzdol- kot potekla debelo črevo). Nato pritiskamo postopno navzdol do popka in še nižje , po levi in po desni strani. (3X) Sledi masaža celotnega trebuha z desno dlanjo s krožnimi gibi. Levo roko položimo na desno in ji tako pomagamo. (16x) 4.Ležimo sproščeno in prekrižamo roke pod glavo (kot povšter). Noge so stegnjene, stopala pokrčena (gledajo navzgor). Izmenjaje raztegujemo desno in levo nogo čim "dlje", tako da zategnemo boke. (3x) 5.V enakem položaju telesa kot v tč.4. - leže s pokrčenimi stopali, položimo roke ob sebi, malo na vstran. Dlani so obrnjene navzdol.Ob vdihu cele roke obrnemo navzven, tudi dlani navzgor in razširimo prsni koš, ob tem dvignemo hrbet (rame ostanejo na tleh) Stopala so pravokotno zravnana in ustvarijo napetost v medenici.Hitro izdahnemo in se pri tem sprostimo, obrnemo roke in dlani navznoter. (5x.)6.Popolnoma sprostimo telo in zaspimo. Včeraj sem po vajah zaspala kot angelček Pdihično ali fizično ali energetsko- saj ni važno.... Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. maj 2005 Prijavi Deli 1. maj 2005 dbest, thanx! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
shaya 1. maj 2005 Prijavi Deli 1. maj 2005 FUl dober Daisy. Pri točki 4 me zanima ali stegujemo in krčimo cele noge ali samo stopala? Pa kolk časa ti pa vzamejo te vaje? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 2. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 2. maj 2005 Pri točki 4 se cel raztegneš- ne stegneš in pokrčiš. Sem nerodno napisala, bom popravila. Stegnjeno nogo raztegneš čim dlje (stopalo ostane pokrčeno). Kot pri znani streching vaji, ko npr. iztegneš eno roko za glavo in raztegneš na kontra še nogo... da se ves raztegneš po celem telesu. Tukaj imaš pač roke kot povšter pod glavo. Tele vaje vzamejo dve, tri minutke leže - že v postelji, tik pred spanjem. V bistvu se malo pretegiješ in potrepljaš v postelji pred spanjem. Potem samo zapreš očke in zaspiš..... Lahko pa jih verjetno delaš tudi prej pred spanjem, a po logiki bi rekla, da so najučinkovitejše tik pred spanjem. Pri zadnji namreč prav paše, ko se napneš- potem se sprostit in zaspat... Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
shaya 2. maj 2005 Prijavi Deli 2. maj 2005 Kje si pa knjigo dobila? A je v slovenščini? Jaz je ne najdem nikjer. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 2. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 2. maj 2005 Knjigo sem našla slučajno v naši knjižnici, ko sem iskala karkoli o makrobiotiki. Izšla je pri podjetju BIOVEGA iz Zagreba l.1997, in je v hrvaščini. Pri nas so jo uvozili in prodajali- med drugim tudi na Čopovi. Ko sem jo že samo preletela, mi je bila takoj všeč in sem šla na lov, da jo kupim, ker je take sorte, da jo imaš doma. Pa ni bilo šans. Potem sem pisala po mailu v Biovego v Zagreb in so mi našli izvod v neki knjigarni. Šla sem jo iskat v ZG in si po dolgem času spet malo ogledala ZG- skratka naredila sem si prijeten izlet Knjiga ima res na kratko noter vse- V prvem delu je enostavna razlaga nastanka vsega/ materializacija (jang) od univerzuma po stopnjah do organizma- živalsko carstvo (in človek) in spirizualizacija (jin), od telesnega sveta do neskončnega Eno... Zelo podrobno opisano za vse kaj je jin in kaj jang, veliko skic meridianov, točk, pa o čakrah, 5 elementov itn.... Telesna in duhovna konstitucija človeka, o prehrani (o makrobiotiki)...Na kratko, tako da veš za kaj gre in si znaš poiskati naprej, kar te zanima Drugi del so do-in VAJE- posebne vaje, vsakodnevne duhovne vaje, vsakodnevne telesne vaje (jutranje / večerne /vaje za meridiane-Makko-ho, o katerih smo govorili na forumu / dodatne vaje (za dihanje energije, za zdrav in miren spanec..)splošne vaje (za umiritev, za posamezne dele telesa...) Tule je recimo v angleščini:http:http://www.squareonebooks.com/titles_doinway.htmlPreveri, če jo imajo v vaši knjižnici, sicer pridi iskat v našo, če si iz LJ (Prežihov Voranc, oddelek Vič) Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 2. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 2. maj 2005 Takole izgleda knjiga v hrvaščini: Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
shaya 2. maj 2005 Prijavi Deli 2. maj 2005 Kolk ima pa strani? Jo je možno fotokopirat? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
shaya 2. maj 2005 Prijavi Deli 2. maj 2005 Ta ki si jo navedla v angleščini bo šele decembra 2005. Vsaj tako piše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 3. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2005 Ima 220 strani. Je sicer zelo slabo vezana, tako da jo je treba pazljivo skopirat, da ne razpade. Meni je že skoraj razpadla, ko sem hotela dat par stvari v skener.Verjetno bi bilo celo praktično, če bi bila skopirana, keri potem lahko uporabljaš le določene strani za določene vaje, recimo.. Koliko pa stane stran - kopija? Se izplača? Jaz sem dala za knjigo 150 KN, to je cca 5.000 sit. Na netu se verjetno dobi še kakšno drugo izdajo- samo daj na Google Michio Kushi in naslov knjige. Je še recimo tule: http://www.alibris.com/search/search.cfm?q...s*listing*title tule lahko kupiš zelo poceni rabljeno:http://www.amazon.com/gp/product/offer-lis...?condition=used pa tule:http://www.gungfu.com/cart-htm/media_books_training.htmitd... Potem jih je še kar nekaj v nemščini... Najbrž je najbolje, da si jo skopiraš in daš v spiralco.... seveda pa si jo prej oglej, če ti je res dosti zanimiva. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
shaya 3. maj 2005 Prijavi Deli 3. maj 2005 Najlepša hvala za tvoj trud Daisy. Bom jo kar naročila na amazonu (dobim avgusta). Pa ti potem povem če bo kaj novega v tej izdaji Napiši še kakšno vajo tu na forumu, da bomo lahko do takrat probali Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 3. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2005 Mogoče bi bilo vseeno fajn, da si jo prej malo ogledaš... da me ne kolneš potem, če to ni to... Bom napisala še kaj.... Sedaj jo berem počasi in se jo pravzaprav kar učim. ker bi rada znala par stvari. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.