Skoči na vsebino

kako zanesljivi so horoskopi

Earnhardt

Recommended Posts

Glede horoskopa: v starih časih so pač bili res astronomi in astrologi eno. Zanimivo je, kako so že takrat vedeli, katera 'skupina' zvezd je podnevi na mestu, kjer je sonce (znak). Tekom leta potujemo okrog in podnevi je pač vsakih recimo cca 30 dni sonce v nekem znamenju. Ta znamenja so raztresena v ravnini, ki jo ustvarja zemlja s svojo elipso okrog sonca. Se pravi. Vsa nebesna znamenja so sekala to ravnino. Tako nekako je nastal horoskop. 12 znamenj v 360 stopinj. Od tu pa v bistvu izhaja srž mojega vprašanja, do katerega smo prišli (sem prišel) sedaj. V teh tisočletjih se je ekliptika malo pomaknila in ne zajema več (kot verjetno vsi tu veste) le 12 ampak 13 znamenj (tudi kačjerepa). Tu se potem lahko zgo

di napaka ?!?

LP,

S.

Zopet je problem nepoznavanje, jaz sem že tolikokrat to razlagala, da sem že utrujena od tega. Razdelitev na zodiakalna znamenja je osnovana na dveh različnih osnovah. Imamo siderični ( zvezdni) zodiak in ta je osnovan na ozvezdjih, ohranja se še vedno 12 ozvezdij, ta zodiak uporabljajo v indiski astrologiji in sploh na vzhodu.

Mi zahodnjaki imamo tropični zodiak, to je matematična razdelitev neba na 12 enakih delov, glede na odnos ekliptike ( poti Sonca gledano z Zemlje) in nebesnega ekvatorja. To je osnovano glede na letne čase, torej v času pomladanskega enakonočja se začne prva triada znamenj, v času poletnega solsticija se začne druga poletna triada znamenj, v času jesenskega ekvinocija se začne jesenska triada in v času zimskega solsticija se začne zimska triada znamnenj. Torej je naš zdoiak oblikovan predvsem na potovanju Sonca in predvsem na moči Sonca, torej na letnih časih, na Sončeve obrate, in ker je oblikovan na severni polobli,znamenja energetsko ustrezajo našim letnim časom. S tem so zodiakalna znamenja nekaj določenega, fiksnega in povsem neodvisna od ozvezdij. Določena so preko deklinacije, torej meritve južno in severno od ekvatorja.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 65
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

mihela: aha vidis .. to je argumentiran odgovor. Nekaj takega sem iskal. Torej so se s tem ognili morebitnim menjavam horoskopov in znamenj za vsaj nekaj tisoc let (pametno).

Kaj se pa ucis v soli za astrologe? OK, poleg napovedovanja se je potrebno uciti tudi izracunati npr polozaj dolocenega planeta v dolocenem casu ali se ta info enostavno pridobi v tabelah?

<{POST_SNAPBACK}>mihela: aha vidis .. to je argumentiran odgovor. Nekaj takega sem iskal. Torej so se s tem ognili morebitnim menjavam horoskopov in znamenj za vsaj nekaj tisoc let (pametno).

Kaj se pa ucis v soli za astrologe? OK, poleg napovedovanja se je potrebno uciti tudi izracunati npr polozaj dolocenega planeta v dolocenem casu ali se ta info enostavno pridobi v tabelah?

Seveda se da planet locirati na različne načine, imamo deklinacije, ki sem jih omenila že zgoraj, azimut, no v astrologiji najbolj upoštevamo nebesno dolžino, ki je meritev vzdolž ekliptike od 0° Ovna dalje. V astrologiji še vedno velja geocentrični model vesolja, ker se človek postavi v sredino dogodkov in gleda kaj vpliva nanj.

Imaš efemeride, kjer so navedeni položaji planetov ( nebesna dolžina) za GMT, najpogosteje ob 00:00 nekega dne, potem je postopek kako se izračuna za tvoje čas in tvojo nebesno širino in dolžino, ter za uro tvojega rojstva, vendar pa nam vse to naredijo tudi računalniki. No ja, če bi se vseeno rad naučil na roke izračunati in narisati horoskop, ti predlagam knjigo VELIKA ŠOLA ASTROLOGIJE, avtorja sta JULIJA IN DEREK PARKER.

Jaz sem diplomirala v Stelli, triletni šoli astrologije, ki jo vodi Ema Kurent. V tej šoli pa že četrto leto tudi sama poučujem astrologijo.

Še nekaj, že Ptolomej, ki je napisal Tetrabiblos v drugem stoletju našega štetja, upošteva tako siderični kot tropični zodiak. Kasneje pa se vedno manj uporablja sideričnega in vedno več tropični zodiak, ravno zaradi tega, ker se ozvezdja premikajo in spreminjajo svojo pozicijo na nebu, res da zelo počasi, v človeškem življenju le za 1°, toda v življenju človeštva, pa je seveda ta premik očiten.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

Če se je debata že tako dobro razvila, ti pa napišem še nekaj dodatno ozkoglednega. Samo za boljšo informacijo (transparentnost). Poglejva.

Prav simpatično si včeraj zapisal naslednje:

To ni provokacija. Od tu namreč izhaja moje vprašanje (kako so zanesljivi horoskopi). Kot sem prej omenil nekaj malega vem o astronomiji, o astrologiji pa nič in me je pač zanimalo to, kar sem zgoraj spraševal ...

Vse lepo in prav. A poglejva, če je res:

(2. maj, izhodišče)

Tu ima verjetno velika vecina precej opravka z raznimi horoskopi, zato me zanima, kaj si uporabniki in uporabnice mislijo o tem, kako natancni so horoskopi. Kar je zapisano v horoskopu drzi le zato, ker si mi v podzavesti poiscemo oziroma poistovetimo nekatere dele zapisane v horoskopu z dogajanjem, ki se nam dogaja, ostale dogodke, ki jih ne moremo povezati pa škartiramo? Tako deluje tudi naš spomin - zapomnimo si v glavnem večino dobrih dogodkov.

Kaj verjetno se ti zdi, da si RES "samo vprašal", Ampak takoj zatem si – ne da bi počakal na odgovor – že postavil svojo tezo, ki "horoskop" (pustiva definicije ob strani) prilično razvrednoti. Kar pomeni, da si takoj zelo zožal manevrski prostor tistemu, ki naj bi ti odgovoril. Iz mojega zornega kota pa zadevo mičkeno zaostril. Kajti – kaj vprašuješ, če nam že vnaprej ponujaš izhodišče za odgovor?!

Na tvoj post se je najprej oglasila Marsa, za katero bržčas že veš, kdo/kaj je na tem forumu. Marsa je Riba, strašansko intuitivno bitje, zato njen odgovor ni presenečenje:

(Marsa, 2. maj; del odgovora)

Sicer je pa tko, da prvic, ce si nekak skeptik, kakor se mal predstavljas (fajn ko si rekel, da nisi pa cist nedojemljiv al kako ze), bomo rabl mal vec energije... ker torej se bos zakachil na vsako besedo, hotel dokaze, utemeljitve itd.,

… kar pomeni, da je začutila, da je "to spet to" (kar smo že nekajkrat imeli tu).

Tvoj odziv je bil med drugim naslednji:

(še 2. maj)

Mogoce sem se tudi napak izrazil. Rad namrec imam, da clovek svojo misel argumentira. Torej: jaz se ne zadovoljim z: "zvezda je rdeca ker se oddaljuje" ampak z: "zvezdo vidimo rdece zato, ker se oddaljuje in ker se oddaljuje, se svetlobni spekter, ki ga zvezda oddaja razsiri (valovne dolzine), ko se pa razsiri, barva preide v bolj rdeckasto, zato ker ima rdeca barva pac malo daljso valovno dolzino od ostalih barv"

Zelo pogumno in tudi zelo samoljubno. V odgovor – pričakuješ – ti bomo pisali kar znanstveno ekspertizo.

Tudi prav, ampak edini, ki je doslej (vsaj, kar jaz vem o slovenski astrološki sceni) poskušal na to večno temo odgovoriti z ekspertizo (esej, javno predavanje v CD), je Mario Baar, ostali astrologi se z ekspertizami, namenjenimi znanstveni obrambi astrologije, ne ukvarjamo. Različni razlogi so za to. Meni osebno (ozkogledemu) se to zdi neproduktivno.

Ampak do tu še vedno velja, "da si pač samo vprašal". Kar bi bilo seveda res, če se na nek post, ki o čem takem ni eksplicitno govoril, ne bi odzval s temle:

To je pa tako nekako, kot nek poznan profesor, ki je obljubil studentom izracun horoskopa za vsakega izmed njih. Res jim ga je naslednji dan dal in naslednjo uro so vsi prisli v solo, ces da kako je vedel. da jim je napisal cisto tocen horoskop.

No, na zadnje se je pa izkazalo, da je tip zapisal za vse studente (ne glede na znak) isti horoskop

… kar je čisto klasičen primer poskusa razvrednotenja astrologije, opisan v medijih (tudi v neki astrološki knjigi v Sloveniji); - kajpak imamo astrologi zelo radi, če nam to nekdo meče pod nos.

Da so se nekateri kolegi tu obregnili ob ta post, ni nič čudnega. Tudi moj odgovor izhaja predvsem iz tega podtikanja.

Tako torej tvoja trditev …

(včeraj, obramba)

Nikoli nisem nikjer zapisal NIC slabega!

preprosto ne drži!

Zanimivo pa je tudi tvoje zadnje izhodišče:

(včeraj, isto tam)

Tako nekako je nastal horoskop. 12 znamenj v 360 stopinj. Od tu pa v bistvu izhaja srž mojega vprašanja, do katerega smo prišli (sem prišel) sedaj. V teh tisočletjih se je ekliptika malo pomaknila in ne zajema več (kot verjetno vsi tu veste) le 12 ampak 13 znamenj (tudi kačjerepa). Tu se potem lahko zgodi napaka ?!?

… iz katerega sledi kar nekaj stvari:

- "Srž tvojega vprašanja" kaže na to, da nekaj malega sicer vseeno veš, ampak samo toliko, kolikor se je dalo kje prebrati čvek, KAJTI če bi si za zadevo vzel le MALO časa* (pa internet imamo danes itd.), potem o pomiku eklipktike in o ozvezdju Kačenosca sploh ne bi spraševal, saj je to že zdavnaj vse (tudi v slovenščini) napisano in prežvečeno. Torej je to "vprašanje radi vprašanja" ali pač dolgčas ali pač malo izzivanja. Odvisno, kako jemlješ, anede? (* Kaj je "malo časa"? - Potem ko kar butneš na forum z vprašanjem, ne da bi si vzel čas, da bi tole bodisi malo preštudiral bodisi malo pobrskal po forumu, ČISTO MIRNO PRIČAKUJEŠ, da ti bomo napisal strokovno utemeljen odgovor. Hecno, ne? - Stvarno imaš jajca ...)

- zanimivo, da te t.im. "srži svojega vprašanja" nisi iznesel takoj, ampak šele tedaj, ko si uvidel, kaj je ratalo iz tvojega "vprašanja". Kar kaže na "vlečenje iz gužve" – če bi te namreč to RES zanimalo že tako v začetku, bi to nedvomno tudi napisal (tako kot večina ljudi na forumu, anede?). Pa nisi.

- morda ti je ob tem že potegnilo, da v astrologiji sploh ni fora v tem, skozi KOLIKO znamenj gre ekliptika, ampak da gre za simboliko števila 12. V tem je fora. Zato je Kačenosec odveč in Kit tudi, ki se dotika ekliptike. Kajti v tistem segmentu, ko gre Sonce skozi znamenje Kačenosca, NE GRE skozi znamenje Škorpijona oziroma Strelca. Samo nadomestek torej, ne pa dodatek. V stopinjah pride isto. Brca v temo. Prežvečeno.

- in nenazadnje beseda "NAPAKA"?! A se bojiš napake? Kakšne pa? A da ti bo nek astrolog kaj povedal narobe? Džizes! Ne vprašaj ga ničesar – najlepši način, da take napake ne doživiš. – Kajti zamik celega sistema z ekliptiko vred (v tem štosu je tudi precesija oziroma ayanamsha, ki jo upošteva indijska astrologija, zahodna pa ne) je tudi stara in znana zadeva, nič novega.

In kaj imamo na koncu?

Točno tisto, kar je že v prvem odzivu na tvoj post napisala šefica Marsa:

Drugic pa - teh tem (no podobnih) je tukaj 100. Nisem mela srca te 'nadret' (pa se lepo si pristopil, jaz pa cenim prijazen nacin) pa posiljat v teme in se manj cajta jih iskat.

Torej: kljub vsemu si vzami MALO časa pa poglej, kaj vse se je tu že dogajalo. Glede na to, da ves čas trdiš, da te zanimajo samo odgovori, jih kar poišči – TU SO!

Če je to seveda res. Nekateri so takoj rekli, da provociraš. Jaz doslej nisem, ko pa sem si vzel malo več časa, pa trdim isto. Da si prišel provocirat.

Vse skupaj me namreč zelo spominja na nekega fanta iz Kopra (ali nekaj takega), ki je pred nekaj meseci napravil čisto podobno zadevo – pričel na forum, vrgel kost, ko pa smo jo popadli (kajti tudi to je ena od for foruma), je bilo pa murje sprenevedanja pa kalimero-efekt ("lejte kaj mi delajo") pa to.

Glede na to, da si prijavljen razmeroma na novo, onega fanta pa tudi ni več tu, je čisto možno, da si celo isti. V takem primeru bi te veljalo priporočiti kam drugam. Ker pa verjetno ni ravno tako in gre za dve različni osebi, je pa to tudi še en razlog več, da se malo posprehodiš po tem forumu (enemu od boljših pri nas!) in najdeš, kako se je iztekla kaka taka debata. Pa še ogromno drugih informacij se bo našlo.

Pa lep (čeprav ozkogledni) pozdrav!

x:)x

Brez besed... x:Dx :palec:

To je boljse k fuzbal!!!! :palec:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Mislim, da si premočno reagiral Bern.

Mislim, da je prav, da astrologi izkoristimo vsako priložnost, da lahko razširajmo vedenje o astrologiji.

Vedno je več tistih, ki predvidevajo , da astrologija ne drži in so apriori negativni do astrologije. Veliko je psihologov, ki trdijo, da horoskopi držijo zato, ker so ljudje dojemlivi za take stvari. Vendar jih je veliko tudi takih, ki uporabljajo astrologijo pri svoji pomoči drugim.

Vendar midva veva, da je še vsak, ki je hotel astrologijo znanstveno ovreči in se je zato moral spustiti v samo znanje astrologije, bil nesposoben to narediti, ker astrologija drži.

V redu je , če so ljudje, ki sprejmejo astrologijo, ne da bi jo razumeli, v redu je, da so ljudje , ki ne sprejmejo astrologije, ne da bi jo spoznali, v redu pa je tudi, da obstajajo ljudje , ki razumejo astrologijo in jo uporabljajo v življenju, vse je v redu in vse je za dobro.

In super je, da se najde tak, ki sproži to temo, pogelj kako je živahno sedaj na forumu, mislimo, sporočamo, širimo obzorja.

Pa tudi, če je oseba, ki je to temo odprla res provokator, kaj za to, sej je veliko preudarnih ljudi, ki to bere in bo imelo možnost razbrati kaj novega o astorlogiji in mislim, da je to nama obema skupno, torej širjenje vedenje o astrologiji.

Vse dobro,

Mihela

dnevni horoskop

Menim,da bi nekdo,ki ga vprašanje astrologije resnično zanima naredil takole:

Poiskal bi dobrega astrologa da mu interpretira njegov horoskop.Ko bi uvidel,da

zadeve še kako držijo bi se pričel čuditi odkod to,odkod znanje,kako je možno,da

nekaj takega kot je astrologija deluje tako natančno,točno.

Šele potem,ker ne bi našel nikjer drugje,niti v samem sebi ne,odgovora bi podal

vprašanje na forum.

Tole kar je napisal omenjeni pisec pa šele sedaj razumem kot, malce, provokativno

vprašanje.

Se pridružujem Bernovemu mnenju. Obstaja internet,obstajajo iskalniki in kogar zanima,bo tisto kar išče tudi našel.

Pisca je bolj zanimala naša reakcija.

Lep pozdrav

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

<{POST_SNAPBACK}>:inocent: Te pa tak vrei.....nea se razburjaj Stankaa........

Razburjanje je vendar eden posebnih užitkov lia x;)x

Pozabila sem omenit Earnhardt, da me zanima od kod izvira tvoje ime, nekako Saturnovsko deluje-earn hard... Saj se motim, ne? gotovo so razlogi drugje...

In tudi to želim dodati, kar sem zapisala že milijonx, da bi želela prepovedati te razne male horrorskope, ki so napisani za zabavo in nimajo nobene astrološke osnove, nanašajo pa se na astrološka znamenja.

Za najmanj razburit se...!!! xrolleyesx

Še posebno, ker se zavedam, da pot do astrološkega znanja ni ravno z rožicami postlana, precej truda je treba vložit.

In poti do znanja so različne. Nekatere pritegne ravno motiv, da želijo astrologijo ovreči, saj se ne čudim, ker veliko medijev naredi slabo sliko o tem, kaj astrologija resnično je.

Nekatere nas je pritegnilo pri astrologiji to, da mora biti nekaj več kot le materija, da Venera ne pomeni le svoje sestave kemijskih elementov, mase, velikosti, oddaljenost od našega planeta, temveč pomeni še obilo drugih stvari, kot recimo lepota, umetnost, ljubezen, če so ustvarjeni za to še drugi pogoji. Kot tudi človek ni le skupek materije, temveč tudi čustva in je sedaj že dokazano, da imamo izredno moč misli, telepatija na daljavo, potovanja duš... Mogoče ni najboljša primerjava...

Poznam nekega filozofa, ki je pristopil k astrologiji tako, da je delal karte rojstva in smrti in jih primerjal. Bil je prepričan, da ne bo našel vzorca. Vendar se je s tem samo prepričal, da vzorec obstaja, imam celo posneto radijsko oddajo nekje, kako je o tem govoril in tudi osebno mi je pokazal te svoje kupe papirnate, da je s širšo statistično množico naredil analizo.

K astrologiji je nešteto pristopov. Lahko preučuješ Venero v astroloških kartah missic ali vpliv Neptuna v astrol. kartah glasbenikov, mogoče vpliv Škorpijona pri ljudeh zaposlenih v vojski... kakor želiš, vse možnosti so pred vami, vaše ugotovitve iz praktičnih primerov bom najbolj vesela :vio:

Veš tole vsesplošno povprek o tem kaj velja in kaj ne in Kačenoscu recimo,

mislim, da delamo krivico astrologiji, raje imam točno postavljeno vprašanje,

recimo: Kako ste opazili, da vpliva Neptun na ascendentu ali Kateri so dobri vplivi Plutona ali Kako v določenem horoskopu videti dober potencial za nek poklic

Raje se osredotočaj na konkretno -kaj ti lahko astrologija nudi.

Lp

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Guest SaTurNina

hmmm..kjer vprašanje.."Kako zanesljivi so horoskopi?"....

Js sm se spomnla en odgovor...zanesljivi so tok k je človk sam do sebe zanesljiv... x^x

ps: vidm da še kr nabijate x;)x

v primeru,da si natančno prebrala moje poste boš ugotovila,da vprašanja nisem jemala kot nekaj provokativnega vse do 'točke',ko sem opazila,da omenjeni pisec astrologijo pozna,morda,celo bolje kot jo poznamo mi in nas samo preizkuša.

To pa že ni več lepo.Aneda :o|o:

Lep pozdrav

PS:Dobro je brati med vrsticami in natančno.

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

mihela: aha .. no sej to je pa pol zelo podobno kot pri astronomiji. Pri preucevanju in meritvah nasega soncnega sistema se itak vedno uporablja geocentricni sistem, drugace si zadeve sploh ne upam predstavljati. Si jo upas (po napisanem sklepam, da znas racunat in ves kako je s tem) ti?? :)

bern: LOL

Kot sem ze omenil sem astronom in se glede zvezd, osoncja in raznih pozicij razumem zelo dobro. O astrologiji pa (po pravici povedano) POJMA NIMAM! Edino kar vem, so bile psiholoske raziskave, ki so jih delali na studentih (poskus sem omenil in ni bila provokacija). Ce bi se na horoskop spoznal, a mislis, da se bi mi dalo s teboj se tukaj neki bost? Sej po pravici se mi niti zdej ne da in tvojega zadnjega odgovora niti do konca nisem prebral - ker ocenjujes se vedno le iz svojega zornega kota, ker si se vedno ozkogleden. Tako pac je. Nikoli se nisi niti malo potrudil, da bi mogoce razumel mojo stran. Ce je tako sprejet vsak nov clan v forumu, ki je astrologije nevesc in ni istega ranga kot strokovnjaki s tega podrocja ima forum se precej uporabnikov.

Forum je tudi kraj, kjer en drugemu pomagas z razlagami, nasveti ipd. Ce se ti zdi, da sem z mojim vprasanjem hotel kaj slabega tebi ... zakaj si se sploh oglasil? V vsej temi nisi napisal niti ene stvari, za katero bi rekli, da je vsaj blizu tistemu, kar sprasujem. Od zacetka me ze napadas. KUL, I can live with that.

Lia: ocitno se bom naslednjic moral najprej fejst izobrazit in sele potem vprasat stvar, ki sem jo malo prej ze prebral? Meni se to zdi nonsense...

č.v.e.k.a.: vsak ima svoj način za pridobivanje znanja. Sam imam namreč zelo veliko dela (od jutra pa do večera, velikokrat tudi ponoči). Svoj prosti čas pa uporabim za ukvarjaje s športom, za mojo boljšo polovico in za dodatno izobraževanje. Kar hočem povedati je, da ima vsak svoj način, kako mu je najljubše dostopati do informacij. Ti bi šla k astrologu, jaz pa najprej vprašal na forumu, ker se mi še sanja ne, kako naj vnaprej vem ali bom svoj denar prepustil šarlatanu ali pa ekspertu. Jaz se prej informiram. In prosim, ne zamenjuj moje poznavanje astronomije z poznavanjem astrologije. Planete, ozvezdja, račune, teorije ipd obvladam, astrologije pa, kot bi znala pritrditi ena od najaktivneših uporabnic foruma, nimam blage veze. Skoraj mi je namreč žal, da sem tu postavil vprašanje!

stankaa: zdravo. Ko sem leta 1996 začel ircati (najstniška leta), sem si moral izbrati nickname - tako kot tu na forumu. Rad imam šport, motošport, ... Skratka. Odločil sem se za priimek mojega najstniškega idola po imenu Dale Earnhardt, ki je vozil v ameriški seriji NASCAR vse do februarja 2001, ko se je v zadnjem krogu uvodne dirke prvenstva na žalost smrtno ponesrečil. Kljub njegovi smrti pa so me na ircu in na forumih vsi poznali pod tem nadimkom, zato sem ga ohranil in ga uporabljam še dan danes.

in še enkrat č.v.e.k.a.: Hm, moram reči, da bereš bolj natančno, kot jaz pišem. Saj v mojem sestavku ni biloa mišljena provokacija. Je pa res, da sem po naravi (in po izobrazbi) natančen človek, ki rad razume dogajanje okrog njega.

Lep večer vsem,

S.

Hojla, no vidiš, sem vedela, da ti nickname nekaj drugega pomeni, čeprav se rada igram z besedami in potem me je zanimalo, oprosti... (se najdejo kakšne moje pesmi tu gor, že tam se vidi, da so mi besede izziv). Hvala za razlago.

Vidiš mene zelo veseli, da si astronom in da si med nami. Ena gospa-sodelavka, ki se je že upokojila, je izjemno aktivna in ne le, da je začela z jogo, raznimi potovanji, tudi pridružila se je šoli astronomije. Prav z veseljem z njo klepetam. Hvalijo jo, da dobro zna tudi šlogat iz kave. Za darilo ob odhodu v pokoj smo ji vsi skupaj kupili teleskop. Ko je bil odkrit Quouar-upam, da sem prav napisala, sem zanj prvič slišala na predavanju astrološke konference 2003. Nato mi je ona prinesla svoje zapiske in tam poiskala kar so o tem povedali. Ko sva se pogovarjali o zvezdah, mi je takoj znala opisati o kakšni vrsti zvezde gre... in nato me je spraševala, ker jo je zanimalo kakšen pomen imajo.

Škoda, da astronomi z astrologi ne grejo bolj z roko v roki in da si sploh ne prisluhnejo. Oboji so pomembni.

Meni je všeč vedeti več. xbookx

xegox in vendar se vrti še naprej, celi svet je ringlšpil

neustavljiv, pisan in za nas bitja -ljudi še zmeraj edini planetek!

<{POST_SNAPBACK}>mihela: aha .. no sej to je pa pol zelo podobno kot pri astronomiji. Pri preucevanju in meritvah nasega soncnega sistema se itak vedno uporablja geocentricni sistem, drugace si zadeve sploh ne upam predstavljati. Si jo upas (po napisanem sklepam, da znas racunat in ves kako je s tem) ti?? :)

Na žalost ne poznam meritev pri astronomiji, in me veseli, da se je na teh straneh pojavil nekdo, ki nekaj ve o tem, pa boš tudi mene še malo izobrazil.

No vem, da se da izračunati dolžino planetov tako geocentrično, kot heliocentrično, ker mi to računalnik vedno izračuna, čeprav si jaz z heliocentričnimi izračuni ne znam pomagati.

Imamo tri sisteme, ekliptični, ekvatorski in horizontalni sistem, ki izhajajo iz treh velikih krogov (ekliptike, nebesenga ekvatorja in nebesnega horizonta) in glede na to imamo različne možne načine lociranja planetov.

Najbolj pa uporabljamo, kot sem že rekla, ekliptični sistem in predvsem nebesno dolžino, veliko manj nebesno širino ( severno in južno od ekiptike). No jaz uporabljam tudi deklinacijo, ki sem jo tudi že zgoraj omenila in izhaja iz ekvatorskega sistema.

Žal ne vem kako astronomi to dojemajo in na kak način locirajo planet. Me pa to zelo zanima.

Vse dobro,

Mihela

dnevni horoskop

Ne samo časovno x;)x

Saj vem, da bi tudi ti rada pokukala skozi teleskop. xcivx

[Edino kar vem, so bile psiholoske raziskave, ki so jih delali na studentih (poskus sem omenil in ni bila provokacija).

Te raziskave niso raziskovale astrologije in njeno delovanje, raziskovale so nekaj drugega, to kako smo ljudje dojemljivi, kako smo oziroma nismo dovolj kritični, dokazale so to, da se ljudje ne poznamo najbolje in da smo pripravljeni sprejet za svoje marsikaj brez kritike, da se lahko poistivetimo z marsičem. Najverjetneje je bil horoskop , ki jim je bil dan zelo splošen in nekonkreten. Jaz pa ti lahko povem, da si v otroštvu izgubil očeta, da je najraje prekmalu umrl, to pa moraš priznati, da nima vsak človek v svojem življenju, če ti pa rečem da si komunikativen in radoveden, se pa človek že prepriča, da je tak, če se ne pozna lih najbolj.

Astrologijo lahko astrološko ovržeš samo tako, da se ukvarjaš z astrologijo, da greš v njene sisteme in da poskušaš ugotoviti, a je res, da ima večina lepih ljudi Venero povezano z ascendentom ali vladarjem ascendenta. Oziroma, lahko pogledaš, če ima večina matematikov kombinacijo Merkurja in Saturna, lahko je tudi Merkur kozorogu ali kej podobnega... Torej, da imajo vsi , ki se ukvarjajo s filmom Neptuna povezanega z MC ali v vladarjem MC ali je le ta v 10. hiši.

Na tak način je potrebno to delati.... Vendar , da bi lahko raziskoval astrologijo na tak način, se moraš najprej spoznati z njo, in spoznati z njo pomeni nekaj let učenja, vaj in veliko prakse.

Vse dobro,

Mihela

dnevni horoskop

<{POST_SNAPBACK}>Ne samo časovno  x;)x

Saj vem, da bi tudi ti rada pokukala skozi teleskop.  xcivx

Pa še kako.

dnevni horoskop

Mislim, da je prav, da astrologi izkoristimo vsako priložnost, da lahko razširajmo vedenje o astrologiji.

Tale forum je namenjen prav razširjanju vedenja o astrologiji in prav zamalo se mi zdi, da bi na dolgo in široko nekoga, ki mu pač ni dano ali ga ne zanima, prepričevali, brez veze. Mene politika in borza ne zanima, zato ne brskam po njihovih forumih in se ne vtikam tja.

Vesela bi pa bila, da bi več razpredali o sami astrologiji, kot pa o tem, ali drži ali ne. Zato se popolnoma strinjam s tem, kar je napisal Bern. :palec: :palec:

Zopet usklajenost, a vidiš ti to, zdej smo se kar tri našle na enkrat.

Bern je zbrisal kar je napisal, čeprav se tudi jaz strinjam z njim, nimamo za kej biti občutljivi, ko se pogovajamo se pogovarjamo in izmenjujemo svoje znanje, mnenja in tako naprej. Se odzivamo in zato je vse skupaj še bolj zanimivo, joj kako bi bilo dolgčas, če bi taktično premislii vse kar rečemo, ma prosim te.

Lunca jaz mislim, da se Earnhardt ne bi potikal tu okrog , če ga to ne bi zanimalo, nekaj ga nezavedno vleče med astrologe, vendar njegov dvom, ego, mu ne da , da bi jo spoznal... To je tako kot v šoli, veš kako se fantje obnašajo do deklet ki so jim všeč, jim nagajajo kajne, podobno je tu, nekaj ga privlači, pa razume mu ne dovoli, da bi se kar spustil v to. No ja, to sedaj jaz preiskušam svoje suptilne sposobnosti predvidevanja, in no v končni fazi to ni nič drugega kot predvidevanje.

Vse dobro,

Mihela

dnevni horoskop

Pozdravljeni,

tale zaplet, razplet pa spet zaplet in tako dalje je tudi mene pritegnil. Mislim, da je brez veze razpravljati po dolgem in po čez, če "horoskopi" držijo. Kaj sploh to pomeni? Če so to mišljeni horoskopi v medijih, vemo kako so napisani, komu so namenjeni, zakaj se pišejo itd, o tem je bilo že vse povedano. Če je bila mišljena natalna karta ali chart, ki značajsko in še kako opiše neko osebo, svetujem avtorju teme, da si izriše natalno karto, vzame v roke literaturo in jo lepo po vrsti študira (tako kot vsak začetnik) Luna v tem znamenju in v tej hiši, Venera tam, pa spet Mars tukaj ... Če se mu bodo porodila zelo konkretna vprašanja, zakaj se ta in ta planet v tej hiši in v tem znamenju ne sklada z razlago v učbenikih, verjamem, da mu bo marsikdo z veseljem odgovoril. Takole na pamet, brez konkretnih vprašanj pa mislim, da je nepotrebno tratenje energije, časa, prostora pa še česa. Če pa je bilo mišljeno pri "horoskopu" napovedovanje oz. prediktivne tehnike, pa je seveda veliko odvisno od načina in vrste tehnike, ZNANJA, predvsem pa od občutka ali celo intuicije. Pri prediktivnih tehnikah je večja možnost "zmotljivosti", no pa smo tam, "horoskop" ne drži... Tudi pri drugih vedah je isto, dokaze, da medicina "ne drži" pokrije zemlja. Brez osnovnega predznanja pa je težko podajati argumente in proti argumente, in je to podobno kot bi se udeležil strokovnega srečanja fizikov in najprej "poprosil" vse sodelujoče strokovnjake, da ti prijazno razložijo in argumentirajo ali osnovne zakonitosti fizike sploh delujejo ...

vendar njegov dvom, ego, mu ne da , da bi jo spoznal... To je tako kot v šoli, veš kako se fantje obnašajo do deklet ki so jim všeč, jim nagajajo kajne, podobno je tu, nekaj ga privlači, pa razume mu ne dovoli, da bi se kar spustil v to. No ja, to sedaj jaz preiskušam svoje suptilne sposobnosti predvidevanja, in no v končni fazi to ni nič drugega kot predvidevanje.

:palec: :palec: Jess, maš čist prav Mihela, super si.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...