Skoči na vsebino

Vizualizacija

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>No pa če ima kdo drug še kakšno idejo ali informacijo iz tega področja bi bil zelo vesel če bi jo delil z nami znanja željnimi.  xokkx

Hvala vsem za trud, še posebej tebi Marsa x!x x:Dx

x:Dx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 82
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

O vizualizaciji smo pisali že tule... malo poglej, se mi zdi da morda najdeš kaj pametnega.

http://www.lunin.net/forum/index.php?showtopic=191&st=0

Poleg tiste, ki jo je omenlila že Marsa in ki je nasploh zelo dobra, saj je v njej veliko poti... ti priporočam še knjižico : Shakti Gavain - USTVARJALNA VIZUALIZACIJA

Za začetek pa tole: ljudje itak celo življenje vizualiziramo, pa še vemo ne, da to počnemo. Vsaka predstava, ki jo imaš o čemerkoli, je vizualizacija. Toliko o tem, da ne znaš vizualizirati. ZNAŠ.

Vizualizacije si ne predstavljam kot gledati v nekaj in si na silo nekaj predstavljat... ne bo delovalo.

Sprosti se in si za začetek predstavljaj nekaj lahkega. Zapri oči in si predstavljaj nekaj, kar te veseli in poizkusi to tudi občutit (sex x^x , dirka z avtom- karkoli že pač... kaj posvetnega) Tako se lahko vadiš v tem.

Lahko si predstavljaš, da stojiš pod tušem in padajo kapljice po tebi... pojdi pod tuš, spusti vodo, potem pa jo zapri in si predstavljaj in skušaj občutiti enako kot prej, ko je voda dejansko tekla.. ITD... Vsakodnevne stvari.

Ko greš recimo v službo in zamudiš- v mislih že vidiš šefa, kako p... nate, in ti je pri tem zoprno, tudi to vizualizacija.

V bistvu kot bi si vrtel film o sebi, in zraven tisto še občutil. Morda kot živo sanjarjenje.... Samo ne krčevito... sprosti se, zapri oči in si skušak KARKOLI predstavljati. Kadarkoli lahko to počneš Kjerkoli. Ko pa boš začutil, da ti v bistvu ratuje, boš preštekal na bolj konkretne stvari, ki jih želiš vizualizirati.

In nikar ne bodi trazočaran če ti takoj ne rata... ljudje smo zelo različni, eni so vizuelni tipi, drugi auditivni, tretji audiofilni ali kako se že reče... četrti občutijo... vsi pa imamo v sebi vse te elemente. Le malo ji he treba razviti. x^x

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

<{POST_SNAPBACK}> ljudje itak celo življenje vizualiziramo, pa še vemo ne, da to počnemo.

ja no, to to!! itak, jasno!! :palec: :palec:

*zato pa sem rekla, da ne morem verjet, je pa seveda to tko - da se ne steka, da je to pravzaprav to. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

danilof , sem ravno hotela reci - ce trdis, da ne znas vizualizirat, pomeni, da nisi nikoli fantaziral.

to pa je najbrz skoraj nemogoce x;)x

ze kot otrok ti je slo zagotovo super.

spmni se na zelje, kaksen bos, kaj bi rad imel...itd

mogoce se malo prevec trudis v smislu tehnike, in ti bi bilo lazje bolj z obcutkom veselja...

poskusi s svarmi, ki so ti blizu ( ne vem..hrana, vonj kaksne jedi? clovek? dolocen kraj v naravi, zvok? itd)

ce se ucis skozi igro-kot otroci....je nahitrejse (ampak na zacetku niti ne najlazje za nas odrasle!)

vsaj meni je bilo tako!

srecno in dobrodosel xsrcx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Ravno zadnjič mi je prijateljica pripovedovala, kako se je trudila pri vizualizaciji čaker z rdečo barvo za prvo čakro. Ni in ni je mogla pričarati pred oči. Potem pa je odprla oči in na steni zagledala sliko z rdečimi maki.... Začela je gledati mak in zadeva je stekla..... x^x

Samo res se ne zatakni z nobeno tehniko. Pomagaj si sam, kakor te je volja. Samo da stvar zalaufa. Potem gre samo po sebi.

Podobne probleme imajo nekateri ljudje z energijo. Pravijo, da je ne čutijo, pa sploh ne vedo, da JO ČUTIJO, ker je preveč podobno srčnemu utripu, valovanju utripanju telesa.... Sama sem najprej mislila, da je to utrip, pa sem potem videla, da ni, da je drugače... KI/ČI teče po meridianih, kar je podobno kot ožilje....

Potem se navadiš ločiti valovanje- gostejše, redkejše....

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Pozdravljeni!

Res vam moram povedati, da ste prave face :palec: , da me tako zvesto zasipate z navodili, ki jih skrbno prebiram. Morda sem jaz bral malo preveč o naprednih tehnikah vizualizacije. In potem, ko opaziš, da ti ne grejo niti "najlažje" vaje si precej razočaran. Moram priznati, da sedaj poskušam zadevo bolj spontano in morda je že obordila prve sadove. x:)x Sem si predstavljal, da sem izpit na faxu naredil z 9 in res se je to zgodilo x:Dx malo za šalo malo zares. xwizardx

aha, jaz sem si sebe predstavljala, kako klicem po izpitu frendico in ji navduseno recem, nardila!!!!!!!!!!!! kar se je pol seveda zgodilo. x^x x;)x

Picasso

Kako si predastavljate sebe pri vizualizacijah?

Recimo, da si predstavljate da govorite po telefonu: stopite pred telefon,dvignete slušalko,vtipkate št in se pogovarjate...

Ali si predstavljate pri tem dejanju sebe od daleč (kot bi gledali film v katerem nastopate) ali v prvoosebni obliki?

A ma to sploh kj veze pri uspehu vizualiziranja?

<{POST_SNAPBACK}>

Ali si predstavljate pri tem dejanju sebe od daleč (kot bi gledali film v katerem nastopate)  ali v prvoosebni obliki

mislim da pravzaprav nekak oboje hkrati... nekak si ti, torej pred sabo imas telefon in plejs odkoder klices, hkrati pa vidis lohk tud sebe oddaljeno, ki to pocnes.

Mislim da ne, da nima zveze...

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>

Podobne probleme imajo nekateri ljudje z energijo. Pravijo, da je ne čutijo, pa sploh ne vedo, da JO ČUTIJO, ker je preveč podobno srčnemu utripu, valovanju utripanju telesa.... Sama sem najprej mislila, da je to utrip, pa sem potem videla, da ni, da je drugače... KI/ČI teče po meridianih, kar je podobno kot ožilje....

:palec: tole si pa fajn povedala, sploh nisem prej opazila. x^x

Picasso

Marsa in daisy hvala za naslov tistih dveh knjigic. :flowerface: Sem si jih izposodil in malo pogledal. Vidim, da sta obe precej zanimivi in je v njih precej koristnih nasvetov. Ugotovil sem tudi, da jih ne bom samo "prebral", zato jih bom vzel pod drobnogled in tudi kakšne zadeve stestiral. xsuperx

Če še ima kdo kakšne izkušnje ali priporočila pa jih bom z veseljem poslušal (bral) x:Dx

Poskusit je vse.

kdor ne kupi srecke, ne more zadeti na loteriji. :palec:

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Podobne probleme imajo nekateri ljudje z energijo. Pravijo, da je ne čutijo, pa sploh ne vedo, da JO ČUTIJO, ker je preveč podobno srčnemu utripu, valovanju utripanju telesa.... Sama sem najprej mislila, da je to utrip, pa sem potem videla, da ni, da je drugače... KI/ČI teče po meridianih, kar je podobno kot ožilje....

In kako se navadiš to ločevati x?x

<{POST_SNAPBACK}>In kako se navadiš to ločevati  x?x

ne prehitevaj... najprej moras zaznat... pol bos sele se dalje poglabljal, loceval in vse...

Bos ze vedel, ko bo pravi cas...

Pusti teorije in vse tole...

Predstavljaj si eno punco, ki ti je vsec. :vio:

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>danilof , sem ravno hotela reci - ce trdis, da ne znas vizualizirat, pomeni, da nisi nikoli fantaziral.

to pa je najbrz skoraj nemogoce  x;)x

xsrcx

Vizualizacija definitivno ni isto kot fantaziranje. Pri fantaziranju gre za to, da se ti čustveno ne vklaplaš v sam proces razmišljanja; misli ti prosto blodijo kaj bi blo, če bi blo...

Vizualizacija MORA vsebovati močan čustveni naboj, gorečo željo za izpolnitvijo vizualizirane situacije/stanja in je kot sama tehnika precej bolj utrujajoča kot pa fantaziranje. Pri vizualizaciji si moraš predstavljati v podrobnosti željeno situacijo.

Primer:

Želiš uspešno opraviti izpit.

Najprej vizualiziraš kako pišeš na izpitu, kako zgleda papir, na katerega pišeš, kakšna so izpitna vprašanja, kaj si ti oblečen, kako se pri pisanju izpita počutiš , kakšen je vonj v zraku predavalnice, kakšna temperatura vlada v predavalnici, s kakšnim kulijem pišeš, s kero barvo pišeš...skratka notranje podoživiš v naprej kako zgleda pisati izpit. Proti koncu vizualiziranja vizualiziraš razglasitev rezultatov izpita, kok si pisal izpit, veselje, ki ga ob tem občutiš, srečo, ki bi jo najrajš sporoču celmu svetu (kot da ti bo srce skoču iz prsi), kako vriskaš od sreče, ker si naredu izpit ipd.

Pred tem morš pa seveda nares par mentalnih vaj (popolna sprostitev telesa in duha + ritmično dihanje + par kabalističnih obredov), ki so zelo dobro opisane v knjigi (ena prvih njegovih knjig) Slavinski: "Psihični trening jogijev". Ena super knjiga je tut "Ključevi psihičke magije" isto od Slavinskega.

Tak da me res čudi, kako to, da ti vizualizacija ne gre????

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...