tinka 17. maj 2005 Prijavi Deli 17. maj 2005 tule sem ze ves cas hotela vprasat: kaj pa ni zen? ker ce si v tem, kar delas, si to kar delas in si zavesten sebe in svojega dela in to je po enih definicijah zen. ampak kot smo ze ugotovili, je vsak kmet v bistvu zenovski praktik, pa ni nujno, da se tega zaveda ( oz. da to tako poimenuje).kar seveda se ne pomeni, da to ni zen. kaj potem ni zen.a da si zleht , npr? pa to zavestno?je potem nekdo, ki zavestno deluje z mogoce nesramnostjo, neprijaznostjo 'nezenovski'? enkrat je nosorog razlagal, kako je izkusil zanimivo stvar:iskal je prostor za hojo po zerjavici, nasel je primerni prostor (menda z nihalom ali kakrkoli ze:prostor, ki ga je preprical). potem je na zeljo kmeta, katerega zemlja je bila premaknil dogodek bolj ob rob zemljisca, da bi ljudje cimmanj motili ali skodovali naravi. no: ko so hodili po zerjavici, niti slucajno ni slo tako fino, kot normalno. nosorog je bil preprican, da je ze prej mnogokdaj morda naredil kaj takega. ampak takrat je bilo to morda zavestno in zato...no, to je samo primer, kar hocem reci je to:v momentu, ko VES, da je nekaj prav/boljse/bolj primerno , je mnogo bolj pomembno, da ne storis necesar, kar je narobe. je potem zen samo stanje zavesti, ozavescenosti? je to neka zdrava razsodnost v vseh danih momentih? ker: ce sem iskrena, so te zenovske zgodbice - kakorkoli so ze zanimive - zelo podobne nasim basnim itd itd: pac: ljudske modrosti in nic vec. vsak od nas ima svoje, si mislim...nekako. kje je potem meja kaj je zen in kaj ni zen? ce delas dobro, ni treba poimenovati tega, ker ves, da delas dobro.to je samo po sebi zen, ne? Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 17. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>tule sem ze ves cas hotela vprasat: kaj pa ni zen? zelo dobro vprasanje, ja, to, ja... saj sem pa tud ze rekla - vse je joga, vse je zen, vse je Bog, ki, Chi... ... ... ... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 17. maj 2005 Prijavi Deli 17. maj 2005 Zenovske zgodbice so res podobne nečemu našemu, ja.... kaj pa koani? Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 17. maj 2005 Prijavi Deli 17. maj 2005 Tinka Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 koani?prvic slisim kaj je to? Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 Zenjemlje življenjenasmejano,radostno,praznično.Zen ni proti življenju,zen je za življenje,sprejema vse, kar je. Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 Hoja je zen, sedenje je zen,ko govorite, ko molčite,ko se gibate, ko mirujete,je bistvo sproščeno. v glavnem vse kar delate, ni važno kaj,vedno ostanite v svojem bistvu sproščeni, mirni, osredotočeni. Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 hm, baje ni čist točno tole, k pol se tud na sproščenost navežemo.... res je tudi, da smo lahko srečni tudi z napetostjo koani - se precej prakticirajo v Rinzai zenu - so uganke, kjer logični um odpove, a mojster zahteva, da mu vseeno poveš rešitev..... včasih je rešitev besedna, drugič je lahko plosk z rokami, tretjič spat to, da samo mirno obsediš.....jp Par znanih primerov Kakšen je zvok ploskanja ene dlani?Kam izgine plamen upihnjene sveče?Zakaj bik, ki je skozi špranjo v ograji zrinil že rogove, glavo in celo telo, ne more izvleči tudi repa? drugih se zdej ne spomnim ampak mislim, da je tko za prikaz dost Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 hm, baje ni čist točno tole, k pol se tud na sproščenost navežemo.... hej, saj meditacija je tudi en nacin, da dosezes sproscenost, en most, ki ti je na voljo zacasno, ker ko jo usvojiš, potem ti ni treba delat nobene meditacije več! Pač rabimo stopnice da pridemo nekam višje!odvisno kako gledaš, če gledaš na sproščenost iz vidika, da se bos na to navezal, bo tko ... ce pa drugace pa bo tko! Vazen je tvoj pogled na doloceno zadevo in razumevanje. Naprimer imas košček papirja in rečeš da je to 100 $, zdaj pa se moraš temu odpovedati, če boš na to gledal kot na 100 $ in se bos moral temu odpovedal, boš ostal na to privezan. Ce pa spremeniš pogled in rečeš to ni 100 $ ampak samo kos papirja, potem se nimaš proti ničemer boriti in se nimaš česa odpovedati.Se pravi razumevanje je važno, ne pa da se proti nečemu borimo, ker bolj se boriš tem bolj postaja zate nekaj resnično in tem bolj te izčrpava. Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 KUL! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 18. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}> bistvo sproščeno.. evo, TO je point - bistvo je sprosceno, da si torej osrediscen in V MIRU... ne nujno torej mirujoc. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 meni je enkrat nekdo rekel, da sem tako fajn, ker sem tako nestabilna me je skoraj kap, ker jaz se imam za stabilno, kar.. potem se izkaze, da je mislil s tem, da sem na vse strani aktivna, ampak iz enega mesta. se spomnite enih kulijev, ki so bili vcasih - taki z enim okroglim koncem, bolj debelim, ki si jih postavil na rep in so se vrteli na vse strani? oz. se priklanjali nekako?ampak v sredi je bil pa vedno na isti tocki.tako si po moje, ce je optimalno.no, tako si jaz to predstavljam...kot tisti zen-kuli. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 18. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>zen-kuli. Ja, men so tud ze rekli, ces da kok sme pri sebi, halo, jaz??? ampak, ja, v bistvu... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 KUL KUL! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 18. maj 2005 kul-i kul-i! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 kaj ste se zdej na kulije vrgl...sej ni to tema hecam se Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 je, je...tocno to je tema! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 ajaaaaaaa? ok no..... sam o kulijih pa ne vem kej velik Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 22. maj 2005 Prijavi Deli 22. maj 2005 to, kar ti furaš, pa se mi zdi vera v najvišje dobro, nekaj, kar je nad krščanstvom, Kot jest razumem krščanstvo, smatram, da v svojem bistvu ves čas uči vero v najvišje dobro. Se sprašujem, zakaj ti ne vidiš tega Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 22. maj 2005 Se nis dost podrobno vprasal...Pa te jaz vprasam nazaj - ce je tako, zakaj potem res ne? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 22. maj 2005 Prijavi Deli 22. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Se nis dost podrobno vprasal...Pa te jaz vprasam nazaj - ce je tako, zakaj potem res ne? Po moje za temno lupino ne opazi svetlega jedra. In kako bi se mogu vprašat, da bi blo vprašanje dost podrobno, po tvoje. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 22. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Po moje za temno lupino ne opazi svetlega jedra. In kako bi se mogu vprašat, da bi blo vprašanje dost podrobno, po tvoje.ce me tako vprasas, sklepam, da se ne razumeva.ker nisem rekla, da mora it za VPRASANJE. Nisi se dost podrobno vprasal, sem rekla. Saj ko govorimo o podrobnostih, ne moremo govoriti o zgolj enem splosnem vprasanju. Torej priznas, lupina je temna?No, zato pol.Naj se olupi a ne ze enkrat, pa naj bo kar brez... jedro nas zanima. Jezus po mojem ni govoril o moci in bogastvu in manipulaciji, pac pa ravno nasprotno...In zato. ampak aja, jaz ne morem tega vedet... no pa ti povej, zakaj se je men Jezus zdel preprost, ribji, kul tip, idealist... in zakaj je zdaj Cerkev to kar je????????????????????????????????????????????????ker - v zlati opravi vidim pac zlato, ob tem da poznam razliko med zlatom in piritom (*'ni vse zlato, kar se sveti'). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 22. maj 2005 Prijavi Deli 22. maj 2005 Torej priznas, lupina je temna?No, zato pol.Naj se olupi a ne ze enkrat, pa naj bo kar brez... jedro nas zanima.).Pa si že kdaj vidla, da bi na orehu rasla jedrca, brez lupine. Očitno mora bit tud lupina. Kdor pa grize lupino in si polom zobe, si je sam kriv. kakor vsak sam hoče. Saj je rečen, poslušaj in sliši, glej in vidi. Trkaj, pa se ti bo odprlo. Če priznam . Sem že nekajkrat razložu par stvari, tko da . Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 22. maj 2005 Prijavi Deli 22. maj 2005 Jezus po mojem ni govoril o moci in bogastvu in manipulaciji, pac pa ravno nasprotno...In zato. ampak aja, jaz ne morem tega vedet... no pa ti povej, zakaj se je men Jezus zdel preprost, ribji, kul tip, idealist... in zakaj je zdaj Cerkev to kar je????????????????????????????????????????????????ker - v zlati opravi vidim pac zlato, ob tem da poznam razliko med zlatom in piritom (*'ni vse zlato, kar se sveti').Pravzaprav je dost govoru o manipulativnosti in sprevračanju judovskega nauka judovskih duhovnikov. In kašn je ribji tip Kdor ima modrost, opazi zlato tudi pod debelim prahom ceremonialnosti. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 22. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Očitno mora bit tud lupina.res je. mora bit, sem hkrati nekak vedela al pa morda skor upala, da bos to in tako rekel. A vseen... se spomnis zgodbe o treh orehovih jedrcih?Oni so jih zavrnili, ker so bili sam orehi, onemu, ki jih pa ni zavrnil, so se pa pozlatili.No, a ZLATEGA bi si pa vsak izbral?Mislim ce bi vedel? zakaj cerkve torej niso neke skromne kochurine...?Oreh ima jedro, super fantasticno, bogato, cudezno. Lupino ma pa brezvezno oz. v vizualnem smislu neatraktivno, ker mora met tako pac.Zvezde se ne sramujejo da se zde kresnice. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.