julijana 17. maj 2005 Prijavi Deli 17. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kaj pa je to za ena reč? To je pijača, ki jo radi pijejo avstrijci-če se ne motim je pivo z jabolčnikom-oni majo to flaširano-je dobro za pit. Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
češpljica 5. junij 2005 Prijavi Deli 5. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>A Almdudler misliš? jajaj hvalada si me popravla,sem že mal pozabla..hehehesem ga pa nardila,je pridno na sončku jep..... Citiraj Vse kar dobro je izgubi se v večnosti..vse najboljše v času obledi....še vedno si želim sanjaritisaj ženska sem ki več in bolj želi....... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 13. junij 2005 Prijavi Deli 13. junij 2005 mmmmmmm... meni so ga dali eno steklenico za domov... mnjammm... ko mi ga zmanjka lahko pridem po novega Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 11. junij 2010 Prijavi Deli 11. junij 2010 Ker zdaj ravno cveti bezeg sem potegnil tole temo na svitlo... :xx!: Je že kar nekaj časa kar sem ga nazadnje delal in mi je v spominu ostalo samo to da se rabi bezgove cvetove, sladkor, citronko(citronsko kislino in(ali) limone.Npr. 30 bezgovih cvetov3 kg sladkorja3 l vode 3 citronkein3 limone Zanima me pa nekaj - našel sem kar nekaj receptov na netu, v glavnem podobni zgornjemu, se pa razlikujejo v eni stvari.Pri nekaterih se najprej v vodo namoči cvetove za 48 ur, potem se v to zameša sladkor, citronka in limone(v nekaterih receptih je oboje, v nekaterih pa samo eno ali drugo)Ker pa se sladkor v hladni vodi zelo dolgo raztaplja, nekateri priporočajo da se najprej voda zavre, v njej raztopi sladkor in se potem ko je ohlajeno, da noter cvetove za 48 ur in po tem času primeša še ostalo. Torej - kaj je bolje, kako delate vi? Na zdravje... x:px Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 11. junij 2010 Prijavi Deli 11. junij 2010 jst sm zavrela vodo in raztopila sladkor in ko se je vseskup ohladilo, sm dala notr bezgove cvetove (30), limono (sam eno) in citronko... vse skup je pa stalo ene dva dneva. sam ko bom spet delala, bom dala raj več bezga, ker tole zdej je... ma sej je čist pitno, sam je bolj ko ena pocukrana voda z rahlim priokusom bezga Saj to je mene zanimalo, kako je z okusom.Menda okus bezga pride bolj do izraza če se cvetovi namočijo v hladno vodo in to stoji namočeno dva dni, ostalo se pa doda pozneje.Samo raztopit sladkor v hladni vodi pa traja... Prebral tudi tole nekje na začetku te teme - če se sladkor in ostalo dodaja pozneje, ne dajat noter citronke in limone prej kot je sladkor raztopljen, drugače traja še precej dlje da se raztopi. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 11. junij 2010 Prijavi Deli 11. junij 2010 Saj to je mene zanimalo, kako je z okusom.Menda okus bezga pride bolj do izraza če se cvetovi namočijo v hladno vodo in to stoji namočeno dva dni, ostalo se pa doda pozneje.Samo raztopit sladkor v hladni vodi pa traja... Prebral tudi tole nekje na začetku te teme - če se sladkor in ostalo dodaja pozneje, ne dajat noter citronke in limone prej kot je sladkor raztopljen, drugače traja še precej dlje da se raztopi.30 cvetov namočim v 3l neprevrete vode.....čez 30 ur sok precedim skozi gazo, dodam 3 kg sladkorja, mešam nekaj minut in dodam citronko....obvezen tak vrstni red. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. junij 2010 Prijavi Deli 14. junij 2010 Ker zdaj ravno cveti bezeg sem potegnil tole temo na svitlo... :xx!: Je že kar nekaj časa kar sem ga nazadnje delal in mi je v spominu ostalo samo to da se rabi bezgove cvetove, sladkor, citronko(citronsko kislino in(ali) limone.Npr. 30 bezgovih cvetov3 kg sladkorja3 l vode 3 citronkein3 limone Zanima me pa nekaj - našel sem kar nekaj receptov na netu, v glavnem podobni zgornjemu, se pa razlikujejo v eni stvari.Pri nekaterih se najprej v vodo namoči cvetove za 48 ur, potem se v to zameša sladkor, citronka in limone(v nekaterih receptih je oboje, v nekaterih pa samo eno ali drugo)Ker pa se sladkor v hladni vodi zelo dolgo raztaplja, nekateri priporočajo da se najprej voda zavre, v njej raztopi sladkor in se potem ko je ohlajeno, da noter cvetove za 48 ur in po tem času primeša še ostalo. Torej - kaj je bolje, kako delate vi? Na zdravje... x:px po lastnih izkušnjah ne bi namakala 48 ur - največ 24 ur.Pred leti sem namočila v pet zvečer bezgove cvetove v hladno vodo in v nedeljo popoldne je bila - gnila voda. Tp, voda je imela "duh" po gnilem. Jaz cvetove nič ne štejem, niti vode/sladkorja/citronke ne merim - delam po občutku in vmes seveda pokušam ali je že tapravega okusa in strukture. A tale šabesa z belim vinom - milsm, a za pit ima pol notri mehurčke - rabim steklenice z močnim zamaškom (pluta?), ker pri odpiranju in hrambi lahko kaj eksplodira?Nisem še nikoli pila ne šabese, ne krahlra, kamoli almdudlna? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 21. junij 2010 Prijavi Deli 21. junij 2010 po lastnih izkušnjah ne bi namakala 48 ur - največ 24 ur.Pred leti sem namočila v pet zvečer bezgove cvetove v hladno vodo in v nedeljo popoldne je bila - gnila voda. Tp, voda je imela "duh" po gnilem. Jaz cvetove nič ne štejem, niti vode/sladkorja/citronke ne merim - delam po občutku in vmes seveda pokušam ali je že tapravega okusa in strukture. A tale šabesa z belim vinom - milsm, a za pit ima pol notri mehurčke - rabim steklenice z močnim zamaškom (pluta?), ker pri odpiranju in hrambi lahko kaj eksplodira?Nisem še nikoli pila ne šabese, ne krahlra, kamoli almdudlna? Ne vem ali ima čas namakanja kaj pri tem da je imelo vse duh po gnilem.Pravkar sprobal sirup - cvetovi so bili namočeni od sobote popoldan. x:px Verjetno je bilo krivo kaj drugega... Samo jaz sem imel poleg cvetov namočeni še dve limoni(brez lupine) Šabesa - po mojih izkušnjah je najbolje dat gor take zamaške kot so na pivu.Seveda rabiš ustrezne steklenice ki zdržijo pritisk in pa stiskalnico za zamaške.Včasih ko takih zamaškov še ni bilo in steklenic ki zdržijo pritisk tudi ne, smo navadne plutaste zamaške prevezovali s platnom in kakšno močno špago.Pa je še vedno kakšnega vrglo ven, pa tudi kakšno flašo je razneslo... 1 Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
svizec 21. junij 2010 Prijavi Deli 21. junij 2010 Imamo mi doma bezgov sirup... veliko sirupa... bom vprašal za recept, pa napišem še kako ga mi pripravljamo... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Drugače pa super v vodo paše... mmmm... še bolšje kot s čajem Citiraj Nejc Blog | Facebook statusi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 21. junij 2010 Prijavi Deli 21. junij 2010 Ne vem ali ima čas namakanja kaj pri tem da je imelo vse duh po gnilem.Pravkar sprobal sirup - cvetovi so bili namočeni od sobote popoldan. x:px Verjetno je bilo krivo kaj drugega... Alef, prepričana sem, da je čas namakanja cvetov pomemben...vse, kar je več, kot dan + nekaj ur, dobi zoprn vonj in okus.Seveda pa morajo biti cvetovi mladi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.