emanuel 15. maj 2005 Prijavi Deli 15. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sam = Samo! ravno zato zen! Torej - ampak ravno zato zen... Tko da - ne SAM krivda pa bad, pac pa velik tega - pokora, grehi itd.Tam enemu iskreno govoris kao greh, on se pa slini tam po tebi, bljek...Tako da - to zadrzevanje, grehi, tak pristop, ni nic dobrega prineslo, saj ocitno - ce je tolk skandalov v cerkvi.Pa tud zato, ker so tolk stran skoz tiscal ful infotov, ki niso sedli v... Hocem sam rect, da nisem ovca. No, to. A hočeš s tem rečt, da sem jest ovca? A misliš s tem, da je v evangeliju (mimgrede, pomeni veselo razodetje) skoz poudark na krivdi, al da kaksna cerkvena institucija to preveč poudarja (a maš kero konkretno v mislih ). Saj bi ti mela še delno prav, če jest ne bi že nakajkrat razložu v tem forumu, kako je z razodetji in potem raznimi organiziranimi "verami". Če so ljudje preleni, da bi kaj prebral in poskušal razumet, ker se preveč ukvarjajo z drugimi stvarmi, in jim bodo kao že duhovniki vse razložl, ker so pač profiji, so si sami krivi, da pride do manipulacij. Ni pa saveda nič slabga, če se človek kdaj zamisli nad sabo (svojimi slabostmi), in se potrud mal pobolšat. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 15. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>A hočeš s tem rečt, da sem jest ovca? ah kje, zakaj pa to!!! Ali je to torej obratno sorazmerno? Samo jaz pac nisem, to je vse. Ma ne, saj je cist kul, saj vem, kaj mi hoces povedat, sam zivcno me dela, ko se ti delas, da ne ves, kaj hocem povedat jaz. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>ah kje, zakaj pa to!!! Ali je to torej obratno sorazmerno? Samo jaz pac nisem, to je vse. Ma ne, saj je cist kul, saj vem, kaj mi hoces povedat, sam zivcno me dela, ko se ti delas, da ne ves, kaj hocem povedat jaz. Pa saj te nečem nervirat Sam ne zdi se mi, da zen lahko nadomesti krščanstvo. Bi jest reku, ravno zato berte Lorberja Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 saj ne gre za nadomestke. kot bi bil najprej zaljubljen v eno zhensko, pol enkrat pa pac v drugo.ali je nujno druga nadomestek prve, ali gre pac samo za novo bejbo?odvisno, kako jemljes, torej kakor za koga. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>saj ne gre za nadomestke. kot bi bil najprej zaljubljen v eno zhensko, pol enkrat pa pac v drugo.ali je nujno druga nadomestek prve, ali gre pac samo za novo bejbo?odvisno, kako jemljes, torej kakor za koga. Zanimiva primerjava. Ampak ... se ne bi strinju z njo. S pol litra vode ne moreš napolnt litrsko steklenico. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 hmmm... si bom probala zmislit boljso... ampak zakaj pa ni dobra?a ni lgih z ljubeznijo najboljs primerjava?a ni ljubezen glih to, ki 'omogoca' najvecjo predajo in ko si v tem, si nekak 'posvecen', a ni tko? zakaj pol litra, jaz pa tvoje primerjave ne razumem... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 Sej to je kokr berem tvoj najvecji problem. Kdo je sploh rekel, da hocemo eno steklenico polno, zakaj exluzivnost???Mogoce pa hocemo dve napol polni steklenici.Ce vzames zakon o mejni koristnosti, potem je veliko bolj smotrno napiti dva cloveka na pol, kot pa enega napiti do konca(da mu je ze slabo), enega pa pustiti s prividi.Ce lahko s tistima dvema polovicama vec dobis kot z eno polno, ne vidim ovir... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 o samson si se zanimivo vmesal. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sej to je kokr berem tvoj najvecji problem. Kdo je sploh rekel, da hocemo eno steklenico polno, zakaj exluzivnost???Mogoce pa hocemo dve napol polni steklenici.Ce vzames zakon o mejni koristnosti, potem je veliko bolj smotrno napiti dva cloveka na pol, kot pa enega napiti do konca(da mu je ze slabo), enega pa pustiti s prividi.Ce lahko s tistima dvema polovicama vec dobis kot z eno polno, ne vidim ovir...Moj problem? Zakaj naj bi bil moj problem? To sploh ni moj problem. Recimo da, če hočeš prit skoz puščavo, rabš liter vode. Če imata dva človeka vsak pol litra pa hočta prit čes, bosta oba umrla. Kaj jima pol nuca tiste pol litra? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>hmmm... si bom probala zmislit boljso... ampak zakaj pa ni dobra?a ni lgih z ljubeznijo najboljs primerjava?a ni ljubezen glih to, ki 'omogoca' najvecjo predajo in ko si v tem, si nekak 'posvecen', a ni tko? zakaj pol litra, jaz pa tvoje primerjave ne razumem...Ma ne, sploh ni tko Saj po svoje maš prav, ampak...ma, saj boš že vidla. Prej ko slej mora vsakdo prit do bistva krščanstva. Kot je učil Jezus "kdor vame veruje, bo živel vekomaj". Lahko, da je velik poti, ampak na koncu so samo ena vrata. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Moj problem? Zakaj naj bi bil moj problem? To sploh ni moj problem. Recimo da, če hočeš prit skoz puščavo, rabš liter vode. Če imata dva človeka vsak pol litra pa hočta prit čes, bosta oba umrla. Kaj jima pol nuca tiste pol litra? Mislil sem zgolj na to, da pac zeloooo favoriziras krscanstvo nasproti drugim religijam. Analogija religije s puscavo ni dobra. Zakaj??'Ker ne verjamem, da je katerakoli religija 100% dobra oz. vsaj 100% ustrezna posamezniku. Vsak posameznik mora najti svojo pot. In ce bi se 100% podal v eno religijo(preckal puscavo z 1 litrom vode) ne bi iskal svoje poti, marvec bi samo kopiral pot nekoga drugega in upal da bos prisel do istih zakljuckov, kot je prisel on-ker pa ti nisi on, je verjetnost tega zelo majhna. Verjamem pa da ima veliko religij veliko ponuditi in ce spet vzamem zakon padajoce mejne koristnosti in predpostavko da obstaja nek fond v cloveku, v katerega furamo verska spoznanja in nauke. In ce iz vsake religije vzamem v ta fond le tisto (proucujes lahko veliko sirse), v cemer se najdes, se pravi iz fonda naukov vseh religij jemljem nauke rangirane po mejni koristnosti neodvisno od izvora, ima na koncu tvoj fond sprejetih verskih naukov in spoznanj veliko vecjo skupno koristnost, kot bi jo imel, ce bi crpal le iz ene religije oz. filozofije. Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 glej ga!!!! ha!!! a v tem je finta!!!ker - saj jaz VERJAMEM. tud v krscanstvo.aja, zdaj smo morda pri - spostuj enega boga oz. veruj...sam, saj se vedno... saj je sam pristop drug... cilj je pa isti... se clo pot je podobna... ne more potekat brez hkratne rasti... napredovanja... ves 'najin problem' je sam to, da sem jaz zlo preprost clovek, ki zlo dobro s tem zivim.mislim da sva nekje ze imela tole primerjavo, pa jo vseen se 1x podam;glej, jaz zapojem in zaigram VSAK ton.zakaj mislis, da rabim note?In zakaj mislis, da ce furam klavir, da ne bom prisla na pot spoznanja glasbe, zakaj me torej silis k violini, ki da je D za spoznat glasbo? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 [in zakaj mislis, da ce furam klavir, da ne bom prisla na pot spoznanja glasbe, zakaj me torej silis k violini, ki da je D za spoznat glasbo? Pa saj te jest nič ne silm . Zakaj se ti zdi, da te silm Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 zato ker noces razumet, da je men lohk vsec to in to, in nihce ne bo zejen, kamoli umrl od zeje zato. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 kok si zahteven... ce ti povem iz lajfa, to ni to... ce ti dam prispodobo (pac tud iz lajfa, saj sicer je samo nizanje enih besed), tud ni to... a nisem dala dobre primerjave tokrat? z glasbo? pa z ljubeznijo sem jo dajala?ti pa seckas pa zgodovinis pa taksno...a ni vse en? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>zato ker noces razumet, da je men lohk vsec to in to, in nihce ne bo zejen, kamoli umrl od zeje zato. No ja, v redu, naj ti bo Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 Zanimiva debata... ampak tipična za 'našo' zahodnjaško miselnost, da je treba vsako stvar, trditev, tezo utemeljiti, zanalizirati in razseckati v nulo... ravno nasprotno od zena, kjer je bistvo izprazniti um, zavreči ego in se brez zadržkov predati vsakemu trenutku življenja... ... mogoče asociacija na eno zgodbico... Mojster in njegov vajenec sta na potovanju prispela do narasle reke. Ob reki je čakala neka ženska, ki je sama ni zmogla prečkati in je zato prosila meniha, naj ji pomagata. Mojster si jo je brez besed oprtal na hrbet in tako prebrodil reko, vajenec pa jima je zamišljen sledil. Ko sta prišla do prenočišča, je vajenec vprašal mojstra, kako je lahko prenesel žensko čez reko, če jim red prepoveduje stike z nasprotnim spolom. Mojster pa je odgovoril: " Glej, jaz sem žensko odložil na bregu, zakaj jo ti še vedno nosiš s seboj?" ... pa ne me postavljat pred zid, v bistvu o zenu nimam pojma... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 V bistvu se mi zdi, da gre v tej temi bolj za eristicno dialektiko kokr za karkoli drugega. Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 aha, Cocci, mensezdi da je tole zgodbico ze principesa nekje tule podala... ko so mojemu tamalemu odkrili *neozdravljivo bolezen* (da ne bi obviselo v zraku, nic takega nima [vec?])...je meni v glavo prisla molitev... po 20 letih... predstavljala sem si potem Marijo (clo sem sla v franciskane in tam pokleknila in se mal 'zlila' z marijo in jezusckom in z vzdusjem) in vse... ko je tko umirjena z otrokom - ravno to sem rabila tedaj...pol mi je v glavo prisla nekaksna *meditacija*, ob kateri sem si predstavljala nek *izvor* in mene s tamalim in vse, ki so mi hodili na misel, povezane s srebrno nitjo na ta izvor...in podobno... desetletje kasnej se pregovarjamo o reikiju in da je treba se inicirat in vse... mal preletim, preberem... in vidim, da je to nekaj takega, kar 'sem se sla jaz', iz VIRA, iz sebe, spontano...ampak ne - se najdejo, ki mi recejo, to ni to, ker mi ni nekdo dal nekega pildka - ce mal zbanaliziram, torej ni me nihce iniciiral?pa kako?kaj pa je pol TO? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 spet bom dala ljubezen za primerjavo... glej - ali mora imeti ljubezen ime?a ni dost, da jo cutis, dozivljas, da si ti ljubezen?a ni to to, a ni to vse? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>aha, Cocci, mensezdi da je tole zgodbico ze principesa nekje tule podala... čist možno, sem jo pa tudi drugje prebrala, pa se mi je zdelo dosti jasno sporočilo... to, kar ti furaš, pa se mi zdi vera v najvišje dobro, nekaj, kar je nad krščanstvom, budizmom, zenom ali katerokoli drugo 'popredalčkano' religijo Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>to, kar ti furaš, pa se mi zdi vera v najvišje dobro, nekaj, kar je nad krščanstvom, budizmom, zenom ali katerokoli drugo 'popredalčkano' religijo oh to je pa najlepsi 'kompliment' na svetu in ki ga lahko dobis in ki sem ga sama dobila v lajfu! se mi zdi, da me tako redko kdo vidi tko... speechless... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 (popravljeno) Popravljeno 16. maj 2005 -> alef Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 17. maj 2005 Prijavi Deli 17. maj 2005 Že lepo, sam da te ne bo ta lep komentar odnesu v oblake - sej veš, kaj se je Ikaru zgodilo pol.... Aja, še to - zen mislim da ni filozofija življenja, ampak življenje samo.... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 17. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Že lepo, sam da te ne bo ta lep komentar odnesu v oblakeehh, tako etericna pa spet nisem... ja, saj, nekaj tacga tud jaz pravim - v poplavi besed sicer. Joj Alef, kaj pa ti zavijas tamle z ocmi, a ni fajn? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.